se_nka0 13.02.08, 11:37 i drzew nie ma.Czy naprawdę trzeba wycinać(całkiem) te parę drzew,które pozostały na osiedlu?? Za dużo zieleni mamy?Właśnie piły warczą na Ogrodach.W upalne lato będzie raj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bmw Re: Chwila,moment IP: *.opera-mini.net 13.02.08, 11:46 to samo na Pulankach Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: Chwila,moment 13.02.08, 14:50 Z jaką beztroską i brakiem wyobraźni wycina się często drzewa. Ale przecież OSM (bo to osiedla w jej zarządzaniu) musiała mieć zgodę na wycięcie drzew z Wydziału Ochrony Środowiska UM. Ciekawe, jakie argumenty zadecydowały o wpuszczeniu panów z piłami i cięcie, cięcie, cięcie... Łatwo i szybko wycinają - czy również łatwo i szybko nastąpią nowe nasadzenia. Wydaje mi się, że spółdzielnie mieszkaniowe po macoszemu traktują osiedlową zieleń. A tak z nią przecież przyjemnie żyć. -- "gdy świnie przeklinają się nawzajem, mówią może: ty człowieku" Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Chwila,moment 14.02.08, 15:01 No i co? Drzewa wycięte ale śmietniki zostały...To jest najłatwiej tym bezmózgowcom robić. Ciąć piłą jak popadnie. Przed moim blokiem też poszła piękna wierzba w cieniu której na ławce latem się odpoczywało...Jak byłam na miejscu to broniłam i negocjowałam. Nie ma mnie -Nie ma wierzby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Chwila,moment IP: *.blokowe.pl 14.02.08, 22:08 To co jest zrobione w Ostrowcu to pikuś! Jeźdzcie do Zawiercia i zobaczcie jak wygląda droga przelotowa przez miasto, uryczałem sie ze śmiechu jak widzialem to coś:) To nawet kikuty nie sa... Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Chwila,moment 15.02.08, 08:05 Pewnie nie bez powodu są wycinane . Może posadzą nowe :) Nie trzeba od razu marudzić . Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Chwila,moment 15.02.08, 13:24 Hi rotarepo -Wydaje mi się że sama w to nie wierzysz, że posadzą nowe (o czym swiadczy fakt, że pniami i korzeniami nikt sie dalej nie przejmuje). Poza tym jak nowe nasadzenie może zrekompensować 30 letnią wierzbę, która w lecie dawała kilkadziesiąt m2 cienia czy doskonałą osłonę przed deszczem i, uwierz mi na słowo, nikomu nie przeszkadzała? Och faktycznie może ale po... 30 latach! Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: Chwila,moment 15.02.08, 14:14 Dokładnie.Wycięte drzewa owocowe były wcześniej niż osiedle.No tak nowe urosną.Tylko ja ich już nie zobaczę.Patykami świeżych sadzonek nie ozdobi sie osiedla.Jeżeli w ogóle zostaną posadzone.A w ogóle - wyrównać wszystko będzie gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: Chwila,moment 15.02.08, 14:24 Rozumiem jeszcze - topole.Kruche gałęzie łamiące sie jak zapałki,ale inne ? Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Chwila,moment 15.02.08, 14:31 Sen_kuś może ktoś , myśli ze ToPole a nie Ogrody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Chwila,moment 15.02.08, 14:27 Oj nie wnikam zbyt po co je wycinają , zawsze trzeba znaleźć optymistyczny akcent . Może te 30 lat zrobiło swoje , robaczki zabrały się za drzewka i podczas burzy mogło by się przewalić ? nie daj boshe by ktoś pod nim był ,może będą robione nowe chodniki .Nie wiem nic nie wiem :) Ale jedno wiem .......wolę pomyśleć ze tak musi być :) Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Chwila,moment 15.02.08, 15:41 Chyba się nawet domyślam gdzie te wycięte drzewa owocowe rosły. Niezbyt to wielkie, niezbyt przeszkadzające, bo to ani przejście ani scieżka, tylko miedzy blokami, zasłaniały najwyżej trochę widoku żeby sobie ci z parteru nie zaglądali do okien...Uważaj se_nka jak wjadą teraz z nowymi krawężnikami, piachem i betonem. Będzie parking zamiast drzew... Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: Chwila,moment 15.02.08, 15:43 Nie.Rosły sobie na środku trawnika.Parking już jest.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Chwila,moment 15.02.08, 16:21 Tymbardziej nie widzę powodu do wycinki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Chwila,moment IP: *.blokowe.pl 16.02.08, 16:06 Niech popatrzą na kikuty po prawej stronie drogi i niech się cieszą, że do nas nie przyszło www.wrzuta.pl/film/sxOD66zg6s/mov00003 Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: Chwila,moment 16.02.08, 18:16 Jak nie przyszło,jak przyszło:)Niech się porozgląda wokół. Odpowiedz Link Zgłoś