Dodaj do ulubionych

Wiara czyni cuda?

IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 17:10
Jeśli tak to jest dla was.
tnij.org/kdu4
Czyli jak gdzieś tu na forum czytałem o modlitwie wychodzi z tego morał taki że Bóg jest tylko w kościele skoro tak piszą "Przyjdź, bo Jezus czeka na Ciebie i Twoją rodzinę.".
Więc jeśli jesteś chory to zapraszamy na mszę, a na pewno wyjdziesz zdrowy "Sam przecież powiedział (chodzi o Jezusa): "Ja Pan chcę być Twoim lekarzem...""
Od razu zaznaczam że nie jest to atak na kościół tylko podanie informacji może komuś się przyda. Bo mi na pewno nie :)
Obserwuj wątek
    • brazilion Re: Wiara czyni cuda? 11.02.11, 17:47
      Ależ oczywiście. Ale też są osoby, którym nic nie pomoże - ani wiara, ani tym bardziej medycyna.
      Znane są wyniki licznych badań, które dowodzą, że osoby wierzące statystycznie łatwiej radzą sobie z poważnymi lub chronicznymi dolegliwościami/chorobami.
      • lachien Re: Wiara czyni cuda? 11.02.11, 19:20
        Oprócz wiary przydaje się też małe, święte "co nieco".

www.sport.pl/F1/1,96296,9091527,Wypadek_Kubicy__Kardynal_Dziwisz_ofiarowal_relikwie.html
        • lachien Re: Wiara czyni cuda? 11.02.11, 19:56
          Jak to czytam to się zaczynam zastanawiać czy Pan Kubica nie doznał też urazu główki.
          • Gość: obiektywnie Re: Wiara czyni cuda? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 21:09
            Co wy się czepiacie? Jeśli nie wierzycie to was to nie dotyczy i po co się wyśmiewać. Dla niektórych jest to ostatnia deska ratunku i ja się temu nie dziwię. Niektórym pomaga, innym nie, statystycznie jednak wierzący wychodzą w tych sprawach lepiej niż ateiści tak jak napisał brazilion. Był chyba nawet niedawno artykuł na ten temat..
            • lachien Re: Wiara czyni cuda? 12.02.11, 07:23
              Po pierwsze mogę sobie komentować wszystko - począwszy od wiary skończywszy na kolorze deski klozetowej. A po drugie: w każdej "dziedzinie" znajdzie się coś do krytyki moim prywatnym zdaniem fakt, że Pan Kubica chce dostać krew Papieża to pomyłka. Lepszy od zwykłego Kowalskiego? Ano lepszy bo znany. Czy kościół da kroplę krwi zwykłemu Kowalskiemu???? Hehe
              • Gość: obiektywnie Re: Wiara czyni cuda? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 09:27
                Jeśli chodzi o Kubicę to jestem tego samego zdania co Ty..Ja ogólnie pisałem, żeby nie wyśmiewać się z tego, że ktoś się modli o zdrowie, gdyż czasami jest to na prawdę ostatnia nadzieja a ona jak wiadomo umiera ostatnia..Pozdrawiam ;)
          • unhollyseth Re: Wiara czyni cuda? 15.02.11, 06:56
            Podchodzi mi to pod wampiryzm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka