Dodaj do ulubionych

Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie

13.07.07, 12:49
Własnie jak to jest u was.Co dla was byłoby opcja "znośniejszą"..byc z kimś
kto was pociąga, życie erotyczne układa sie niesamowicie, lubicie ta osobe -
choć ciężko to zakwalfikowac jako wielka miłość...Czy tez być z kimś kogo
darzycie silnym uczuciem, ale życie seksualne jest niesatysfakcjonujące,
mizerne , frustrujące....
Obserwuj wątek
    • ginger43 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 12:57
      Chyba nigdy nic nie jest tylko białe albo tylko czarne. W życiu przeważnie są
      stany pośrednie - szare o różnym odcieniu. Ja zdecydowanie wybrałabym opcję
      wielkiego uczucia z gorszym seksem, to na dłużej wystarczy, a może na zawsze?
      • kozica111 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:03
        No tak, ale tak mozna myslec mając np; lat 50-60..A jak sie jest młodym...pytam
        bo sama sie "wożę" z tematem.Mnie kiepski seks bardzo frustruje
        • ginger43 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:35
          kozica111 napisała:

> No tak, ale tak mozna myslec mając np; lat 50-60..A jak sie jest
          młodym...pytam
          Toś przywaliła. Ja ledwie 40 przekroczyłam i powiem Ci, że wcale to nie zależy
          od wieku, jedno nie ma nic z drugim wspólnego. Ty teraz sobie nie możesz
          znaleźć miejsca i brak seksu Cię frustruje, a ja odwrotnie, kiedyś spokój, a z
          wiekiem bardziej mnie temperamencik roznosi, ale i tak wolę uczucie. Może tak
          mówię, bo tego drugiego mam pod dostatkiem, kto wie?
          • llukiz Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 12:04
            Jak mawiał stara niania
            lepiej dupczyć bez miłości
            niż miłować bez je.ania
        • pani.misiowa Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 10:55
          to szukaj goscia z lepszym sexem do ktorego bedziesz zywic jakies uczucia
          ja tez bylabym sfrustrowana i odbiloby sie to na calym zwiazku
    • aizuz Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:04
      ludziom to się wydaje że miłość to jest takie czysto duchowe uczucie
      a to nie jest zupełnie tak
      zazwyczaj kochamy kogoś bo najpierw zafascynował nas swoją urodą - zwrócił tym
      naszą uwagę a przy bliższym poznaniu zafascynował nas po prostu sobą
      (intelektem,poczuciem humoru, pasją, itd.)
      więc takie dylematy wydają mi się być nieco sztuczne
      ciężko mi sobie wyobrazić że będąc ze zdrowym człowiekiem którego się kocha nie
      czerpie się satysfakcji z seksu - ale jeżeli tak jest to trzeba iść do
      profesjonalisty - pewnie to są medyczne albo psychologiczne przyczyny
      • kozica111 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:06
        Nie czerpie sie bo ten ktoś ma zupełnie inny temperament,a raczej wogole go nie
        ma...jak mozna czerpac satysfakcje z czegos co nie ma miejsca :)))))))))))))
        • menk.a Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:08
          kozica111 napisała:
          > Nie czerpie sie bo ten ktoś ma zupełnie inny temperament,a raczej wogole go
          nie ma...jak mozna czerpac satysfakcje z czegos co nie ma miejsca :)))))))))))))

psyyyt każdy jt obdarzony temperamentem. Różnym bo różnym, ale każdy go ma;)
          • pani.misiowa Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 10:57
            no wlasnie, ale tu pytanie, jak bardzo rozny ten temperament
            byc moze jemu wystarcza raz na tyzien, dwa
            a ona by chciala codziennie
            i wtedy frustracja murowana
        • aizuz Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:23
          kozica111 napisała:

> Nie czerpie sie bo ten ktoś ma zupełnie inny temperament,a raczej wogole go nie
          >
          > ma...jak mozna czerpac satysfakcje z czegos co nie ma miejsca :)))))))))))))

idź z nim do seksuologa
          byle szybko
      • jerzy-bywalec Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 12.01.16, 20:20
        Panie "fachowcu". Miłość nie ma nic kompletnie wspólnego z urodą. O tym ewenemencie natury nikt kompletnie nie ma zielonego pojęcia. Sam zadaję sobie to pytanie. Jak to jest możliwe i kto tym kieruje, że dane osoby zakochują się w sobie? Ten dylemat ludzkość funkcjonuje już od dziesiątków tysięcy jak nie milionów lat. Zachodzi proste pytanie.
        Jak ta ludzkość się utrzymała demograficznie, bez pomocy psychologów, XX-XXI wiecznych naukowców i psychologicznych mądrali. Ludzkość przetrwała nawet wówczas, gdy te instytucje w ogóle nie istniały?
        Proszę sobie odpowiedzieć na to pytanie?
    • kochanica2 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:12
      kozica111 napisała:

> Własnie jak to jest u was.Co dla was byłoby opcja "znośniejszą"..byc z kimś
      > kto was pociąga, życie erotyczne układa sie niesamowicie, lubicie ta osobe -
      > choć ciężko to zakwalfikowac jako wielka miłość...Czy tez być z kimś kogo
      > darzycie silnym uczuciem, ale życie seksualne jest niesatysfakcjonujące,
      > mizerne , frustrujące....

Jak powiem, że uczucie to i tak nikt mi nie uwierzy :DDD
      • kozica111 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:16
        Nick Cie zdradza;)

No pisze tak troche w oparciu o wlasne przemyslenia, troche poczytujac sobie
        forum Brak seksu w malzeństwie...
        • kochanica2 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:18
          kozica111 napisała:

> Nick Cie zdradza;)
          >
          > No pisze tak troche w oparciu o wlasne przemyslenia, troche poczytujac sobie
          > forum Brak seksu w malzeństwie...

żeby nie było, ja tam nie uczestniczę ;))))
          • kozica111 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:19
            I np; taki link....
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15128&w=65618882&v=2&s=0
            • kochanica2 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:22
              kozica111 napisała:

> I np; taki link....
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15128&w=65618882&v=2&s=0

Miesiąc po ślubie? Ja bym zwariowała :)
    • fox_girl uczucie 13.07.07, 13:28
      • wiesia821 Re: uczucie 13.07.07, 13:29
        Co za pytanie wogóle!!???:)Jedno i drugie!!
        • fox_girl Re: uczucie 13.07.07, 13:37
          ale będąc zmuszona WYBRAĆ wybór byłby dla mnie prosty UCZUCIE :)))))
          • kozica111 Re: uczucie 13.07.07, 13:42
            Uczucie mowia raczej kobiety a co na to mezczyzni...jakos dziwnie sie nie
            odzywaja;)
            • dziadek53 Re: uczucie 13.07.07, 19:13
              Tylko uczucie.
              Nie odzywaja sie bo juz milion razy pisalismy ten warek.
              chcecia milion pierwszy , prosze bardzo.
          • wiesia821 Re: uczucie 13.07.07, 13:44
            :):)zgadzam sie noo zgadzma:):)
    • izabellaz1 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:43
      kozica111 napisała:

> Własnie jak to jest u was.Co dla was byłoby opcja "znośniejszą"..byc z kimś

Na dzień dzisiejszy - gdybym miała wybierać - wybrałabym świetny seks i mniej
      zaawansowane uczucie. Za 30 lat wielkie uczucie i mniej satysfakcjonujący seks;P
      • kozica111 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 13:49
        A panowie milczą......DYPLOMATYCZNIE.
        • oczydiabla Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 15:12
          No to się odezwę.
          Wolałbym być z kobietą, która bardziej układa mi się, życie erotyczne niż
          emocjonalne. Pewnie dlatego, że teraz mam odwrotnie :)
        • tymon99 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 16:00
          kozica111 napisała:

> panowie milczą..

bo co tu można odpowiedzieć?? co to w ogóle jest za wybór?? to nie jest żaden
          wybór, ot co!!
          poza tym nawet gdyby to był wybór, to jest tylko wyborem sytuacji początkowej;
          warunków brzegowych matematycznie rzecz ujmując :D
          z czasem na pewno coś się stanie - wielka miłość bez seksu zgnije, albo
          odwrotnie - z seksem się poprawi, czy jakie tam jeszcze 2 kombinacje możliwe są..
    • eeela Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 15:56
      byc z kimś

Mnie sie nigdy taka mieszanka nie trafila. Uczucie i zgranie seksualne ida u
      mnie w parze.
    • cyberski Ani jedno, ani drugie... 13.07.07, 16:32
      jak dla mnie najważniejszy jest "święty spokój" :)))
    • mahadeva a niby coz to jest to uczucie? 13.07.07, 20:10
      a niby coz to jest to uczucie?

ja mysle, ze czlowiek ma ochote sie spotykac z facetem na dluzej tylko jesli on
      oszalamiajaco slodko wyglada :) nie widze innego powodu :)
    • dziewczynaartura Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 20:13
      na obecnym etapie chyba jednak dobry seks podlany fascynacja i zauroczeniem.
      • survived Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.07.07, 20:21
        :)
        Piszesz, że lubisz tę osobę i sex jest niesamowity?
        I to jest naturane i zdrowe. chyba, że pod slowem "lubie" kryje sie
        tylko "toleruję". Wowczas..wiadomo.
        Uczucie sympatii, przyjaźni, wspólne poglady na sprawy najwazniejsze, plus
        piekny sex..to jest coś realnego i zdrowego.
        Tzw "wielkie uczucie" z marnym sexem to trauma. Uciekaj:)
        S.
    • pani.misiowa Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 10:54
      mysle ze to zalezy czego szukasz
      nie ma tylko czarnego i tylko bialego

jesli nie szukasz stalego zwiazku to opcja z dobrym seksem jest lepsza

jesli jednak chcesz stalego zwiazku, to sam sex niestety chyba nie wystarczy
      ja jednak nie wyobrazam sobie byc z facetem, gdy sex jest naprawde kiepski
      to po jakmis czasie wywolaloby u mnie ogromna frustracje i nieszczesliwi
      bylibysmy oboje
      • mahadeva a co to w ogole znaczy kiepski seks??? 15.07.07, 14:28
        • pani.misiowa Re: a co to w ogole znaczy kiepski seks??? 15.07.07, 18:45
          nie wiesz?? to ty chyba naprawde jestes 'prawie dziewica'

• mahadeva Re: a co to w ogole znaczy kiepski seks??? 15.07.07, 18:53
            przeciez nie klamie :)
      • dziadek53 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 18:56
        Dlaczego oboje?
        A moze jemu nie jest potrzebny 'dobry" seks.
        Moze dla niego seks w ogole nie ma znaczenia?
        Chyba , ze On bylby nieszczesliwy dlatego , ze jego partnerka jest
        nieszczesliwa?
        No , to jeszcze moze byc uzasadnieniem.
        • pani.misiowa Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 20:22
          oboje dlatego, ze frustracja jednej strony odbija sie na drugiej
          nie dlatego ze on nie potrzebuje sexu, bo skoro go nie potrzebuje to nie bedzie
          cierpial z powodu jego braku

znam siebie, i gdyby w moim przypadku sex byl kiepski i nie dawal mi
          przyjemnosci, moje niezadowolenie z tego faktu na bank by mialo wplyw na zwiazek
          i niekoniecznie zebym robila to specjalnie
          po prostu niepowodzenie w jednym aspekcie przeniosloby sie na inne aspekty
          zwiazku
    • funny_game Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 19:46
      Nie rozumiem: jaki seks, jakie uczucie? Przecież tylko pieniądze się liczą.

(Bo seks i uczucie są niepoliczalne :P)
      • mahadeva Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 21:13
        dokladnie :) ktos pojechal z tym uczuciem bez seksu hihi
        • pani.misiowa Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 15.07.07, 21:36
          to sie podobno miloscia platoniczna nazywa
          a mnie od platona dzieli milion lat swietlnych :P
    • jerzy-bywalec Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 12.01.16, 19:34
      Taki dylemat, (...) co ważniejsze czy miłość czy seks (...) mogą mieć tylko takie osoby, które nigdy w życiu nie były zakochane. To są elementy psychiki ludzkiej nierozerwalnie. Owszem, można uprawiać seks z dowolną osobą. Osiągać nawet po parę uniesień orgazmu w ciągu jednej nawet nocy. Jeżeli kogoś faktycznie kochasz, idąc do łóżka z inną osobą zawsze będziesz podświadomie marzył o tej, którą kochasz, nawet wówczas, gdy ta osoba ciebie nie zaakceptowała - odrzuciła? Jak to jest możliwe taki prosty fakt. Gdy osoba, o której marzysz i faktycznie w niej się zakochałeś, wystarczy tylko ją dotknąć, porozmawiać a już jesteś podnieconym i temperatura ciała ci się podnosi pomimo faktu, że o żadnym seksie nie było mowy. I odwrotnie, gdy druga osoba, jest również w tobie zakochana gwarantuje. Spotkanie w łóżku będzie takim seksem, że się w pale nie mieści. Bez żadnych pouczeń psychologów, seksualnych terapeutów i innych idiotów mieniących się być naukowymi znawcami tego tematu.

• obrotowy rownowaga i spokoj :) 13.01.16, 08:12
      czyli i jedno i drugie :)
    • mamkaantka Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 13.01.16, 09:28
      Jak dla mnie jedno z drugim się wiąże, seks bowiem rodzi się w głowie. Jak może być zły seks, jak się kogoś darzy wielkim uczuciem?
      • obrotowy odwroce uwage: 15.01.16, 21:25
        mamkaantka napisała:
        > Jak dla mnie jedno z drugim się wiąże, seks bowiem rodzi się w głowie.
        Jak może być zły seks, jak się kogoś darzy wielkim uczuciem?

odwroce uwage:
        jak moze byc zly seks tylko dlatego , ze kogos NIE DARZY sie wielkim uczuciem?
        seks to seks. uczucie to uczucie.

• lilith45 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 16.01.16, 18:11
        Mamkaantka ano może jak któreś z partnerów niewydolne. Temperament czy choroba (w tym niedowartościowanie - niska samoocena) nie zależy od siły uczucia.
    • lilith45 Re: Co ważniejsze, dobry seks czy silne uczucie 16.01.16, 18:05
      Żadna z opcji nie jest znośna. Seks jak i uczucie w związku są na równi ważne. Wybór jednego z tych dwóch co przytoczyłaś to wybieranie gorszego zła, które zwyczajnie zamyka Cię w pewnym więzieniu i unieszczęśliwia. Dobre dla desperatów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka