Dodaj do ulubionych

miejsca/lokale których w O-cu już nie ma, a szkoda

04.08.05, 15:48
Wątek sentymentalny...
:)))))

Na początek może:
- odkryte baseny na Rawszczyźnie i kąpielisko na Gutwinie :)
- bujany most na Kamiennej :)
- górka przy targowisku, na której szalało się na sankach (obecnie schody) :)
- "pałacyk" przy Kilińskiego... :)
Obserwuj wątek
    • brazilion lody bambino (na patyku) 04.08.05, 17:55
      na pierwszego maja w delikatesach przy owczesnym Placu Wolnosci (rynku)
      • feel_good Re: no i oczywiście 04.08.05, 18:14
        panie z saturatorem (chyba tak się to pisze) z pyszną wodą gazowaną - z sokiem
        lub bez :)))
        • brazilion O, taaaak ! 04.08.05, 18:20
          Wypic taka wode (o pseudonimie "gruzliczanka") to bylo to samo, co wymienic
          pocalunek z calym miastem (szklaneczki byly delikatnie i po lebkach splukiwane
          przez obsluge rzeczonego saturatora).
    • brazilion Kino "Hutnik" 04.08.05, 18:22
      Nie chodzi mi o samo miejsce (dosc obskurne), ale przyzwoity repertuar filmowy.
      • feel_good Re: Kino "Hutnik" 04.08.05, 18:31
        Tak, tak...
        Do dziś pamiętam kilkusetosobową kolejkę na "Wejście Smoka" i gdy już już
        podchodziłem do kasy...
        nagle zapaliła się czerwona lampka
        BRAK BILETÓW
        • bmwariat Re: Kino "Hutnik" 05.08.05, 09:49
          "Indiane Jones i Świątynie Przeznaczenia" oglądałem 4 razy a "Kaczora Howarda"
          2 razy:)))z herbatka i ciastkami od cioci:)))
      • bmwariat Re: Kino "Hutnik" 05.08.05, 09:38
        Moja ciotka tam pracowała:) miałem filmy gratis:)))
    • englishman22 Re: miejsca/lokale których w O-cu już nie ma, a s 04.08.05, 18:23
      Mnie brakuje starej rzeźni-nie ma to jak biegające tam szczury wielkości małego
      pieska oraz tabuny krów prowadzonych przez pułanki w swoją ostatnią podróż:)
      • feel_good Re: pojechałeś po całości... 04.08.05, 18:29
        cóż... może nie do końca takie miejsca miałem na myśli, ale kupuję :)
      • bmwariat Re: miejsca/lokale których w O-cu już nie ma, a s 05.08.05, 09:39
        a mnie wcale na moich pułankach nie brakuje Rzeżni. Codziennie jak chodziłem do
        szkoły to tylko było słychać kwiczące świnie, konie, krowy..aż się coś
        normalnie w człowieku robiło, a póżniej wszystkie "flaki" powywalane były na
        zewnątrz budynku i można je było ujrzeć przez szpare w ogrodzeniu...i ten
        zapach...
        • feel_good Re: ale on przecież żartował... prawda englishman? 05.08.05, 09:46
          • bmwariat Re: ale on przecież żartował... prawda englishman 05.08.05, 09:47
            :))przecież ja się nie obrażam:)))
    • feel_good Re: nieco kontrowersyjne, ale ... 04.08.05, 18:38
      publiczne szalety w rynku :)))
      • brazilion Szalety 04.08.05, 21:08
        Masz na mysli te, do ktorych wchodzilo sie, jak do schronu przeciwatomowego.
        Toz to klasyk.
        A swoja droga, zawsze podejrzewalem, ze poza szaletami tam byl tez i schron...
        • feel_good Re: Szalety 05.08.05, 00:47
          Nie wiem, aż tak daleko się nie zapuszczałem.
          Zawsze po załatwieniu potrzeby fizjologicznej płaciłem i wychodziłem na
          zewnątrz :)
    • brazilion Muszla koncertowa... 04.08.05, 21:09
      ...w parku miejskim za ZDK-iem i jeszcze jedna, mniej znana - za szpitalem na
      Bielinach (?)
      • feel_good Re: Muszla koncertowa... 05.08.05, 00:49
        Jeszcze jedna się ostała - w tzw. parku hutniczym przy ul. Traugutta :)
    • bmwariat Re: miejsca/lokale których w O-cu już nie ma, a s 05.08.05, 09:43
      A mnie brakuje ogólnie tego klimatu który był kiedyś:) Jak było tak było, ale
      było wesoło, gwarno, imprezy, zabawy, festyny wszystko się działo:) Jak Hutnik
      kiedyś brał wypłate to wszystko z półek w sklepie znikało:)To były czasy.
      Ostrowiec się budował, rozwijał, powstawały nowe osiedla, szkoły po których się
      ganiało gdy się jeszcze budowały:)Był całkiem inny klimat..było super, a dziś
      już tego nie ma i nie będzie..
    • bmwariat Atmosfery na KSZO.. 05.08.05, 09:47
      takiej jak była niecałe 10 lat temu, kiedy na mecze przychodziły tabuny ludzi ,
      była wspaniała zabawa na trybunach, a jak szła fala meksykańska to aż ciary
      przechodziły przez człowieka. To było kibicowanie, nie raz się głos traciło:)A
      dziś...4 tyś jak przyjdzie to jest dobrze..wyjątkiem były derby z Koroną.
      • feel_good Re: Atmosfery na KSZO.. 08.08.05, 11:00
        Dokładnie tak. Obiekt pozostał, ale drużyny już nie ma, teraz jakaś taka
        bardziej Stasiakowa niż ostrowiecka. No i takiej atmosfery już od klku sezonów
        brak...
    • lachien Re: miejsca/lokale których w O-cu już nie ma, a s 09.08.05, 23:50
      Bar Oaza - niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka