Dodaj do ulubionych

Jaguar - kot wśród jaskółek

IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 09.12.08, 15:43
uwielbiam jaguary. marzy mi sie XJ z 96-97.
Obserwuj wątek
    • Gość: robek Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.aster.pl 09.12.08, 17:20
      xj z 96 roku to taki "prestyrz" po cygańsku:) Wzbudza politowanie a nie zachwyt - limuzyna w cenie Kadetta he he:)
    • Gość: Kubusz Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: 89.124.32.* 09.12.08, 18:01
      No tak dla Robka porzadny samochod to musi miec plastikowe skrzydlo wysokosci samochodu na bagazniku i szorujace zderzaki po asfalcie a no i nie mozna zapomniec tez o alukolpakach srednicy kola od ciagnika... Malowanie w stylu fioletowy plomien i wszystko sie rozpada od basow wewnatrz samochodu... No w porownaniu z czyms takim to XJ to rzeczywiscie kadett... ---Przykre---Naprawde przykre....
    • Gość: asdf Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.chello.pl 09.12.08, 18:03
      a autor nie mogl po POLSKU przeliczyc mph na km/h??;> lenistwo sie szezy w GW. GDZIE NACZELNY??
    • Gość: gghhgh Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 18:10
      Nie tak w cenie kadetta, poza tym Jaguar niezależnie od ceny zawsze będzie klasyczną, nobliwą brytyjską marką podobnie jak Aston Martin, Bentley, Rolls, niemieckie marki nie mają tego stylu i klasy. Od zawsze jeżdziłem Jaguarami, ta marka ma w sobie coś magicznego, pociągającego oraz kojarzy posiadacza z wyższymi sferami. Robek zważ na porównanie kosztów Kadetta i XJ, w przypadku Xj to minimum kilka tys pln miesięcznie (paliwo, drogi serwis czy też ubezpieczenie) więc nie wiem czy statystycznego właściciela Kadetta stać na XJ...
    • Gość: Kubusz Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: 89.124.32.* 09.12.08, 18:24
      Zapomnialem w ostatniej wypowiedzi zamiescic najwazniejszego... Kocham Jaguary!! :D
    • Gość: Gosc Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 18:48
      Jag XJ od 95r. cudo. porownajcie to z designem owczesnej S-klasy np.
      a to ze mozna je kupic po niskich cenach... tym lepiej dla mlodych pasjonatow.
    • Gość: Kubusz Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: 89.124.32.* 09.12.08, 19:01
      Moim zdaniem S-klasa juz nie ma tego 'czegos' w swoim designie. XJ szczegolnie XJ6 maja tego pazurka ktory powinny miec wszystkie kociaki :)
    • Gość: blood Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 09.12.08, 19:33
      fajne są Jagi i niedrogie, sam myślałem o jakims starszym (10-12 lat) sovereignie ale strasznie dużo palą i cena ubezpieczenia też boli
    • maykee.net Re: Jaguar - kot wśród jaskółek 09.12.08, 22:26
      jaguar x-type jest sprzedawany w usa
    • Gość: krzysiek Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.cable.smsnet.pl 09.12.08, 23:38
      Była jeszcze perełka, legenda XJ220
    • Gość: pedro Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.brhm.cable.ntl.com 10.12.08, 00:31
      co powiecie o XF?? dla mnie wraz z Bentleyem Continentalem F.S. tworza klase luksusowych renowek (nie ujmujac Renault). Okropne auto. Przyznam Coventry pelne Jaguarow
    • Gość: gosc Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.itt.com 10.12.08, 02:31
      pare nowych modeli wystawili na LA Auto Show tydzien temu ale wieksze zainteresowanie bylo Aston Martin i Bentley mimo ze oczywiscie drozsze,Jag sa bardzo delikatne, nie sa bardzo drogie , chybaw za 60 tys mozna kupic nowy samochod
    • Gość: blabla Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.nrth.cable.ntl.com 10.12.08, 03:53
      Ale mieszkajac w Anglii mozna sobie kupic Jaguara za jedna miesieczna pensje i t nie wcale takiego starego. Samochod dla klasy sredniej. A klasa srednia mozna nazwac kazdego polskiego robola. Wiec sie nie spuszczajcie nad jakas klasyka.
      Ja wlasnie kupilem sobie Astona Martina w sobote a dla moich rowiesnikow i kolegow po fachu w Polsce samochod przechodzony za 10 tys to szczyt marzen. Pozdrawiam chora Polske.
    • Gość: radioamarian Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.dhcp.embarqhsd.net 10.12.08, 09:07
      jaki znowu dyskretny przedmiot porzadania? to marka stojaca na progu wymarcia od lat przodujaca w rankingach najbardziej zawodnych samochodow...model xjs to juz legenda kiepskiej jakosci i zawodnosci..w anglii mowi sie, ze xjs czesciej mozna bylo zobaczyc zepsutego na poboczu, niz w ruchu...dzis to co najwyzej sredniej jakosci auta raczej sredniej klasy produkowane przez forda, wiec bez przesady z tym luksusem
    • Gość: pp Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: 212.76.37.* 10.12.08, 09:46
      do forda to jaguar nalezal przez iles tam lat, teraz wlasiccielem chyba jest... indyjski koncern tata
    • Gość: robek Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.aster.pl 10.12.08, 11:13
      ciekawe te teorie o kosztach utrzymania starych xj-ek idących w tysiące. Tylko dlaczego takie rupiecie widzę w małych powiatowych miasteczkach, prowadzone przez miejscowych "bonzów" w czarnych łachmaniarskich skórach opiętych na brzuszysku i z brakami w uzębieniu od 4-ek w bok. Wszystko poszło na "prestyrzową" limuzynę, he he?
      Stare XJ to taki "prestyrz" dla właściciela hurtowni skarpet, ew. ubojni drobiu. Sam yntelekt i elyta:) No i z obowiązkowym korkiem od gazu:)
    • Gość: K. Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: 89.174.65.* 10.12.08, 12:39
      Uwielbiam te slepa tempa zazdrosc na forach interenetowych. Oczywiscie macie racje, wasze argumenty sa jak najbardziej trafne.Oczywiscie jest to Ford, a w zasadzie Tata, jest skladany w szopie w indiach, nigdy zaden nie ruszyl z miejsca bo rozpadaja sie juz w fabryce i wszyscy inzynierowie uciekli z Jaguara do BMW, a teraz projektuja je srednio rozgarniete szympany... :) Chyba wlasnie dlatego ciagle ogladam wasza niczym nie skrepowana zawisc. Jak gnijecie w korach swoimi super samochodami za rosadna cene, z duzym bagaznikiem, z gwazdkami w ncap, z bateriami w bagaznikach czy gwiazdami na maskach - i nigdy do konca waszego zycia nie dowiecie sie dlaczego, dlaczego ten facet w jaguarze patrzy sie na was jak na niepelnosprawnych umyslowo...
      Nie kazdy budzi sie kolo top modelki, nie kazdy jezdzi jaguarem i poki nie kupisz jaguara to nigdy tego nie zrozumiesz.
    • kolekwscianie Re: Jaguar - kot wśród jaskółek 10.12.08, 13:46
      a ja mam xj 2000 miodzio..............
    • Gość: gosc Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 15:29
      Ze starym jaguarem jest jak ze starym Volvo ? do tego samochodu trzeba dorosnąć ? i mówiąc o starych mam na myśli lata 60-70 ewentualnie. Jak jedziesz takim samochodem to wtedy jest pełny ?wypas? jak to na wsiach mówią. :) Ja mam swoje prywatne S60 którym jeżdżę na co dzień i że tak to nazwę ?służbowe? (jeździ do ślubów) Volvo 160 - klasyk jak ich mało.
    • Gość: ggg Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.12.08, 20:30
      a moim zdaniem nowe jaguary są brzydkie a brytyjska motoryzacja upadła i chyba się szybko nie podniesie w tym kryzysie
    • Gość: olaf Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 14:20
      sprzedam xj6 X300 z g6 roku. grizzly69@onet.pl
    • Gość: Jaguś Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 18:21
      A ja sopie pomykam Kotkiem XJ40 z 94 roku, jest już ze mną ponad cztery lata. Nigdy go nie sprzedam, teraz muszę mu drugiego Kotka sprawić co by się nie nudził.
      Jaguar ma duszę i nie dowie się o tym nikt kto nigdy o nim nie marzył i nigdy nim nie jeździł. Co z tego, że stary? Że nie dużo kosztuje? Ale ma klasę i duszę. A czy stać na niego każdego, no nie wiem. Mój pali w mieście 20-23 litry, w trasie 13, a co roczna wizyta w "garażu" to też wydatek. Za to się nie psuje. W ciągu 4 lat raz tylko wymagał, zresztą stosunkowo niedrogiej, naprawy.
    • Gość: Zwierzu Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: *.matrix.pl 12.12.08, 09:56
      Większości Jaguar kojarzy się z luksusową limuzyną. Ale ja zdecydowanie wolę sportowe samochody Jaguara, takie jak legendarny e-type opisywany w artykule. Sam jeżdżę Jaguarem XKR i naprawdę trudno o piękniejszy samochód moim zdaniem.
    • Gość: Viking Re: Jaguar - kot wśród jaskółek IP: 79.97.132.* 12.12.08, 21:41
      Paliwo do Jaga 500 pln, nowe opony 4000 pln, głupia mina właściciela golfa, civic , bmw e36 (niepotrzebne skreślić), kiedy dostaje baty od mojego Jaga XJR bezcenna :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka