Dodaj do ulubionych

Pomocy Panowie !

IP: 213.241.18.* 12.06.03, 13:52
Był tu już taki wątek, ale okazaliście się mało wylewni, więc chcę bardziej
stanowczo zaapelować o pomoc. Czy maszynka elektryczna jest naprawdę dobrym
prezentem dla faceta, a jeśli tak to jaka?
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Pomocy Panowie ! IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 14:20
      Z goleniem się jest tak jak z bielizną.
      Są 2 frakcje.
      Frakcja noszących slipy oraz frakcja naszących bokserki.
      Tak samo jest z maszynkami.
      Jedni golą się elektrycznymi, inni tradycyjnymi nożykami.
      Raczej ciężko o zmiany tych przyzwyczajeń, dlatego musisz zobaczyć czym się On
      goli.
      • Gość: Y Re: Pomocy Panowie ! IP: 62.233.175.* 12.06.03, 14:26
        Slusznie prawisz panie, slusznie;-)))
      • kraszan1 Re: Pomocy Panowie ! 12.06.03, 15:58
        Gość portalu: radek napisał(a):

> Z goleniem się jest tak jak z bielizną.
        > Są 2 frakcje.
        > Frakcja noszących slipy oraz frakcja naszących bokserki.
        > Tak samo jest z maszynkami.
        > Jedni golą się elektrycznymi, inni tradycyjnymi nożykami.
        > Raczej ciężko o zmiany tych przyzwyczajeń, dlatego musisz zobaczyć czym się
        On
        > goli.

Ewentualnie można zakupić maszynkę, która jest przystosowana do golenia na
        mokro. Wtedy można używać pianki jak przy goleniu tradycyjnym.
        Ale faktycznie - najlepiej zbadać to empirycznie.

pzdr
        -K
    • Gość: EWOK To dośc pesymistyczne założenie IP: 213.241.18.* 12.06.03, 16:07
      a tylko krowa nie zmienia poglądów. Ostatecznie właśnie prezent może stać się
      impulsem do zmiany upodobań, a przynajmniej zwyczajów. Czy nie dlatego właśnie
      mężczyźni kupują swoim wybrankom majtki złożone z dwóch sznurków, chociaż one
      okazują gorące przywiązanie do barchanowych majtasów...?
      Nalegam więc na udzielenie praktycznych wskazówek co do cech wyróżniających
      dobrą maszynkę, ewentualnie podanie nazw modeli. Będę wdzięczna za pomoc.
      • frisky2 Re: To dośc pesymistyczne założenie 12.06.03, 16:12
        Ewok, slyszalem, ze te maszynki z potrojnym ostrzem (trzy kolka ulozone w
        ksztalt trojkatu) nie docieraja do wszystkich zakrzywien miedzy szyja i twarza.
        Ponoc lepsze pod tym wzgledem sa te z podluznym ostrzem.
        Masz racje, gdybym dostal elektryczna, to bym sie na taka pr`erzucil. A samemu
        nie chce mi sie wywalac 3 stow.
        • Gość: Kochas Re: To dośc pesymistyczne założenie IP: *.sympatico.ca 20.06.03, 15:18
          Maszynka elekryczna nie jest dobra na kilkudniowy zarost. Nalezy golic sie
          codziennie. Dla mnie najlepsza byla niemecka z podluznym nozem i nie za dlugim,
          bo jest ich chyba 3 rodzaje w tym jedna damska.

Po tym jak mi ja ukradli w hotelu, przerzucilem sie na "nozyki" juz oprawiaone
          tzw jednorazowego uzycia i tez mi sie nie chce wydawac na nowa elekryczna.

Z nozykow najlepsze sa "Big" w zoltej oprawie bo mozna z nich wydusic 4-5 golen
          a z innych czasmi dwa.
          • frisky2 Re: To dośc pesymistyczne założenie 20.06.03, 17:05

>
            > Z nozykow najlepsze sa "Big" w zoltej oprawie bo mozna z nich wydusic 4-5
            golen
            >
            > a z innych czasmi dwa.

A ja uwazam, ze gilette sa lepsze. Bic wystarcza mi najwyzej na 1 golenie.
    • Gość: rada Re: Pomocy Panowie ! IP: *.Astral.Lodz.PL 22.06.03, 19:22
      to bardzo dobry prezent - jak się goli to się ucieszy - jak nie to się nauczy.
    • Gość: polokokt Re: Pomocy Panowie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 00:10
      Czesc
      No wiec w moim przypadku to bylo tak ze zostalem zmuszony troche przez zycie do
      zakupu tego wynalazku techniki :). Uzywajac zwyklych maszynek do golenia typu:
      Gilette sensor excell, mach III itp po goleniu wygladalem jak syn apacza.
      Szczegolnie podraznialo mi golenie skore na szyi. No wiec postanowilem
      zainwestowac w luksus jakim jest nietamowanie krwi po kazdym prawie goleniu.
      Rowniez zasiegalem opinni na ten temat na tym forum.
      Zdecydowalem sie na cos takiego:

<a
      href="www.consumer.philips.com/global/b2c/dap/catalog/product.jhtml;jsess
      ionid=MZNEJXDN52F2YCRQNE2RYVAKGBUCWHD0?
      divId=1&groupId=HISBODY&catId=HIB_DRYELECTRICSHAVING&subCatId=DR_QUA_600SERIES&p
      roductId=HQ663_17
      ">Philips</a>

Wybralem dwa ostrza golace zamist trzech poniewaz wedlug osob ktore mialy
      wersje z trzema ostrzami, roznica polega jedynie na szybkosci golenia a jakosc
      pozostaje ta sama (no a w cenie roznica byla). Glowica jak widzisz jest 3D (czy
      jak to sie zwie, w kazdym razie ruchoma i dostosowujaca sie do ksztaltu
      twarzy). To jest model golacy na sucho. Ponoc lepsze sa takie do golenia na
      mokro. nie uzywalem wiec nie wiem. W moim przypadku przez pierwsze dni skora
      zanim sie przyzwyczaila troche byla podrazniona przez pierwsza godzinke - dwie
      po goleniu (ale juz nie wygladalem jak syn apacza, zero zaciec wiec mi to nie
      rzeszkadzalo). Faktycznie jak ktos juz tu wczesniej pisal, do zarostu
      kilkudniowego raczej srednio sie spisuje, wtedy dokladne ogolenie zabiera sporo
      wiecej czasu. No i tez roznica jes taka ze jak sie ogole rano to wieczorem moge
      sie ogolic ponownie. Przy tradycyjnych maszynkach koniecznosc ogolenia
      wystepowala dopiero nastepnego dnia (ale to tez indywidualna sprawa, jednym
      zarost rosnie szybciej innym wolniej).
      Ja mam swoja maszynke na akumulatorek. laduje raz w tygodniu i na caly tydzien
      starcza. Bardzo pozyteczne rozwiazanie bo mozna z maszynka chodzic gdzie sie
      chce a nie sleczec przy jakims gniazdku elektrycznym. W podroz tez
      praktyczniejsza.
      Ja przed zakupem sie bardzo wachalem, tez balem sie wydac 3 stowki w bloto. Ale
      tez nie mialem od kogo pozyczyc i wyprubowac. Ale teraz gdy kupilem i juz
      uzywam pond pol roku stwierdzam ze to byla jedna z lepszych decyzji w
      moim "meskim zyciu" :) od zmiany maszynki tylko raz uzylem zwyklej maszynki i
      oczywiscie zacialem sie an samym srodku.
      No i to tyle chyba na ten temat z mojej strony.
      Pozdrawiam

• Gość: polokokt jeszcze raz link.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 00:13
        prosze przekleic calosc do paska adresowego wyszukiwarki, bo cos tu sie sypie...

www.consumer.philips.com/global/b2c/dap/catalog/product.jhtml;jsess
        ionid=MZNEJXDN52F2YCRQNE2RYVAKGBUCWHD0?
        divId=1&groupId=HISBODY&catId=HIB_DRYELECTRICSHAVING&subCatId=DR_QUA_600SERIES&p
        roductId=HQ663_17

pozdrawiam
    • cycory.aniutka Re: Pomocy Panowie ! 23.06.03, 00:25
      Gość portalu: EWOK napisał(a):

> Był tu już taki wątek, ale okazaliście się mało wylewni, więc chcę bardziej
      > stanowczo zaapelować o pomoc. Czy maszynka elektryczna jest naprawdę dobrym
      > prezentem dla faceta, a jeśli tak to jaka?

Jezli to ma byc prezent od pedala dla pedala to najlepsze bede sandaly.Pobija
      maszynke w 100%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka