Dodaj do ulubionych

Pałac do sprzedania

03.11.06, 10:12
www.nieruchomosci-swietokrzyskie.pl/index.php?p=sprzedaj_szczegoly&edit=33&id=35

gdzie on jest?:)
Obserwuj wątek
    • kszo.pany Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 12:45
      To jest na Kuźni przy Żeromskiego, dawny szpital dla zakaźnie chorych, później
      należał do Studium Nauczycielskiego.
      • morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 13:02
        świetna nieruchomość
        • chuchalscy Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 13:58
          Oglądałem go teraz kilkakrotnie, co prawda z daleka. Piękna rzecz, oby ktoś się
          znalazał i coś fajnego tam zrobił.
          • morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 14:06
            no i tu właśnie wychodzi moje myslenie - w Ostrowcu (dzięki dotychczasowym
            rządzom i stylowi rządzenia) opłaca się budować tylko markety. A gdyby (jak
            maniak do tego powracam) zwrócić sie w stronę zarabiania pieniędzy (a nie ich
            marnowania) i zacząć kooperować z Bałtowem... hotel jak marzenie, obłożenie
            niemal na 100 % zapewnione (masa ludzi snobuje się w takich rzeczach). A tak
            postała sobie runika, znalazł się pasjonat i zrobił cudo z tej ruinki, powiesił
            kartkę do wynajęcia i co - i nic. Postało i trzeba sprzedać, utrzymanie pustego
            pałacyku sporo kosztuje, nikt w tym mieście przy obecnych układach nie chce
            inwestować, nie chce działać. czekanie na zasiłki, myślenie o wyjazdach, i
            zakupy w supermarkecie - credo życiowe większości. K...A, a może się to
            zmieni...
    • banan9991 Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 14:41
      popieram trzeba budowac turystyczny powiat
      • chuchalscy Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 17:48
        morfinka, masz moje głosy w następnych wyborach, całkowicie się z Tobą zgadzam
    • hutas4 Sprzedaje, a miał sam hotel prowadzić. 04.11.06, 18:16
      Z restauracją, żubrami w parku i innymi bajerami. Coś nie wyszło? Przeliczył
      się? Gdyby chciał mniej, kupiłbym. :-)
    • banan9991 Re: Pałac do sprzedania 06.11.06, 00:39
      zapytaj moze opusci jak sie nikt nie znajdzie
      • stolat3 Re: Pałac do sprzedania 08.11.06, 19:06
        No właśnie , a czemu sprzedaje zamiast zarabiać na turystach bałtowskich?
        Morfinka możesz to jakoś wytłumaczyć?
        • banan9991 Re: Pałac do sprzedania 08.11.06, 19:31
          bo chce zarobic na tranzakcji
    • skladak1968 Re: Pałac do sprzedania 08.11.06, 19:59
      Pałac za niewielkie ;) (ok 120 tys) pieniądze kupi od Powiatu na przetargu jego
      obecny właściciel w kompletnej ruinie po pożarze dachu i ostatniej kondygnacji.
      Był jedynym chętnym o ile pamięć mnie nie myli. Odremontował. A czemu sprzedaje?
      Z tego co wiem to właśnie taki miał cel kupując. Miejsce niezłe, ale raczej nie
      na hotel (brak miejsc parkingowych). Lepiej by pasowało na dobry lokal no może z
      dwoma, trzema pokoikami.
      ----
    • morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:26
      mówię wprost czego chcę - turystyka, kikaset tysięcy osób pjedzie i
      zatrzymuje sie 10 km od ostrowca bo predydent miasta nie może się dogadać z
      gminą Baltów. uważam że jeśli nie da się ściągnąć poważnego inwestora to może
      choć da się pieniądze włożyć w rozwój turystyki. Szkoda że o tym nikt nie
      pomyślał. Ja mówiłem już o tym ponad trzy lata temu. Ale wtedy cała kasa szła w
      Tesco. Które daj nam teraz... u hu hu...

Oczywiście priorytetem i najlepszym rozwiązaniem byłoby sprowadzenie inwestora
      który pracę po prostu da, a nie tyrzeba będzie się o nią starać.
    • morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:28
      Czy ktoś zastanowił się może że Otwarcie parku jurajskiego w Bałtowie może
      spowodować wzrost zainteresowania "turystyką po Ostrowcu i okolicach". Mamy
      dawne getto, cmentarz żydowski, lochy i piwnice pod rynkiem. Ciekawą zabudowę
      Rynku, kościół Św wojciecha, kościół w Szewnie.NOwy basen z wielkimi
      aspiracjami i możliwościami, muzeum w częstocicach, fabryke porcelany w
      Cmielowie. Czy nasz szanowny prezydent pomyślał o tym żeby coś z tym zrobić,
      żeby jakoś wykorzystać nadarzającą się okazję. Tak moim zdanie należy myśleć
      aby ściągnąć do Ostrowca ludzi którzy zsotawią pieniądze dla miasta, nie dla
      innych (którzy wywiozą je za ga\ranicę) ale dla miasta. Moim zdaniem szansa
      jest ogromna tylko czy uda się ją wykorzystać. Czy jest możliwe żeby stało
      się rytuałem przyjechać do Bałtowa a potem na spacer po Rynku i okolicach????
      Wycieczka do Bałtowa, Ćmielowa czy choćby Opatowa. I powrót na Rynek w
      Ostrowcu dla kontemplacji i cieszenia się urokiem spokoju i ciszy??? MOże
      zamiast budować kolejne bezsensowne markety warto by było postawić na
      informację turystyczną, przewodnika, punkt turystyczny. Tu jest szansa -
      wykorzystajmy ją.
    • morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:29
      co do form lub inwestycji mogących w znacznym stopniu wpłynąć na sytuację
      gospodarczą w Ostrowcu zaliczyłbym:
      - rozwój turystyki
      - sprowadzenie do miasta firmy wytwórczej lub zakładu produkcyjnego, ale nie w
      formie marketu
      - radio niewątpliwie jest potrzebne
      - zmiana struktur rządzących miastem (wiem że to nie jest lek na wszystkie
      dolegliwości ale to na początek)
      - współpracę z gminami ościennymi - patrz Bałtów od którego jak na razie to my
      możemy sie uczyć
    • morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:29
      wolę żeby moje pieniądze szły na wypłaty po 600 PLNów niż 300 za etat w tesco.
      Lokalna turystyka jest tym co wydaje sie mieć w dłuższej perspektywie duże
      szanse. Jeśli natomiast mówimy o pasożytach to Ostrowiec nie jest pasożytem
      Rozmawialem z ludźmi którzy tam pracują ( w większości baaardzo zadowoleni) że
      to do nich z pominięciem Ostrowca jedzie masa ludzi i oni nawet nie wiedzą że
      jakiś Ostrowiec jest. Więc jak mogą korzystać z infrastruktury??? Kilkadziesiąt
      tysięcy ludzi od dłużeszgo czasu mija nasze miasto szerokim łukiem. Ale cóż W
      Bałtowie nie ma żadnej reklamy miasta, a nawet gdyby to Tesco nie skusi ich do
      odwiedzenia naszego Ostrowca. Tu trzeba wyłozyć kasę na rozwój atrakcji októryh
      już pisdałem w innym wątku.
    • morfinka_12 ostatnie posty dotyczą powodów sprzedaży pałacu 09.11.06, 13:30
      żeby sprostować nie, nie wierzę w prostą zalezność mniej marketów więcej pracy,
      i bardziej bogata miejscowość. Ale wierzę że opierając rozwój miasta na osi
      marketów (bo takie deklaracje słyszałem) i rozwijanie turystyki zakupowej (te
      też nie ja powiedziałem) powoduje że skręcają się we mnie wszystkie kichy.
      Zainwestowanie pieniędzy w miasto i jego rozwój mogłoby, moggło bo nie musiało
      spowodować wzrost zainteresowania naszym rejonem. W ostatniej GO jest opisana
      miejscowość bodajże Solec SSE, i naprawdę duży potencjał a jednoczesny rozwój.
      W Ostrowcu nie ma ale moim zdaniem powinnio być tacy inwestorzy. Np.
      relaty6wnie o zachodniej części kraju tańsza siła robocza, i jeszcze kilka
      innych. A nie mrzonki o tym co powiedziałęm wcześniej i o lotniskach.
      Wiem że jasio nie jest głównym powodem emigracji zarobkowej ale w ostrowieckim
      wydaniu wydaje mi się jedną z wazniejszych przyczyn. Jego nastawiernie do
      współpracy z innymi, nastawienie na rozwój (ale niestety tylko osobisty) tak
      średnio wpływają craczej na to że zyje mi się lepiej jadąc do miast naszgo.
      Z ciekawszych przykłądó. Tuż przy moim domu miała powstać tzw pólnocna
      obwodnica. Budowa ruszyła i okazało się że robią dwujezdniową drogę na której
      będą mniały kłopot minąć się dwa Tiry. I chodzi mi m.in. o takie marnotrawstwo.
      Albo wybór (zresztą nomen omen tej samej firmy) do budowy ul. Kilińskiego która
      po skończeniu została szybko oddana do dość poważnego remontu...
    • banan9991 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 20:56
      trzeba uatrakcyjniac powiat pod wzgledem turystyki a inwestycje w hotele beda i
      w inne atrakcje ale trzeba dzialan promocji inwestycji i nowych atrakcji podoba
      mi sie to muzeum porcelany czy Nietulisko zapal tych ludzi by byl bardziej
      znaczacy np w cmielowie ma powstac kilka zalewow co mozna by bylo wiecej z
      udzialem ostrowca wiele wiele
      baltow to wszystko rozkrecil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka