Dodaj do ulubionych

Stara huta

09.12.05, 23:26
byliście już na terenie starej huty po wybudowaniu dróg ? Moim zdaniem
zajebiście to wygląda i widać tam ogromny rozmach inwestycyjny nowych
podmiotów.
Obserwuj wątek
    • rudeboys Re: Stara huta 11.12.05, 22:27

to trza kiedy sie tam wybrać.
      nie wiem jakie mają plany inwestycyjne jeśli chodzi o stare hale i kominy - jak dla mnie to dopiero zajebiście wygląda. mogli by zostawić część tego tradycyjnego krajobrazu rodem z XIX wieku i zrobić jakieś muzeum. to było by ciekawe. szkoda po prostu zrównać z ziemią ten teren. tyle lat człowiek patrzył wracając ze szkoły na kominy bez dymu - szkoda to stracić, ja bym pewnie zdołował sie na maksa. po prostu sentyment.
    • brazylion3 Re: Stara huta 13.12.05, 19:49
      Witam!Eksperci znów powrócili:)
      Nie byłem tam jeszcze , ale z chęcią tam się kiedyś udam. Powiem krótko:
      rewitalizacja obszaru pohutniczego to jest jedno z ważniejszych zagadnień dla
      najbliższej przyszłości ostrowca. Miasto jest w fazie upadku, niewłaściwa
      rewitalizacja, albo jej brak, spowoduje ,że nastąpi agonia- to taKIE MOCNE
      SŁOWO, TROCHĘ MEDYCZNE, ALE ZA TO WYRAZISTE!
      Pozdro!
    • feel_good Re: Stara huta 14.12.05, 12:23
      Wewnątrz tego terenu jeszcze nie byłem, ale przejeżdżając kiedyś obok
      widziałem, że drogi wewnętrzne zostały już wykonane, a przy Kolejowej powstał
      jakiś ciekawy lokal gastronomiczny (pizzeria ?), w każdym razie fajnie
      zaaranżowany, z jakąś lokomotywą w tle, itd.
      Tylko nie wiem czy już działa.
      • monika.dk już działa :) 14.12.05, 12:56
        • feel_good Re: już działa :) 14.12.05, 13:20
          To może poproszę o jakieś wrażenia...?
          Chętnie się tam wybiorę :)

Póki co bardzo pozytywnie oceniam A'propos na Sienkiewicza.
          (dobre jedzenie, super wystrój, obsługa bez zarzutu)
          • brazylion3 Re: już działa :) 14.12.05, 17:54
            Powiem, to co zawsze: no i o to chodzi, tak ma być!!!
            Mam obawy o ten proces rewitalizacji, bo on zależy w dużej mierze od
            społeczności ostreowieckiej. Ale jak już tam powstają lokale o jakich mówicie,
            to znaczy, że coś drgnęło. Rewitalizacja jest procesem długotrwałym,
            kosztownym, niewielu państwom udało sie w pełni zrewitalizować dany obszar.
            Jedno co mnie martwi, to brak tzw. uspołeczniania tego procesu w Ostrowcu, z
            tego co zuważyłem w rozmowach z niektórymi ludżmi,to niewiele osób wie wogóle
            otakim procesie. Jakby nie ten post, to sam niewoedziałbym, że tam powstał
            jakiś lokal, czy coś
            • rudeboys Re: już działa :) 14.12.05, 20:32

co rozumiesz przez słowo uspołeczniania?? tzw, społeczeństwo obywatelskie.
              • brazylion3 Re: już działa :) 14.12.05, 20:47
                No, nie, trochę coś w innym kierunku, może się wyraziłem niejasno. Tu chodzi o proces komunikacji społecznej. Relacja obywatel a trwający proces rewitalizacji. Urząd, właściwy organ realizujący rewitalizację, komunikuje , jak przebiega rewitalizacja, co tam się dzieje, jakie firmy tam działają, jakie szanse ma zainteresowany obywate tam rozpocząć, podjąć jakąś działalność itp.
        • brazilion Re: już działa :) 14.12.05, 21:18
          Niestety, nie ma w najblizszej przyszlosci szansy na to, bym mogl zobaczyc to
          miejsce na wlasne oczy, wiec przylaczam sie do prosby o relacje na temat wrazen
          tych z Was, ktorzy juz tam byli lub wkrotce wybieraja sie.
          • monika.dk mam dla Ciebie propozycje, nie do odrzucenia 15.12.05, 09:36
            wybieram się tam w najbliższy weekend (mam nadzieję, że nic się nie wydarzy, co
            mogłoby mi w tym przeszkodzić), zrobię kilka fotek :) ok ?
            to w ramach resocjalizacji po braku zdjęć zegara ;))
            • brazilion A czy moglbym Ci powiedziec "NIE" ? 15.12.05, 15:41
              ;) Z gory dziekuje.
              • monika.dk mógłbyś 15.12.05, 15:42
                mamy wolność słowa :))
                • brazilion Re: mógłbyś 15.12.05, 15:50
                  Zgadza sie. Ale jako wolny obywatel wybieram, by powiedziec "TAK". Tez moge,
                  nieprawdaz ? ;))

Tak przy okazji, przypomnial mie sie pewien zart.

Policja zatrzymuje pewnego kierowce, ktory na bardzo sliskiej drodze jedzie z
                  maksymalnie dozwolona tam predkoscia 50 km na godzine. Funkcjonariusz
                  pyta: "Dlaczego jedzie pan tak szybko ?" "Bo wolno" - odpowiada rezolutnie
                  kierowca...
                  • monika.dk no i nie byłam .. :( 19.12.05, 13:30
                    • feel_good Re: no i nie byłam .. :( 19.12.05, 13:39
                      tak po prostu?
                      bez żadnego usprawiedliwienia???
                      i choćby słowa wytłumaczenia???
                      ja tego nie przyjmuję.
                      • monika.dk więcej grzechów nie pamiętam ... 19.12.05, 14:32
                        proszę o naukę, pokutę i rozgrzeszenie :)))
                        • brazilion Re: więcej grzechów nie pamiętam ... 19.12.05, 17:20
                          Jestem przekonany, ze jesli tylko spokojnie nad tym sie zastanowisz,
                          przypomnisz sobie ich duzo wiecej ;)
                      • monika.dk albo ok ! 19.12.05, 14:33
                        usprawiedliwiam się
                        goście mi się zwalili na.. głowę :))
                        • feel_good Re: albo ok ! 19.12.05, 15:15
                          ooo widzisz - już lepiej :)

To kiedy goście wyjeżdżają i możemy liczyć na wrażenia po wizycie w lokalu...?

Żartowałem.
                          Cierpliwie czekamy.
    • rudeboys Re: Stara huta 16.12.05, 13:25

byłem tam wczoraj i zdziwiło mnie jedno że nikt tam niczego nie pilnuje, wszędzie można wejść i wszystkiego można dotknąc - byłem nawet w schronie bo otwarty. a co do wrażeń to mieszane, coś się niby dzieje ale tak naprawde to wielka pustka i krajobraz jak po wojnie - gdybym pracował tam przez wiele lat, a teraz na to wszystko spojrzał to dół jak ch..j. strach było chodzić koło hal a w zasadzie tego co po nich zostało -wczoraj mocno wiało i blachy tylko trzeszczały, co niektóre obijały sie jedna o drugą. tamten teren jest naprawde poprzemysłowy
      • ostrowiczanin Re: Stara huta 19.12.05, 13:09
        masz w pewnym sensie rację , ale trzeba było zajrzeć na stary zakład rok temu.
        To dopiero było wrażenie. Teraz wygląda to o niebo lepiej . Widać że coś
        zaczyna się dziać ( na razie nowe płoty i remonty budynków ), a to już coś . Za
        rok lub dwa może tam być bardzo ciekawie. Zobaczcie jak zmienił się w przeciągu
        roku czy dwóch teren po OZMO.
        • rudeboys Re: Stara huta 19.12.05, 20:44
          oby tylko w urzędzie miasta nie wpadli na pomysł by wystawić tam kolejny market

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka