leon.komornicki 23.09.12, 12:10 Mam te same odczucia, spostrzeżenia, tylko ja nie potrafię tak wspaniale pisać , jak ów bloger. Warto przeczytać. Tylko dla przytomnych i myślących. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brazilion Re: Nic dodać, nic ująć 23.09.12, 14:40 Mowiac modnym jezykiem przewodnich sil narodu - artykul zarajebisty... Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Nic dodać, nic ująć 27.09.12, 19:01 Wtedy: -" Biorę na siebie pełną odpowiedzialność za wszystkie działania naszych służb". Dzisiaj: -"Przepraszam! Operacja się nie udała!" Ale wszyscy wykonywali swoje obowiązki najlepiej, jak potrafili. Nie z konstytucyjnego obowiązku nie musiał tego robić, ale w efekcie za pieniądze, zrobił. Diety. Przejazdy. Hotele. Nadgodziny. A później premie. Same zadośćuczynienie Skarbu Państwa (bo samolot nie był ubezpieczony) dla Rodzin poszkodowanych sięga pewnie ze 100mln. Sądy, adwokaci. Dożywotnie renty i stypendia naukowe spadna na konto bidnego i Bogu ducha winnego ZUS na nastepne kilkadziesiat lat! Plus samolot(y), który przed sama katastrofą był remontowany li tylko za 35mln (drugi tez wyremontowany, w sumie za 70mln, w tym samym czasie stoi na płycie lotniska od ponad 2 lat i rdzewieje). Ile ekspertyz wykonano (oczywiście nie za darmo) i ile wydano na przeloty W-wa Moskwa czy tylko przejazdy do Smoleńska tysięce ludzi - urzędników, policjantów, żołnierzy, prokuratorów? Samych prokuratur było ze trzy albo cztery. Wojskowych i cywilnych. Polskich i sowieckich. Ekspertów było tysiace. Generałow, pułkowników, i całej innej swołoczy, która się pałetała cały czas między w-wą, Smoleńskiem a Moskwą. Rejestrator polski był badany kilknaście meisięcy w najróóżniejszych instytutach cywilnych i wojskowych na terenie kraju. Ile kosztowała TA operacja państwa polskiego? 200mln kosztowała operacja, czy może więcej? 300 mln? Wątpię czy ktoś to kiedykolwiek policzy? Że nie wspomne o pogrzebach i transporcie zwłok. Włoskich trumnach. Dobrze, że za limuzyny przedsiebiorca pogrzebowy nie policzył. W ramach reklamy TV za darmo pokazywała jego firmę. Tak tylko z pamięci napisałem parę rzeczy co mi ślina przyniosła na język, bo ogromu całej operacji chyba NIKT nie obejmuje, Ale nie o to chodzi. Nie bądźmi ku rwa małostkowi. Parę milionów w te czy wewte nie ma znaczenia. Jestesmy bardzo bogatym krajem. Stac nas na to! CHODZI o to, że metodyczne łgarstwo dzień po dniu trwało w wykonaniu rządu od pierwszej chwili po katastrofie. Aha zapomniałbym przecież o niekończących się badaniach genetycznych i naszych nieocenionych słuzbach specjalnych, BOR'ach, pułkach lotniczych, wywiadach, kontrwywiadach i innych. Wszyscy DZIAŁALI. Pytanie się nasuwa samo: -A z jakim skutkiem działali? Wygłąda na to, ze tak działali jak latali piloci tego nieszczęsnego samolotu. 27 .09. 2012 "Przepraszam" – powiedział premier. Operacja się nie udała! Odpowiedz Link Zgłoś
pismen1 Re: Nic dodać, nic ująć 29.09.12, 18:38 A wszystko dzieki najbardziej pokrzywdzonemu strategowii i zbawcy Odpowiedz Link Zgłoś