dizzy81 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 12:21 Rafał Mroczek? Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 abstrakt 09.03.07, 12:30 Abstrakt - streszczenie publikacji naukowej lub książki, w którym w formie maksymalnie skondensowanej z jak największą liczbą słów kluczowych, zawarte są podstawowe tezy artykułu i najważniejsze jego wyniki. Abstrakt liczy zwykle od 150 do 600 słów. Abstrakt jest zazwyczaj umieszczany zaraz pod tytułem i listą autorów publikacji, choć w niektórych czasopismach naukowych jest umieszczany pod artykułem. Tradycyjnie abstrakty stanowią tę część publikacji, która jest udostępniana na licencji public domain, dzięki czemu można bez pytania o zgodę autorów lub wydawcy kopiować ją do naukowych baz danych. Większość publikacji z nauk przyrodniczych i ścisłych posiada abstrakt w języku angielskim, nawet jeśli jest ona pisana w innym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 lub 09.03.07, 12:31 Abstrakt, byt abstrakcyjny - pojęcie powstałe w wyniku procesu abstrakcji, przeciwstawiające się konkretowi. Mimo że podział przedmiotów na konkretne i abstrakcyjne bywa uważany za pełny i wyczerpujący, jest wiele definicji abstraktu, z których wszystkie bywają podważane: abstrakt to przedmiot niepoznawalny za pomocą zmysłów, nie mogący być wykazany ostensywnie, nie posiadający przyczyn i nie wywołujący skutków, konieczny, niezależny od czasu i przestrzeni. Każde z tych określeń abstraktu może być podważone - nominaliści w ogóle odmawiają abstraktom istnienia realnego. Tak na przykład określenie bytu abstrakcyjnego jako nie posiadającego przyczyn i nie wywołującego skutków sprawia trudności epistemologiczne: przedmiot nie wywołujący skutków jako nie oddziałujący na aparat poznawczy nie może być bowiem poznawany. Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: lub 09.03.07, 13:00 Polecam Lulę na Sienkiewicza lub Żywczyka na Słonecznym Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: lub 09.03.07, 16:19 tez polecam Lule na Sienkiewicza, bardzo ładne zdjecia robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kunta_kintegambia Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 13:12 I have small camera, so if you want... Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 13:14 no, thank`s:) Odpowiedz Link Zgłoś
kunta_kintegambia Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 13:44 I'm very good photographer,few years ago I worked at France Press Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 14:09 najpierw określ czy to mają być zdjęcia studio,plener czy z zaskoczenia.... Jeżeli planujecie pozowane-chyba lepiej je zrobić przed całą ceremonią i nie przerywać sobie zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
rafost1 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 14:12 studio odradzam, polecam plener, najlepiej 2,3 dni po ślubie, no i przede wszystkim powinienieś podać termin :) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 14:40 Hmm, a nie myślałes o Andzreju Ładzie? Robił mi foty na komunii:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 A jak macie zdjęcia z dziecinstwa to... 09.03.07, 14:41 zróbcie watek na fotoforum:) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: A jak macie zdjęcia z dziecinstwa to... 09.03.07, 16:22 Stary ja Ci powiem tak. Wesele masz jedno, zarabiasz szmal w Wawie - Lula Ci zrobi najlepsze foty w Ostrym. Po co masz oszczędzać na fotografie, kuchni i czymkolwiek. Stac Cię na ten jedyny dzień w życiu. I olewaj wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: A jak macie zdjęcia z dziecinstwa to... 09.03.07, 16:24 I jak ktos mi napisze o jedzeniu, to z mu wsadzę petarde w tyłek i będzie robiła na weselu BMW-icy za sztuczne ognie. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: A jak macie zdjęcia z dziecinstwa to... 09.03.07, 16:25 Po to się pracuje, by pieniądze wydawać. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: A jak macie zdjęcia z dziecinstwa to... 09.03.07, 16:28 A i jeszcze jedno. Rejs dookoła świata na dobrej klasy statku wycieczkowym kosztuje w tej chwili 12 tysięcy. Sam wiesz, jakie są to pieniądze przy zarobkach tutaj. Zastanów się srodze. Bo to grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: A jak macie zdjęcia z dziecinstwa to... 09.03.07, 16:43 Zresztą - fakt - dałem dupy. Masz tu ZAJEBISTEGO fotografa na forum. Pogadaj z Rafostem. Jeśli sam Ci nie zrobi to poleci. Ale wart facio każdej złotówki. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 16:45 Mnie zdjęcia ślubne robił Lula jestem bardzo zadowolona, daje 3 albumy: 1 dla was dwa dla rodziców. Każde zdjęcie jest w 3 kopiach. My mieliśmy sesję w studiu, w trakcie wesela o godz. 21. Dostaliśmy też zdjęcia na płytce. Zdjęcia kosztowały nas 800 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
rafost1 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 18:40 Dzięki Lachien za uznanie, zależy czego się oczekuje od zdjęć, jeśli mają to być typowe studyjne foty + tradycyjne pozy w plenerze polecam Lulę, a jeśli chcesz, żeby Twoje zdjęcia miały coś więcej (+ to coś) - Andrzeja Ładę. Ja w tym sezonie odpuściłem śluby z braku czasu i reorganizacji bazy sprzętowej, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafost1 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 18:43 Aha, odradzam kamerzystów od Górczyńskiego, mnie trafił się facet kompletnie bez doświadczenia i schrzanił totalnie. 2 miesiące robili mi pózniej poprawki, bo zaczął się sezon komunijny... Idą da ilość a nie jakość Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 18:52 W studio to raczej P.Lula,ale umówcie się przed Kościołem...Nie zapomnę,gdy my jechaliśmy na zdjęcia na 20.00 i nie było nas ponad 2 godziny,co niektórzy myśleli,że zwialiśmy z imprezy,a niestety baaaardzo długo było u P.Luli.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafost1 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 19:02 ja miałem fotografa tylko w kościele, a plener sam zrobilem kilka dni pozniej :) i na nikogo nie musiałem czekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 09.03.07, 19:56 Również w kościele zdjęcia robił mi Lula syn, pięknie wyszły, sesja w studio zajęła nam 1,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? IP: *.opera-mini.net 10.03.07, 06:08 A kamerzysta?Moj przyszly szwagier mial z tego studia na Siennienskiej.Bardzo ladnie nagrane,jest mozliwosc zmontowac samem-sami o to prosza.Nie ma nagranych gosci za stolem jak jedza -i bardzo dobrze.Sa fajne wstawki i ogolne profesjonalne podejscie.Studio 3 to chyba ma nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 10.03.07, 11:53 Ja kamerzystę z Zygmuntówki, świetnie zmontowany filmik, można było dać swoje piosenki do podkładu muzycznego, my zgraliśmy na płytkę i daliśmy. Na koniec filmu zrobiono wstawkę z najważniejszych momentów uroczystości w kolorze czarniobiałym, wygląda to jaby oglądało się stare, pożółkłe zdjęcia, bardzo ładnie. O tym studio na Siennieńskiej też słyszałam, koleżance kręcili wesele też była bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuala03 Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? IP: *.telkonet.pl 10.03.07, 10:43 www.fotoservice.com.pl japolecam tego bo sama go będę mieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 10.03.07, 12:28 Jeszce takie moje zdanie...Zdjęcia ślubne raczej powinny być robione w dniu ślubu,mam wrażenie,że młodzi trochę inaczej wtedy wyglądają(jakiś taki błysk w oczach)Po ślubie to trochę takie naciągane,nie da się powtórzyć takiego klimatu i emocji...Jak się dobrze przyjrzeć zdjęciom to można rozpoznać kiedy były robione.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manisia Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 23:04 Ja też polecam www.fotoservice.com.pl zajefajne foty (miałam tylko plener cieżko sie wbic w wolny termin) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_rutkowska Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 20.08.13, 08:06 a zrobię reklamę koledze:) polecam zatem Bartka Woźniaka fotograf ślubny Łódź i Ostrowiec Świętokrzyski. Urzęduje obecnie w Łodzi, ale Ostrowiec to jego rodzinne miasto, więc działa na jego terenie. Zresztą popytajcie znajomych - ma już bowiem liczne grono zadowolonych klientów, więc o opinie nie trudno:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Fotograf na wesele- którego polecacie? 20.08.13, 19:00 Ło Boże, a któż łodświeżył mój wątek sprzed ponad 6 lat..:) Odpowiedz Link Zgłoś