lilarose 18.10.05, 14:50 Pytanie do facetów: Czy zakładacie pod koszulę z kołnieżykiem (taką do garnituru i krawatu) jeszcze podkoszulek na ramiączka? Zakładając, że jest zima a wy wybieracie się na eleganckie przyjęcie, spotkanie, imprezę itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka81 Re: podkoszulek pod koszulą 18.10.05, 14:53 no oczywiscie ze powinni zakładac podkoszulke! Odpowiedz Link Zgłoś
szejtan Re: podkoszulek pod koszulą 18.10.05, 14:56 Nie. Raut w pomieszczeniu więc przecież nie uświrknę z zimna, choćby w lutym. Chociaż teoretycznie nazwa wskazuje że... no, ale skarpety z podwiązkami też już chyba sobie poodpuszczaliśmy, co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marquito Re: podkoszulek pod koszulą 18.10.05, 19:31 A do czego ci taka informacja potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
horse45 Re: podkoszulek pod koszulą 18.10.05, 22:42 ależ zakładaj co chcesz, jeśli ci zimno, to zakładaj podkoszulek, ale jak idziesz na randkę to lepiej jednak nie, tak samo na randkę nie zakładaj kalesonów, kobiety tego nie lubią Odpowiedz Link Zgłoś
zdechlywilczur Re: podkoszulek pod koszulą - OBCIACH 19.10.05, 19:08 jesli przeswituje. Jak masz koszule z grubej bawelny, czy czego tam innego, to ok. Np. pod granatowa albo czarna koszule - moze byc. Ale biala/blekitna - obciach nie z tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
valentino_g Re: podkoszulek pod koszulą 19.10.05, 22:38 jak najbardziej, ale tylko pod grubsze, nie prześwitujące ( właściciwie tylko pod czarne ) Dobre rozwiazanie do klubu -> bynajmniej nie widać potu. Już kiedys na forum moda pytałem o to, padały rózne opinie...ja i tak wiem swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
katinka_w_plaszczyku Re: podkoszulek pod koszulą 19.10.05, 22:40 nie, nie i jeszcze raz nie. ups, nie jestem facetem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
valentino_g Re: podkoszulek pod koszulą 19.10.05, 22:50 katinka_w_plaszczyku napisała: > nie, nie i jeszcze raz nie. > > ups, nie jestem facetem ;) ale czemu nie ?? uzasadnienie proszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
szejtan Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 09:51 > > ups, nie jestem facetem ;) > > > ale czemu nie ?? uzasadnienie proszę.. Czemu nie jest facetem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
murowany Re: podkoszulek pod koszulą 19.10.05, 22:57 Heh, uscislijmy, wielu facetow tutaj odezwalo sie, ze pod koszule nie zakladaja podkoszulka, tzn. ze jak ubieracie garnitur czy tylko sama marynarke, pod to koszule z krawatem i pod nia juz nic? Tylko ta koszule na gole cialo? Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Garniaki, 20.10.05, 06:09 to nie moj styl. Ale okazyjnie wiadomo bywalo. Ale nigdy nie pamietam bym pod spod zakladal podkoszulek. No chyba ze tshirta pod marynare, bez krawata, ale to juz inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
szejtan Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 09:52 Pod nią to tylko wodę toaletową. Futro na klacie grzeje wystarczająco ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_zewsi Re: podkoszulek pod koszulą 19.10.05, 22:58 blagam...tylko nie to, tylko nie podkoszulek pod koszula.Oblesnie to, nieelegancko Odpowiedz Link Zgłoś
valentino_g buehehe :) 19.10.05, 23:14 najlepsze dla mnie jest to że i tak nie dowiecie się czy ten pokoszulek jest czy też nie :)-> chyba że u wsiura który żle ją dopasuje :) ale ostra krytyka musi być :) Odpowiedz Link Zgłoś
murowany Re: podkoszulek pod koszulą 19.10.05, 23:21 no wlasnie tak zastanawiam sie, czy czasem nie bardziej oblesnie wyglada jak facet ma futro na plerach slicznie ukladajace sie pod np zolta koszula. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 sama jestes nieelegancka! 20.10.05, 06:52 A wyobrazasz sobie faceta z owolsiona klata w bialej koszuli, jak te kłaki mu przeswituja przez nią i to jest niby eleganckie wedgług Ciebie, albo jak mu sie suty odznaczaja??? Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Suty 20.10.05, 08:45 sa dobre. Wiem to od czasu pierwszego karmienia :). Odpowiedz Link Zgłoś
wild_rover Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 09:23 Ojciec wpoił mi dwie zasady: 1. skarpetki powinny byc dobierane pod kolor butów, 2. pod koszulę trzeba ZAWSZE zakładać podkoszulek - albo na ramiączkach, albo T- shirt z wycięciem z przodu. Zimą - dla ogrzania, latem - żeby pot nie wsiąkał bezpośrednio w koszulę. Nieelegancki jest raczej widok męskich sutków albo "polskiej wełny" na klacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
szejtan Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 09:59 Dlaczego ma nie wsiąkać? Koszula i tak jest na raz, potem do prania. Z futrem/welną też różnie - widać chyba tylko kiedy gość jest "brunetem w typie południowym" a koszulę nma jak z bibułki. A sutki? To chyba jakiś gość kaszalot z piersiami większymi niż u zony. A takiemu to i podkoszulek nie pomoże żeby dobrze wygladał. BTW skarpety czasem pod kolor spodni. Nawet częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
wild_rover Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 14:44 >Dlaczego ma nie wsiąkać? Koszula i tak jest na raz, potem do prania. Hehe... Dzięki za instruktaż w kwestii pralniczej :) Jak pot wsiąknie najpierw w podkoszulek, to na zewnątrz wylezie później. Proste. > Z futrem/welną też różnie - widać chyba tylko kiedy gość jest "brunetem w typie południowym" a koszulę nma jak z bibułki. Jedwabna koszula jest "jak z bibułki". Jak zakładasz "flanela power", to faktycznie podkoszulek niepotrzebny ;) >A sutki? To chyba jakiś gość kaszalot z piersiami większymi niż u zony. Zdradzę Ci męską tajemnicę - wielkość i "płeć" piersi nie ma nic wspólnego z wielkością sutka. Ale ćśśśśśśś... >BTW skarpety czasem pod kolor spodni. Nawet częściej. Zgrane kolory skarpet, garnituru i butów - to standard. O koszuli i krawacie nie wspomnę. Ale jeśli występuje konflikt, skarpety dobiera się do butów. Dobrze jest zatem mieć więcej, niż jeden garnitur i więcej, niż jedną parę skarpet. Odpowiedz Link Zgłoś
szejtan Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 15:41 > Hehe... Dzięki za instruktaż w kwestii pralniczej :) A proszę bardzo, rachunek wyślemy pocztą ;) > Jak pot wsiąknie najpierw > w podkoszulek, to na zewnątrz wylezie później. Proste. Zadziwiające! Poważnie?! ;) Ale wiesz, podobno też wynaleziono cos takiego jak antyperspirant, polecam jesli masz takie kłopoty z potliwością ;) > Jedwabna koszula jest "jak z bibułki". Jak zakładasz "flanela power", to > faktycznie podkoszulek niepotrzebny ;) Do jedwabnej też nie. Co gorsze - prześwitujące owłosienie klatki czy bijący po gałach biały podkoszulek spod koszuli? > Zdradzę Ci męską tajemnicę - wielkość i "płeć" piersi nie ma nic wspólnego z > wielkością sutka. Ale ćśśśśśśś... Nie chociszło mi o wielkość ale o ich odstawanie a w efekcie uwidacznianie sie poprzez koszulę. Proste? > Zgrane kolory skarpet, garnituru i butów - to standard. O koszuli i krawacie > nie wspomnę. No coś takiego, popatrz, popatrz, czego to ludzi nie wymyslą! ;) > Ale jeśli występuje konflikt, skarpety dobiera się do butów. Wtedy się eliminuje ten konflikt. > Dobrze jest zatem mieć więcej, niż jeden garnitur i więcej, niż jedną parę > skarpet. Doszedłeś do tego metodą prób i błędów? Czy też tata Ci powiedział? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szejtan Re: podkoszulek pod koszulą 31.10.05, 09:14 I żeby nie być tak gołosłownym: Najnowszy Men's Health, nr 11(22) Listopad 2005, stona 40, dział Styl, ramka "Sztywne reguły": "Ustalmy to raz na zawsze - koszulki i podkoszulki możesz zakładać tylko do sportowych koszul. Do garnituru i krawata koszulę zakładamy na gołe ciało. Nie obawiaj się, nie zmarzniesz. A jeśli nawet, to docenisz męczarnie kobiet, które w środku zimy chodzą na przyjęcia w sukienkach bez pleców." Wszystko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: podkoszulek pod koszulą 31.10.05, 09:19 Pomysly takich polaczen, pachna mi jeszcze szelkami i balangami z dresscodem "mafia". Wiec nie bede bronil podkoszulkow. Ale akurat Men's Health to chyba nie jest jakis wielki kreator mody, co? Odpowiedz Link Zgłoś
szejtan Re: podkoszulek pod koszulą 31.10.05, 10:04 Kreator niekoniecznie, ale na zasadach IMHO się znają. Zresztą na tym co jest modne bna bieżąco też - od kiedy ich czytam zawsze "utrafiali w punkt" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
landm Re: podkoszulek pod koszulą 01.11.05, 21:16 co do futerek, to nie lepiej wydepilować laserowo ?:) przed gabinetem oczekując na wejście na zabieg można spotkać panów, więc pewnie estetyka wygrywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
murowany Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 16:01 no wreszcie jakis rozsadny glos. Odpowiedz Link Zgłoś
marsob80 Re: podkoszulek pod koszulą 20.10.05, 15:48 Ja zawsze tylko i wyłącznie podkoszulek z krótkim rękawkiem i na to marynarka. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: podkoszulek pod koszulą 21.10.05, 21:33 nawyk z tropików: podkoszulek, koszula, marynarka w lecie. W zimie różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostubyt Re: podkoszulek pod koszulą 21.10.05, 22:42 W życiu!! Zdarza mi sie często to widzieć i... czuć. Przeswitujacy podkoszulek to kompletna wieś i nic tego nie tłumaczy. Jeśli koszula jest na tyle gruba, że podkuszulek się przez nią nie przebija, to niestety czasem powoduje wyczuwalny efekt - otóż osobnik tnie potem - zwłaszcza po południu - że nos wykręca. Jak tu słusznie ktoś stwierdził - pod koszulę tylko dobry zapach. Aha, i schowane kłaki. Viva bezpodkoszulkowcy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
murowany Re: podkoszulek pod koszulą 23.10.05, 11:19 totalna wiocha zajezdza wtedy jak ktos nie ma podkoszulka pod przeswitujaca koszula i prezentuje swoje klaki i suty. Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 Re: podkoszulek pod koszulą 31.10.05, 09:21 Gdybym mieszkał na wsi to i owszem i kapelusz ze skajki. Odpowiedz Link Zgłoś
ismeria Re: podkoszulek pod koszulą 31.10.05, 12:44 Ja tam bym wolała aby nie zakładał. Mniej do ściagania...Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: podkoszulek pod koszulą 02.11.05, 15:57 nie praktykuje, nie przyszloby mi to nawet do glowy. podkoszulka na ramiaczka ciepla i tak specjalnie nie daje, a zeby nie bylo widac potu - wystarczy dobry antyperspirant. jesli ktos juz NAPRAWDE MUSI, to chyba najlepsze bylyby podkoszulki z dlugim rekawem i w serek z przodu swoja droga mialem kolege, ktory zakladal podkoszulek na ramiaczka pod tiszert. rozumiecie? POD TISZERT!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: podkoszulek pod koszulą 02.11.05, 16:02 > swoja droga mialem kolege, ktory zakladal podkoszulek na ramiaczka pod tiszert. rozumiecie? POD TISZERT!!!!! Ja np. zakladalem NA. Odpowiedz Link Zgłoś