Dodaj do ulubionych

20 maja 2012, CWP

20.05.12, 08:01
Witam o poranku majowym, powitajmy Słońce ciepłymi słowy smile

Nowy Centralny Wątek Podwórkowy czas otworzyć. Świeżutki, oczekujący na rozmowy. Poprzedni już "spuchł" ponad miarę od naszych odwiedzin smile

Co jeszcze? Aha - korzystajmy z pięknego dnia smile Wiem wiem...nie wszystkich namówię do pływania...ale można też "pływać" w promieniach słońca...nabierzemy pięknegop złocistego odcienia...zwłaszcza Panie smile
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 10:29
      Dzień dobry Wszystkim smile

Tak zrobię,Hardy. Mam najpierw w planach z góry świat trochę pooglądać a później
      nabierać złocistego odcienia smile

Miłego dnia smile
      • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 10:55
        Cześć Karen smile Czyżbyś chciała oglądać ziemię z wyższej wysokości, niźli dach domu? wink

Zaraz zaraz, świat? Świat chcesz oglądać?! Z góry? Chyba nie mówisz o naszym...Wszechświecie? A z jakiej pozycji "obserwatora?! shock Jesteś lepsza niż...Archimedes. On chciał tylko poruszyć Ziemię, ale dźwigni mu zabrakło...suspicious

PS. Będę jeszcze chwilę a potem czas na popływanie...zalecam wszystkim! Pływanie ma dobroczynne działanie na zdrowotność naszą...i na smukłość sylwetek pań wink
        • krzys.ltd Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 11:24
          Ja w pośpiechu, zarateńko do grillowania ogród przygotować muszę, potem mały imprez tamże ( jak wpadnę do oka to i pływactwo uprawię ) i na 18 w stadiony, w stadiony!
          ( zdaje się, że to Twoje Hardy ziomale nieodległe bardzo przyjeżdżają - z Gdańska samego - aż ich zbije nasza dzieciarnia! ).
          • sza.aliczek Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 11:56
            Dzień dobry: )

Jakie ładne niedziele przed Wami.
            Nikt nie zasiądzie do papierzysk???
            Naprawdę nikt?
            • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 12:32
              Cześć wszyscy.
              W parku Łazienkowskim własnie skończył grać tąbka... (wiwat maaaj pierwszy maaaj).
              Zawsze o godzinie 12:00 grają ...
              Mam sporo suchego chleba i innych znalezisk... np... kocia karma, którą znów wczoraj zapomnieliśmy zawieźć na działkę...
              Warto by jednaj dać to do zjedzenia niektórym zwierzakom...
              Karpiom i kaczkom w stawach...jeżom w parku...
              a może i lis wywęszy i się pożywi...? A może koty, które park zwiedzają w niecnych celach... przyjdą, zjedzą... i nie będą na ptaki polowały?
              ale chyba nie dzisiaj... bo dziś dużo jest ludzi w parku, a ci to zawsze z jakąś wałówką dla stworów parkowych przyjeżdżają...
              Tak w środku tygodnia... może będzie lepiej wyskoczyć i położyć pod płotem....

Szaliczku... ja mam robotę... i to dużo...
              Wczoraj zrobiłem sobie dzień bez "papiórów" a dzisiaj będę pokutował...
              Te papióry to głównie praca na kompie...
              I zaraz coś z tym kompem muszę zrobić..., bo strony gazety otwierają się tak powoli..., że aż sprawdzę co się dzieje...
              może trochę przeczyszczę... alboco...
              Od czasu kiedy Aster został kupony przez UPC... jakoś mniej jestem zadowolony z działania netu.
              Niby... miało to być korzystne, bo otrzymałem od UPC w tej samej cenie dużo większe prędkości...
              Ale.... często net mi źle pracuje... zbyt często...
              Lepiej było z ASTER na mniejszych prędkościach,.
              A dzisiaj potrzebuję, aby net pracował doskonale... a nie ślimaczył się i zawodził!
              http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
              • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 13:09
                Dzień dobry Wszystkim, (w środku dnia pieknego, rozsłonecznionego, z wiaterkiem nie za dużym - nie za małym, a w sam raz w moim mieście smile
                Najlepiej jest Kosmito jedzonko podrzucać zwierzakom w zwykłe dni, w porze kiedy mało ludzi "uczęszcza" - wtedy zwierzaki skorzystają najlepiej. W takie dni jak dzisiejszy, świąteczny i pogodny, wyległo wielu spacerowiczów, często z hałasliwą progeniturą i zwierzaki "dały nura" w ciche zakątki, ptaki tylko bezpiecznie z drzew zerkają, a nawet bezczelnie nad głowy podlatują smile.
                Rybom i kaczkom stawowym - tak, im można zawsze posypać chleba.
                (Swoją drogą dość dawno nie byłem w naszych głównych parkach, ciekawym jak teraz wyglądają, wiele było podobno zmian, nowych nasadzeń, miały być niektóre parki restaurowane, do dawnych form i dawnej świetności przywracane?)
                Muszę sie wybrać smile

A teraz wybywam, na świętowanie tortowo-świeczkowe (świeczek niewiele wink) i takie tam inne różności, ale oczywiście na "łonie natury", choć w mieście. Czas biegnie pędem niezwykłym - takie oto mam spostrzeżenie "odkrywcze" suspicious
                Jak dobrze jest w tym pędzie móc patrzeć na piękne młode pędy odrastające od starych pni...
                Do napisania, udanego dnia Wszystkim smile
            • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 13:16
              Szaliczku smile tak, ładna niedziela, dla mnie nawet szczęśliwie-uroczysta, miła niezwykle, bez papierzysk i szczególnych obowiązków (no już nie dokuczam wink); ale i dla Ciebie nadejdzie przecież niedziela "bezpapiórowa", swobodna i wtedy?...

Jak wtedy wyjątkowo smakuje taki dzień smile

Pozdrawiam i otuchy dodaję: niech się papióry migiem układają w schludny stosik: załatwione! smile
              • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 17:52
                Siedzę w papierach
                bierze mnie cholera
                ułożyłem wierszyk
                nie pierwszy...

...Gdybym ...
                był tak smokiem
                bardzo wielkim zwierzem...
                siedziałbym w diamentach
                a nie na papierze....

No i właśnie...

Po co smokowi trzy głowy?\
                może kto mi to powie?
                -jedna kłapie paszczą...
                -druga się uśmiecha...
                -a trzecia...
                trochę drzemie...
                na coś sobie czeka...

W jednym smoku trzy głowy
                jakoś sobie radzą
                różnorodność w jedności?
                głowy się nie wadzą

Bo gdy jednej zabraknie
                dwie inne oklapną
                i w bezrozumieniu
                ogon smoka capną!
                albo skrzydła odgryzą
                albo zdechną z głodu...
                i w jaszczurkę zamienią
                smoka
                bez powodu...

Aaaaa smok siedmiogłowyyy...
                to byłby ambaras...
                jak pogodzić głów siedem?
                siedem myśli...
                na raz?
              • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 19:33
                Hej smile Jestem...ale pewnie nikogo oprócz mnie nie ma jeszcze na Podwórku...no nic, na dzisiaj starczy big_grin
                Odliczamy - Karen na dach...znaczy gdzieś ponad dachem z góry popatruje na swoje piękne okolice,.
                Szaliczka - pewnie pogryza na przekąskę papiery ze świeżej naturalnej celulozy...tyle że druk nie jest ekologiczny. Uważaj!
                Krzyś - jeżeli nie wpadł do oczka wodnego, to w tej chwili na stadionie żużlowym wiwatuje albo gwiżdże (w zależności czy "jego" dzieciarnia leje moich "ziomali" z Gdańska, czy też ich leją).
                Kosmita - albo albo - albo gapi się w ekran komputera i płodzi nowe papiórzyska zgodnie z prawem Parkonsona, albo jeszcze karmi ptaszki i wiewiórki.
                Agfa - po raz enty próbuje własnym dmuchnięciem pomóc zdmuchnąć "za pierwszym razem" kilka świeczek z tortu wink

Chyba nikogo nie opuściłem?
                Ja zaś...ja po 3 kilometerkach...cuuudowna woda! big_grin
                Do tego rower, słońce, piasek i prasówka. Czegóż mi trzeba więcej w niedzielę późnomajową? smile
              • sza.aliczek Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 19:34
                Panowie! Gorzej! Dopiero teraz siadam : ((((
                A to oznacza jedno: nie wyrobię się uncertain
                Ech.... (siarczyste słowo pod nosem : )))
                • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 19:51
                  Szaliczku... u mnie też... tak sobie.
                  Za dużo na forum zerkałem...(i zerkaaam tongue_out)
                  ale taka ładna pogoda, a ja zamiast na działce w domu...
                  • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 20:11
                    Tteraz narzekacie? Ja w net przez cały dzień nie kikowałem, tylko nad jeziorem bywałem wink
                    Wyście łypali, więc teraz pretensje do siebie wink
                    • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 22:18
                      Mam do siebie pretensje!
                      Lecz w niczym to
                      nie pomaga
                      czuję się jak....
                      jakiś ostatni łamaga!

...A gdyby tak inną radę
                      tutaj zaserwować...
                      to mogłoby cokolwiek
                      humor uratować..tongue_out
                      A więc mądry Hardy
                      Rusz co nieco głową...
                      i daj mi poradę
                      inną
                      ... jakąś nową! tongue_outtongue_out
                      • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 22:55
                        Ruszam w lewo, w prawo głową,
                        nic mi na myśl nie przychodzi...
                        gdybyś chociaż był białogłową...wink
                        • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 23:35
                          gdybyś chociaż był białogłową
                          Czuję się dyskryminowaaanyyy! tongue_out
                          • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 14:06
                            Wyróżniony. Wyróżniony, nie dyskryminowany...oddaję Tobie pełną kwalifikację do myślenia za siebie suspicious
                    • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 22:31
                      Dobry wieczór, moi Drodzy smile

Melduję się po wspaniale spędzonym dniu na łonie natury, Widziałam dzisiaj
                      sporą część zachodniej Polski. Muszę Wam powiedzieć, że to co mnie zaskoczyło,
                      to rosnące jak grzyby po deszczu elektrownie wiatrowe. Jest ich coraz więcej a z góry wyglądają bardzo efektownie.
                      Udało mi się też, ale to już na ziemi, podejrzeć gniazdo drozdów. To gniazdo uratowali
                      leśnicy. Trzeba było ściąć chore drzewo ale na szczęście ludzie znaleźli to gniazdo i przenieśli
                      je w bezpieczne miejsce. W tej chwili drozdy żyją w sąsiedztwie huku samolotów i przechodzących w pobliżu pilotów.

O proszę, to głodne maleństwa czekające na mamę smile

https://img51.imageshack.us/img51/6391/wqerty010.jpg

Ale mam jeszcze zagadkę techniczną. Na fotce niżej jest maszt radionawigacyjny,
                      wysokości 18 metrów. Niewyraźnie widać tam też odciągi, które stabilizują maszt.
                      Moje pytanie, czy ktoś domyśla się ile waży ten maszt? smile

https://img846.imageshack.us/img846/5928/wqerty011.jpg

• euroxia Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 22:52
                        Tonę? smile
                        Karen, waga masztu nie jest istotna. Ważne, jaki ma zasięg nadajnik....big_grin
                        • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 23:24
                          ...nadajnik sięga od ziemi do czubka masztu...wink
                          • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 23:33
                            Karen... nie czajnikuj się tylko powiedz jaką to ma masę... tongue_out
                            Przecież ja nic o tym maszcie nie wiem.
                            Niiic...
                            (materiał, przekroje, wysokość średnica)
                            • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 23:36
                              Już odpowiedziałam Euroxii - 40 kg smile

Paaa, do jutra smile
                          • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 23:34
                            Masz rację, Hardy..dokładnie tak - od ziemi do czubka wink big_grin

Lecę spać, dobrej nocy Wszystkim i do jutra smile
                            • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 00:19
                              Na mnie też czas, jutro nowy tydzień. Dobranoc Wszystkim smile
                              • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 10:08

Ciekawe czy dzisiaj cały dzień będą takie niespodzianki z forum, jak rano? smile
                                • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 10:28
                                  Moi Drodzy smile

Jeżeli możecie czytać a nie możecie napisać żadnego postu to proszę
                                  się nie denerwować. Jest jakaś awaria smile
                                  • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 12:06
                                    Cześć...
                                    Trochę się ostatnio działo... może jakiś nowy program wprowadzają?
                                    Tak z poniedziałku....
                                    Warto będzie posprawdzać co ciekawsze elementy, ale to chyba nie dzisiaj.
                                    Przyszedł mi na delkosa nowy regulamin forum....
                                    • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 12:28
                                      Cześć, Kosmito smile, ja też dostałem, ale nie jestem w stanie tego prześledzić; co tam jest nowego, co jest starego, i co w związku z tym nalezy zrobić. Nie lubię tych nowości, "ulepszeń", poprawiania. Jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego!!.
                                      Samo czytanie tego nowego regulaminu, to pewnie będzie godzina w plecy sad
                                      Najlepsze, że na moją pocztę (popsutą) taki regulamin się wcisnął - na pociechę wątpliwą.
                                      Bo sam pisać własciwie/prawie nie mogę.
                                      I co w związku z tym nowym regulaminem? shock
                                      • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 14:09
                                        Powinni przysyłając nowy regulamin, wytłuścić zmiany...a nie cały przepisywać.
                                        A tak...człek nie wie, czytając, co się zmieniło. Chyba że chce porównywać ze starym regulaminem, punkt po punkcie.
                                    • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 15:05
                                      Kosmito, wystarczy żeby do założenia konta obowiązkowo akceptować zgłoszenie, które przyjdzie zwrotnie na nasz adres mailowy. Dopiero po takiej akceptacji konto może być aktywne i tak było kiedyś. Nie wiem dlaczego to zmieniono.
                                      • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 16:07
                                        żeby do założenia konta obowiązkowo akceptować zgłoszenie, które przyjdzie zwrotnie na nasz adres mailowy.
                                        Karen...
                                        Są nauci o ktorych nie ma potrzeby się martwić...bo wiedzą o co chodzi
                                        i są tacy o których trzeba się martwić...bo są zagubieni.
                                        Przypomnij sobie wszelkiego rodzaju kłopoty kompowo-kontowo...itd...

• 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 12:16
                                    Dzień dobry Karen, Hardy, dzień dobry Wszystkim smile
                                    Słońce wspaniałe wszystko wyzłaca, maj nareszcie rozpieszcza temperaturą, bujną zielenią, prawdziwą "majowością".
                                    Wczoraj wszystko na rowerach było, oprócz niżej podpisanego, który jednak "czterokołowcem" jest wink
                                    Również panicz od świeczek dwukołowo-rowerowo, samodzielnie!! big_grin
                                    Kilka razy próbowałem wejść na Podwórko, przywitać się - bezskutecznie (?), na czytaniu się skończyło.
                                    Wrażenia - niezapomniane.
                                    Już wiem, że to kolejna awaria, wrrr..., ale też mój komp mógł się zbiesić lub omdleć wink
                                  • krzys.ltd Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 12:21
                                    Jeżeli możecie czytać a nie możecie napisać żadnego postu to proszę
                                    się nie denerwować. Jest jakaś awaria smile
                                    • sorel.lina Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 12:29
                                      Dzień dobry, mili! smile
                                      Jest cudnie! Idę kupić bzy do wazonu, bo chce mieć taki majowy zawrót głowy! big_grin
                                      • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 12:47
                                        Dzień dobry, Sorellino smile Bzy są wspaniałe, po krokusach i dereniach, najpierwszym oddechu wiosny, po późniejszych tulipanach i kasztanowcach (ups...matury wink, to bzy właśnie są tym ostatnim i najpełniejszym wiosny akcentem.
                                        Rzeczywiście i naprawdę można mieć bzowy zawrót głowy, kiedy się zaczerpnie w garście na krzaku, dłonie wypełni kiściami bzu i twarz w nich całą zanurzy, zwłaszcza nad wieczorem, kiedy najmocniej pachną.
                                        W wazonie - sam urok i zapach wszędzie smile
                                        Miłego zawrotu głowy, Sorellino.
                                        • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 12:57
                                          PS. Ten pościk szedł dwie minuty, droga dlań nie była płatkami bzu wyścielona wink
                                          Czy to mój komp, czy ciągle mamy awarię, a huston milczy?
                                          Bo jeśli komp...shock
                                          Czas najwyższy na nowy, albo na super-generalny remont machiny!! A ja zwlekałem, bo przeciez za pomocą kompa nie pracuję - ot, fanaberia to tylko (ale i przyjemnośc), dla pisania z rodziną, znajomymi z miłych mi forów suspicious
                                          • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 13:38
                                            Bardzo szyybkoo.
                                            Krzysiu...
                                            zwróć uwagę na:

Wprowadzone zmiany są odpowiedzią na potrzebę szybkiego dostępu do wszystkich naszych serwisów, w których można zalogować się kontem użytkownika portalu Gazeta.pl, bez konieczności akceptacji wielu regulaminów.

To mi się na obecnym etapie nie podoba, że względu na nierozwiązaną do tej pory sprawę możliwości użycia cudzej skrzynki mailowej dla stworzenia nicka trolla.
                                            W tej sprawie, trzeba się jednak skontaktować z gazetą...bo dla przykładu, jakby na to nie patrzeć... jeszcze wczoraj widziałem aktywny nick czerwona-malpa...

Oczywiście... właściciel skrzynki, jesli zauważy wszystko na swojej poczcie... to nicka trollowego może natychmiast unieszkodliwić...
                                            Ale znam takich... którzy ...potrafią nawet kliknąć grzecznie wszystkie zgody, bo to przecież poważna firma do nich pisze...
                                            albo
                                            nic nie zrobić...
                                            a lewy nick... zaczyna żyć życiem własnym... i wchodzi bez dodatkowych zgód na wszystkie
                                            tak szczodrze ofiarowane serwisy... bez dodatkowych zgód, bez dodatkowych kliknięć...(??) zgód... korespondencji.... możliwości aby ktoś zauważył... że uczestniczy w sprawie o której nie ma pojęcia...
                                            Coś mi się widzi..., że gazeta powinna jeszcze w dodatkowych informatyków zainwestować...
                                            Coś mi się widzi..., że problem kont alternatywnych stwierdzony w związku z czerwoną malpą... może być problemem dużym, niełatwym do załatwienia...istniejącym na wielu portalach społecznościowych...

warto się sprawie przyjrzeć i pokorespondować z gazetą...
                                            Bo do licha!
                                            Ktoś poda twój adres jako alternatywny...
                                            a potem pod swoim... jakieś WERSETY napisze...
                                            albo co...
                                            A pierwsza droga będzie prowadziła na adres alternatywny...
                                            no...
                                            nie podoba mi się to...

Tak czy siak...
                                            Regulaminy są po to, żeby je akceptować....a potem przestrzegać.
                                            Przeczytam regulamin kiedy będzie czas...
                                            Zaakceptujesz... to jesteś...
                                            Nie zaakceptujesz ... to cię nie ma...

Zawsze w każdej chwili można zlikwidować konto na gazecie... jeśli cóś zaniepokoi...
                                            i założyć sobie konto na poczcie od innego operatora...z wymyślnym i trudnym do podrobienia adresem...
                                            Ale potem ten wymyślny adres musi być bezwzględną tajemnicą...

Tu jest link na edycję konta w której można usunąć konto.

https://konto.gazeta.pl/konto/0,0.html

• hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 14:14
                                              Zwróciłeś uwagę Kosmito na ważny aspekt "nowego" - jedno konto z dostępem do wszystkiego na GW...
                                              To faktycznie zbytnie ułatwienie, nie tylko dla właściciela. Wolałbym po staremu - logować się oddzielnie. Do tego przy okazji nie zapominam "danych do wejścia".
                                              • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 15:30
                                                Hardy, tu chodzi o dostęp do wszystkich serwisów a nie wszystkich kont smile
                                                • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 17:33
                                                  W tym sensie pisałem, Karen - chcą wprowadzić jedno konto do wszystkich serwisów na GW.
                                                  Do tej pory, pisząc komentarz na "Wiadomości" GW, musiałem się oddzielnie logować. Logowanie na forrum GW było też oddzielne.
                                                  • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 01:16
                                                    Podobno jutro może się zdarzyć wielka powódź we Francji...
                                                    To jest bardzo daleko i dopiero jutro może się zdarzyć...
                                                    a więc nie wyciągnę na jutro kaloszy ani płaszcza przeciwdeszczowego.
                                                    ni wytargam z piwnicy łódki... ani wioseł...

Spróbuję spać spokojnie (kiedy pójdę spać)
                                                    Czego tez wszystkim życzę

• kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 02:08
                                                    Niestety... chiiba nie będę spał spokojnie...
                                                    bo tak się zastanawiam...
                                                    Gdzie są wiosła?????tongue_outsuspicious
                                                  • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 14:16
                                                    Cześć, Hardy. Aaaa, to o to chodzi! Wszystkie serwisy GW, to znaczy po prostu wszystko, co GW oferuje "za jednym nickiem, za jednym logowaniem". Czy dobrze zrozumiałem? Bo jeszcze regulaminu nie przestudiowałem, dziwną awersję mając do tych sformułowań pokrętnych, żargonu prawniczo-urzędowego...na później drobne druczki, na później...a potem kłopot shock
                                                    Tak że jeśli z Twojej wiedzy świeżej skorzystam, z trudem nabytej być może (bo studiowanie owych Regulaminów nawet dla najmędrszych sił wszelkich dobycia wymaga, sił o których bardowie śpiewają), to nie będziesz miał zazłe? suspicious
                                                    A może jeszcze coś objaśnisz, w razie (cóś) wątpliwości?
                                                    (Wcale mi sie nie podopbają te nowinki - ot co!)
                                      • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 15:23
                                        Sorellino a u mnie zaczynają już kwitnąć piwonie, te pachnące również smile
                                    • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 15:17
                                      Krzysiu smile Odnośnie libelluli to ja wybieram taką (niżej) albo tę na obrazie Menhoferabig_grin

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTm7zvVK-ENQFcVvmwsoj6TRn7uIEdS3G6emZAbHy00hcv7IOjp
                        • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 23:31
                          Nie Euroxio, nie tonę big_grin Ten maszt waży 40 kg, słownie - czterdzieści kilogramów!!!!! big_grin
                          Nie wierzyłam i kazałam pokazać sobie dokumentację. Nie ma mowy o pomyłce,
                          mogłam "zważyć" w rękach jeden z elementów smile)))
                          • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 00:17
                            Tak czułem, że maszt musi być lekki, po pytaniu tak czułem "podchwytliwość". Ale dopuszczałem 100 kilo smile
                      • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 20.05.12, 22:58
                        ...według mnie waży swoją masę razy 9,81 m/s2...czy jakoś tam...wink
                        Kosmity! To jego działka...wink
                      • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 13:10
                        Aaaale piękna "scenka rodzajowa z życia przyrody", gniazdo drozdów smile
                        Rozdziawione dzioby, pewnie wrzeszczące co sił! big_grin
                        Później będą śpiewać najpiękniej...drozdy-śpiewaki.
                        Dobrze, że rodzice nie porzucili gniazda, ludzką ręką tkniętego, widać dobrzy to ludzie byli smile
                        Wiesz Karen, że oprócz śpiewania którym nas cieszą, drozdy są bardzo pożyteczne w sensie całkiem praktycznym: uwalniają nasze ogrody od ślimaków, których skorupy rozbijają.
                        Miłe zdjęcie, dziękuję smile
                        • hardy1 Re: 21 maja 2012, CWP 21.05.12, 13:45
                          Cześć Wszystkim popołudniowosmile
                          Ślimaki zżerają, Agfo? Drozdy zżerają ślimaki?
                          A to szkodniki...eksport ślimaków do ojczyzny Marianny zaniknie...uncertain wink
                        • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 21.05.12, 15:28
                          O tym nie wiedziałam Agfo, że drozdy są "smakoszami" ślimaków.
                          Och te ślimaczyska, to prawdziwa zmora ogrodów a najgorsze są te bez skorup.

Kiedy robiłam to zdjęcie to akurat w gnieździe siedziała matka ale odleciała
                          jak podeszłam bliżej. Nie mogłam zrobić dokładniejszej fotki bo bałam się wystraszyć
                          młode. To ciekawe, że gniazdo uchowało się tak nisko i w takich warunkachsmile
    • czaro.01 Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 06:10
      Dzień dobry smile wczesne realia. Lepszego dnia smile

https://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/428081_365110966856761_100000735824100_1126784_789330456_n.jpg

Czaro.
      • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 06:33
        Dzień dobry Czaro smile
        Wczesne realia? Przecież jest już bliżej południa niż północy wink
        W pierwszej chwili myślałem, że słoniątko opiera się na nodze dorosłego słonia...tę popękania wyglądają jak podeszwa jego nogi.
        W każdym razie dzień zapowiada się piękny. Dobrego dnia Wszystkim smile
        • krzys.ltd Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 07:26
          Śliczny dzieciaszek!

Od razu humor poprawiony.
          Nie przeczę, że lekko wkurzony zaś byłem - pijany sąsiad darł koparę od 3.30.
          Pewnie wrócił właśnie wtedy do domu ( zdaje się, że to przez doktorów tak się dzieje,
          zalecali mu regularny tryb życia, to i taki prowadzi chłopina - regularnie wraca nad ranem
          i na bani ).

Ech, chamstwa to nie nie znoszę, gorzej niż piwa bezalkoholowego.
          Chyba na bramie jakieś ostrzeżenie dla rzeczonego będę musiał umieścić - ot, coś w tym stylu :

https://img.wiocha.pl/linkimages/a/c/ac83997890ce00a3468d08186d38feb2.jpg
          • k.karen Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 09:21
            Tak Krzysiu, śliczne słoniątko i nawet gdyby człowiek nie chciał to musi się uśmiechnąć.
            Nie dziwię się Twojemu wkurzeniu ale przydałoby się więcej takich panów Zenków big_grin
            Czaro, mało Ciebie TU ale rozumiem przyczyny obiektywne.
            Kosmita jeszcze pewnie odsypia noc, Hardy już w pracy a ja poczekam na Wszystkich,
            Którzy Nadejdą smile

Dzień dobry smile
            Ja też przynoszę śliczne małe. Ta fotka jest symboliczna.
            Kochajmy ludzi i zwierzęta, dokładnie w takiej kolejności.

https://www.roflzoo.com/pics/201111/puppies-sucking-on-fingers.jpg
            • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 11:55
              Taaa... odsypia... odsyyypia....devil
              Idę dzisiaj wcześnie spać!
              O!
              • krzys.ltd Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 13:05
                Karen.
                Oj, można się lekko zdenerwować, można.
                Zwłaszcza, gdy do domu dostać się gość nie mógł i wrzeszcząc gramolił się przez balkon.
                Lato, okna na oścież, a tu taka symfonia.
                ( uff, współczuje, nie pierwszy raz, wszystkim mieszkającym w ciasnej zabudowie, gdzieś w centrum miast czy przy lokalach, tam dopiero jest Wietnam czy inny Sajgon ).
                No nic to, mojego sąsiada z prawej ( ten ów zacny, od ławeczkowych ze mną rozważań niedokończonych ) też wrzaski obudziły, umawiamy się już na przeprowadzenie rozmów dyscyplinujących, a w razie ich bezskuteczności na działania odwetowe
                - Potysiąkrotne powtarzanie tematu odwiecznego i z nową przeolbrzymią siłą rzucanie się na tyranię wszelaką. Ten ląd zniknie, wstanie inny. Ten brzeg przepadnie, powstanie nowy.
                Wieczna potworna praca... - powiedział sąsiad.
                Wprawdzie nie wiem dokładnie czy to raczej oznacza najpierw w pysk a potem tłumaczyć, czy też odwrotnie, ale w " praniu " takie drobne niuanse się wyśrodkuje.
                • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 15:15
                  Jako rzekłeś Krzysiu - w praniu się rozstrzygnie.
                  Nie wiem czy pocieszę Ciebie, ale...co pewien czas mam problemy z lumpami, Jeden-dwa razy na miesiąc. W nocy dostają się na klatkę schodową i robią nocne legowisko na półpiętrze, akurat pod drzwiami mojej wózkowni (rowery i takie tam). Rano - pozostawione flaszeczki, resztki po jedzeniu, czasem odchody przednie lub tylne. Nie pójdą do noclegowni, bo tam trzeba przyjść trzeźwym. Dobrze że z tymi od "strzykawek i wacików" się uspokoiło od kilku lat.
                  Czasem jest obopólna "przyjemność", kiedy w nocy zaglądnę albo wcześnie rano i natrafię, albo sąsiadki się przestraszą (niestety, na piętrze same kobiety mieszkają). Wtedy wlaśnie "w praniu się rozstrzyga". W zależności od zachowania...interlokutora.

Tyle że jestem w lepszej sytuacji, nie mam "głośnonocnych sąsiadów wink
            • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 15:01
              Cześć Karen i Krzysiu smile
              Hardy już po pracy...ale później znów ma dodatkowe obowiązki i musi zniknąć do wieczora. Kiedy odpocznę?! Zerknąłem w kalendarz...jeszcze trochę...wink

Krzyś, chyba nie chcesz powiedzieć że jesteś kobietą (jakąkolwiek). Poradzisz sobie bez pomocy młodszego kierownika, pana Zenka...wink
            • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 25.05.12, 00:08
              Pewnie, że symboliczna jest ta fotka, Karen, psie maluchy opieki człowieka potrzebują, dłoń ludzka dla nich niczym ciepły brzuch matki (w tej chwili, w ich wieku - mam na mysli)). Kiedy dorosną, odpłacą się bezinteresowną przyjaźnią (nie do kupienia), nie do zafałszowania.
              Tak, własnie w tej kolejności - ludzie i zwierzęta.
              Wspólny świat i współzależność
              (osobiście nie lubię antropomorfizacji i zbytniej czułostkowości, choć - przyznaję - miękko mi sie robi na widok takich szczeniaków jak na fotce) smile
              A pokażcie mi takiego, któremu nie!
      • 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 14:03
        Dzień dobry Czaro smile Ty tak o świtaniu - ja dopiero teraz mogłem; po wczorajszym dniu również zajętym do tzw. nieprzytomności wink.
        Cieszę się, że jednak zajrzałaś(wczesne realia) mimo wszystko, na Podwórko smile
        Pozdrowienia przesyłam, dnia spokojnego smile

A to "maleństwo" - przytulić by się chciało. Tak sobie myślę: co (już nie maleństwo big_grin) matka by zrobiła, jakim podrzutem przytulacza by podrzuciła, jakim stylem i lotem by leciał, przypłacił? shock
        Ale chciałoby się pogłaskać...Dzień Wszystkich Zwierząt jest! smile
        • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 15:16
          O ile się nie mylę, Agfo, Dzień Wszystkich Zwierząt obchodzicie codziennie wink
          • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 22.05.12, 22:57
            No i co z tym Dniem Zwierząt? Do której godziny trwa? wink
            • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 00:09
              Cześć. Spytam się Grysia w sprawie tego dnia zwierząt...
              Właśnie poszedł na balkon i okrutnie wyje...to znaczy miauczy...
              Chyba się na coś skarży... bo jakoś tak to żałośnie daje się słyszeć...
              może to tak na temat tego dnia zwierząt... wypłakuje swoje kocie łzy...?

a w ogóle, to widziałem dzisiaj taką młodą dziewczynę.
              niosła na rękach krolika... i bardzo go przytulała...
              Tiii...
              Ciekawe jak to podobało się królikowi?
              Według mnie... to chyba się nie podobało...
              ale ta dziewczyna bardzo krolika kochała, to było widać...
              Ach... miiiłooość....tongue_outtongue_outtongue_out
              Dużo lepsza by w tym wypadku była miłość bardziej uduchowiona...
              Królik czułby się lepiej!
              Powietrze pachnie wspaniale...

• 1agfa Re: 20 maja 2012, CWP 24.05.12, 23:56
              Cześć, Hardy smile Jak słusznie przedtem spostrzegłeś, Dzień Zwierząt jest u nas codziennie i nieustająco (niemal).
              Oprócz zwierzaków goście, goście...!
              Z wiosną niczym ptaki przelotne rojnie się pokazują, ale mnie to cieszy, choć nie powiem, absorbujące jest. Tak i teraz...krótko i rzeczywiście przelotnie, ale jednak.
              No i co począć?
              Człek ze mnie rodzinny i "obłożony", trzy kontynenty! suspicious musi być rewizyta big_grin
              Dzień Zwierząt trwa wink
    • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 07:37
      Tylko tyle...na więcej czasu brak. "Ojczyzna wzywa!"...ups! Nie tak...obowiązki wzywają smile
      Miłego dnia smile
      • krzys.ltd Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 08:16
        Parafrazując przedmówcę : Natura wzywa!

Fajny dzień się zapowiada, po wczorajszych opadach, łącznie z gradem, chłodniej dzisiaj
        ( a i podlewanie wczorajsze odpuszczone przez niebiesia mnie było! ) zatem zaraz maszeruję
        pogaduchę uciąć z sąsiadem, na sąsiadkę okiem łypnąć i popracować trochu.
        • krzys.ltd Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 11:07
          Ale gwar tutaj!
          - W ofierze życia znajduje się radość i w zniszczeniu pokus szczęścia siłę, aby to zdobywać nowe obszary wewnętrzne - powiedział dziś rano sąsiad mój
          - Do nowych krain ducha dochodzić - ciągnął dalej - samemu też odrzucając plewy z ziarna mojej duszy pracą własną...

Jak zawsze, lekko oczy mrużąc, dedukowałem nad sednem, ale widząc że za tyczki drewniane sąsiad był chwycił od razu wiedziałem - pójdzie z nimi w stronę domostw - znaczy lejemy sąsiada złego, w stronę ogrodów - znaczy pomidory sadzimy.
          Wyszło to drugie, i pomidory już dumnie ku niebiesiom się wznoszą!

Z cyklu, największe z największych, z dedykacjami dla wszystkich :

www.youtube.com/watch?v=dieEdQnPIMs
          • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 16:28
            Tu som ludzie pracy i inszych obowiązkowych obowiązków. Tu som ludzie obowiązkowi, Krzysiu. wink

Tak że często w porze pracy uświadczyć można na Podwórku ledwie siebie samego. Dobrze jeżeli w tym samym czasie i druga dobra duszyczka podwórkowa zaglądnie smile Nie stać nas, jak niektórych, na wieczne ślęczenie....a i człek mógłby pomieszania z poplątaniem dostać. Siedzenie w necie na okrągło - rano, wieczór, oraz w nocy, bardzo negatywnie wpływa na zdrowie nie tylko soma, ale i drugiej nieodłącznej części. Mamy przykłady w necie...

Dzielimy czas na pracę, obowiązki i przyjemności domowe, oraz...nasze rozmowy netowe smile
            Znamy proporcje, mocium panie wink
            Nie siedzimy ciągle przy ekranie.
            Nie przemęczamy oczu ślecząc,
            Zostawiamy tym, co piszą jęcząc
            wink

PS. Zaglądnąłem i czas wyskoczyć popływać. To może ostatni dzień pogody smile
            • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 21:41
              Dzień dobry wieczorową porą.
              do godz 22:00 mam czas dla siebie...
              a potem nie dla siebie..., pomimo, że jednak dla siebie.
              hmmm. no to dokoła Macieju...
              Akcja kwitnie i pachnie.
              Kota zamknąłem na balkonie i chce wejśc do domu... drapie łapką...
              Czytam sobie co dam radę... ale wszystkiego nie przeczytam...
              No i właściwie to mam pustą głowę...
              i oooo toooo chodzi.!!! big_grinbig_grinbig_grin
              • hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 22:28
                ...a ja przysypiam...jak to u mnie nomalnie po długim pływaniu big_grin Próbuję czytać - drzemię, drzemię - póbuję czytać wink

Kosmito, jesteś pewien, że to Ty jesteś po właściwej stronie drzwi, a nie kot? suspicious
                • kkkkosmita Re: 20 maja 2012, CWP 23.05.12, 23:42
                  Hardyy...
                  nigdy nie wiadomo, która strona jest właściwa...big_grin
                  Siedzę gdzie usiadłem...
                  To samo niech robi kot!

• hardy1 Re: 20 maja 2012, CWP 24.05.12, 00:28
                    ...klawisz z literą "K" w nos mnie uwierał...to i się obudziłem z drzemki big_grin
                    I to jest ten problem...czy siedzimy po właściwej stronie drzwi...kot prawdę Ci powie big_grin

Idę spać, dobranoc Kosmito i Wszystkim. Inaczej kolejne klawisze będą odciskały swe piętno na twarzy mej...wink smile
    • hardy1 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 08:01
      W czwartek jeszcze słoneczny witam Wszystkich z rana smile

Rano troszkę gimnastykuję się, słucham w tivi przeglądu prasy...i własnym uszom nie wierzę, a nawet oczom (bo pokazali "strony tytułowe" takim jak ja niedowiarkom) - niemieckie gazety wychwalają Polskę i polską gospodarkę! surprised "Der Spiegel" stwierdza, że Polska jest "mistrzem Europy" pod względem rozwoju w ostatnich 10 latach. Napisano czarno na białym, że wielu Niemców się zdziwi, kiedy przyjadą oglądać w Polsce mecze swojej drużyny piłkarskiej na ME`2012. Pozytywnie się zdziwi, a nawet zaskoczy, oglądając nasz kraj, jak się szybko zmienia.
      Ani slowa o "polnische Wirtschaft", ani jednego określenia w rodzaju "polactwo" (zresztą tego określenia pewnie nie znają). Same pozytywy.
      Czy tak jest naprawdę? Nie. Widzę wiele opóźnień, niedociągnięć, mentalnych zaszłości. Jednak wystarczy, że przypomnę sobie moje miasto, kraj, jak wyglądały dziesięć lat wcześniej, porównam z dzisiejszym wyglądem...to się cieszę.
      Zresztą liczby nie kłamią. W 2004 roku mieliśmy ~35% średniego dochodu w UE. W 2011 ~65% (nawet wliczając wejście uboższych - Bułgarii i Rumunii).
      Szczerze? Od razu poczułem, że czasem życzenie "obyś żył w ciekawych czasach" nie oznacza życzenia czegoś złego wink
      • k.karen Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 09:17
        Hardy i tak za chwilę pojawią komentarze, że "Der Spiegel" i inne niemieckie gazety nie są miarodajne i podają nieprawdziwe dane. To nie będą komentarze Niemców, to będą komentarze Polaków. Jestem daleka od "hura-optymizmu" ale nie widzę żadnych powodów żeby ciągle narzekać. Wiele rzeczy mi się nie podoba, wiele jeszcze trzeba naprawić ( w tym nasze niedoskonałe prawo dające możliwość omijania go i prowadzące do nadużyć ). Wszystko zależy od naszych wyborów, jeśli okazuje się że są niewłaściwe to należy wyciągnąć wnioski i zmieniać to co niewłaściwe i możliwe do zmiany. Zawsze będą ludzie, którzy zamiast zmieniać będą narzekać i w ten sposób będą usprawiedliwiać swoje błędy, złe wybory, złe decyzje i nieudane życie.

Dzień dobry i miłego dnia Wszystkim smile
        • krzys.ltd Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 11:58
          No tak, jakiś czas temu czytałem " Teczkę Hitlera ", ileż ten Adolf nie nachwalił Polaków w latach trzydziestych! Sam miód.

- Chodź chodź! Wybiec na dwór. Poczuć ciepło słońca na skórze i w rozgrzanym powietrzu biec ku stawowi, który mruga tysiącami złotych iskierek - usłyszałem nagle wołanie.
          To sąsiad woła
          I świadomość skrzydła rosła w nim na potęgę, rozsadzała, rozśpiewywała.

Wiedziałem już - ma plana nowego!
          • hardy1 Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 13:41
            Karen - aby coś oceniać, trzeba stanąć z boku, mieć perspektywę i...musi być co najmniej kilkuletnia różnica czasu. Na co dzień kłopoczemy się zmartwieniami, zmiany są prawie niezauważalne, wściekają nas niedogodności. Potrzeba właśnie perspektywy, aby zauważać zmiany, pozytywne lub negatywne. Najlepiej, kiedy przyjeżdża się do znanego miasta po kilku latach...

Krzyś, akurat tej "Teczki Hitlera" nie czytałem. Nie znam nawet. Z tym że jest różnica - pochwały od wroga czy przeciwnika nie są szczere i prawdziwe. Mają na celu "zły zamiar". Natomiast to co dzisiaj usłyszałem - czy to tylko reklama w niemieckiej prasie? Zachęcenie do liczniejszych wyjazdów kibiców na mecze na ME`12? Możliwe. Myślę jednak, że to nie tylko reklama. Wolniej-szybciej, ale jednak się rozwijamy. Wkurzamy się na kolejne nasze rządy. Ale nie wpadajmy w skrajny pesymizm ani hurraoptymizm. Przyjmuję,że w skali od zera do stu mogę zaznaczyć powyżej 50, około 60-70.
            • hardy1 Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 21:15
              Dobry wieczór...a co, wszyscy jeszcze korzystają z pięknego dnia? Korzystają aż do fizycznego wieczora?
              To dobrze, z pogody trzeba korzystać smile Posiedzę, moż ktoś zajrzy, jako i ja wreszcie zajrzałem...smile
              • k.karen Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 22:50
                Jako i ja też zaglądam, Hardy smile

Dobry wieczór a dzień był spokojny, słoneczny, bardzo ciepły i jak u sąsiada Krzysia z nowym pomysłem.
                Nic wielkiego nie wymyśliłam, po prostu trzeba pomalować pergolę ale jak ją pomalować od strony sąsiada kiedy go nie ma a bez pozwolenia nie mogę tam wejść? smile
                Może Krzysiu opowie, co to za pomysł miał jego sąsiad, to może i ja znajdę jakieś rozwiązanie...

smile
                • hardy1 Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 22:59
                  Cześć ponownie Karen smile
                  Krzysia[i] "niet na Dworie". Pewnie do tej pory ciężko peroruje z sąsiadem, doprecyzowując szkic "plana", aby nabrał bardziej konkretnych kształtów. Jak wiadomo, diabeł tkwi w szczegółach.
                  Tyle że nie wiemy, czego dotyczył ten plan. No nic, przyjdzie Krzysio to opowie...wink

Nie wiesz jak pomalować pergolę? To proste - lusterko na kijku, pędzel na wygiętej lasce...i już. Podglądasz i malujesz ze swojej strony "płota...wink
                  • k.karen Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 23:37
                    Tyle to i ja wiem ale ogród sąsiada jest wyżej o ok metr od naszego i tu jest problem.
                    Wiem, drabina też jest tylko, że malowanie na drabinie stojącej na niestabilnym podłożu
                    to raczej mi się nie podoba. Od strony sąsiada byłoby to proste i bez ekwilibrystyki na drabinie uncertain
                    • hardy1 Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 23:52
                      Co to dla Ciebie ten metr...wystarczy dłuższy kijek i dłuższą laskę wykorzystać...suspicious
                    • 1agfa Re: 24 maja 2012, CWP 25.05.12, 00:39
                      Karen smile Jasne że najwygodniej bezpośrednio od strony sąsiada malować. Ale mam wypraktykowany sposób dla zachowania stabilności drabiny na pofałdowanym, nierownym gruncie: stawia się ją na desce (kilku deskach), oczywiście sprawdzając zanim się wejdzie, czy mocno i prosto, bezpiecznie stoi.
                      Zawsze tak robię, jakżebym inaczej budki lęgowe hen wysoko na dębach mocował (a zdarzało się...łup!).
                      Jednakże...własnie dlatego uważam, że lepiej, żeby ktoś Cię asekurował, stanowczo smile
                      Radziłbym poczekać na powrót sąsiada, prościej będzie smile
                  • hardy1 Re: 24 maja 2012, CWP 25.05.12, 00:14
                    Na mnie już czas. Dobranoc Wszystkim smile
                    • 1agfa Re: 24 maja 2012, CWP 25.05.12, 00:55
                      W ciągu dnia zajrzałem na Podwórko, trochę poczytałem, ale wpisać sie nie zdołałem, nie zdążyłem, niestety, odwołany do...suspicious
                      Jutro/dziś już własciwie (bo zegar nielitościwie czarnymi wskazówkami kroki odmierza, ni na chwilę się nie zatrzymując), może czas okaże się łaskawszy smile
                      Tak będzie i pozwoli mi pogadać z Wami - tyle ciekawych spraw się pojawiło i tematów smile
                      I osób, których nie przywitałem, bo nie zdążyłem, a które pozdrawiam smile

Teraz muszę już Wszystkim życzyć dobrej, spokojnej nocy, jasnego poranka smile
                      Do napisania, moi drodzy smile
          • hardy1 Re: 24 maja 2012, CWP 24.05.12, 13:44
            krzys.ltd napisał:
            > To sąsiad woła
            > I świadomość skrzydła rosła w nim na potęgę, rozsadzała, rozśpiewywała.
            > Wiedziałem już - ma plana nowego!

...i co było w sąsiada "plana zaplanowane"? Jak rozwiązać "problemat chaszczy u sąsiadki"? wink
      • 1agfa Re: 24 maja 2012, CWP 25.05.12, 00:27
        Dzięki, Hardy, za ten cytat i za tę informację. Nie widzialbym tak dokładnie (dane roku 2004-2011 zestawione ze sobą biją w oczy); zajętym mocno będąc nie trafiłbym na te szczegóły.
        Kto jeździ po kraju, nie może zaprzeczyć kolosalnym zmianom - oglądam miejsca tak niedawno jeszcze zapyziałe, zapomniane; podziwiam dźwijające się (często niebrzydkie) domostwa, pieknięjące miasteczka i (nie da sie zaprzeczyć!) przybywające drogi.
        A że nie wszystko od razu, nie natychmiast gotowe? Nadrabiamy zaległości kilkudziesięciu lat zastoju.
        Nadrabiamy tak prędko, że dziwi i zaskakuje to całą Europę.
        Nie tylko "Spiegel" tak twierdzi, mówią mi to zwykli ludzie, którzy czas jakiś Polski nie widzieli. Są przejęci i cieszą się, po prostu smile
        Jak i ja się cieszę...
        Dla moich dzieci i wnuków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka