leon.komornicki 04.02.13, 13:26 o nowym pomyśle ostrowieckich radnych. Czy to ma sens, da się ten projekt zrealizować ? Tu o tym piszą . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tez z Dublina Re: Co sądzicie IP: *.ntlworld.ie 04.02.13, 13:54 Wyjąłes mi pytanie z ust Leonie -Osobiście interesuję sie tematem, bo w rodzinie mamy na tym terenie ok. 2ha gruntów, ale nie widzę żadnych realnych szans, zeby cos takiego powstało. 2 uliczki, bodajże z 15 domkami, Jesienna i Letnia z prywatnej inicjatywy rodziły się w bólach w ciągu ostatnich 20 lat i to jest w zasadzie wszystko. Może na obrzeżach powstanie jeszcze kilka domków. Idea jest z rodzaju utopijnych, dziwię się więc, że gmina chce topić w tym projekcie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
burak.z.onetu Re: Co sądzicie 05.02.13, 15:21 A tu o tym mówią. naczelnik wydziału planowania i rozwoju Urzędu Miasta w Ostrowcu Czy ciekawy plan? Na pewno kuriozalny!!! Kto i skąd wytrzasnął takie rysuneczki? Niech radni zamiast wymyslać takie cuda zajmą sie bardziej pożytecznymi rzeczami dla miasta. A co trzeba by zrobic w pierwszej kolejności, proszę sobie poczytać na ostrowieckich forach. Z powodu ilości dziur trudno przejechać co drugą ulicą w mieście. Wracająć do samego projektu. Jeżeli dla Pana Nowaka "... wycięcie części roślinności, która powstała w sposób dziki, naturalny" jest w tej chwili najwazniejszym problemem to ja dziekuję za takiego urbanistę. Jeszcze bardziej ciekawi mnie jak urząd chce pozyskać, skomasować lub podzielić owe 100ha? Dla miasta i jego funkcji miasto twórczej o wiele większe znaczenie miałoby uporządkowanie struktury własnościowej w rejonie Samsonowicza i bezpośredniego sąsiedztwa Nowego Zakładu, w kierunku Rudzkiej i Denkowa, gdzie aż sie prosi, zeby skomasować dziesiatki działecek szerokich czasami na 2 czy 3 metry, o których niektórzy właściciele pewnie i zapomnieli, że takowe bezużyteczne kawałki ziemi posiadają. Już nawet nie wspominam o nowych drogach i uzbrojeniu owych działek w niezbędne media. Samo uwolnienie owych terenów zaowocowałoby pewnie wiekszym zainteresowaniem potencjalnych inwestorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też z Dublina Re: Co sądzicie IP: *.ntlworld.ie 25.04.13, 10:01 o nowym pomyśle ostrowieckiego prezydenta. Czy to ma sens, da się ten projekt zrealizować ? Tu o tym piszą . Odpowiedz Link Zgłoś
burak.z.onetu Re: Co sądzicie 26.04.13, 12:35 Nasz prezydent jest wielkim planistą i strategiem urbanistycznym. Po omacku błądzi już drugą kadencję. Wyburzył w mieście ile się dało, teraz będzie budował. Tym razem drogę między Targowiskiem Miejskim oraz ul. Chrzanowskiego, żeby usprawnić ruch w dni targowe, bo Aleja zatkana!!! Myśli, że inwestorzy się palą do działek na terenie podmokłym. Jest plan z 2006 i zamiast się skupić na skomasowaniu działecek pomiędzy ulicami Rudzką i Samsonowicza, i wykonywać wszystko zgodnie z planem zagospodarowania to wymyśla kolejne bzdury ściągnięte z sufitu. Wszystko tam jest prawie gotowe. Strefa przemysłowa (jest), hektary, hektary wspaniałych nieużytków (są), stara/nowa przebudowana Samsonowicza (jest), wszystkie industrialne media (są), telekomunikacja i kable światłowodowe (są), akces do obwodnicy, którą sam (nie kto inny jeno sam prezydent!) zaplanował w tamtym kierunku. (jest). Nawet nowy most na Kamiennej ponoć ma być! Tylko rozumu nie ma. Podejrzewam, ze nawet nie wie do kogo te wąskie na 3-4 metry a długie nawet na 300 czy 400 metrów działki należą. Sam jestem właścicielem jednej takiej parcelki na tym terenie i zapewniam Was Mili Forumowicze, że nie otrzymałem nigdy przenigdy żadnego urzędowego pisma z ofertą odkupienia tych 800 m2 ode mnie. Lata mijają a urzędnicy nie robią nic. Trwają. Przyspawani do koryt pozorują działanie. Inwestorzy natomiast mają do wyboru coraz więcej, lepiej i taniej ale gdzie indziej. Wspaniale przygotowane i atrakcyjne działki w Mielcu oraz ostatnio do woli wokół Radomia, który zaczyna rozdawać karty dzięki bliskości stolicy oraz doskonałej dwupasmówce, która już niedługo da akces do wszystkich autostrad w kraju. Ale planiści i urbaniści ostrowczańscy źyją złudzeniami, w swoistym letargu, bo przecież za coś muszą brać pensyjki idące w dziesiątki tysięcy złotych. Nie mogą się przyznać. że ich praca nie ma najmniejszego sensu... I tak kadencja za kadencją, rok po roku, plan za planem, ten chocholi taniec trwa w najlepsze...Żeby nam się wszystkim w Ostrowcu żyło coraz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
pismen1 Re: Co sądzicie 27.04.13, 10:53 Taki powazny szmatlawiec i o takich bzdurkach pisuje, a naiwniacy czytaja, czytaja i nic nie czaja jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś