Gość: d81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 14:04 W naszych wodociągach - 1600 na ręke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d81 Re: Operator Koparki Ręcznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 14:07 Szok! Sajgon! Abstrakt! W Jysk pani od stania na sklepie - 1200 na ręke Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Operator Koparki Ręcznej 15.03.07, 14:07 Q**wa,to więcej,niż ja dostaje po wyższych studiach i za prace w szczególnych warunkach.Pathologia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Operator młota pneumatycznego... 15.03.07, 14:16 dostaje jeszcze więcej ale czy ktoś chciałby się zamienić? Wątpię. Praca prosta i dla każdego ale chyba niezbyt wdzięczna. i właśnie po to się kształcimy by zarabiać w zaciszu gabinetu a nie z "koparką" pod pachą na chłodzie. Czyż nie? Nie zazdroszczę takiej roboty, chociaż czasem na działce to może być nawet relaks, przez jeden dzień w roku... Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Operator młota pneumatycznego... 15.03.07, 14:17 Wiesz, jak zaczne zarabiac w ciszy gabinetu to pewnie zmienie spojrzenie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Operator młota pneumatycznego... 15.03.07, 14:19 a jak ja zacznę zarabiać 1800 w ciszy gabinetu... to by oznaczało prawie 100% podwyżkę... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Operator młota pneumatycznego... 15.03.07, 14:24 życzę wam aby to się stało jak najszybciej i bez ograniczania do 1800,- Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Operator młota pneumatycznego... 15.03.07, 14:27 Życz sobie,zebyśmy dostali 3000 jak grzecznie prośimy,bo pojedziemy pracować za 10000 euro,a do Limerick do przychodni to się troche jedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Operator skalpela laserowego... 15.03.07, 21:37 ja o lekarzach mam już wyrobione zdanie, niestety. Oczywiście o tych z którymi miałem do czynienia. Zaś słyszałem bardzo chamski tekst o lekarzach, którzy żądają wynagrodzenia równego trzem średnim krajowym. Niestety, ten kto tak sformułował żądanie był idiotą! Przez niego lekarze trafili na języki. Żądanie 3krotnej średniej krajowej, to perpetum mobile. Skoro wzrośnie wynagrodzenie lekarzy, to wzrośnie i średnia i tak bez końca. Ale lekarz ma leczyć a nie liczyć! Niestety bardziej przykra jest druga strona medalu - skoro ktoś chce 3 x średnią krajową, to jednocześnie zwiększa masę tych, którzy muszą zarabiać poniżej średniej, a to niezbyt uprzejme wobec przedstawicieli innych zawodów. Prawda jest taka, jak w komunistycznym wierszyku - wszyscy jesteśmy potrzebni na tym świecie i każdy chciałby zarobić więcej. A o masowe wyjazdy bym się nie obawiał. Wyobraźmy sobie naszych lekarzy jako lekarzy domowych np. w Wielkiej Brytanii. Większość nie dogada się z pacjentem w żadną stronę - ani wywiad, ani zalecenia locznicze. Specjalistyczne słownictwo trzeba zgłębiać dość długo. Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Operator skalpela laserowego... 15.03.07, 21:40 uważam Wojtku,że co do wyjazdów to się mylisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Operator skalpela laserowego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 07:51 wyjeżdżają wszyscy, więc pacjenci też. proporcjonalnie ubywa nas w kraju. Ja osobiście nie leczyłbym się u lekarza z Indii, Ukrainy itp. (kraje dowolne), bo mam świadomość, że ciężko byłoby dokładnie przedstawić problem w obcym dla nich języku. Wolę nie ryzykować, że lekarz zrozumie mnie w 90% i popełni błąd. Już ci, którzy słuchają po Polsku mają problemy z diagnozą a co dopiero z barierą językową. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Operator skalpela laserowego... 16.03.07, 13:10 moja koleżanka wyjechała do Hiszpanii i po pół roku mówi płynnie po kastylijsku i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Operator skalpela laserowego... 16.03.07, 13:12 Nie martw się,nie będziesz się leczył u lekarzy z Ukrainy,bo oni u siębie więcej zartabiają i nie mają interesu przyjeżdżać do Polski za te nędzne ochłapy pracować.Lepiej trenuj "pod Twoją obronę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Operator skalpela laserowego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:24 czemu na mnie kierujesz swoją złość? Na szczęście jestem w dobrej kondycji. Lekarze są inteligentni jako grupa zawodowa i nie dziwi mnie szybkie przyswajanie języka. Ja tylko zwracam uwagę na pewną barierę mentalną pomiędzy pacjentem i lekarzem innej narodowości posługującym się innym językiem rodzimym. Też się uczyłem języków i wiem, że potoczne rozumienie a rozumienie konkretnego (np.medycznego problemu i słownictwa) to dwie różne sprawy. Mniej problemów ma np. chirurg, który tnie już po zdiagnozowaniu i nie musi z pacjentem mieć do czynienia - robio specjalistyczna robotę i nie ma kwestii języka poza słownictwem za pomocą którego porozumiewa się z zespołem operacyjnym. Inaczej będzie z lekarzem rodzinnym, który musi całą czapkę się nagadać zanim się upewni w słuszności diagnozy. Jak już wcześniej wspomniałem Polacy wyjeżdżają dość proporcionalnie, więc na każdego lekarza wyjedzie także grupa jego pt. pacjentów. Równowaga pozostanie. Dla wielu lekarzy pieniądze to nie wszystko i są inne czynniki trzymające ich w kraju. A nasi lekarze są jak wszędzie - lepsi i gorsi. O ostrowieckich lekarzach, szpitalu, NZOZach wciąż słychać wiele narzekań, więc i żal byłby mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Operator skalpela laserowego... 21.03.07, 14:22 Nie kieruję złości,tylko prostuję stereotypy Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Operator Koparki Ręcznej 15.03.07, 22:30 Dizzy! Jaki masz interes w reklamowaniu DocentaX? Nie ma ludzi ani obiektów niefotogenicznych. Są tylko źli fotografowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Operator Koparki Ręcznej IP: *.iti.pk.edu.pl 16.03.07, 12:28 A o co chodzi? Kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Operator Koparki Ręcznej IP: *.iti.pk.edu.pl 16.03.07, 15:15 Aaaaaaaaa, nie! To chodziło o promocję Krakowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Operator Koparki Ręcznej 16.03.07, 18:45 DocentX nie reklamuje tylko Krakowa -gdzie sie nie pojawi robi nieprawdopodobne, rewelacyjne zdjecia- Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Operator Koparki Ręcznej 16.03.07, 18:48 średnio rewelacyjne te Krakowa, ale może ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Operator Koparki Ręcznej 16.03.07, 18:49 Dokładnie, średnie, wcale niespecjalne kadry, przeciętniaczki takie:P Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Operator Koparki Ręcznej 16.03.07, 18:50 jeszcze jak popatrzę na te miejsca... fe... Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 W temacie 16.03.07, 19:04 Ja tam lubię prace fizyczną, zwłaszcza jak dobrze płaca, jakieś 6 euro za godzinę:), Lubię takie siłowe prace. Dobrze mi się pracuje w lesie, na budowie, na hali. Jak mam tylko wzmacniacz PEPSI to nie ma dla mnie konkurenta, zawodnika:)! -------------- Ta strona po prostu ma łączyć... Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: W temacie 21.03.07, 14:28 ja też lubie pracę fizyczną, przynajmniej człowiek się zahartuje:) Tak jak pracowałem w Goździelinie..:))lux i brak narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: W temacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.14, 11:02 mój mąż jest operatorem koparki, niby fizycznie nie pracuje, ale męczy go pogoda, zwłaszcza w lato Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Operator Koparki Ręcznej 17.03.07, 21:37 OK umówmy sie w takim razie, że robi jedynie poprawne zdjecia, a to i tak dla mnie rewelacja, bo przecież to co funcjonuje w sieci w 99% to jedynie 'szum' fotograficzny. Dlatego popularność DocentaX jest taka duża, szczegolnie poza granicami kraju. A może by tak DocentaX zaprosić na sesje do Ostrowca, pokazać mu okolice, może zainicjowałby jakis blog reklamowo-fotograficzny Ostrowiec by DocentX. Podejrzewam ze po tygodniu jego pobytu tutaj miałby wystraczająco materiału a blog cieszyłby sie tysiącami wizyt internautow--- Odpowiedz Link Zgłoś