lek.lek 10.04.08, 16:20 "Czyż nie ma hipokryzji w tym, że upominamy dzieci gdy krzywdzą kotki czy pieski, podczas gdy sami zasiadamy do stołu, na który zabito dziesiątki stworzeń? - Lew Tołstoj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 007 Re: Hipokryzja IP: 194.181.129.* 10.04.08, 16:27 chłopie puknij się w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: Hipokryzja 10.04.08, 17:22 Nie wyobrażam sobie mojej diety bez mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
fernando.colunga Re: Hipokryzja 10.04.08, 18:13 Czyż nie ma hipokryzji w tym, że upominamy dzieci gdy krzywdzą drzewa i krzewy, podczas gdy sami zasiadamy do stołu, na który zerwano dziesiątki niewinnych tulipanów, żonkili i innych? - Fernando Colunga Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Hipokryzja 10.04.08, 18:31 ja nie jadam kotków i piesków... ale sałata lodowa wciąż mi się skarży, że nie taki sobie los wymarzyła, gdy ją zjadam w pracy na śniadanie. To smutne, jak ona patrzy mi w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
rolnik70 Re: Hipokryzja 10.04.08, 18:34 Mam bardzo smaczne półtusze wieprzowe w promocyjnych cenach, kup dwie, trzecią dostaniesz gratis Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Hipokryzja 10.04.08, 18:40 nie uniosę tyle... musiałbym dwie zakopać a jedną zabrać na plecach. Już lepiej zabrać jedną półtuszę i całego wieprzka popędzić przed sobą ;) Więcej dopłat dla Rolników !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Mniam, lecę do kuchni! 10.04.08, 18:42 www.karczma-mysliwska.eu/pliki/potrawy/kotlet_schab.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Mniam, lecę do kuchni! 10.04.08, 19:47 Ja zabijam świnię dynamitem - nic nie czuje. Potem biorę gracę i ze ścian zeskrobuję pudding. Pynia. Razem z tynkiem - zastrzyg wapna też się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Mniam, lecę do kuchni! 10.04.08, 19:49 Kiedyś krzywo zjadła laskę dynamitu i jeszcze patrzyła na mnie, jak łeb jej odjęło. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Mniam, lecę do kuchni! 10.04.08, 20:20 Kajsik morderca jam ino dobrze śwince zrobił. Kiedy łepek jej odjęło szklisty wzrok się jej stał - a ja dobry człek dał ja sałaty łepkowi coby podjadł sobie przed podróżą do krainy wiecznych łowów i babrania sie w błocie. Ale śwince poszło uszami bo odjęty miała korpus i wtedy zdenerwował sie ja straszliwie i uderzał ja toporem w szale bitewnym aż jedno ucho przykleiło sie do ostrza a oko do makaronu z sosem co żem go warzył na kuchni wpadło. I oddał ja mocz w pantalony wtedy z żalu za świnką. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Mniam, lecę do kuchni! 10.04.08, 20:22 Ale zaraz potem kiełbasy z mamusi świnki co żem ją wcześniej uciukał podjadł i mineło mi. I o 20 jak zwykle sensacyjny film puścił se ja i czipsów z bekonem chapnął mordą. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Mniam, lecę do kuchni! 10.04.08, 20:22 I podczas senasu rzygnąłem sobie do ust bo te ludzie to jakieś chore są. Bekon do czipsów dodają. Odpowiedz Link Zgłoś
olptica Re: Mniam, lecę do kuchni! 10.04.08, 23:30 spadłam z krzesła ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Mniam, lecę do kuchni! 11.04.08, 10:34 Tuszę, żeś nie odniosła większych obrażeń Madame. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Mniam, lecę do kuchni! 11.04.08, 12:41 Tak nawiasem ładne oczęta w wizytówce na Gazecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
olptica Re: Mniam, lecę do kuchni! 11.04.08, 15:39 mam zakwasy od śmiechu, a za oczęta dziękuje, moje własne :) Odpowiedz Link Zgłoś
lek.lek Re: Hipokryzja 11.04.08, 16:40 Skąd się bierze mięso? Pewnie pukasz się w czoło i myślisz: "Co za pytanie, każdy to wie". Ale czy zdajesz sobie sprawę, w jaki sposób mięso trafia na nasze talerze. Czy wiesz, co jesz? Czy znasz los zwierząt, które są zabijane, ich ciała krojone na kawałki i zamieniane na kotlety i wędliny? Na świecie na mięso zabijanych jest około 24 mld zwierząt rocznie. Przeciętnie człowiek zjada w ciągu życia blisko 2000 zwierząt: świnie, krowy, kurczaki, indyki, kaczki, gęsi, owce. Wiekszość z tych zwierząt hoduje się w specialnych "fabrykach", gdzie są pozbawione świeżego powietrza, ruchu. Zwierzęta są przetrzymywane na małej przestrzeni, zazwyczaj matki oddziela się od potomstwa, co uniemożliwia im wykonywanie naturalnych odruchów. Mają one nienaturalnie krótkie życie. Najważniejsze jest to, by szybko urosły, by było z nich jak najwięcej mięsa. W tym celu podaje im się hormony wzrostu i tuczące jedzenie. Wszystko jest obliczone na maksymalny zysk hodowców zwierząt na mięso. Wiele z tych zwierząt umiera z powodu strachu i koszmarnych warunków, gdy są transportowane setki kilometrów, w tłoku, bez jedzenia i wody. Te, które przeżyją czeka brutalny, krwawy koniec. W rzeźniach podrzyna się im gardła, obdziera ze skóry i zanurza we wrzątku - często, gdy jeszcze żyją. wegetarianizm.net/img/meat.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Hipokryzja 11.04.08, 17:31 Swiat jest okrutny i niesprawiedliwy nie tylko dla zwierząt- Pomyśl o milionach niedożywionych i umierających z głodu dzieci O krwawych wojnach jakie toczą możni tego świata w imię wyimaginowanych idei i setkach tysięcy niewinnych ofiar O totalitarnych reżimach gdzie postfeudalni władcy XXI wieku dreczą i zabijają swoich współziomków każdego dnia Jest jeszcze AIDS, czy chociażby malaria które dziesiątkują miliony Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 11.04.08, 17:43 Drogi Lek.Leku. Wyobraź sobie teraz wspomniany juz na łamach tego forum turniej w Iłży. Wyobraź sobie biorących w nim udział rycerzyków, którzy przed tłucznia na swoje miecze wpieprzają sałatę z kefirem lub raczą swoje trzewia lekko dymiącą z kotła zupą jarzynową. Czyż wtedy oręż swój mogliby trzymać w ręcach aliści czy ich morale zezwoliłyby na walkę. Może podbudowani kremem z brokułów z ziemniakiem eklogiocznym i sałatka z ziarnka grochu nie byliby radzi na bitewkę, ani na płodzenie potomstwa? A może ten sałatkowy groszek sute gazy by w ich wątpiach spreparował i podczas obrony zamku zatruliby się we własnych zbrojach prukając we zbroję? Drogi Lek.Leku wspomnij naszych pra pra pra dziaduniów i zasięgnij rady Pana, zanim mięso pogromisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 11.04.08, 17:48 Albo wyznaj, żeś tajny agent firmy Frosta i rynek nasz chińską rybą zapchać chcesz. Powiedz Dobry Człowieku prawdę, bo wespół z forumowiczami juz parzymy ogromniasta golonke i w gżdyl będziem Ci ją wciskali wespół. Mów prawdę, wyznaj grzechy do 3 pokolenia wstecz, a wtedy ino na wąchaniu wywaru sie skończy i puszczon na wolnośc będziesz z kropa na dupeńce wegetariańskiej od bacika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumbuddy Re: Hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 18:00 Kabanosy, golonka, biała kiełbasa, jałowcowa, boczuś...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, pyszota! WIĘCEJ MIĘSA! Odpowiedz Link Zgłoś
rolnik70 Re: Hipokryzja 11.04.08, 18:05 Moja babcia ma 96 lat, całe życie jadła mięso, do dziś nie pogardzi plastrem boczku, jak na swój wiek ma świetną kondycję umysłową, więc nie gadaj mi o sklerozie Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Hipokryzja 11.04.08, 18:03 Ser, szynka, salami, kabanosy 22.30 PLN Wrażenia bezcenne... Odpowiedz Link Zgłoś
fernando.colunga Re: Hipokryzja 11.04.08, 18:20 Tarnowskie Góry Ostrowiec Św. Radom Chełmno Wałbrzych Częstochowa To jedne z niewielu obszarów działania lek.lek Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 11.04.08, 21:28 Niech se działa i tak nie wygra z McDonalden. Za miękkie kolana ma. I jakis mizerny i blady, diety chyba mu nie służy. Kupie go i będę wypasał na łące turysty radzi będą jak se zobaczą takie cus. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 12.04.08, 09:55 Dobrzy i bogobojni Forumowicze. Dziś rano oświecon ja został na lotnisku Okęcie, gdzie szykował się ja do odlotu i dostąpił ja widzenia świętych postaci. Głos Pana przemówił do mnie z silników samotolu tanich linii lotniczych właśnie kołującego na pas startowy. I rzekł: człecze kochany, nie paś swoich trzewi mięsiwem, gdyż miażdżyca, skleroza i niepłodność wpisane są w tęże dietę. Wdziej sukmanę i idź w świat uwalniać bydło z rzeźni a drób z ubojni. Czyny Twe zapamiętane będą i w tunelu w którym niebawem się znajdziesz prosta droga wskazana Ci będzie, a w niebie dostaniesz apartament z dostępem do sieci. I zapłakał ja wtedy i na kolana padł nad losem milionów pożartych przez NAS - tak NAS - barbarzyńskich mięsożerców. I nagle zobaczył ja światło w tunelu i okazało się, że jest już noc a ja klęczę na pasie startowym, a z przeciwka nadjeżdża śmieciarka firmy Remmondis. I tak zakończył ja istnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 12.04.08, 11:45 Drodzy Forumowicze. Jestem chyba w niebie gdyż nie ma tutaj ani jednogo zwierzęcia, które zgodnie z dobrą wiarą chrześcijańską do Edenu wstępu nie mają. Tegdyż nie bójcie się moje owieczki jeść mięsiw wszelachich, gdyż dobry Nasz Pan sworzył je po to, by żółądki nasze napełniać nimi. Muszę po prawdzie stwierdzić, że kapusty i innych warzyw teżą tutaj nie widuję. Za to Anielice są wspaniałe, same zgrabne babki i ich lica powodują przyjemne mrowienie w pewnych okolicach, których nie wymienię ze strachy bo ten konfident św. Piotr stoi pod drzwiami. Musze teraz kończyć, ponieważ idę na randkę ze św. Patrycją, a słyszałem, że na ziemi nie doznając rozkoszy cielesnej teraz sobie to odbija. Troszkę się boję, coby niewiasta owa w szale seksualnym nie zatarła mi lędźwi, ale troszke trenował w Waszym świecie i wierzę, że prącie mi wytrzyma. Niech Bóg będzie z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 12.04.08, 12:54 Drodzy Forumowicze. Już jestem po randce z tą krową Patrycją, która wcale nie była chuci pełna, za to po uszy wypełniona C4 i zaraz jakem obnażył swoje dziewicze ciało jęła grzebać za detonatorem. Kiedym zapytał, czemu jelita nasze chce rozpylic na większej powierzchni niż posiada boisko do FódBoló odrzekła: w doczesnym jestestwie drób spożywałes martwiczny i takiem jak un Cie uczynię. Dobrze, że blondyną była i zamiast detonatora od materiału ognistego wyjęła pilota od pralki i odpaliła wirowanie zamiast Big Bada Bum. Tegdyż w 3 czy 4 susach dotarłem do jej osoby i między oczy pieprzłem ją jak mnie w Gromie uczyli koledzy aż trampeczki Consy zzuło jej ze stópek. Takem to niebo uratował moi drodzy Forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 16.04.08, 14:34 No i jak tam Lek.Lek? Zwierzątka dalej giną? Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Hipokryzja 16.04.08, 18:15 do organizmu mego dzis sie doastało kawałek zada wieprzowego , potem jeszcze beda kabanosy Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Hipokryzja 16.04.08, 19:47 Nie jestem szaloną wegetarianką, chociaż czasami zdarzają mi się kilkumiesięczne przerwy w niejedzeniu mięsa, ale chciałabym zwrócić uwagę szanownych forumowiczów na fakt, że większość kłopotów ludzkich ze zdrowiem, jest pochodzenia metabolicznego. System trawienny człowieka jest bardziej przystosowany do diety bezmięsnej niż nam się to wydaje. Dlatego też skleroza, miażdżyca, Parkinson czy też Alzheimer, świadczą raczej na korzyść tej ostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 16.04.08, 20:34 Joasiu gdzie jest ten Niemiec co mi wszystko chowa? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 24.04.08, 16:35 Bogobojni Forumowicze!!! Sameśta widzicie, że twórca wątku zaniemógł od sałat z dressingiem i stracił zapał do pisania. Wesprzymjy wespół go przeznaczając po 5 groszy na kaszkę Nutricię z bananem dlań, by jego mózg zaczął wreszcie produkować niezbędne soki i wyprowadził obywatela Lek.Leka na prostą życiową i zezwolił mu na rozród. Prosze ja Was o to. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 26.05.08, 14:30 Bum:) Dziś kura na obiad. Tylko sam jej nie sprawiałem bom brzydliwy z deka i na widok krwi mdleję na 3 sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janpierdzacy Re: Hipokryzja IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.08, 16:20 Jeśli oddział konkwistadorów przybywa na wyspę ludożerców i postanawia walczyć z kanibalami - to nieodmiennie staje przed pewną pokusą: ONI mają o wiele lepsze zaopatrzenie w białko, bo po bitwie mogą zjadać wrogów... By więc móc skutecznie z nimi walczyć, powinniśmy zacząć jadać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hipokryzja 26.05.08, 16:27 Wpadnij kiedys na imprę forumową będziesz przystawką. Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: Hipokryzja 26.05.08, 17:17 :D:D:D No , nie wiem...może być z lekka nieświeży. Toż to Jan Pierdzący przecież...:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś