fake_plastic_goch 07.06.06, 21:04 fun.drno.de/pics/focus.the.cross....green-bubbles.gif patrzcie na krzyzyk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal13w Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:13 Jak to jest, że niektórzy bez ogromu pracy nie dają sobie ze sobą rady? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:20 wlasnie ogrom pracy tak dziala... zaraz mi zacznie oko latac... znad samorzadu brrr swoja droga, moze ktos wie czy nadzór nalezy do organizacyjnych czy pozaorganizacyjnych więzi prawnych??? Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:29 Ło to tak trochę cięzko powiedziec. Najlepszy w tym zagadnieniu jest prof. z Katowic Dolnicki, on też się zna na samorządzie RFN, Sławomir Czarnow, Stec. Samorząd terytorialny jest organizacją spolęczną, a przekładając to na język ustaw korporacją publiczno-prawną. Z tego wynika że nadzór należy do organizacyjnych więzi prawnych. Nie pamiętam takiej charakterystyki nadzoru:) ale wydaje mi się to organizacyjną relacją prawno-państwową.Bo jeśli chodzi o kontrolę to mogą być takie i takie Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:32 dzieki, to moze teraz koordynacja, tu chyba nie ma mowy o organizacyjnym podporzadkowaniu? czy moze organizacyjna wiezią bedzie tu mozliwosc wpływania metodami niewładczymi na harmonizacje dzialania jednostek??? help Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:06 No a np. jednostki organizacyjne w powiecie, czy województwie. Zarząd je koordynuje, ale nie ma wpływu jednostronnego, narzuconego, władczego, ale są podporzadkowane hierarchicznie i służbowo. Nie pamietam już tego , musze sobie prawo admoinistracyjne poczytać, albo co Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:07 chyba sobie jakois slownik kupie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:18 nadzór jest zawsze cięzki i budzi sporo wątpliwości, ja z nadzoru dostałęm 4,5 a teraz już trochę widzę z głowy uleciało Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:23 ja teoretycznie mam znac podstaawowe pojecia, bo na prawie jestem, ale im dluzej to czytam tym mam wiecej wątpliwości:( Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:33 W jaki to przedmiot u was wchodzi: konstytucyjne, administracyjne, Jak podstawoe , to w porządku.Oni się czepiają zawsze rozróznic: nadzór od kontroli, co to jest koordynacja, zasada zespolenia, zaleznośc hierarchiczna i służbowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:36 administracyjne, ale to sie wszystko z konstytucyjnym miesza Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:37 tzn duzo rzeczy jest tu i tu:) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:41 Konstytucyjne to bardizej ustrój. Ułożenie organów państwa w jego aparacie państwowym. Wiem, wiem, różne definicje są konstytucyjnego. Z kim masz prawo administracyjne...moze z Kuleszą!!!!!!!!Miałaś coś z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:55 nie, nie mialam z kulesza, chociaz gdzies tam sie pałęta po wydziale... nawet nie pyta na egzamie Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:56 cwiczenia z doktorkiem stankiewiczem (nasz czlowiek zreszta, z opatowa:)a na wykładach mnie z 2 razy widzieli Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:14 o nieeeee......... ja tego nie jestem w stanie przeczytać- zdałam wczoraj historię ustroju Polski. Wystarczy mi. Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:22 Straszny maraton macie...Ile tych egzaminów .... Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:24 eee, ja 5, za to niezłe, tak 2 tygodnie pracy na 1. nie wiem jak Aisablri, pochwal sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:24 ja w tej sesji 5, ale dziś okazało się, że dostaniemy bonus- po zaliczeniu ćw z historii Polski 20- to lecia musimy napisać test zaliczeniowy (trzeba mieć zaliczenie by pisać), a dopiero po teście będzie właściwy egzamin.... czyli paranoja, czy ja jestem na historii???? Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:28 na filmoznawstwo i... spróbuję na psychologię, ale to się raczej nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:26 aua ja zaczynam sie przyszloscia przejmowac, czyli sesja w toku, a za tydzien zapisy naa zajecia na astepny rok wrr Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:29 ach, i jeszcze rozmowa kwalifikacyjna na zajecia w klinice prawa, test na niemieckim i chyba wstepne(jak zapłace opłate) Odpowiedz Link Zgłoś