Dodaj do ulubionych

Casual Fridays

IP: 94.254.202.* 23.04.09, 23:12
Mam jedna uwage co do dokładnosci WASZYCH opisów. Czytam LOGO i pracuje w TopSecret... Po pierwsze - nie mamy poliestrowych krawatow [i nie mielismy], teraz weszły jedwabne z domieszkami, ale 100% poliestru nie ma. A po drugie - nie mamy męskich ubrań w rozmiarze 'S'! Rozpoczynamy rozmiarówke na 'M' i kończymy na 'XXL' (a nie na 'XL'). To tyle z mojej strony krytyki ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: balh Re: Casual Fridays IP: *.ipv4.regusnet.com 24.04.09, 15:41
      Pomijajac "drobny" fakt, iz "luzne piatki" funkcjonuja od conajmniej lat '90, to jesli zamierza sie udzielac rad, to warto wiedziec o czym mowi sie:

"broguesy, czyli półbuty z dziurkowaniami są mniej formalne od gładkich oksfordów"

otoz oxford to fason butow, ktore moga rowniez byc "dziurkowane" (brogued),
      i pozostana w dalszym ciagu bardziej "formalne", niz typowe brogues, ktorych ludzie na poziomie nie nosza w miescie...
    • Gość: aniakin Re: Casual Fridays IP: *.nokia.com 24.04.09, 15:58
      Pani Communication Manager Philips Polska ma niezle poprawiona twarz, pewnie zmarszczki trzeba bylo "rozmyc".
    • Gość: krokus Re: Casual Fridays IP: *.138.233.173.dyn.user.ono.com 24.04.09, 16:40
      zgadzam sie, wiecej tam korekty niz natury!
    • Gość: Gość Re: Casual Fridays IP: 188.33.47.* 24.04.09, 18:04
      Ależ sie ciesze że jestem "na swoim", a nie jakimś pikolakiem, szczurem korporacyjnym, i mogę sobie latać w dresiku czy dżinsach+polo( i raczej US.Polo niz Lacoste:)) i walić dress-code w tzw.tytkę
    • Gość: gosc Re: Casual Fridays IP: *.cingular.com 24.04.09, 18:09
      do jasnej cholery, kiedy skonczycie wreszcie z tym kretynskim uzywaniem angielskich terminow?
      kt z usa
    • Gość: hg Re: Casual Fridays IP: *.chello.pl 24.04.09, 18:13
      Wogóle więcej tam snobizmu i oderwania od rzeczywistości niż natury. Górnicy KWK Wujek też mają swoje "casualowe" piątki :P
    • chee.tah Re: Casual Fridays 24.04.09, 18:14
      Zgłupieliście. Takie ceny. Dla kogo to? Nie każdy może sobie pozwolić na taki drogi "swobodny" styl. Przynajmniej nie w firmie, w której pracuję. W "Wysokich obcasach" też są takie kosmiczne ceny prezentowanych tam ciuchów i kosmetyków. Ciekawe, czy facet, który ma np. niepracującą żonę i dwójkę dzieci, paraduje w butach za 800 złotych i koszulce za 400? Poza tym nie to ładne, co drogie, ale to, w czym ktoś się dobrze czuje i dobrze wygląda. A już zwracanie uwagi wyłącznie na markę uważam za szczyt snobizmu i totalne bezguście.
    • Gość: gośc Re: Casual Fridays IP: *.tktelekom.pl 24.04.09, 18:15
      dobry Boże, a ja pracuję w normalne firmie. zajmuję się robotą!
    • Gość: Gość1 Re: Casual Fridays IP: *.apple.com 24.04.09, 18:19
      no jasne! kazdy prezes zarzadu w PL to sobie moze kupic pasek za 100 zl i buty za 1050 ale nie zwykly pracownik ktory zarabia 1050 zl na miesiac.
    • Gość: gość Re: Casual Fridays IP: *.acn.waw.pl 24.04.09, 19:13
      Jejku...jak to dobrze, że w moim biurze codziennie jest Casual Friday - codziennie sama mogę sobie wybierać garderobę ;) Najczęściej jest to koszulka, bluza, dżinsy i adidasy, w tym czuję się najlepiej :)
    • Gość: freelancer Re: Casual Fridays IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 20:07
      Casual Fridays? Oczywiście! Siedem dni w tygodniu!
      Casual Fridays to prezent dla biurowych robotników, a nie dla specjalistów i ekspertów. My jesteśmy wolni od korporacyjnej uniformizacji.
    • Gość: goscUSA Re: Casual Fridays IP: *.itt.com 24.04.09, 20:42
      Kalifornia jest zdecydowanie luzniejsza niz Nowy York w ubraniu, tu malo kto nosi garnitur na codzien, mamy casual Fr, jeden piatek w miesiacu zakladamy hawajskie koszule wypuszczone , T-shirts sa wypuszczone, dzinsy niebieskie , sneakers ale nigdy sandaly i krotkie spodnie, mokasyny pelen luz ale bez przesady,
      Swietny byl odcinek serialu kiedy starszy bogaty facet w garniturze przychodzi w piatek do firmy prawniczej aby otworzyc rachunek prowadzenie jego interesow, przyjmuje go prawnik w dzinsach, polo et. i facet pyta co pan na wakacjach czy pan jest sprzataczem , a on na to ze disiaj jest casual Friday a starszy gosc , :"my money are not casual , you've just lost my account ' i wyszedl
      To bylo dobre.
    • Gość: VEs Re: Casual Fridays IP: *.wroclaw.mm.pl 24.04.09, 21:32
      Z przyjemnościa założę w piątek strój za łącznie 2530zł. Bo tak na co dzień, to nie wypada ;-)
    • Gość: ula Re: Casual Fridays IP: *.chello.pl 24.04.09, 23:15
      VEs mnie rozwalił :-DDDD
    • Gość: Juliusz Re: Casual Fridays IP: *.bb.sky.com 24.04.09, 23:16
      goscUSA - My money IS not casual, a nie my money ARE.... A za buteleczke "casual friday" potrafilbym zabić. Wie ktoś gdzie to można kupić?
    • w.s3 Re: Casual Fridays 25.04.09, 09:12
      Jak to dobrze być na swoim i mieć w głebokim poważaniu casual fridays.Wyrobnicy żeby nie wiem jakie zajmowali stanowiska zyja w stresie czy czasem nie podpadli szefowi.Bo w każdej chwili może przyjść ochroniarz ,każe zabrać teczkę i wyprowadzi za drzwi bez prawa powrotu.
    • iamhier Re: Casual Fridays 25.04.09, 10:43
      Tylko torebka z River Island budzi moje pożądanie....
      Reszta mi się mi się nie podoba.....
    • chee.tah Re: Casual Fridays 25.04.09, 11:43
      Torebka z River Island za 799? Kupiłam podobną, ale oczywiście NIE River Island, dałam jedyne 89 zł. Dla mnie marka jest niczym, jeśli nie idzie za tym użytkowe piękne. Uważam, że to ja jestem wygrana. A poza tym stać by mnie było na taką torebkę, tylko po co? Co za różnica, czy wydałam 89 czy 799, skoro torebki są podobne, choć moja bez TAKIEGO logo?
    • Gość: sharky Re: Casual Fridays IP: *.dsl.pipex.com 25.04.09, 13:18
      Ja na szczescie nie mam tego problemu. Ostatnio wprowadzono luzny styl przez caly tydzien i jedynie na spotkania wypada ubrac koszule. Moge nawet nosic biale adidasy i wytarte jeansy- jedyny plus bycia architektem...
    • Gość: gość Re: Casual Fridays IP: *.xdsl.centertel.pl 13.06.09, 19:16
      kolega Juliusz poucza kogos a sam niedouczony, oczywiscie, ze mowi sie "money IS" - a nie are. to sa podstawy kolego. nie wypada pouczac innych z taka wiedza.l
    • Gość: Konrad Re: Casual Fridays IP: *.152.145.18.dsl.dynamic.eranet.pl 07.12.09, 21:46
      Do kołnierzyka button-down nie zakłada się krawata...
    • Gość: John Re: Casual Fridays IP: 93.89.63.* 08.12.09, 08:02
      Cale szczescie jestem inzynierem i caly moj dress code to jeansy, dobre buty robocze i kask... wspolczuje mlodym korporacyjnym pracownikom pracy w rygorze, 8h codziennie na monitorze, "swobody" wlasnego boksiku za 2k PLN netto na miesiac. Powinni Was bardzieje cenic!!!
    • Gość: Mr.Vintage Re: Casual Fridays IP: 83.13.200.* 29.01.10, 17:29
      Rzeczowo o modzie męskiej na blogu:
      mr-vintage.blogspot.com/
    • Gość: Wizerunek Re: Casual Fridays IP: 217.112.125.* 10.03.10, 09:57
      Troche o dress code znajdziecie tutaj wizerunek.blox.pl/tagi_b/40673/dress-code.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka