Dodaj do ulubionych

O Baltowie turysci

10.05.06, 21:25

Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka |
Pomoc | Zaloguj się |

Gazeta.pl > Forum > eDziecko > Porozmawiajmy Środa, 10 maja 2006

Wakacje

+ dodaj do ulubionych wątków

baltowski park jurajski kolo ostrowca swietokrzyskiego to odpowiednie dla
dziecka

• Re: BALTOW i park jurajski
plusania 03.05.06, 16:16 + odpowiedz

Oczywiście. Byłam tam w zeszłym roku (we wrześniu) z 5-latkiem, był
zachwycony.
Zresztą było wówczas mase dzieci w przeróżnym wieku. W tym roku tez się
wybieramy. Nocowaliśmy w Ostrowcu, a stamtąd niedaleko do Bałtowa (jakieś 20
min. busikiem).

Pozdrawiam
Ania

banan9991 03.05.06, 16:25 + odpowiedz

dzieki a skad przywedrowaliscie

plusania 04.05.06, 11:22 + odpowiedz

z Rzeszowa.

plepla 09.05.06, 14:18 + odpowiedz

Czy waszym zdaniem warto do Bałtowa robić wyprawę aż z Gdańska? Jeśli tak, to
gdzie nocować, co zobaczyć w okolicy? Myślimy
o wyjeździe na długi weekend czerwcowy ...
Mama 11 letniego "dinozaura" i 5-letniej "kozy"

• Do plepla
chwojka 09.05.06, 15:15 + odpowiedz

Moim zdaniem warto. Oprócz samego parku w Bałtowie są piękne tereny
spacerowe,
(można odszukać skamieniałe ślady prawdziwych dinozaurów), sa też spływy
rzeczką, przejażdżki kolejką. Na temat noclegu się nie wypowiem bo nie
nocowałam. Jedyne zastrzeżenie mam do ubogiej gastronomii ( królowały
kiełbasy
z grilla i frytki ), byłam w zeszłym roku. Wstukaj w google www.parkjurajski,
albo Bałtów, są tam szczegółowo opisane wszelkie atrakcje. Pzdr.

• Re: Do plepla
mamaanieli 10.05.06, 19:05 + odpowiedz

Byliśmy w długi weekend - dzieci zachwycone.
Obserwuj wątek
    • banan9991 Re: O Baltowie turysci 10.05.06, 21:30
      mozecie cos zaproponowac na forum turystyka wakacje z dzieckiem turystom np
      kszo pany bedzie kompetentny super
    • kszo.pany Re: O Baltowie turysci 11.05.06, 16:42
      Bananku, mogę o tym pomyśleć, ale dopiero po 8 lipca. A swoją drogą nie wiem,
      czy umiałbym sam zaproponować coś pod kątem dzieci, bo ich nie mam, a
      przynajmniej nic o tym nie wiem:)
      • chuchalscy Re: O Baltowie turysci 15.05.06, 18:22
        Powiem tyle, Bałtów super miejsce na Ziemi jest i dlatego moja klasa po 30
        latach od matury robi imprezkę 16 czerwca właśnie na terenie gminy Bałtów.
        Atrakcji tam co nie miara. I spotykamy się tam mimo, że z Bronka jesteśmy a nie
        ze szkoły rolniczej w Bałtowie.
        • banan9991 Re: O Baltowie turysci 15.05.06, 18:26
          bo to dobre miejsce do spotkan najlepszej zabawy dla bronka od banana
          • chuchalscy Re: O Baltowie turysci 15.05.06, 18:27
            danke, danke
            • brazilion O ktora ? 15.05.06, 18:59
              A o ktora Danke chodzi ? Tez z Bronka ? A ktory rocznik i jak wygladala ? ;)
              • chuchalscy Re: O ktora ? 15.05.06, 19:07
                No dobra, spasiba, spasiba a danki u nas byli, oj byli, nawet ładne, a co? A Ty
                brazilionku jakom bude kończyłeś w naszem grodzie?
                • brazilion Re: O ktora ? 15.05.06, 19:10
                  Ja osobiscie bylem tak mily, ze ukonczylem swego czasu Chreptusa. I to w
                  dodatku w roku 1980. Niech juz bedzie, ujawnie sie ze swoim wiekiem i na zadna
                  liste W. lub innego takiego czekac z niepokojem nie bede musial...
                  • pathos_phobos Re: O ktora ? 15.05.06, 20:29
                    Qrcze,to ja miałem dwa lata,jak ty maturę pisałeś.Czy uczyła wtedy Kuziemka?Bo
                    Światkiewiczowa na pewno :-)
                    • dizzy81 Re: O ktora ? 15.05.06, 20:30
                      Ech! To Ty tylko 3 lata starszy ode mnie ! A chciałem Ci na PAN mówić!:)
                      • pathos_phobos Re: O ktora ? 15.05.06, 20:31
                        mnie czy b?
                      • brazilion Re: O ktora ? 15.05.06, 20:32
                        dizzy81 napisał:

> Ech! To Ty tylko 3 lata starszy ode mnie ! A chciałem Ci na PAN mówić!:)

Mnie, czy Pathosowi ?
                        • dizzy81 Re: O ktora ? 15.05.06, 20:35
                          No pathosowi
                          • pathos_phobos Re: O ktora ? 15.05.06, 20:38
                            no jak masz chęć to możesz panie doktorze,ale tu wszyscy jak w rodzinie :-)
                    • brazilion Re: O ktora ? 15.05.06, 20:35
                      Obie. Ale Kuziemka mnie akurat fizyki nie uczyla, tylko paru roznych belfrow, w
                      tym tzw. Kon (przez o z kreska). A, niestety, Mrs. S. mnie uczyla :(
                      • pathos_phobos Re: O ktora ? 15.05.06, 20:40
                        Kuziemka od biologii była.A mrs S żyła była,ale cenię ją sobie najbardziej z
                        moich nauczycieli,bo potrafiła mnie zmobilizować do nauki i dzięki temu,ze u
                        niej same mierne i tróje miałem teraz płynnie po temu zagranicznemu spikuje.
                        • brazilion Re: O ktora ? 15.05.06, 20:55
                          Jezeli chodzi o metodyke nauczania i pedagogike (psychologie nauczania pomine
                          juz litosciwym milczeniem)- to najgorszy przyklad osoby uczacej, z jaka
                          zetknalem sie w calym swoim zyciu. A sam jestem nauczycielem, polskiego i
                          angielskiego. Uczylem na poziomie przedszkolnym , szkoly podstawowej i
                          sredniej, a na akademickim skonczywszy. I nieco sie na tym temacie teoretycznie
                          i praktycznie znam...
                          • pathos_phobos Re: O ktora ? 15.05.06, 20:57
                            ile ludzi,tyle opinii :-) Ale ona się zmieniła,juz jak mnie uczyła,a jeszcze
                            bardziej po śmierci męża.wiedziałeś,że była w Oświęcimu?
                            • brazilion Re: O ktora ? 15.05.06, 21:14
                              Nie wiedzialem. Przykro mi z tego powodu.
                              Niestety, podobnego zdania, jak ja sa takze jej inni uczniowie, ktorzy obecnie
                              sa anglistami. Nie bede wchodzil w detale, ale powiem tyle, ze za punkt honoru
                              wiekszosc z nich wziela sobie uczenie angielskiego w kazdy sposob, byle nie
                              tak, jak Mrs. S. To chyba o czyms swiadczy...

Nawiasem mowiac, czy ona jeszcze zyje ?
                              • chuchalscy Re: O ktora ? 16.05.06, 14:48
                                Za to Kuziemka żonę moją dobrze biologii nauczyła, bo ta biedaczka aż medycynę
                                skończyła. Dziś pewnie by wolała, aby tej biologii Kuziemka gorzej uczyła, bo
                                przynajmniej byłaby daleko od słuzby zdrowia.
                                • aisablri Re: O ktora ? 16.05.06, 14:51
                                  Hehe, tak czytam... wiecie, że za moich czasów- czyli w latach 2000-2004
                                  Świątkiewiczowa się przewijała, a Kuziemkowa jeszcze do końca uczyła?:))Teraz
                                  to chyba nie, podobnie jak Ćwikła, Skalakowa, Kościuszko..:)
                                  • brazilion Re: O ktora ? 16.05.06, 15:21
                                    Cwikla, niestety, uczyla mnie. A Skalakowa od czego byla, bo juz jakos pamiec
                                    mnie zawodzi ?
                                    • aisablri Re: O ktora ? 16.05.06, 17:02
                                      Skalakowa od fizyki, mnie też Ćwikła uczyła:)
                                      • banan9991 Re: O ktora ? 16.05.06, 17:03
                                        ja jestem z 1 lo
                                        • brazilion Re: O ktora ? 16.05.06, 17:09
                                          To co, Bananie, sadzisz o niejakim panu Karpowiczu ?
                                      • brazilion Re: O ktora ? 16.05.06, 17:07
                                        Aha, to mnie wobec tego przede wszystkim fizyki wlasnie Skalakowa uczyla. A
                                        chemii Cwikla i potem juz Klusek. No coz, moze spuszcze na ten temat milosierna
                                        zaslone milczenia, bo niewiele dobrego moglbym w tym temacie powiedziec...
                                        • aisablri Re: O ktora ? 16.05.06, 17:10
                                          ja też nie, potem miałam jeszcze 3 kolejne nauczycielki chemii przez 3 lata..
                                          ale szkoda, bo fajny przedmiot..
                                          • brazilion Re: O ktora ? 16.05.06, 17:22
                                            Ja tez chemie lubilem, dopoki nie zepsul mi tego upodobania taki jeden
                                            niezasluzona poprawka. Na korepetycje musialem chodzic do jego kolezanki z
                                            sasiedniego liceum, a ta z kolei na korki podsylala jemu tych, ktorym sama
                                            dawala poprawke. Takie swojskie "perpetuum mobile"...
                                            • pathos_phobos Re: O ktora ? 16.05.06, 17:30
                                              Teraz stara kadra w całości przeszła na emerytury.Z moich nauczycieli zostali
                                              tylko Kiljańska,Studzieżba i Mroczkowska.
                                              • brazilion Re: O ktora ? 16.05.06, 17:41
                                                Z tego, co wiem (mnie osobiscie nie uczyla) - Kiljanska byla zarabista i bardzo
                                                w porzadku. Mnie matmy uczyla glownie Masternakowa i gosc, ktory przez lata byl
                                                zastepca dyrektora szkoly (nazwisko mi umknelo).
                                                • pathos_phobos Re: O ktora ? 16.05.06, 17:44
                                                  Była spoko.Lekcje zawsze były na luzie i nigdy nudne.na początku nam
                                                  powiedziała,ze nie ma watpliwości,że nauczy biol-chem matematyki.Ale kilka osób
                                                  się dało ;-)
                              • pathos_phobos Re: O ktora ? 16.05.06, 17:28
                                Zyje.
                  • chuchalscy Re: O ktora ? 16.05.06, 14:50
                    Czyli pathosie nie było Cię na świecie kiedy ja maturę pisałem, czy dobrze
                    policzyłem?
                    • pathos_phobos Re: O ktora ? 16.05.06, 17:32
                      Nie wiem,kiedy pisałeś
    • banan9991 Re: O Baltowie turysci 16.05.06, 17:12
      on pochodzil z warszawy wiem od pani spotowskiej mojej sasiadki zmarl ale za
      mnie dyrektorowal zgadzjski a teraz pani kalamaga
      • brazilion Re: O Baltowie turysci 16.05.06, 17:18
        Powiem tylko - Karpowicz, to wspanialy gosc byl. A znalem go dosc dobrze, bo o
        malo co jego zieciem nie zostalem.
        • banan9991 Re: O Baltowie turysci 16.05.06, 17:21
          ja tylko go widzialem i pare wspomnien ludzi tez dobre
          • chuchalscy 30 16.05.06, 18:36
            30 lat temu pathosie, wcześniej już tutaj pisałem, stąd ta dżampreza 16 czerca w
            Bałtowie
            • pathos_phobos Re: 30 16.05.06, 18:46
              Ja głupi,nie doczytałem.To masz rację,jeszcze nawet plemnikiem nie byłem.
              • chuchalscy Re: 30 17.05.06, 09:01
                Ale dobrze pathosie, że Cię później jednak zaplanowali rodzice, bo bez Ciebie to
                forum byłoby bez sensu
                • pathos_phobos Re: 30 17.05.06, 20:43
                  Wytrawny komplement,nie ma co.dziękuję bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka