Dodaj do ulubionych

Czy chcecie miec dziecko?

IP: 193.178.168.* 30.10.01, 11:46
Watek dla wszystkich tych, ktorzy nie maja jeszcze dzieci.

Ja (gej) nigdy nie chcialem miec dzieci. Ani swoich, tym bardziej adoptowanych.
Nie chce brac za nikogo innego odpowiedzialnosci. Poza tym nie lubie dzieci,
denerwuja mnie swym (jakby nie patrzec niezawinionym) infantylizmem.

A wy? Planujecie, chcecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: 213.25.197.* 30.10.01, 12:03
      Gość portalu: Emendems napisał(a):

> Watek dla wszystkich tych, ktorzy nie maja jeszcze dzieci.
      >
      > Ja (gej) nigdy nie chcialem miec dzieci. Ani swoich, tym bardziej adoptowanych.
      >
      > Nie chce brac za nikogo innego odpowiedzialnosci. Poza tym nie lubie dzieci,
      > denerwuja mnie swym (jakby nie patrzec niezawinionym) infantylizmem.
      >
      Mam DOKŁADNIE tak samo. Nie wiem jak się zachować w towarzystwie znajomych,
      którzy mają dzieci. Taki np. 8-latek coś tam do mnie gada, a ja nie wiem, co ze
      sobą zrobić i jak się odezwać??? A już najgorzej jest przed świętami, kiedy po
      prostu MUSZĘ kupić prezent, bo tak wypada, ale nie wiem ani co kupić ani jak
      uniknąc wylewnych podziękowań.
      • Gość: Anna26 Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.90.29.235.Dial1.Washington1.Level3.net 30.10.01, 14:26
        Ja co prwda ani nie gej ani nie mezczyzna, ale dziecko chce za jakies trzy
        latka. Tez kiedys nie lubilam dzieci, ale mi przeszlo. Zreszta swoje dzieci
        sa bardziej cool niz cudze. Tak przynajmniej uwazala moja matka.
        • super-mario Re: Czy chcecie miec dziecko? 30.10.01, 18:14
          Mam już 30 lat, nie mam żony ani dzieci. Ale nie wiem, jak kogos mogą dzieci denerwować. ja je
          lubie, zarowno dwuletnie, jak i 12-letnie. Chciałbym mieć sowje, ale nie trafiłem jeszcze na
          odpowiednią połowę...
        • Gość: Melba Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 22:06
          to chyba normalna faza - ja też się kiedyś na dłuzej zachłysnęłam wolnością i
          myśl o dzieciach wydała mi się obrzydliwa. Teraz powoli wracam do przekonania,
          ze chcę, ale muszę jeszcze wiele rzeczy do tego czasu poukładać.
      • Gość: anonimus Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: 62.16.189.* 30.10.01, 18:15
        dziecko tak, ale tylko chlopczyka (jestem gejem). Jezeli bede mial mozliwosc
        zrobienia z lesbijka, oczywiscie przez sztuczne zaplodnienie to tak. Tylko jak
        zrobic chlopczyka?
        A jak zrobila to ta aktorka amerykanska? (Foster?)
        • super-mario Re: Czy chcecie miec dziecko? 30.10.01, 21:31
          A jak będziesz go wychowywać? jakie wartości mu wpoisz? Czy ma być taki, jak ty, czy wybierze sam?
          • Gość: Yoanna Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.infocity-nrw.com 31.10.01, 08:42
            bla bla wartosci wpoisz... W rodzinach hetero pijany ojciec czesto gwalci
            dzieciaki, matke - tzw. gleboko katolickie rodziny (?!). Ja juz predzej bym
            powierzyla wychowanie czlowieka gejowi ktory ma rowno pod sufitem!
        • Gość: Mart Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.man.polbox.pl 31.10.01, 15:35
          Gość portalu: anonimus napisał(a):

> dziecko tak, ale tylko chlopczyka (jestem gejem). Jezeli bede mial mozliwosc
          > zrobienia z lesbijka, oczywiscie przez sztuczne zaplodnienie to tak. Tylko jak
          > zrobic chlopczyka?
          > A jak zrobila to ta aktorka amerykanska? (Foster?)

A dlaczego tylko chłopczyka? Czy gej nie może wychowywać dziewczynki?
          M
    • Gość: Troll Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.ipt.aol.com 31.10.01, 10:34
      Przez dlugi czas nie myslalam ani o stalym zwiazku a tym bardziej o dziecku.
      Bawilam sie w zyciu. Jestem bi. trafilam w koncu na druga polowe(tez bi :-))).
      I w pewnym momencie ogladajac sie wstecz zauwazylam ze ani nic tak naprawde nie
      osiagnelam ( bo coz jest to kariera, pieniadze,dom), zycie wydalo mi sie puste
      i bardzo egoistycznie przeze mnie brane. Narodzila sie mysl o szkodniku.
      Bylismy juz po trzydziesce. I dopiero teraz kiedy dwa blizniacze szkodniki
      biegaja wokol nas odnalezlismy pewnego rodzaju spelnienie. Najsmieszniejsze
      jest to ze dopiero wtedy zycie stalo sie latwiejsze, jakos mniej w nim
      problemow. A to czy sie jest hetero, homo czy bi nie ma tutaj zadnego
      znaczenia. kazdy podejmuje swoje wybory i spija piane ktora nawazyl :-))
      • super-mario Re: Czy chcecie miec dziecko? 31.10.01, 13:37
        Yoanno, co to za ton? Pytam z ciekawości, nie krytykuję! A ty od razu bla, bla, bla.
        I zgadzam się że �A to czy sie jest hetero, homo czy bi nie ma tutaj zadnego znaczenia. kazdy podejmuje swoje
        wybory i spija piane ktora nawazyl :-))�. Nie bulwersuj się bez przyczyny!
    • Gość: aga Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.toya.net.pl 01.11.01, 14:26
      Nigdy nie chcialam miec dzieci chociaz nie denerwuja mnie jakos szczegolnie
      (bardziej denerwuja mnie glupi dorosli ). Mam 27 lat i nie czuje zadnej checi
      rozmnozenia sie. Trudno mi sobie wyobrazic ,ze mozna naprawde pragnac dziecka.
      To sie juz chyba nie zmieni ale... nigdy nie mow nigdy :)))
    • Gość: Anka Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 11:45
      No, trudne pytanie... Jesteśmy z mężem przekonani, że można jeszcze poczekać,
      na razie wystarcza nam kot:))) (nieskomplikowany w obsłudze, mało żre, koszty
      niskie). Poważnie pisząc, na razie nie czuję się na tyle silna, by wziąść na
      siebie odpowiedzialność o losy dziecka.
      Nie wyobrażam sobie powrotu do domu po 11 godzinach (dojeżdżam 100 km
      dziennie), odbierania dziecka ze żłobka, wieczornego maratonu - pranie,
      sprzątanie, obiadki, kupy, zabawa). Nie jestem egoistką i dlatego nie chcę
      narażać dziecka na spędzanie z rodzicami 2 godzin dziennie.

A koty są takie milutkie....
      • Gość: Pola Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.extern.kun.nl 01.12.01, 14:22
        A ja chyba jestem egoistka i dlatego (na dzien
        dzisiejszy) nie chce miec dzieci.
        Najpierw poswiecasz im caly swoj czas i wiele lat
        zycia, a pozniej wypinaja na Ciebie tylek - nie zawsze,
        ale po prostu nie znam recepty na wychowanie, zeby
        dzieci szanowaly mnie tak jak ja swoich rodzico, a tu,
        gdzie mieszkam realia sa troche inne niz w Polsce. Poki
        co - jestem jeszcze za mloda, sama nic nie mam, wiec co
        moge zaoferowac swojemu dziecku...a poza tym...te
        nudnosci poranne i porod brrr :(
        Ale moze kiedys zmienie zdanie, poki co rozpieszczam
        chrzesnice-bratanice...
    • Gość: b-chan Re: Czy chcecie miec dziecko? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 00:52
      A ja (tez gej) nie chcial bym miec dzieci. Mimo to lubie dzieciaki, a dzieciaki mnie. Czesto pilnuje dzieci razem z przyjacoilka, znajomi czasami podrzucaja mi swoje pociechy (nie maja z tym problemow wiedzac, ze jestem gejem, choc inne osoby w zyciu by nie dali mi sie zajac swoim potomkiem)
    • Gość: Kredka Re: Do Emendemsa i tych co nie chcą mieć dzieci IP: *.fn.pl 10.12.01, 07:28
      To jaki w takim razie jest cel waszego życia? Czy żyjąc tylko dla siebie
      uważacie, że życie ma sens?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka