Dodaj do ulubionych

Dni Ostrowca - ŻENADA

IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.10, 11:38
Byliscie na dniach Ostrowca ? Ja byłem i żaluje i to bardzo, dzieci po 12-16
lat pijane jak meserszmity. SZOK !!!
Obserwuj wątek
    • unhollyseth Re: Dni Ostrowca - ŻENADA 24.05.10, 11:55
      Byłem ze znajomymi w piątek. Zaczęliśmy od Perspektyw. Znajomi się ze mnie
      śmiali, że jestem tam najstarszy. Fakt same dzieci 16-18 lat. Calutki lokal.
      Potem w parku na koncercie P. Markowskiej dzieciarnia sama. Zmieniliśmy plany na
      wieczór i poszliśmy na imprezę do znajomych. Natomiast, ochrona baaardzo źle
      przeszukiwała, ponieważ dzieciaki miały piwo i to tuż przed sceną. I trzeba mieć
      nierówno pod sufitem, żeby robić zakaz sprzedaży alkoholu w parku...ale na
      mieście już nie:P Dzieciaki piły pod Biedronką na Rynku, na schodach na
      targowicę i koło wałów na Kamiennej. Co do samych koncertów to nie wiem, bo nie
      widziałem sceny i jakiś facet zaczął śpiewać i jak się okazało to nie facet
      tylko Markowska:P
      • temponick Re: Dni Ostrowca - ŻENADA 24.05.10, 12:34
        Może miasto albo samorząd zobowiązałyby dyrektorów szkół, wychowawców i pedagogów do zareagowania i przyjrzenia się zachowaniu swoich pupilków i wychowanków w czasie obchodów Dni Ostrowca!?! Wiele można znieść ale widok pijanej młodzieży szkolnej jest rzeczywiście żenujący. Panie i Panowie Radni -Aż tak was ten widok rajcuje, że nie jesteście w stanie nic z tym zrobić? Czy i w tym temacie również jesteście bezradni jak w każdym innym?
        • Gość: Wojtek_68 Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 12:54
          Przecież rodzice co wieczór tą pijaną młodzież witają w domu.
          Chyba, ze nie czekają do tak późnej pory...

TYLKO rodzice odpowiadają za swoje dzieci !

Wszelkie inne osoby i instytucje mogą jedynie kreować wzorce ale nie
          odpowiadają za wychowanie dzieci.
          • unhollyseth Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 13:18
            Rodzice swoją drogą. Ale prezydent wydał..dekret o zakazie spozywania alkoholu
            w parku, ale chyba nie wziął wszystkich zmiennych pod uwagę.
          • temponick Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 13:23
            Witają albo i nie -Albo mają jakiś wpływ na to, podejrzewam że żadnego.
            Zbić nie zbiją, bo nie wolno. Zabiorą jakieś kieszonkowe, żadna strata
            -Gdyby jeden koleś z drugim wylecieli następnego dnia ze szkoły, zaś
            rodzice dostali mandat za pijanego synalka lub córeczkę, nie byłoby
            problemu. Pojedyńczo też nie piją, a jeżeli to rzadko. W grupie są już
            odważniejsi a na mieście na koncercie rapującego ćwoka to juz oni
            rządzą. Taki to jest szpan!
            • ai-ka Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 14:18
              Nie wiem, czy tak łatwo w dzisiejszych czasach usunąć ucznia ze
              szkoły. Chyba taki wyrzucony by sie cieszył, bo by mial wiecej czasu
              na włóczenie się. Co do rodziców i mandatów to pewnie niektórzy by
              zaplacili i dalej by się dzieckiem nie przejęli a inni zrobiliby
              awanturę i szukali znajomosci rozmaitych, aby udowodnić całemu
              swiatu, ze wszycy inni sa winnia, nie ich pociecha.
              • Gość: jasiek Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 14:53
                Zgadzam się z opinią że dzieciarnia była pijana, ale czy to wina
                Prezydenta? Tak jak napisano, a jak zachowali się rodzice jak
                dziecko przyszło nawalone? A szkoła o pijaństwie nie wie? Ale
                młodzież jest teraz w szkole nietykalna i stąd to wszysto wychodzi.
                Jak by dostał łapę czy był relegowany to byłby jakiś straszak, ale
                znalazł by znowu obrońców w rodzicach jaki to aniołek.
                • temponick Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 15:14
                  Nikt nie wini osobiście Pana Prezydenta -Są w mieście instytucje i
                  ludzie prawnie powołani do nadzoru i egzekwowania prawa czy kontroli
                  szkół i jakości procesu wychowawczego. Wygodniej jednak przegłosować
                  następnego Honorowego Obywatela czy zmienić nazwę ulicy niż zapanować
                  nad porządkiem i ładem w mieście
                  • Gość: zibi Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.home.aster.pl 24.05.10, 18:13
                    oj przesada totalna :) jak to zwykle bywa przy takich imprezach,
                    większość młodych sobie lubi wypić. A że w piątek większość młodych
                    było to zasługa "gwiazd" jakie występowały, których muzyka jest
                    własnie dla ludzi w takim wieku :). Za to w sobotę gdzie muzyka
                    bardziej ambitniejsza byłą (VooVoo i Waglewscy) jakoś nadmiar
                    młodzieży poniżej 18 nie zauważyłem. Dla mnie akurat to było idealne
                    rozwiązanie z podziałem koncertów na odbiorców pod względem wieku.

No ale jak to maruderzy zwykli krytykować wszystko co zakuca ich
                    spokój...
                    • Gość: teletubiś Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.05.10, 23:55
                      Ja tylko tamtędy (przez park) przechodziłem wczoraj w niedzielę, także nie mogę
                      za wiele powiedzieć. Widziałęm jednego faceta jak szedł chwiejnym krokiem (być
                      może był na piwie w tej chatce w parku - czy jak to się nazywa?). Także jeśli
                      był zakaz picia w parku to ciekawe czy obejmował także tą chatkę:] Jeden chłopak
                      szedł z butelką z piwem w ręku przez park ... także nie wiem jak z tym
                      zakazem... od strony kina stali na tym mostku ochoroniarze ale czy byli też z
                      drugiej strony parku to nie zauważyłem. Zresztą niech ludki się napiją, chodzi o
                      to żeby nie było ekscesów.
                      • feel_good Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 25.05.10, 22:51
                        Czy to na pewno ta sama impreza...?
                        www.um.ostrowiec.pl/aktualnosci/dni-ostrowca-jakich-jeszcze-nie-bylo.html

• Gość: ginger Re: Dni Ostrowca - ŻENADA IP: 78.155.124.* 26.05.10, 21:55
      nie widziałam żadnego pijanego 12 latka...

poza tym koncerty super, warto było

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka