Dodaj do ulubionych

Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty?

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 11:56
Mam takie pytanie, może jednak głównie do panów, być może potraficie to lepiej
wyjaśnić. Jestem z facetem dwa lata (ma 30 lat), od pół roku mieszkamy razem.
Seks w naszym związku jest rzadkością a o jakichkolwiek urozmajceniach to chyba
mogę zapomnieć, bo on ciągle nie ma ochoty. Raczej mnie nie zdradza bo
przesiaduje ciągle w domu. Jestem kobietą atrakcyjną, są co prawda różne gusta,
ale on twierdzi, że bardzo mu się podobam. Co robić - rozmowy nie pomagają, on
sam nie potrafi wytłumaczyć dlaczego tak jest, Zauważyłam, że ma ochotę zawsze
po alkoholu, no ale przecież go nie rozpiję. Kocham go, ale jestem na skraju
wytrzymałości, seks jest dla mnie ważnym dopełnieniem miłości, trudno mi
zrozumieć dlaczego tak się dzieje. Dodam, że od roku nie ma pracy, ale ja
dobrze zarabiam, nie mamy kłopotów materialnych, nie wytykam mu tego, że nie
pracuje.Był związany wcześniej 3 lata z inną kobietą , twierdzi że ona się nie
skarżyła, ale nie chce mi powiedzieć jak często się z nią kochał. Ze mną
średnio-1 raz na miesiąc. Aha, żeby uściślić na pewno jest hetero.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 192.168.0.* / *.pp.com.pl 05.06.01, 12:15
      June, uciekaj, gdzie pieprz rośnie. Nic z tego nie będzie!
      • Gość: ramzes;) Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.01, 12:19
        a moze jednak nie jest hetero?? ;))

ramzes;)
      • Gość: ola Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.toya.net.pl 11.06.01, 22:10
        Racja ! June uciekaj ! Jka moglas wytrzymac z nim tak dlugo ? Albo jest gejem
        ,ktory boi sie spojrzec prawdzie w oczy. Albo powinien sie udac do lekarza.
        Jego poprzednia dziewczyna musiala byc oziembla.
    • Gość: Jorland Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 05.06.01, 12:27
      Droga Pani June, przez sytuację jaka Pani opisuje
      rozpadło się sporo związków i małżeństw. Zasadniczo
      też prawie kazdy związek ma w tej dziedzinie jakies
      problemy. Większe, mniejsze, ale jakieś są. Oczywiście
      nikt przy zdrowych zmysłach nie napisze Pani dlaczego
      Pani partner tak się zachowuje, bo nikt nie będzie
      zgadywał. Tym niemniej można spekulować. Wariant, że
      Pani partner ma takie a nie inne erotyczne potrzeby -
      choć możliwy - wydaje mi się jednak mało
      prawdopodobny. Raczej przyczyna leży tam, gdzie nie
      chce on się odsłaniać i otwarcie porozmawiać. Nic nie
      wiem o jego charakterze, tym niemniej sytuacja, że
      kobieta utrzymuje mężczyznę może być nieco niezręczna
      - chyba, że jest on egocentrykiem. Jeśli powoduje to
      zaniżenie swojej wartości może to sie przejawiać m.in.
      w podejściu do seksu. Wizja, że mężczyzna sprawdza się
      tylko w łóżku, a poza tym jest życiowym łamagą może
      być mocno frustrująca. Czyli ta sprawa może być tylko
      fragmentem większej całości. Obawiam się, że bez
      poważnej i szczerej rozmowy się nie obejdzie. Nie
      warto też na dłuższą metę ignorować problemu, bo on
      wcześniej czy później i tak wyjdzie. Czasem mówi się,
      że seks jest mało istotny. Tak, ale jak cos tutaj
      szwankuje to - jak Pani widzi - potrafi to zatruć i
      inne dziedziny związku. Kłaniam się.
      • Gość: mesco Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.01, 13:11
        moze ustal z nim ze bedziesz miec np. dwa razy w miesiacu seks z innymi?
        • Gość: ramzes;) a moze .... IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.01, 14:46
          a moze po prostu pomoz mu znalezc prace.....

ramzes;)
    • Gość: June Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 15:04
      Do Ramzesa - słuchaj, czytam dość często twoje wypowiedzi i muszę Ci
      powiedzieć, że szanuję twoje poglądy (dopóki nie obrażasz innych) bo często
      masz dużo racji i jest w twoich wpowiedziach spora dawka inteligencji. Ale mój
      facet na pewno nie jest homo - (być może stwierdzisz, że jest -
      nieuświadomiony, ale to zbyt proste rozumowanie w tej sytuacji). Znam go dość
      długo, wiem jakie ma poglądy (jak większość hetero-facetów) znam też jego
      znajomych. Problem tkwi w czymś innym.
      Do Mesco - nie potrafię pogodzić zdrady a byłaby to dla mnie zdrada w sytuacji
      gdy jeset z kimś związana. Nie kieruję się w życiu myśleniem tylko o seksie i
      własnym egoizmem. Może to dość naiwne i nudne stwierdzenie, ale jedyne zgodne z
      moimi poglądami.
      Co do pracy - mam jej tak dużo, nie że wyrabiam się z prowadzeniem domu,
      rozmawiałam z moim facetem, aby przejął część obowiązków domowych, wtedy ja
      mogę coś jeszcze dorobić, niestety wyraził zgodę, ale w efekcie i tak większość
      obowiązków wykonuję ja. Nie wiem, czy w steorytypowym świecie, zamiana ról
      wpływa tak fatalnie na facetów. Chciałabym ten związek jednak utrzymać, czy
      ktoś był w podobnej sytuacji i udało mu się. Może psycholog, czy nie jest to
      strata pieniędzy?
      • Gość: ramzes;) June IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.01, 15:14
        a moze on jest sfrustrowany tym, ze nie ma pracy i czuje sie wpedzony w damskie
        (w pewnym sensie oczywiscie) obowiazki..sprzatanie, zmywanie, pranie...czy cos
        tam jeszcze..
        Moze pomoz mu znalesc jakas prace i bedzie swiety spokoj.
        A co do tego homo, wiesz to wcale nie bylo takie bezpodstawne. Ostatnio poznalem
        lekarza, ktory jest homo i przyznal sie zonie po 24 latach malzenstwa... Nic to
        nie zmienilo...
        a moze byc tez 10000 innych powodow.
        nie mam pojecia jak dlugo to trwa (ta abstynencja)
        moze miec tez kompleks piotrusia pana...
        moze miec za malo ruchu i jest po prostu oklapniety...
        moze nie ma takich potrzeb seksualnych i liczy bardziej na milosc duchowa..
        i...
        i...
        i...
        moze po prostu zaczneij od pomocy w znalezieniu mu pracy...

ramzes;)
        • Gość: daria Re: June IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 17:42
          PRzepraszam ze sie wetne ale jak to mozliwe ze
          facet-homo przez 24 lata wspolzyl z zona? PRzeciez
          gejom chyba za bardzo z kobietami nie wychodzi? A mzoe
          oni w ogole nie mieli seksu?
          • Gość: ramzes;) Re: June IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.01, 17:55
            do wszystkoego sie mozna przezwyczaic :))) a tak na serio to z tego co mowil
            jest bi..czyl upraszczajac wszytsko mu jedno. I tak bywa:)

ramzes;)
          • Gość: Jorland Re: June IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 06.06.01, 08:37
            Gość portalu: daria napisał(a):

> PRzepraszam ze sie wetne ale jak to mozliwe ze
            > facet-homo przez 24 lata wspolzyl z zona? PRzeciez
            > gejom chyba za bardzo z kobietami nie wychodzi? A mzoe
            > oni w ogole nie mieli seksu?

Teoretycznie jest to chyba możliwe, czytałem o takich jaskrawych przypadkach.
            Rozmawiałem kiedys z pewnym gejem, który miał żonę i małe dziecko. Co ciekawe jak
            sam deklarował "w łóżku było wszystko w porządku". W końcu odszedł od nich, chłop
            potrzebował po prostu męskich ramion. W jego przypadku ożenek i dziecko było
            formą ukrycia swoich skłonności i walką z nimi. Kłaniam się.
      • Gość: Jorland Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 05.06.01, 15:31
        Stety nie miałem podobnych doświadczeń, ale znam osoby, które takowe miały. W
        jednym przypadku były to kompleksy związane z męskością, w drugim wypalenie
        związkiem, kłaniam się.
      • Gość: L. Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.mpip-mainz.mpg.de 05.06.01, 15:55
        Mysle, ze Ramzes moze miec sporo racji i to faktycznie
        moze byc spowodowane tym, ze nie twoj facet ma pracy i
        jest na twoim utrzymaniu. Mam kolege, ktorego zona
        utrzymywala przez pewien czas i to o malo nie
        zniszczylo ich zwiazku. Ale oczywiscie w twoim
        przypadku powody moga byc zupelnie inne.
        Pozdrawiam
      • Gość: Smik Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 06.06.01, 15:04
        Dość niepokojąca jest wzmianka o obowiązkach domowych. Rozumiem, że ktoś może być bardzo
        przygnębiony z powodu braku pracy, ale skoro ty go cały czas wspierasz ( utrzymanie to nie jest
        bagatelna sprawa) i w dodatku ciężko pracujesz to moim zdaniem skandaliczne jest, że on nie
        przejmnie choćby większości obowiązków w domu. Przecież ty też psychicznie przeżyważ tą sytuację, i
        tobie nie jest lekko.
        Co do seksu to słyszałam, że rzeczywiście sytuacja psychiczna może mieć duży wpływ na te sprawy.
        Jednak zupełe unikanie poważnej rozmowy jest podejrzane. Jeśli macie skrajnie różne
        temperamenty, np: ty potrzebujesz się kochać codziennie, a on raz w miesiącu - nie wiem czy ten
        związek ma przyszłość.
        Życzę powodzenia.
    • Gość: Fnoll Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.ds.uj.edu.pl 05.06.01, 16:00
      Jak mam deprechę, to też nie mam ochoty. No i jakoś
      tak się dzieje (czytałem), że bezrobotni kiepscy są
      w łóżku, no chyba że są aspołecznymi łobuzami.
      • Gość: ramzes;) Proste rozwiazanie... IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.01, 16:09
        nie piszesz o tym jak dlugo trwa ten stan...
        ale wlasnie, z ciekawosci zadzwonilem do psychologa zeby sie cos o tym
        dowiedziec..

moze po prostu nie mow mu:
        "kochanie..to nic, ze nie masz pracy, ja mam dobra i spokojnie sie mozemy
        utrzymac.."
        Bo to go moze dobijac, moze sie czuc "utrzymankiem"...lepiej mu powiedz...

"kochany...wzialbys sie w koncu za jakas rozsadna robote... wez gazety i
        poprzegladaj ogloszenia, a nie marudz mi tu pod nosem i nie siedz ciagle w domu."

Pracy jest jeszcze sporo.. tylko napisz, jaki twoj maz ma zawod.

ramzes;)
        • Gość: mat25 Re: Proste rozwiazanie... IP: *.interserwer.pl 05.06.01, 16:20
          A moze zoragnizuj jakis trojkacik :) Najlepiej z jeszcze jednym facetem - przy
          okazji przekonasz sie, czy twoj maz na pewno jest hetero :))
    • Gość: Wanda Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.telia.com 05.06.01, 16:05
      Rozumiem Ciebie. Mieszkam w Sztockholmie i wyobraz
      sobie, ze Szwedzi tacy wlasnie sa. Raz na miesiac to i
      tak dla nich za duzo, tylko w pierwszym roku
      znajomosci sie kochaja. Za malo meskich chormonow, to
      dziedziczne i nic nie da sie zrobic. Moglabys nago
      zrobic przewrotke to on tylko ziewnie i powie ci
      zebys sie nie przeziebila!
      • Gość: ra;) na klopoty bednarski :))) IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.01, 21:28
        • Gość: ARTUR Re: na klopoty bednarski :))) IP: *.skane.se 08.06.01, 04:14
          Gość portalu: ra;) napisał(a):

Bednarski ja tez jestem homo.Moze bys mi wskoczyl do lozka.
          Niezle mozesz zarobic.
    • Gość: masKOTA Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.proterians.net.pl 08.06.01, 13:33
      czesc Jenu
      przeczytalam twoj list bardzo dokladnie i postamowilam cos na ten temat
      powiedziec ja tez nan faceta jest nam wspaniale kochamy sie bardzo czesto :>
      ale to nie o to chodzi wiesz ja bym sprobowala na poczatku wygnac go na zakup[y
      nie wiem moze na spacer a sama przygotowala bym super kolacje ubrala sie w
      fajne ciuszki i sprawdzila jesli to na niego nie zadzial to wtedy zaczela bym
      sie martwic. moze sproboj to ty przejac incjatywe zaczynaj go piescic i tak
      dalej a moze cos sie w nim zmieni. jesli cos drgnie to poszukaj mu pracy bo ja
      mysle ze on siedzac w tym domu i nic nie robiac to poprostu zestarzal sie i
      niec mu sie nie chce . no ale zeby wyciagnac wnioski o tym czy to napewno przez
      prace to musial bys powiedziec jak bylo zanim ja stracil :> pozdrowienia masKOTA
    • Gość: Ernst Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.koof.com.pl 08.06.01, 14:07
      Współczuję takiej sytuacji.
      Mam 30 lat i od 3 miesięcy jestem bez pracy. Moja ochota na seks w tym czasie
      wzrosła ale to chyba za sprawą tego że mam na to przemiłe zajęcie dużo więcej
      czasu. Moja parnerka jest bardzo zadowolona ze współżycia (i nie tylko z tego).
      Ale fakt że mi się układa pewnie Ciebie nie pocieszy?
      Nie mam zamiaru dywagować nad przyczynami stanu w jakim jest Twoje "niepożycie"
      ale przypomina mi się gdzieś przeczytana informacja: "Pewien procent populacji
      stanowią osoby aseksualne, które nie przejawiają najmniejszego zainteresowania
      w tej dziedzinie, a nawet o ile mogą unikają wszelkich kontaktów seksualnych".
      Może miałaś pecha trafić na kogoś takiego?
      Seks z pijanym mężczyzną? Ja sobie nie potrafie wyobrazić bym mógł kochać się z
      kobietą będącą pod wpływem alkoholu:(
      Pozdrawiam i życze najmniej bolesnego rozwiązania tego problemu
    • Gość: YanosiC Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 19:08
      Na 100% chodzi tu o stres. A dokładniej kompleks niższej wartości spowodowany
      sytuacją w której kobieta musi utrzymywać dom i jego. Świadczy o tym że Twój
      facet nabiera ochoty na seks dopiero po alkoholu. A wiadomo że alkohol łagodzi
      stres i kompleksy...
      Wg mnie ta sprawa jest jasna.
      • Gość: beta Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 192.168.202.* / *.Szczecinek.Net.PL 09.06.01, 11:43
        Na zachowanie Twojego meża może ma(miala) najwiekszy wplyw jego matka.Czytajac
        Twoje wypowiedzi uzmysłowilam sobie,że chyba ona jest ta "główną" przyczyna
        tego stanu rzeczy.Syn zawsze jest z matka bardzo zwiazany-więc jeśli nie ma
        innych przyczyn!-to pewnie dlatego tak sie zachowuje(w jej zachowaniu jest malo
        szacunku dla innych!-a przede wszystkim nie szanuje własnego
        męża).Najgorzej,że mąż nie chce z Tobą o tym porozmawiać-a to jest jego
        obowiązkiem.Nie może nieskończenie chować głowy w piasek-to na dłuższą metę
        niebezpieczne.Nie dopuść do tego,bo narośnie tyle nieporozumień,że mogą one
        zagrozić Waszemu małżeństwu.Nie można żyć z człowiekiem,który udaje,że jest
        wszystko w porządku,a nie jest.Powodzenia.Zyczę pomyślnego rozwiązania problemu.
        • Gość: beta Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 192.168.202.* / *.Szczecinek.Net.PL 11.06.01, 13:02
          Gość portalu: beta napisał(a):

> Na zachowanie Twojego meża może ma(miala) najwiekszy wplyw jego matka.Czytajac
          > Twoje wypowiedzi uzmysłowilam sobie,że chyba ona jest ta "główną" przyczyna
          > tego stanu rzeczy.Syn zawsze jest z matka bardzo zwiazany-więc jeśli nie ma
          > innych przyczyn!-to pewnie dlatego tak sie zachowuje(w jej zachowaniu jest malo
          >
          > szacunku dla innych!-a przede wszystkim nie szanuje własnego

Sory,ten post mial byc odpowiedzia na pytanie z forum PSYCHOLOGIA:"Jak zrozumieć
          faceta..."jeszcze raz sory!(Swoją drogą temat jest prawie identyczny)
          > męża).Najgorzej,że mąż nie chce z Tobą o tym porozmawiać-a to jest jego
          > obowiązkiem.Nie może nieskończenie chować głowy w piasek-to na dłuższą metę
          > niebezpieczne.Nie dopuść do tego,bo narośnie tyle nieporozumień,że mogą one
          > zagrozić Waszemu małżeństwu.Nie można żyć z człowiekiem,który udaje,że jest
          > wszystko w porządku,a nie jest.Powodzenia.Zyczę pomyślnego rozwiązania problemu
          > .

• Gość: beta Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 192.168.202.* / *.Szczecinek.Net.PL 11.06.01, 13:07
          Gość portalu: beta napisał(a):

> Na zachowanie Twojego meża może ma(miala) najwiekszy wplyw jego matka.Czytajac
          > Twoje wypowiedzi uzmysłowilam sobie,że chyba ona jest ta "główną" przyczyna
          > tego stanu rzeczy.Syn zawsze jest z matka bardzo zwiazany-więc jeśli nie ma
          > innych przyczyn!-to pewnie dlatego tak sie zachowuje(w jej zachowaniu jest malo
          >
          > szacunku dla innych!-a przede wszystkim nie szanuje własnego
          > męża).Najgorzej,że mąż nie chce z Tobą o tym porozmawiać-a to jest jego
          > obowiązkiem.Nie może nieskończenie chować głowy w piasek-to na dłuższą metę
          > niebezpieczne.Nie dopuść do tego,bo narośnie tyle nieporozumień,że mogą one
          > zagrozić Waszemu małżeństwu.Nie można żyć z człowiekiem,który udaje,że jest
          > wszystko w porządku,a nie jest.Powodzenia.Zyczę pomyślnego rozwiązania problemu
          > .

Sory,ta odpowiedż powinna znależc sie na forum PSYCHOLOGIA,temat"Jak zrozumieć
          faceta"
    • Gość: facet Re: Co robić jeśli facet ciągle nie ma ochoty? IP: 172.16.20.* / 212.191.128.* 15.06.01, 12:43
      Ja mam podobny problem moja żona też niechce często. Lubię uroznajcony sex i
      jak kochamy się rzdziej niż co drugi dzień to czuję niedosyt tych pięknych
      doznań. Czsem man dosyć jeżeli to robiłem kilka razy w danym dniu (ale mam już
      34lata)już nie ta kondycja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka