filipppppppppp 26.10.04, 21:13 ...ale bedzie tloczno w piatek. Wszyscy wracaja i gdzies jada. Ciekawe ile bedzie sie jechac do ostrowca. Kto przyjezdza do o-ca i skad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raskarba Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 26.10.04, 23:07 Chetnie bym przyjechal, bo zawsze mialem sentyment do tego swieta, ale "troche" za daleko... Szczegolnie wydaje mi sie, ze bylo cos niezwyklego w tej lunie nad cmentarzem przy Denkowskiej wieczorem 1 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
filipppppppppp Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 27.10.04, 01:22 a ja bylem za kobiete przebrany w halloween w szkole w us. niezla zabawa. makijaz, szpilki i wszystko co maja kobiety. hmm.... no moze wszystko. :) Ja tez milo wspominam ten dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 27.10.04, 08:56 ja jadę 400 km do Ostrowca. Nie wiem ile będę jechał, bo to jest nieobliczalne. napewno nie będzie to fajna wycieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 27.10.04, 09:42 Do Ostrowca przyjeżdzam w piątek. Już widze ten niewyobrażalny teraz dla mnie korek od Okęcia do Janek! Wiecie, że ten odcinek(4 km) pokonuję się w czasie korków około 45 minut? Tragedia..to tyle ile trwa podróż z Ostrowca do Radomia..Tak myśle,że zamiast 2,5 godzin jazdy, bedę jechał z 4 godzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
filipppppppppp Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 27.10.04, 21:34 ja tez w piatek jade, moze po drodze gdzies sie miniemy. Napewno krotko nie bedzie sie jechac. Moj najdluzszy czas jazdy do ostrowca z warszawy to 5 godzin. przed jakimis swietami, juz nie pamietam zabardzo. a jak sie jedzie po meczacym, ciezko przepracowanym tygodniu i jedzie 5 godzin - ojjjj spac sie chce jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 29.10.04, 13:36 Ja zaraz wsiadam do autka i jadę z krakowa do Ostrowca. Boje się troszkę o korki. Ale trzeba sobie jakoś dac radę. Odpowiedz Link Zgłoś
raskarba Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 29.10.04, 15:35 A co nowego slychac w Krakowie, bo to wlasciwie i moje miasto z wyboru sprzed paru lat. Podobno w okolicy dworca kolejowego maja niedlugo rozpoczac tam jakas nieslychana inwestycje na skale swiatowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Jest troszke nowych inwestycji ale większość 02.11.04, 09:59 ludzi chciałaby żeby z Krakowa zrobić skansen. Ta inwestycja jest jedną z największych a i tak uległa okrojeniu. Były plany budowy około 300.000 - 400.000 metrówe kwadratowych . Stanęło na około 200.000. Odpowiedz Link Zgłoś
raskarba Re: Jest troszke nowych inwestycji ale większość 02.11.04, 14:43 Juz te 10-15 lat temu Krakow dusil sie w swoim wlasnym i turystycznym sosie. Moge sobie wyobrazic, co dzieje sie dzisiaj. Czy poza zwyklymi polaczeniami PKS- em powstaly jakies inne formy lacznosci komunikacyjnej pomiedzy Ostrowcem i Krakowem w ostatnich latach ? Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Jest jakaś alternatywa 03.11.04, 12:36 Kiedyś gdzy PKS był monopolistą korzystał z tej pozycji. bilet kosztował ponad 30 PLNów teraz ponoć taniej bo są jakieś busy. Zanikł transport kolejowy. No chyba że bus do Kielc i potem do Kraku pociąg. Ja korzystam generalnie z samochodu. Kiedyś jeżdziłęm właśnie pociąg + bus. Ale zajmuje to około 4-5 godzin - no i koszty (tramwaj + pociąg + bus + autobus/taksówka) wychodzi w sumie niewiele mniej niż przejaz samochodem a ten zajmuje 2,5 h i przeworzę dowolną ilość rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Nadchodzi 1 listopad 2004 29.10.04, 13:44 już się boję co to będzie na drogach. wyjeżdżam za jakieś 3 godziny Odpowiedz Link Zgłoś