banan9991 09.05.08, 15:53 www.ostrowiecka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=974&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evita.ie Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 16:18 Jeżeli czegoś brakuje w tym brudnym i niezorganizowanym mieście to bezprecedensowy brak uczciwego planu zagospodarowania przestrzennego oraz oleju w głowie naszych smutnych decydentów. Ziemi jest pod dostatkiem, zarówno tej nieskomasowanej, nadającej się idealnie pod inwestycje, jak i tej 7-8 kategorii, którą urząd 'boi' się odrolnić. Więc spekulacja rośnie a ceny idą bez sensu w góre, bo władza śpi Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 16:44 Hehe pierdoły z GO umiejscowiły Sudół w gminie Bodzechów. Juz nawet śmiać mi się nie chce z tej popeliniarskiej gazety. KTO TO PISAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 16:46 OOO przepraszam są 3 Sudoły. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 lachien 09.05.08, 16:50 są 3 Sudoły i każdy jest administracyjnie w gminie Bodzechów, i każdy jest za Ostrowcem po drodze na Bałtów. Więc nie pierdoły to pisały a znający stan faktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 16:56 zastrzeżenia jednak ma do tekstu w innej części, bo pisanie że działki podobnie jak mieszkania są strasznie drogie jest nieporozumieniem. Wiem że każdy (ja też) chciałby mieszkań po 2000 a działek po 20 PLN w dobrym miejscu, ale tak się nie da. Ceny zarówno mieszkań jak i działek w najbliżsyzm czasei będą rosły. Zwłaszcza tych najbardziej atrakcyjnych. Przegląd cenowy rzeczywiście pokazuje że jestkilka atrakcyjnych lokalizacji w których ceny są wyższe i ludzie chętnie kupują dzaiłki. SZarówno na Sudole jak i na Kolonii Robotniczej. Dlatego warto kupować póki jeszcze jest tanio. Bo jeśli komuś się wydaje że jest rdrogo to jest w dużym błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 17:14 może, przypuszczam że nawet dwa krachy! Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 18:24 mnie zastawia ile ten popyt faktycznie wynosi w stosunku rok do roku 50 %30%? Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 banan9991: 09.05.08, 19:16 popyt wynosi w liczbach a wzrasta w procentach. Co do popytu: tiny.pl/n1zt przypadkowo wybrana działka z ogłoszeń na gratce, widać na dole licznik ile razy wyświetliło się ogłoszenie w wynikach wyszukiwania a ile razy ktoś wszedł na oferte bo się nią zainteresował. Czyli zakładając że ogłoszenie wisi niespełna 1 miesiąc (bo tyle wisi na gratce) działki do zakupu szukało jakieś 900 osób, nawet przyjmując że w wymienionym okresie każdy w wynikach wyszukiwania miał ogłoszenie 3 razy, można przyjąć że popyta w tym roku na działki oscyluje na 300 działek. Oczywiście to tylko moje szacunki i wyliczenia. inne ogłoszenia mją podobne statystyki wyświetleń i wejść na nie. Więc można przyjąć tę liczbę za miarodajną. Oczywiśce to że 300 Osób szuka działek nie oznacza że 300 osób chce kupić działki od razu jak je zobaczy za każde pieniądze. Ale potrzeby i kwoty jakie potencjalny nabywaca jest skłonny wydać zmieniają sie wraz z długością szukania. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 18:27 A mnie zastanowilo bo do rodzicow przyszli pare razy jacys ludzie i chcieli kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 18:30 nikt nic nie oglasza a ktos sobie szuka u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Działek jak na lekarstwo IP: *.telkonet.pl 09.05.08, 18:43 Sudół jest rzeką przepływającą niedaleko Krakowa. O co tu chodzi? To faktycznie jakaś popelina! Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Domów natomiast szuka jeszcze więcej osób 09.05.08, 19:19 tiny.pl/n1z9 dziś dodane ogłoszenie pojawiło się w wynikach wyszukiwania aż 130 razy, w ciągu jednego dnia tyle osób szukało domu do kupna w Otsrowcu! BTW cena za ten dom to abstrakcja! ale podobno ma stanieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Działek jak na lekarstwo 09.05.08, 19:37 Bałtow tez dom.gratka.pl/tresc/21-4579619-swietokrzyskie-ostrowiec-swietokrzyski-ostrowiec-swietokrzyski.html?w=7381be24b2d524a8&s=1 Odpowiedz Link Zgłoś