pathos_phobos 24.03.06, 01:01 Czy możecie mi wyjaśnić, dlaczego w Kielcach w czasie meczów bedą zamykać 2 ulice i ograniczać ruch na Ściegiennego, a w Ostrowcu nie? Oprócz tego ,że w Kielcach bydło mieszka, bo to oczywiste ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcmal Re: Korona hooligans 24.03.06, 07:48 Czytając takie opinie wydaje mi się, że w Ostrowcu jest większe bydło. Podpisano Bydło z Kielc . Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Korona hooligans 24.03.06, 09:28 pathos z tym bydłem to przesadziłeś Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Korona hooligans 24.03.06, 12:50 To moja prywatna opinia,więc możecie się z nią zgadzać lub nie.Ja mam swoje powody tak uważać i przepraszać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Korona hooligans 24.03.06, 12:55 Pathos ja się do Twojej opini przychylam:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Korona hooligans 24.03.06, 12:57 W Ostrowcu też się trafia bydło, tak jak w Kielcach, Krakowie, Warszawie! Choć tutaj przyznać musze, że kultura wypowiedzi i poziom inteligencji na różnych forach klubowych KSZO i Korony jest zdecydowanie wyższa po stronie KSZO Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri A czy... 24.03.06, 13:00 nie można się wzajemnie szanować? agresja budzi agresję i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: A czy... 24.03.06, 13:24 W tym wypadku to nie agresja tylko uśmiech politowania. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: A czy... 24.03.06, 13:43 pisalam ogólnie- po prostu nie widzę powodu by się obrzucać obelgami, jeśli się tk wszyscy zachowujemy, to niewątpliwie na stadionach zawsze będzie jak jest- i możecie mnie nazywać naiwną konformistką Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: A czy... 24.03.06, 15:21 W tym patologicznym województwie ze stolicą w Kielcach, która od 1975 roku rozwija się kosztem wszystkich swiętokrzyskich miejscowości, to nie jest możliwe. Odgrodżmy się murami:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Korona hooligans 27.03.06, 07:45 Jednostka to nie całość. Ja też nie przepadam za Koroną, ale to nie znaczy że jej nie szanuje. Drużyna odnosiła( pisze tak, ponieważ ostatnio coś jej nie idzie) sukcesy i nalezy się cieszyć, że ekipa ze świętokrzy6skiego tak wysoko jest w tabeli i do tego DEBIUTANT w ekstraklasie. A co do KSZO, to poziom kibicowania może jest i większy, ale wszezie tak samo na KSZO znajdą się jednostki, które potrafią zepsuć całą oprawę i mecz. A nie powiem, oprawa na KSZO jezt zaj...a!:) Nie mogłem być w sobote na meczu, ale jak szedłem Sienkiewicza, to słyszałem cale kibicowanie:))) BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu He, he. A okrzyki na PP? 27.03.06, 11:27 Na nowym stadionie fajna będzie akustyka, jak chłopcy będą krzyczeć swoje "nieśmiertelne" hasła. Pozdrawiam Marcmala, który na tym forum zawsze starał się wypowiadać w sposób stonowany i ponad podziałami. Co do poziomu kultury na stadionach, to chyba czas zmienić temat i nie przyklejać takiej gęby Kielcom, tylko przyznać, że w całej Polsce jest miernie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: He, he. A okrzyki na PP? 27.03.06, 12:10 A dziekuje, dziękuje. Przyznam, że nic mnie tak nie ucieszyło w weekend, jak wynik w Ostrowcu. Czekam na derby Świętokrzyskiego w I lidze ;-))))))))))))) Co do poziomu kultury, to owszem chamstwo nie ma miejsca zameldowania, jest wszedzie, co widać po sektorze przyjezdnych na stadionie KSZO (co jest takiego w tych krzesełkach, że każdy chce je mieć na pamiątkę?:) Żartowałem), wydaje mi się, że najlepszym, aczkolwiek wyszydzanym nieco rozwiązaniem jest demontaż krzesełek, tak jak na Koronie. Wtedy problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: He, he. A okrzyki na PP? 27.03.06, 13:03 no właśnie - krzesełka, ja ostatnio przyglądałem się mocowaniu krzesełek no i jestem pełen podziwu dla "pseudo" - ile to energii i siły trzeba włożyć żeby takie jedno wyrwać! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Korona hooligans 27.03.06, 13:08 ale korona nie ma hoolsów..To są Ultrasi:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: Korona hooligans 27.03.06, 13:39 A czym się różnią hoolsi od ultrasów?:) Sorry Ultrasów Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Korona hooligans 27.03.06, 14:06 Mianem tym opatruje się też grupy zdeklarowych kibiców piłkarskich, które "zawodowo" zajmują się generowaniem efektów dźwiękowych i wizualnych na meczach za pomocą flag, szarf, rac, świec dymnych, ubioru i malowania twarzy w barwy klubowe, co stanowi element tradycji tej dyscypliny sportu. Ultrasi - kibice, nie muszą wcale posiadać skrajnie prawicowych poglądów HOOLS Po pierwsze: Pierwszym wrogiem każdego kibica - chuligana powinna być policja. Chodzi tu o to, iż hools uważajš policję za najgorsze co może być (dowodem tego sš częste bójki ze służbami prawa, lub co najmniej piosenki o niej). W tej dziedzinie (jak mało której kibice wszystkich drużyn (czyt. Ekip) sš zgodne. Policja (tzw. "psy") jest ich największym wrogiem. Każda grupa powinna wstawić się w obronie ekipy którš walczy z policjš. Nie ma tu znaczenia czy policja pałuje kibiców Widzewa, Legii, Lecha czy innych, druga strona powinna wstawić się za poszkodowanymi. Dowodem tego sš liczne piosenki, jak: "zostaw kibica, hej kurwo zostaw kibica" czy "jesteśmy z wami hej Legio (Widzewie, Lechu etc.), jeste?my z wami". Jeżeli która z grup kibicowskich bije brawo policji lub stawia się z policjš przeciwko innej drużynie, (przykład meczu hokejowego w Sosnowcu, gdy Cracovia Kraków, razem z policjš , ruszyli na kibiców Zagłębia), jest uznawana jako sprzymierzeniec policji i opluwana na każdym kroku przez inne szanujšce się ekipy chuliganów. Po drugie: Istnieją w grupie hools, podziały na: przyjaciół i wrogów (tych drugich jest oczywiście więcej). Przykładem przyjaciół mogš być "triady", takie jak: LEGIA - POGOŃ - ZAGŁĘBIE, ŚLĄSK - LECHIA - WISŁA, LECH - ARKA - CRACOVIA, lub inne mało znaczšce ekipy, lub też kluby lubišce się z jednym lub dwoma ekipami z triad. Np. OLIMPIA ELBLĽG z LEGII, KOTWICA KOŁOBRZEG z POGONI I LEGII (ale nie z Zagłębiem, toteż nie może być wprowadzona do triady), MOTOR LUBLIN ze ŚLĄSKIEM, JAGIELLONIA BIAŁYSTOK z WISŁĽ czy w trzeciej triadzie POLONIA WARSZAWA z ARKĽ i CRACOVII (ale nie z Lechem, więc jak powyżej). Wrogami ekip (i tu nie tylko triad), sš wszystkie grupy kibicowskie które się nie lubią (to jest logiczne). Np. WIDZEW z LEGIĽ, WISŁA z CRACOVII, LEGIA z CRACOVII, POGOŃ z LECHII, ŁKS z WIDZEWEM i inne drużyny nawzajem. Po trzecie: Istnieje coś takiego jak "CAŁA POLSKA PRZECIW TRIADZIE LECHA, ARKI I CRACOVII". Polega ona na tym, że na meczach drużyn (przykładowo) LEGII i WIDZEWA, dochodzi jakimś cudem do spotkania z trzeciš ekipą np. z LECHEM, ARKĄ, lub najbardziej znienawidzoną CRACOVIĘ (dlaczego najbardziej, wyjaśnię później). Wtedy (na ogół, bo nie zawsze) dochodzi do konsolidacji podanej LEGII i WIDZEWA, przeciw którejś z ekip wymienionej triady. Inną sprawą jest gdy podczas takiego meczu dojdzie do spotkania np. z ŁKS-em lub Wisłą,Śląskiem czy inną drużyną. Wtedy trzy ekipy biją się nawzajem, ew. moga połączyć się dwie przeciwko jednej. Po czwarte: Na umówione awantury przychodzi się bez sprzętów (tasaków, baseball- i, noży, siekier, nie mówišc już o broni palnej, chyba że dochodzi do porozumienia między ustalającymi zadymę, więc wtedy można takie sprzęty przynieść). Cracovia nie przestrzega tych zasad i na każde spotkanie wybiera się z arsenałem broni, czego tragicznym dowodem jest śmierć w tramwaju kibica Pogoni Szczecin ANDRZEJA KUJAWY, który jechał w Chorzowie na mecz reprezentacji Polski. Od tamtego momentu kibice drużyn nie związanych z LECHEM, ARKĄ, ani CRACOVIĄ, utworzyli koalicję, "wszystkie kluby przeciw triadzie", oraz "pakt o nieagresji na meczach reprezentacji". Polega on na tym, że można na mecze przychodzić w barwach klubowych i nic złego nie powinno się stać osobie która nosi takie czy inne barwy i jakie są opinie na temat innych klubów zwišzanych z tym układem. W porozumieniu tym jest jednak punkt który zakazuje śpiewania obraźliwych piosenek na temat innych ekip wchodzacych w skład Układu na Reprezentacje. Nie przestrzegany jest on na stadionie Śląskim którego formalnymi gospodarzami sš kibice Ruchu Chorzów którzy nie sš w pakcie, przez co zapraszajš ekipy takie jak: Arka, Lech czy Cracovia i wtedy zadyma jest murowana, czego przykładem może być eliminacyjny mecz do EURO 2000: Polska - Szwecja. Wyjatkiem klubów które nie wchodzą w skład układu na reprezentację sa: wszystkie kluby Śląskie, oprócz ŚlĄSKA WROCŁAW, POLONIA WARSZAWA, ODRA OPOLE, ŁKS i oczywi?cie wspominana przeze mnie triada. Po piate: Dlaczego najbardziej znienawidzona jest triada LECHA, ARKI i CRACOVII? Powodem jest ta trzecia która nie przestrzega zasad kibica-chuligana Podsumuwując Hoolsi nie mają nic wspólnego z kibicowaniem, nie obchodzi ich nic poza robieniem zadym, bijatykami. Przykładem takich mogą być Teddy Boys - Legia Warszawa. Nie wydaje mi się, by kibice Korony bylii Hoolsami. Są Ultrasami Young Boys:)) Podobnie KSZO, chociaż Kszo bardziej kojarzony jest z szalikowcami i fanatykami:)) Ale oprawę jaką prezentują kwalifikuje ich do Ultrasów jak najbardziej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Korona hooligans 27.03.06, 14:07 Oczywiście pierwsze słowa w poprzednim poście dotyczą Ultrasów:) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Korona hooligans 27.03.06, 15:29 ufff.... sporo, ale teraz wszystko jasne:) Odpowiedz Link Zgłoś