hanka9 13.01.05, 13:05 ... nic nie pisząc na tym forum. h9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka9 Re: Robicie mi przykrość... 15.01.05, 21:48 Poodcinali Was od internetu czy co? A może odebrano Wam komputery: rodzice dzieciom za złe oceny na półrocze, biznesmenom skarbówka, a dziadkom wnuki ściągające filmy i muzykę ;-)) h9 Odpowiedz Link Zgłoś
foxal Re: Robicie mi przykrość... 17.01.05, 05:47 A tak zapewniali dotrzymanie wiernosci - niecnoty jedne. Mimo wszystko usmiechnij sie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.sidor Re: Jak zwykle jestem. 17.01.05, 07:33 Kilkudniowa nieobecność była spowodowana wyjazdem do Warszawy na "zajęcia warsztatowe" w Kongregacji Przemysłowo-Handlowej. Pierwszy raz jestem zbudowany postawą przedsiębiorców. Wyraźnie kończy się okres malkontenctwa, dekapitalizacji, dekomunizacji i innych wyzwań typu "z motyką na słońce". Rada Krajowa Kongregacji Przemysłowo-Handlowej podjęła wiele ciekawych inicjatyw gospodarczych integrujących środowisko polskich przedsiębiorców. Najistotniejsze to: praca w podkomisjach sejmowych nad ustawą o obiektach wielkopowierzchniowych, przygotowanie ostatecznej wersji i zgłoszenie do laski marszałkowskiej ustawy o samorządzie gospodarczym, utworzenie we wszystkich województwach specjalnych stref ekonomicznych, ponadto KP-H aktywnie włącza się do kampanii wyborczej do parlamentu z programem gospodarczym nie wchodząc w żadne koalicje polityczne. Nasza idea przewodnia to umocnienie polskiej gospodarki bez wikłania się w gry partyjne. Tyle w największym skrócie. Teraz trzeba to wcielać w życie w naszej gminie i w województwie. Wszystkim życzę dużo optymizmu St.S. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Jak zwykle jestem. 17.01.05, 07:48 Ciuuu - jestem pod wrażeniem! ... nie wchodząc w żadne koalicje... ho, ho ! Bardzo jestem ciekawa tych działań - Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Robicie mi przykrość... 17.01.05, 07:42 Dzieki Foxal! Jasne ze sie smieje, bo smiech jest dobry na wszystko. Jak tam w Kanadzie, jest zima? U nas caly czas cos posredniego miedzy zima a wiosna. Pozdrawiam Hanka Ps. Czytasz rozne wpisy wiec pewno juz sie zorientowales, ze naraz jest wielkim nietaktem obchodzic rocznice wyzwolenia! Teraz 17-tego stycznia, 60 lat temu przetoczyl sie front i przez kielecczyzne i przez Slask - wszyscy jednak udaja ze niczego takiego nie bylo, bo przeciez nie beda obchodzic rocznicy wkroczenia wojsk radzieckich. Ciekawe, czy bedzie wypadalo czcic dzien zwyciestwa 9 maja? Co o tym sadzisz? Poczytaj sobie na kieleckim forum jak krytykuja, bo Kielce zorganizowaly obchody. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa-noga Re: Robicie mi przykrość... 19.01.05, 11:37 hanka9 napisała: >Dzieki Foxal! ... >Czytasz rozne wpisy wiec pewno juz sie zorientowales,ze naraz jest wielkim >nietaktem obchodzic rocznice wyzwolenia! Teraz 17-tego stycznia, 60 lat temu >przetoczyl sie front i przez kielecczyzne i przez Slask - wszyscy jednak udaja >ze niczego takiego nie bylo, bo przeciez nie beda obchodzic rocznicy wkroczenia >wojsk radzieckich. Ciekawe, czy bedzie wypadalo czcic dzien zwyciestwa 9 maja? >Co o tym sadzisz? Wydaje się, że 10 maja 2004 r., po mojej krytyce wymazywania z pamięci narodowej tragicznych lat niemieckiej okupacji, Foxal wyraził się na ten temat zdecydowanie: >Druga wojna swiatowa skonczyla sie 59 lat temu i nadszedla czas, zebys ruszyl >z miejsca bo na wszystko jest czas i pora, czego po Twoim wpisie nie widac - >opamietaj sie czlowieku... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=317&w=12533971&a=12549627 Odpowiedz Link Zgłoś
lewa-noga Re: Robicie mi przykrość... 19.01.05, 11:44 Przepraszam, podałem adres z błędem. Ten jest poprawny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=317&w=12533971&a=12549827 Odpowiedz Link Zgłoś
ck_forever Re: Robicie mi przykrość... 21.01.05, 07:54 Pozdrawiam z pobliskich Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskarzysko Re: Robicie mi przykrość... 19.01.05, 01:51 Heh... dawno mnie nie było ... to prawda - przepraszam, nadrobię niebawem, z chęcią poczytam wreszcie mądre wypowiedzi mądrych ludzi. Coraz bardziej się zastanawiam,czy aby nie iść w kierunku ministerstwa Edukacji, to co sie dzieje w szkołach mnie przerasta. Jestem znudzona życiem w wieku 19 lat, to koszmar !! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Robicie mi przykrość... 19.01.05, 14:32 Oooo, jak miło że znalazła się Asia! Nie przepadaj znowu na długi czas - cieplutko pozdrawiam h9 Odpowiedz Link Zgłoś
foxal Re: Robicie mi przykrość... 20.01.05, 18:24 Szanowna Lewa Nogo, W mojej wypowiedzi nie bylo ani slowa, zeby wymazywac " Z PAMIECI NARODOWEJ NIEMIECKIEJ OKUPACJI 2 wOJNY sWIATOWEJ" Odpowiedz Link Zgłoś
foxal Re: Robicie mi przykrość... 20.01.05, 18:33 > Szanowna Lewa Nogo, > > W mojej wypowiedzi nie bylo ani slowa, zeby wymazywac " Z PAMIECI NARODOWEJ > NIEMIECKIEJ OKUPACJI 2 wOJNY sWIATOWEJ" tylko Polska w nowych ukladach politycznych nie poprawi sobie ani pozycji ani warubkow zycia ludziom jak bedziemy tkwili i tarzali sie w bardzo smutnej historii przeszlosci. W slowach "na wszystko jest czas i pora" twi apel o umiarkowane przypominanie naszej martyrologii, bo samymi tragediami niczego sie nie zbuduje. Popatrz na Zydow i Holaucst - oni buduja potege swojego panstwa nie zapominajac o Holocauscie, nie zyjac samym Holocaustem. Przynajmniej ja tak to widze a Ty masz swoj punkt widzenia i tu roznia sie nasze poglady. Kto ma racje - historia to pokaze. PS: Jaki mial cel przypomnienie moich slow z tamtej dyskusji - czy zechcialbys wyjasnic? Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Pamięć historycznych rocznic. 20.01.05, 21:10 Wpis Lewej Nogi przypomniał dyskusję chyba z maja ub. roku, kiedy przypadała rocznica zakończenia II Wojny Światowej - prawda? A teraz obchodzimy w Polsce rocznice wyzwalania poszczególnych miast w styczniowej ofensywie. Tych rocznic naraz zaczęto się wstydzić... Wtedy Fox napisał - coś w stylu - aby nie rozpamiętywać, więc może i tą dyskusję zechce uciąć. Serdecznie obu Panów pozdrawiam Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
lewa-noga Re: Pamięć historycznych rocznic. 21.01.05, 00:20 Taką niepisaną ale bardzo odczuwalną ością niezgody jest fakt, że to Armia Czerwona nas wyzwoliła. Na Śląsku nawet twierdzi się, że Rosjanie nie mogli wyzwolić tych ziem, bo tu Niemcy byli od wieków. Powiadają, że ruscy po prostu Śląsk zdobyli. Wszystkim tak rozumującym chce przypomnieć, że II wojnę wygrali koalicjanci a nie sami Rosjanie. Dla nas najważniejsza jest pamięć o polskich żołnierzach na wszystkich frontach tej strasznej wojny ale nie możemy zapomnieć i hołd powinniśmy złożyć również żołnierzom innych narodowości, którzy polegli na ziemiach polskich walcząc o ich wyzwolenie spod hitlerowskiego koszmaru. A przy okazji okrągłej 60. rocznicy mówić o tym powinniśmy. Pokoju Wam życzę L-N Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Pamięć historycznych rocznic. 21.01.05, 08:41 Otóż to! Dokładnie tak uważam: czapki z głów przed kombatantami i kwiaty poległym! I nie wolno o tym zapominać, ani tym bardziej opacznie tłumaczyć tamtych zdarzeń! O tym zdobyciu Śląska mówi się bezwstydnie w ekipie byłego,szefa miasta! pozdrawiam H9 Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Robicie mi przykrość... 23.01.05, 21:14 Korespondencja prywatna kwitnie kosztem forum! Protestuję, a to - zaręczam - potrafię robić skutecznie! ;-) h9 Odpowiedz Link Zgłoś