bmwariat 03.11.06, 10:12 www.nieruchomosci-swietokrzyskie.pl/index.php?p=sprzedaj_szczegoly&edit=33&id=35 gdzie on jest?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kszo.pany Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 12:45 To jest na Kuźni przy Żeromskiego, dawny szpital dla zakaźnie chorych, później należał do Studium Nauczycielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 13:58 Oglądałem go teraz kilkakrotnie, co prawda z daleka. Piękna rzecz, oby ktoś się znalazał i coś fajnego tam zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 14:06 no i tu właśnie wychodzi moje myslenie - w Ostrowcu (dzięki dotychczasowym rządzom i stylowi rządzenia) opłaca się budować tylko markety. A gdyby (jak maniak do tego powracam) zwrócić sie w stronę zarabiania pieniędzy (a nie ich marnowania) i zacząć kooperować z Bałtowem... hotel jak marzenie, obłożenie niemal na 100 % zapewnione (masa ludzi snobuje się w takich rzeczach). A tak postała sobie runika, znalazł się pasjonat i zrobił cudo z tej ruinki, powiesił kartkę do wynajęcia i co - i nic. Postało i trzeba sprzedać, utrzymanie pustego pałacyku sporo kosztuje, nikt w tym mieście przy obecnych układach nie chce inwestować, nie chce działać. czekanie na zasiłki, myślenie o wyjazdach, i zakupy w supermarkecie - credo życiowe większości. K...A, a może się to zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 14:41 popieram trzeba budowac turystyczny powiat Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Pałac do sprzedania 03.11.06, 17:48 morfinka, masz moje głosy w następnych wyborach, całkowicie się z Tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
hutas4 Sprzedaje, a miał sam hotel prowadzić. 04.11.06, 18:16 Z restauracją, żubrami w parku i innymi bajerami. Coś nie wyszło? Przeliczył się? Gdyby chciał mniej, kupiłbym. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Pałac do sprzedania 06.11.06, 00:39 zapytaj moze opusci jak sie nikt nie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Pałac do sprzedania 08.11.06, 19:06 No właśnie , a czemu sprzedaje zamiast zarabiać na turystach bałtowskich? Morfinka możesz to jakoś wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Pałac do sprzedania 08.11.06, 19:59 Pałac za niewielkie ;) (ok 120 tys) pieniądze kupi od Powiatu na przetargu jego obecny właściciel w kompletnej ruinie po pożarze dachu i ostatniej kondygnacji. Był jedynym chętnym o ile pamięć mnie nie myli. Odremontował. A czemu sprzedaje? Z tego co wiem to właśnie taki miał cel kupując. Miejsce niezłe, ale raczej nie na hotel (brak miejsc parkingowych). Lepiej by pasowało na dobry lokal no może z dwoma, trzema pokoikami. ---- Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:26 mówię wprost czego chcę - turystyka, kikaset tysięcy osób pjedzie i zatrzymuje sie 10 km od ostrowca bo predydent miasta nie może się dogadać z gminą Baltów. uważam że jeśli nie da się ściągnąć poważnego inwestora to może choć da się pieniądze włożyć w rozwój turystyki. Szkoda że o tym nikt nie pomyślał. Ja mówiłem już o tym ponad trzy lata temu. Ale wtedy cała kasa szła w Tesco. Które daj nam teraz... u hu hu... Oczywiście priorytetem i najlepszym rozwiązaniem byłoby sprowadzenie inwestora który pracę po prostu da, a nie tyrzeba będzie się o nią starać. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:28 Czy ktoś zastanowił się może że Otwarcie parku jurajskiego w Bałtowie może spowodować wzrost zainteresowania "turystyką po Ostrowcu i okolicach". Mamy dawne getto, cmentarz żydowski, lochy i piwnice pod rynkiem. Ciekawą zabudowę Rynku, kościół Św wojciecha, kościół w Szewnie.NOwy basen z wielkimi aspiracjami i możliwościami, muzeum w częstocicach, fabryke porcelany w Cmielowie. Czy nasz szanowny prezydent pomyślał o tym żeby coś z tym zrobić, żeby jakoś wykorzystać nadarzającą się okazję. Tak moim zdanie należy myśleć aby ściągnąć do Ostrowca ludzi którzy zsotawią pieniądze dla miasta, nie dla innych (którzy wywiozą je za ga\ranicę) ale dla miasta. Moim zdaniem szansa jest ogromna tylko czy uda się ją wykorzystać. Czy jest możliwe żeby stało się rytuałem przyjechać do Bałtowa a potem na spacer po Rynku i okolicach???? Wycieczka do Bałtowa, Ćmielowa czy choćby Opatowa. I powrót na Rynek w Ostrowcu dla kontemplacji i cieszenia się urokiem spokoju i ciszy??? MOże zamiast budować kolejne bezsensowne markety warto by było postawić na informację turystyczną, przewodnika, punkt turystyczny. Tu jest szansa - wykorzystajmy ją. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:29 co do form lub inwestycji mogących w znacznym stopniu wpłynąć na sytuację gospodarczą w Ostrowcu zaliczyłbym: - rozwój turystyki - sprowadzenie do miasta firmy wytwórczej lub zakładu produkcyjnego, ale nie w formie marketu - radio niewątpliwie jest potrzebne - zmiana struktur rządzących miastem (wiem że to nie jest lek na wszystkie dolegliwości ale to na początek) - współpracę z gminami ościennymi - patrz Bałtów od którego jak na razie to my możemy sie uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 13:29 wolę żeby moje pieniądze szły na wypłaty po 600 PLNów niż 300 za etat w tesco. Lokalna turystyka jest tym co wydaje sie mieć w dłuższej perspektywie duże szanse. Jeśli natomiast mówimy o pasożytach to Ostrowiec nie jest pasożytem Rozmawialem z ludźmi którzy tam pracują ( w większości baaardzo zadowoleni) że to do nich z pominięciem Ostrowca jedzie masa ludzi i oni nawet nie wiedzą że jakiś Ostrowiec jest. Więc jak mogą korzystać z infrastruktury??? Kilkadziesiąt tysięcy ludzi od dłużeszgo czasu mija nasze miasto szerokim łukiem. Ale cóż W Bałtowie nie ma żadnej reklamy miasta, a nawet gdyby to Tesco nie skusi ich do odwiedzenia naszego Ostrowca. Tu trzeba wyłozyć kasę na rozwój atrakcji októryh już pisdałem w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 ostatnie posty dotyczą powodów sprzedaży pałacu 09.11.06, 13:30 żeby sprostować nie, nie wierzę w prostą zalezność mniej marketów więcej pracy, i bardziej bogata miejscowość. Ale wierzę że opierając rozwój miasta na osi marketów (bo takie deklaracje słyszałem) i rozwijanie turystyki zakupowej (te też nie ja powiedziałem) powoduje że skręcają się we mnie wszystkie kichy. Zainwestowanie pieniędzy w miasto i jego rozwój mogłoby, moggło bo nie musiało spowodować wzrost zainteresowania naszym rejonem. W ostatniej GO jest opisana miejscowość bodajże Solec SSE, i naprawdę duży potencjał a jednoczesny rozwój. W Ostrowcu nie ma ale moim zdaniem powinnio być tacy inwestorzy. Np. relaty6wnie o zachodniej części kraju tańsza siła robocza, i jeszcze kilka innych. A nie mrzonki o tym co powiedziałęm wcześniej i o lotniskach. Wiem że jasio nie jest głównym powodem emigracji zarobkowej ale w ostrowieckim wydaniu wydaje mi się jedną z wazniejszych przyczyn. Jego nastawiernie do współpracy z innymi, nastawienie na rozwój (ale niestety tylko osobisty) tak średnio wpływają craczej na to że zyje mi się lepiej jadąc do miast naszgo. Z ciekawszych przykłądó. Tuż przy moim domu miała powstać tzw pólnocna obwodnica. Budowa ruszyła i okazało się że robią dwujezdniową drogę na której będą mniały kłopot minąć się dwa Tiry. I chodzi mi m.in. o takie marnotrawstwo. Albo wybór (zresztą nomen omen tej samej firmy) do budowy ul. Kilińskiego która po skończeniu została szybko oddana do dość poważnego remontu... Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Pałac do sprzedania 09.11.06, 20:56 trzeba uatrakcyjniac powiat pod wzgledem turystyki a inwestycje w hotele beda i w inne atrakcje ale trzeba dzialan promocji inwestycji i nowych atrakcji podoba mi sie to muzeum porcelany czy Nietulisko zapal tych ludzi by byl bardziej znaczacy np w cmielowie ma powstac kilka zalewow co mozna by bylo wiecej z udzialem ostrowca wiele wiele baltow to wszystko rozkrecil Odpowiedz Link Zgłoś