08.03.07, 09:38
Forumowicze, szczególnie Ci mieszkający w Ostrowcu. Jutro, tzn. 9 marca mija
100 dni od objęcia władzy przez jarwila. Pan Prezio, usteczkami swego
rzecznika obiecał podsumowanie. Ale myślę sobie, że Wy, mieszkający w naszym
kochanym Ostrowcu, mieniący się ostrowczanami bądź ostrowiakami, jesteści
zdolni do wydania tej pierwszej cenzurki. Tylko nie piszcie, że 100 dni to
krótki czas, bo to oczywiste. Są zalążki sukcesów, czy nie ma? Są symptomy
porażek, czy nie ma?
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: 100 dni 08.03.07, 09:41
      Oglądałem coś na wzór podsumowania w TLT, a własciwie zaczałem oglądać, bo rozmowa zaczeła się od audytu wewnętrznego, o skierowanych zawiadomieniach do prokuratury itd, więc dalej nie oglądałem, zasadniczo co bym nie zaczał czegoś czytać albo oglądac, to mowa jest zawsze o tym samym, każdy wywiad - znudziło mi się
      • gedaro1 Re: 100 dni 08.03.07, 22:11
        Ludzie w Ostrowcu pomału zaczynają tęsknic za panem Janem.
        • brazylion3 Re: 100 dni 08.03.07, 23:02

Ja to was nie rozumiem w ogóle. Jakies tęskonoty za kimś itd. Dajcie czas!Jakby się ktos znał to wie ,ze programowanie funduszy rusza od sierpnia,września to nie jest tak że się pstryknie i jest projekt. Ja wstepne opinie wysune i ocenię Prezydenta po roku. Na razie Prezydent obsadził kluczowe stanowiska typu naczelnik, dyrektor i ci ludzie musza zaczac działać. Jak będzie zobaczymy:)
          --------------

Taką miałem szansę...żal wielki pozostał
          • brazylion3 Re: 100 dni 08.03.07, 23:33
            Dajcie Jarwilowi czasu:)
            --------------

Ruszyła rekrutacja:(
            • chuchalscy życzenia 09.03.07, 09:45
              Z odległości prawie 600 km życzę Panu, Panie Prezydencie, samych tylko sukcesów
              w ciągu tej kadencji. Nie mnie oceniać te 100 dni, bo jak to zrobić z tej
              odległości. Dziwię się moim koleżankom i kolegom z forum, że milczą. Jedni
              zapewne nie chcą chwalić aby nie wyjść na lizusów, drudzy boją się krytykować,
              aby nie być odrzuconymi. To słabości naszej 18-letniej demokracji. Niektórych
              rozumiem, ale też się dziwię. Zatem poczekam do oceny po roku. Wtedy też
              znajdzie się jakiś tchórz, który powie, że trzeba poczekać do końca kadencji. W
              ten sposób można poczekać do oceny przez historię.............
              • Gość: neti Re: życzenia IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 09:56
                Drogi Zbyszku.Nie używajmy mocnych słów i nie mówmy o tchórzostwie.Muszę wziąć
                w obronę B3, bo ma rację mówiąc,że 100 dni to za mało na powazne podsumowania i
                oceny. Jednocześnie zgadzam się z Dizzym, który ma dość słuchania o ciągłych
                wymianach kadrowych, potępiania tego, co było. Osobiście twierdzę,że Pan
                prezydent stara się jak może, a czy moze wiele to zobaczymy.Na razie nie ma
                jakichś namacalnych efektów tych starań. Jest dużo słów-gładkich zresztą , dużo
                pomysłów , dużo tzw.marketingu bezpośredniego, ale efektów naprawdę nie
                widać.Poczekajmy.Mam ufność,że może coś wreszcie "zobaczymy", oprócz coraz to
                nowych twarzy we władzach i radach samorządowych i utyskiwania na przeszłość.
    • Gość: neti Re: 100 dni IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 10:04
      Pytałeś o symptomy porażek...Chyba najbardziej namacalnym symptomem jest pomysł
      konsultacji obywatelskich w sprawie supermarketów.Totalna porażka
      tak "medialnego" i "nowatorskiego"rozwiązania kluczowych kwestii.
      • dizzy81 Re: 100 dni 09.03.07, 10:05
        Ale inicjatorem tych konsultacji był pan Zgadzajski, no chyba że wziął całe przedsięwziecie na swoje nazwisko! A mówiłem, żeby po domach chodzic!!!
    • dizzy81 Re: 100 dni 09.03.07, 10:07
      Jesli mogę ocenić trochę mniej poważnie te 100 dni to:

Plusem jest to, że Pan Wilczyński zainwestował w płaszcz, skóra mu nie pasuje!
      Minusem było zdjęcie w GO w czepku na Rawce!
      • Gość: neti Re: 100 dni IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 10:08
        Lubię Cię za ten humor, Dizzy...:):):):):)
        • dizzy81 Re: 100 dni 09.03.07, 10:09
          Jaki humor, to prawda! Ja już dawno o tym mówiłem pewnym osobom!
      • Gość: neti Re: 100 dni IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 10:11
        Wiem,ale sam napisałeś,że oceniasz "mniej poważnie". Dostosowałam sie wiec do
        konwencji...:)
        • dizzy81 Re: 100 dni 09.03.07, 10:13
          No bo wszyscy o inwestycjach, mieszkaniach, komunikacji a takie małe rzeczy jak czepek też są ważne
          • Gość: neti Re: 100 dni IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 10:15
            Jasne! Małe jest piękne!!!!:):):):):):DDDD
            • dizzy81 Re: 100 dni 09.03.07, 10:15
              Yyy, nie qmam, że jarwil jest mały to bym nie powiedział
              • dizzy81 Panie prezydencie!!! 09.03.07, 10:16
                Na rower, spalić zimowe kalorie!!!Otwierać nowe szlaki rowerowe!
                • bmwariat Re: Panie prezydencie!!! 09.03.07, 10:19
                  więcej ścieżek rowerowych! Ja i tak wole po ulicy śmigać bo szybciej:)
                  • dizzy81 Re: Panie prezydencie!!! 09.03.07, 10:20
                    Apropo scieżek rowerowych! Litewski i bułgarskie TIRy nic sobie nie robią z ograniczeń, i na skrzyżowaniu Żeromskiego z Obwodnicą suną niczym wariaci!
                    • bmwariat Re: Panie prezydencie!!! 09.03.07, 10:22
                      właśnie przeczytałem , że rekord prędkości jazdy na rowerze został ustanowiony
                      w 1995 roku i wynosi 265 km/h. Przyznaję się - to nie byłem ja:). Ja mam
                      skromne 88 km/h na góralu, bez żadnych specjalnych opływowych kostiumów czy
                      części rowerowych:)
                      • dizzy81 Re: Panie prezydencie!!! 09.03.07, 10:23
                        Hmm, a czy rowerzysta przeżył w kontakcie ze strugą powietrza?:)
                        • bmwariat Re: Panie prezydencie!!! 09.03.07, 10:25
                          on był specjalnie ubrany i bił wtedy rekord:)ale musiałbyć czad..:)))).
                          Człowiek wyskakujący z samolotu ze spadochronem może lecieć nawet 600 km/h!!
                          masakra! ABSTRAKT..jak ktoś to mówi:)
                          • dizzy81 Re: Panie prezydencie!!! 09.03.07, 10:26
                            A był kiedyś wypadek lotniczy w GBR, jak gościa wyssało z kabiny i trzymali go do awaryjnego lądowania, 10000 stóp, mrozy, brak tlenu gość przeżył!
              • Gość: neti Re: 100 dni IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 10:26
                Oj, Dizzy, Twoje poczucie humoru dziś szwankuje.Nie miałam na myśli wzrostu
                Pana prezydenta, choć na pewno jest niższy ode mnie.
                • dizzy81 Re: 100 dni 09.03.07, 10:27
                  Widocznie Telkonet powiększa
    • z.kubala Re: 100 dni 09.03.07, 10:37
      programy z jankiem w lokalnej to bylo show, teraz jest nudno niestety, wtedy potrafilem sie usmiac, pan Wilczysnki jakos nie potrafi porwac tłumów
      • chuchalscy do neti 09.03.07, 10:56
        Ja tam do nikogo przytyków nie robiłem. A co do B3 to go wyłączam w ogóle z
        "analiz", bo on biedaczek tera za robotnika u jarwila bedzie robił i mu nie
        wypada zabierać głosu.
        • Gość: neti Re: do neti IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 10:59
          Naprawdę????Nie wiedziałam.....
      • Gość: neti Re: 100 dni IP: *.telkonet.pl 09.03.07, 10:59
        Może i nie porywa tłumów, ale jest bardzo miły, sympatyczny i kulturalny.No,
        może poza dwoma małymi wyjątkami, które mu się "przydarzyły".Poprzedni pan
        prezydent - stwierdzam to obiektywnie- nie przebierał w słowach , był
        chwilami , oględnie mówiąc zbyt bezpośredni i to mi się niezbyt podobało.Nawet
        wtedy, kiedy "walił prawdę" prosto z mostu. Urząd wymaga jednak pewnych
        stosownych zachowań.
    • dizzy81 Wy tu gadu gadu 09.03.07, 11:03
      A ja se kawke strzele
      • chuchalscy Re: Wy tu gadu gadu 14.03.07, 19:59
        I co, była sesja RM 12 marca? Bo wtedy prezio, aktualnie panujący, obiecał przez
        rzecznika, że dokona czegoś w rodzaju podsumowania. No i ....?
    • pathos_phobos Re: 100 dni 15.03.07, 14:26
      Ja za sukces uważam wymiecenie gnoju po JSz. ze stanowisk w UM i spółkach
      gminnych,szkoda,że tak słabo to upubliczniają,np. jak pewna pani skupowała
      działki,które miała zgłaszać do gminy,albo pewien pan biorący pieniadze za
      pierdzenie w stołek.
      • temp_nick Re: 100 dni -zachwyt i samouwielbienie 15.03.07, 15:09
        Moze i zmiany w UM rokują jakies nadzieje, ale w Starostwie zmiany to czyste
        pozoranctwo. Spotkania, narady, rodzinne fotografie do wiadomości z
        aktualności, podziękowania, głosowania, gratulacje (ci tamtym, tamci tym),
        zaprzysiężenia i dyskusje. Jednym slowem: ruch jak w fabryce na drugiej
        zmianie. Składanie mandatow radnych i powoływanie nowych. Obrady i wybory.
        Dokształcanie i zmienianie kompetencji. Zapomnialbym: jednak rozmawiali o
        bezrobociu. A radni? Radni interpelują. A niech interpelują! W koncu
        jakis 'pozytywny' message trzeba wysłac ogłupiałemu tym kociołkiem
        społeczenstwu-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka