Gość: Mario IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.10, 11:38 Byliscie na dniach Ostrowca ? Ja byłem i żaluje i to bardzo, dzieci po 12-16 lat pijane jak meserszmity. SZOK !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unhollyseth Re: Dni Ostrowca - ŻENADA 24.05.10, 11:55 Byłem ze znajomymi w piątek. Zaczęliśmy od Perspektyw. Znajomi się ze mnie śmiali, że jestem tam najstarszy. Fakt same dzieci 16-18 lat. Calutki lokal. Potem w parku na koncercie P. Markowskiej dzieciarnia sama. Zmieniliśmy plany na wieczór i poszliśmy na imprezę do znajomych. Natomiast, ochrona baaardzo źle przeszukiwała, ponieważ dzieciaki miały piwo i to tuż przed sceną. I trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby robić zakaz sprzedaży alkoholu w parku...ale na mieście już nie:P Dzieciaki piły pod Biedronką na Rynku, na schodach na targowicę i koło wałów na Kamiennej. Co do samych koncertów to nie wiem, bo nie widziałem sceny i jakiś facet zaczął śpiewać i jak się okazało to nie facet tylko Markowska:P Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Dni Ostrowca - ŻENADA 24.05.10, 12:34 Może miasto albo samorząd zobowiązałyby dyrektorów szkół, wychowawców i pedagogów do zareagowania i przyjrzenia się zachowaniu swoich pupilków i wychowanków w czasie obchodów Dni Ostrowca!?! Wiele można znieść ale widok pijanej młodzieży szkolnej jest rzeczywiście żenujący. Panie i Panowie Radni -Aż tak was ten widok rajcuje, że nie jesteście w stanie nic z tym zrobić? Czy i w tym temacie również jesteście bezradni jak w każdym innym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 12:54 Przecież rodzice co wieczór tą pijaną młodzież witają w domu. Chyba, ze nie czekają do tak późnej pory... TYLKO rodzice odpowiadają za swoje dzieci ! Wszelkie inne osoby i instytucje mogą jedynie kreować wzorce ale nie odpowiadają za wychowanie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 13:18 Rodzice swoją drogą. Ale prezydent wydał..dekret o zakazie spozywania alkoholu w parku, ale chyba nie wziął wszystkich zmiennych pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 13:23 Witają albo i nie -Albo mają jakiś wpływ na to, podejrzewam że żadnego. Zbić nie zbiją, bo nie wolno. Zabiorą jakieś kieszonkowe, żadna strata -Gdyby jeden koleś z drugim wylecieli następnego dnia ze szkoły, zaś rodzice dostali mandat za pijanego synalka lub córeczkę, nie byłoby problemu. Pojedyńczo też nie piją, a jeżeli to rzadko. W grupie są już odważniejsi a na mieście na koncercie rapującego ćwoka to juz oni rządzą. Taki to jest szpan! Odpowiedz Link Zgłoś
ai-ka Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 14:18 Nie wiem, czy tak łatwo w dzisiejszych czasach usunąć ucznia ze szkoły. Chyba taki wyrzucony by sie cieszył, bo by mial wiecej czasu na włóczenie się. Co do rodziców i mandatów to pewnie niektórzy by zaplacili i dalej by się dzieckiem nie przejęli a inni zrobiliby awanturę i szukali znajomosci rozmaitych, aby udowodnić całemu swiatu, ze wszycy inni sa winnia, nie ich pociecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 14:53 Zgadzam się z opinią że dzieciarnia była pijana, ale czy to wina Prezydenta? Tak jak napisano, a jak zachowali się rodzice jak dziecko przyszło nawalone? A szkoła o pijaństwie nie wie? Ale młodzież jest teraz w szkole nietykalna i stąd to wszysto wychodzi. Jak by dostał łapę czy był relegowany to byłby jakiś straszak, ale znalazł by znowu obrońców w rodzicach jaki to aniołek. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 24.05.10, 15:14 Nikt nie wini osobiście Pana Prezydenta -Są w mieście instytucje i ludzie prawnie powołani do nadzoru i egzekwowania prawa czy kontroli szkół i jakości procesu wychowawczego. Wygodniej jednak przegłosować następnego Honorowego Obywatela czy zmienić nazwę ulicy niż zapanować nad porządkiem i ładem w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.home.aster.pl 24.05.10, 18:13 oj przesada totalna :) jak to zwykle bywa przy takich imprezach, większość młodych sobie lubi wypić. A że w piątek większość młodych było to zasługa "gwiazd" jakie występowały, których muzyka jest własnie dla ludzi w takim wieku :). Za to w sobotę gdzie muzyka bardziej ambitniejsza byłą (VooVoo i Waglewscy) jakoś nadmiar młodzieży poniżej 18 nie zauważyłem. Dla mnie akurat to było idealne rozwiązanie z podziałem koncertów na odbiorców pod względem wieku. No ale jak to maruderzy zwykli krytykować wszystko co zakuca ich spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teletubiś Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.05.10, 23:55 Ja tylko tamtędy (przez park) przechodziłem wczoraj w niedzielę, także nie mogę za wiele powiedzieć. Widziałęm jednego faceta jak szedł chwiejnym krokiem (być może był na piwie w tej chatce w parku - czy jak to się nazywa?). Także jeśli był zakaz picia w parku to ciekawe czy obejmował także tą chatkę:] Jeden chłopak szedł z butelką z piwem w ręku przez park ... także nie wiem jak z tym zakazem... od strony kina stali na tym mostku ochoroniarze ale czy byli też z drugiej strony parku to nie zauważyłem. Zresztą niech ludki się napiją, chodzi o to żeby nie było ekscesów. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: Pijane dzieciaki - ŻENADA 25.05.10, 22:51 Czy to na pewno ta sama impreza...? www.um.ostrowiec.pl/aktualnosci/dni-ostrowca-jakich-jeszcze-nie-bylo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Dni Ostrowca - ŻENADA IP: 78.155.124.* 26.05.10, 21:55 nie widziałam żadnego pijanego 12 latka... poza tym koncerty super, warto było Odpowiedz Link Zgłoś