no_guts_no_glory 28.04.07, 21:00 Brawo Panowie!!!!!!!!! A GW poprosimy o wiecej tego typu artykulow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregbur Jacht "Stary".Jest to prawdopodobnie relacja z 28.04.07, 23:27 ubiegłorocznego rejsu na s/y "Stary" drogą północną. Fajnie, że Gazeta to zamieściła,więcej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Jacht "Stary".Jest to prawdopodobnie relacja 28.04.07, 23:33 takie kolorowe robale tam zyja?? myslalam, ze tylko na rafach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
efedra No nie! 29.04.07, 01:51 "specjalizuje się w tematach adventurowych..." To już w polskim języku nie ma przygody, tylko adventure? A może adventura? A może to chodzi o tematy związane z adwentem? Groza! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia Re: No nie! 29.04.07, 03:28 efedra napisała: > "specjalizuje się w tematach adventurowych..." > To już w polskim języku nie ma przygody, tylko adventure? A może adventura? > A może to chodzi o tematy związane z adwentem? popieram, tragedia ale Agora chyba juz dawno zrezygnowała z usług redaktorskich i korektorskich Odpowiedz Link Zgłoś
kotaro Re: No nie! 29.04.07, 19:43 Cieszę sie, widząc aż trzy wypowiedzi czytelników sprzeciwiających się postawie szefostwa Gazety w sprawie adiustacji tekstów. Ekonomia nie może zabijać logiki! Każdy tekst powinien być odpowiednio redagowany i korygowany. To oczywiście zabiera sporo czasu oraz trochę kosztuje. Zatrudnieni wszelcy stażyści i ochotnicy nie mają szansy zmóc się z problemem. Gazeta Wyborcza zdecydowanie zaniża poziom. Wstyd, proszę Państwa, wstyd. PS. Nie mogę się nadziwić, jak i dlaczego powstają takie koszmarki językowe: tematy adventurowe? Odpowiedz Link Zgłoś
jasio1231 Re: Góra lodu od spodu 29.04.07, 04:15 A gdzie mozna znalesc te obiecane zdjecia z nurkowania pod lodem (ze tak pozwole sie spytac)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szelkand Re: Góra lodu od spodu 29.04.07, 06:54 Pięknie wymyślone, Pięknie zrobione, Pięknie opisane, Pięknie sfotografowane. Trochę poezji w tym szarym życiu ... Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Góra lodu od spodu 29.04.07, 08:33 jestem nurkiem , mam 120 zejsc, gratuluje panom wyzwania, jakkolwiek mam pewne watpliwosci co piszecie, jezeli jestscie na glebokosci 30 metrow to jezeli wynurzanie trwalo 10 minut to nie powinniscie juz zyc, nawet komora dekompresyjna by nie pomogla.Tzw safety stops czyli konieczne zatrzymania musza byc robione co jeden metr wynurzania na 5 minut, czyli z 30 metrow wynurzanie powinno trwac 2 i pol godziny, tak mowia przepisy bezpieczenstwa i to sie wbija do glow wszystkim kandydatom na nurkow, oczywiscie zycie idzie swoim torem ale 10 minut i 2,5 godziny to ogromna roznica i radze pisac precyzyjnie lub nie propagowac hojractwa , ja juz widzialem szybko wynurzajacych sie nurkow, juz nie nurkuja. druga sprawa to podstawowy kurs np PADI pozwala na nurkowanie do 120 stop czyli okolo 30 metrow nie 18 i trwa zdecydowanie dluzej niz tydzien mnie zabral 10 weekendow ( sobota i niedziela po 7 godzin)w tym teoria okolo 30 godzin oraz 7 godzin w basenie i piec nurkowan w otwartej wodzie, dwa wejscia z brzegu, dwa z z lodzi i jedno z pomostu). Wiem ze kursy w osrodkach turystycznych trwaja 2 - 3 dni i to jest karkolomne, poniewaz nie ucza bezpieczenstwa i ratownictwa co jest podstawa nurkowania. Tym niemniej wole cieple kraje , chociaz Pacific PD Kaliforni jest naprawde piekny. Odpowiedz Link Zgłoś
masomenos Re: Góra lodu od spodu 29.04.07, 10:52 Kolego mniklas, ktoś ci zrobił wodę z mózgu w tej Kaliforni, co gorsza za twoje własne pieniądze. Wielki błękit. Odpowiedz Link Zgłoś
kore_k Góra lodu od spodu 29.04.07, 09:13 Wielki szacunek! Za odwagę, hart i zdjęcia! Natura wciąż zadziwia siłą wyobraźni, a fotografie, choć w części, pozwalają nam odczuć respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Góra lodu od spodu 29.04.07, 10:54 Bardzo ciekawe, gdyby jeszcze opisac to po polsku a nie po polskiemu a moze nawet zatrudnic jakiegos gimnazjiste na pol etatu do korekty ("tematach adventurowych") ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: komentarz masonemos 29.04.07, 18:07 ja nie chce byc zlosliwy w moim komentarzu, i to co napisalem jest do sprawdzenia, moim celem bylo tylko ostrzezenie przed hojrackim i niebezpiecznym nurkowaniem, i do polemiki rowniez mozna odniesc sie z kultura panie masonemos, ma pan z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś