malywroc 16.06.04, 14:48 Wpisujcie, gdzie wybieracie się na wakacje!!!! no i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malywroc Re: gdzie na wakacje??? 16.06.04, 14:49 aha... ja drugi tydzień sierpnia ale jeszcze nie wiem gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: gdzie na wakacje??? 16.06.04, 16:40 Ja drugi tydzień lipca, chyba Łeba Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: gdzie na wakacje??? 17.06.04, 09:22 w łebie ????????? nie przypominam sobie????? Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: gdzie na wakacje??? 18.06.04, 09:43 do morfinka_12: no to hdzie ty byłeś na wakacjach dwa lata temu??? wydawało mi się ze w Łebie... ale może się pomyliłe. Ja jakoś zupełnie nie mam pomysłu na mój wypoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
sambond Re: gdzie na wakacje??? 27.07.04, 10:44 Jak tam wakacje? Czy juz ktos z was byl? A tak na marginesie czy wakacje musz byc w lecie? Pozdrowienia s. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: gdzie na wakacje??? 27.07.04, 13:40 ja nie byłem i już mnie szlag w pracy trafia. niestety wyjadę dopiero w trzecim tygodniu sierpnia. jeszcze muszę poczekac na labę... Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: gdzie na wakacje??? 27.07.04, 15:09 Drugi tydzien sierpnia...zakopane badz mragowo..oczywiscie we 2:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sambond Re: gdzie na wakacje??? 27.07.04, 21:15 Widze ze nie macie zle.. Ja wczoraj zarezerwowalem hotel na ostatni tydzien sierpnia. Jedziemy na polnoc Kalifornii (ok 700 km w jedna strone). Chce odwiedzic nasze stare katy: San Francisco, Alameda, Oakland, Berkeley. Bedzie to taka troche sentymentalan podroz... Pozdrawiam i bawcie sie dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: gdzie na wakacje??? 28.07.04, 08:09 też bym z chęcią pojechał na sentymentalną podróż do Kalifornii (chociaż nigdy tam nie byłem) Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sambond Re: gdzie na wakacje??? 28.07.04, 11:46 Tak z ciekawosci.. Jakim srodkiem transportacji jezdzicie na wakacje? Czy zawsze sa gory albo morze? Czy mozna wakacje spedzic lokalnie? Ile dni urlopu maja teraz ludzie w Polsce? Ja na przyklad lubie brac krotsze ale czestsze urlopy.. Nieraz biore 2 lub 3 dni i zabieram wtedy rodzinke w rozne ciekawe miejsca.. Mam takie male hobby robienie zdjec otaczajacego swiata digital camera (w Polsce nazywaja to chyba kamera cyfrowa) Posylam je pozniej do przyjaciol.. Pozdrowienia S. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: gdzie na wakacje??? 28.07.04, 12:18 W Polsce jednak wszystko jest inne. Wymiar rocznego urlopu to 20 lub 26 dni, w zależności od stażu pracy. Pracowca jest zobowiązany udzielić pracownikowi minimum jednego nieprzerwanego urlopu rocznie trwającego minimum 13 dni. Chcąc nie chcąc urlopy najczęściej sa dwutygodniowe. Ja miałem tydzień w święta wielkanocne, teraz tez będę miał tydzięń, no i tydzień zostawiam sobie na święta bożego narodzenia. Ja uwielbiam podróżowa, nie lubię siedzieć w miejscu - to dla mnie kara, a nie urlop. Teraz też planujemy trochę pojeździć.... oby się wszystko udało. Odpowiedz Link Zgłoś
sambond Re: gdzie na wakacje??? 28.07.04, 14:42 Jezle chodzi o wielkosc urlopow to w mej firmie jest nastepujaco: po 0-5 lat 10 dni 5-13 lat 15 dni 13 i wiecej 20 dni do tego dochodza platne dnie wolne takie jak swieta... i dni po Bozym Narodzeniu jest ich 13 i pol. Sa to wazniejsze swieta panstwowe i ludzi emaja wtedy dlugi weekend. Nasza firma jest zamykana w wilgile i wracamy do pracy po Nowym Roku.. oczywiscie sa to platne dni.. Odpowiedz Link Zgłoś
sambond Re: ile urlopu 10.08.04, 17:58 Wlasnie rozmawialem w pracy z kolega na temt urlopow i postanowilem sie was zapytac w nastepujacej sprawie. Czy swieta panstwowe i inne jak Boze Narodzenie itp. sa platne? Nastepne to : ile firmy placa za nadgodziny? Jak jest roznica pomiedzy zarobkiem Brutto a Netto? Tak orientacyjnie w procentach.. Pozdrawiam S Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: ile urlopu 11.08.04, 09:00 Święta Państwowe, Kościelne i inne dni wole od pracy są dzniami płatnymi. Nadgodziny to bardzo trudny i skomplikowany temat, amo naliczanie ich jest trudne i oczywiście firmy robia wszystko żeby ich nie było. Netto - to co dostaje pracownik na rekę brutto - wynagrodzenie wraz z podatkiem i składkami ZUS, które opłaca pracownik brutto po ubruttowieniu - pełny koszt pracodawcy Różnica netto brutto - ok 37% Różnica netto - brutto po ubruttowieniu - ponad 50 % Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: gdzie na wakacje??? 11.08.04, 09:28 Właśnie wróciłem z Wilna, bardzo fajne miasto, zupełnie nie czuje się stołeczności. Spokój, turystów sporo, ale nie takie tabuny jak w Krakowie. Stare miasto bardzo ciekawe urbanistycznie (zachowany naturalny układ ulic), architektonicznie już mniej (tylko barok & klasycyzm). Nie ma tramwajów, za to trolejbusy, więc czułem się trochę jak w Lublinie ;) Polecam (jak ktoś tam zawita) przejście się na Zarzecze (lit.: Użupis), zwłaszcza do knajpy Tores - wspaniały widok z tarasu na stare miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: gdzie na wakacje??? 24.08.04, 08:07 a ja już po wakacjach, najgorsze jest to, że następne dopiero za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
sambond Pare slow o wakacjach 09.09.04, 14:57 Czy juz wszyscy z was byli na wakacjach.. Ja niedawno wrocilem z mej "podrozy w przeszlosc" jak nazwalem ma podroz do miejsce gdzie dawniej mieszkalem (polnocna Kalifornia). Bylo to bardzo interesujace dla mnie przezycie.. chodzic i jezdzic tymi "sami sciezkami"...wspomnienia. Jako ciekwastke chce wam podac ze jadac przez Berkeley (czesto tam kiedys jezdzilem) zobaczylem wiszacy na wysokiej lampie plakat-zdjecie z podobizna Czeslawa Milosza.. Domyslam sie ze zrobili to w zwiazku ze smiercia tego wielkiego poety-pisarza.. jakby nie bylo Uniwersytet w Berkeley byl bardzo dumny z tego ze ich profesor dostal Nobla.. Pozdrowienia S. Odpowiedz Link Zgłoś
filipppppppp Re: Pare slow o wakacjach 09.09.04, 22:31 wakacje, wakacje i juz po wakacjach... ja wlasnie koncze moj urlop. obecnie jestem w stanach i zostalo mi kilka dni. jeszcze tylko odwiedzic kilku znajomych, pozwiedzac, odwiedzic swoje stare zakamarki ( bo tez kiedys tu przebywalem przez jakis czas). i czas do Polski. Praca i normalne zycie. zazdroszcze jeszcze tym ktorzy sa lub wybieraja sie na urlop, wakacje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sambond Re: Pare slow o wakacjach-filipppppppp 10.09.04, 02:23 Hmmm.... ciekawe ze sie nie spotkalismy.. Napisz jakie to zakamarki odwiedzales w stanach.... Podziel sie swymi wrazeniami... Odpowiedz Link Zgłoś