Gość: xxx2 IP: 83.238.72.* 27.08.07, 16:36 hej mam pytanie czy w ostrowcu istnieje jakis club gdzie mozena zaczac trenowac boks? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pa-jong Re: boks w ostrowcu? 27.08.07, 16:55 na kszo coś kiedys było ale czy nadal jest to niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurand_pl Re: boks w ostrowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 20:54 na KSZO jest na pewno na jesieni ma być jakiś turniej najlepiej zadzwonić na KSZO i zapytać a kiedyś w GO pisało że Pacholczak miał coś tworzyć przy BLACK & WHITE ale nie wiem czy coś z tego wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: boks w ostrowcu? 27.08.07, 23:39 Pacholczak założył swój klub, więc może tam popytaj, mieści się na Słonku, nad sklepem AGD i klubem Sabat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: boks w ostrowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 08:04 Nasz jedyny mistrz Polski z Ostrowca w boksie otworzyl jakąś szkółkę, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba to Tomasz Miałkowski, ale nie mam pewności Odpowiedz Link Zgłoś
lidia68 Re: boks w ostrowcu? 28.08.07, 08:12 W KSZO istnieje wciąz sekcja pięściarstwa. Zajęcia prowadzi były zawodnik klubu, Eugeniusz Cioch. Kierownikiem sekcji jest natomiast pan Łukasz Dybiec. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że ostrowiecki boks doczeka się lepszych czasów. Już 28 sierpnia o 17 odbędzie się – organizowane przez powstałe Stowarzyszenie Sportu i Rekreacji „Ring” - spotkanie w sprawie wydania monografii, upamiętniającej 80. rocznicę boksu ostrowieckiego. Stowarzyszenie ma zabiegać dla klubu o środki finansowe z różnych źródeł, w tym także zewnętrzne. Osoby, które chcą pomóc w powstaniu monografii proszone są o ewentualne dostarczenie zdjęć z różnych okresów rozwoju pięściarstwa w naszym mieście. Opracowanie monografii, jak już informowaliśmy, jest pomysłem plastyka Tadeusza Kurka. W pracy znajdzie się miejsca dla upamiętnienia zawodników, trenerów, sędziowie i działaczy związanych z boksem. Jak się dowiedzieliśmy, Tadeusz Kurek wykona 80 portretów. Źródłem do napisania monografii będą także zdjęcia i historia sekcji oparta na klubowej księdze pamiątkowej i monografii świętokrzyskiego boksu. Szef sekcji pięściarskiej Łukasz Dybiec zapowiada wiele atrakcji pięściarskiej na sportową jesień w naszym mieście. Wrócą Ostrowieckie Soboty Pięściarskie. We wrześniu i pąździerniku kilku naszych pięściarzy uda się do turnieje, m.in. w Łęcznej, organizowane przez tamtejszy Gwarek. Punktem kulminacyjnym będzie zaplanowany na 3-4 listopada Memoriał Bronisława Kubickiego. Działacze KSZO chcą, aby w tym roku zawody zyskały wymiar międzynarodowy. Czynią więc starania, aby zaprosić do Ostrowca zawodników z Irlandii, Białorusi i Czech. Czesi mogą się pojawić na ringu przy ulicy Świętokrzyskiej dzięki współpracy kibiców piłkarskich z Liberca. Niewykluczone, że Memoriał okażę się galą boksu z prawdziwego zdarzenia. Trzymamy więc kciuki za powodzenie tych działań... Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: boks w ostrowcu? 28.08.07, 12:11 a bokserzy z Starachowic przyjeżdżają na treningi na KSZO jeszcze ? Fajne chłopaki :) Odpowiedz Link Zgłoś