01.10.08, 13:38
Gdzie kupić dobry chleb? Taki, żeby był świeży i dobry dłuższą chwilę. Kiedyś dobra była Małgorzatka, ale jest coraz gorzej, o Złotym Kłosie prosze nie wspominać, jak można coś takiego sprzedawać:/ Swego czasu w KR jadłem Sądecki z Aviteksu i był całkiem niezły.

A Walerowicz? On to robił chleb, zanim człowiek doszedł do domu to już był zjedzony
Obserwuj wątek
    • maczek83 Re: Chleb 01.10.08, 13:58
      Może z Krynek? Kiedyś taki u mnie w domu kupowali. Teraz na ilość a nie jakość
      chleba się idzie, a szkoda :/
      • rotarepo Re: Chleb 01.10.08, 14:17
        ze Starachowic kupuje i ciemny z ziarnem ale nie wiem skąd.
        • maczek83 Re: Chleb 01.10.08, 14:41
          W sumie to chyba po części sami jesteśmy sobie winni spadku jakości chleba.
          Sporo osób pewnie przerzuciło się na chleb z super i hipermarketów, którego
          oczywiście chlebem nazwać nie można. Wygodnie jest przy zakupach wrzucić do
          koszyka bochenek nie myśląc z czego i jak jest zrobiony. Przez to piekarnie,
          które często są interesami rodzinnymi, padają albo są zmuszone wprowadzić cięcia
          aby utrzymać się na rynku i tną np. po jakości byle zostać konkurencyjni cenowo.
          Chleb chlebowi nierówny.
          • lachien Re: Chleb 01.10.08, 15:11
            Maczek - nawet w super i hipermarketach jest spory wybór chleba. Te w przedziale
            cenowym od 1 do 2zł to wiadomo - polepszacze i woda. Jednakże spokojnie można
            kupić dobry chleb w Tesco czy innym takim obiekcie. Wydatek około 4 zł.
            • maczek83 Re: Chleb 01.10.08, 15:52
              Możliwe, nigdy w takich sklepach chleba nie kupowałem to nawet nie wiem. Ale
              niestety klient najczęściej patrzy na cenę, a nie na jakość i zestawia to z
              ceną. Bierze to co tańsze.
              • temponick Re: Chleb 01.10.08, 22:24
                Ostatnio jest coraz więcej luksusowego pieczywa wszędzie. W zasadzie dobry pięciogwiazdkowy chleb można piec samemu. Moim marzeniem jest posiadanie prawdziwego pieca chlebowego w domu. Do pieczenia pizzy oraz własnoręcznie wymyślonego chleba...
    • Gość: banan9991 Re: Chleb IP: *.toya.net.pl 01.10.08, 14:50
      > A Walerowicz? On to robił chleb, zanim człowiek doszedł do domu to
      już był zjedzony>
      taka prawda
      • lachien Re: Chleb 01.10.08, 15:10
        Chlebka się zachciało zakąsić?
        • lachien Re: Chleb 01.10.08, 15:24
          Dla mnie to Gieszkowski a potem Skalski. Piekarnia na Iłżeciej przy Czerwonego
          Krzyża.
          • dizzy81 Re: Chleb 01.10.08, 15:30
            Gieszkowski, heh, wyrwałeś to z dna mojej głowy, kojarzę:) Jeszcze mi się Bęben
            przewija, ale nie wiem czy dobrze robił
            • Gość: banan9991 Re: Chleb IP: *.toya.net.pl 01.10.08, 15:45
              Gałazkiewicz a chlebek społem z Ostrowca jak smakował i kajzery
              • lachien Re: Chleb 01.10.08, 16:01
                Dizzy też nie wiem czy dobrze robił. Nie jestem gejem:)
                • Gość: banan9991 Re: Chleb IP: *.toya.net.pl 01.10.08, 16:09
                  a opinie innych
                  • kamila2604 Re: Chleb 01.10.08, 17:09
                    Smak chleba z piekarni p.Gieszkowskiego, czy Gałązkiewicza to jedynie ciepłe, chrupiące wspomnienia. Kiedyś też był dobry chleb z piekarni z ul. Polnej (obok był sklep, do którego na bieżąco dostarczano gorące pieczywo). Jakie tam były kolejki...
                    Niedawno sama upiekłam chleb - b.smaczny.
                    • temponick Re: Chleb 01.10.08, 21:46
                      Ta piekarnia na Polnej to całe moje dziecinstwo. Dwa razy do roku
                      targało się placki do piekarni, w tym przed Świętami Bożego
                      Narodzenia, ciągneło się do piekarni brytfanki z ciastem na sankach.
                      Pózną nocą wracało się do domu, mróz, śnieg skrzypiał pod nogami, a
                      na sankach opakowane świeżo upieczone pyszności...Trzeba było uważać,
                      żeby nie wywalić, ale raz pamiętam, wywaliłem
                      • temponick Re: Chleb 01.10.08, 22:08
                        Gieszkowski i Gałązkiewicz to byli prywaciarze, wiadomo świetne
                        pieczywo, natomiast piekarnia na Polnej to chyba była Społem ale
                        asortyment miała wspaniały również
    • unhollyseth Jedyny i niepowtarzalny... 01.10.08, 17:03
      ..jest chleb z...masłem:P
    • Gość: N Re: Chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 18:11
      Najlepszy - wg mnie - jest obecnie chleb ze Starachowic z piekarni p. Krawczyka.
      Sprzedawany jest na targowicy w soboty z samochodu. Ten najlepszy nazywa się
      "Chleb swojski" i sprzedaje się na wagę po 4 zł za 1 kg. Mnie najbardziej
      przypomina smak tego wiejskiego chleba wypiekanego w piecach chlebowych. Ach,
      wspomnienie tego smaku ... I przez kilka dni można spokojnie go jeść. U mnie
      taki chleb o wadze ok. 1,5 kg (ca 40-50 cm z długości) jemy do czwartku
      następnego tygodnia.
      P.S. Chleb, który kupuje się w hipermarketach to w 100% wypieki z mrożonek. Ani
      smaku, ani wyglądu, ani to pokroić czy posmarować.
      • rotarepo Re: Chleb 01.10.08, 18:27
        I tu się podpisze :) obiema rączkami tak od p. Krawczyka :) Bo ta piekarnia jest
        mi znana osobiście .
        A ten czarny chleb z ziarnem z małgorztaki i nazywa sie Gryster
      • temponick Re: Chleb 01.10.08, 22:49
        P. Krawczyka poznałem osobiście na kortach w Starachowicach gdzie przywoził swoją córkę Olę na treningi a pózniej spotykałem na innych tenisowych imprezach w województwie. Miał wtedy piekarnię Oleńkę na Rudce bodajże. Czasami przywoził świeży chlebek. Faktycznie świetny...
      • tommur1 Re: Chleb 03.10.08, 16:05
        Mnie też najbardziej smakuje "Chleb swojski" ze Starachowic,
        kupowany na targowicy. Najbardziej przypomina mi ten, który babcia
        piekła w piecu chlebowym. Ona to chlebek wypiekała...
    • misiek7307 tylko Denków!!!! 01.10.08, 18:20
      Chleb razowy z piekarni p.Zimnickich w Denkowie - niedościgniony
      wzór prawdziwego polskiego chleba. Zresztą chleb pszenny z tejże
      samej piekarni jest też całkiem dobry, nie wspominając kiedy
      kupujesz w piekarni jeszcze ciepły!!!!! Razowy jest jednak
      absolutnie bezkonkurencyjny!!!
      • Gość: N Re: tylko Denków!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 18:28
        W 100% popieram. Chleb razowy z Denkowa również często kupuję i zawsze smakuje.
        Wart polecenia.
      • Gość: jurand Re: tylko Denków!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 20:52
        Misiek ma racje smak super ten chlebek mi zawsze smakuje
    • ostrowiak_1982 Re: Chleb 01.10.08, 19:29
      Najlepszy chleb z Biedronki :)
      Ostatnio sprzedają tam chleb "Polskie zboża" ble.....
      • maczek83 Re: Chleb 01.10.08, 19:56
        A skrzydełka między zęby nie wchodzą?:)
        • ostrowiak_1982 Re: Chleb 01.10.08, 20:05
          Właśnie wchodzą ale nie tylko skrzydełka :P
          • lachien Re: Chleb 01.10.08, 20:21
            Śmiać mi się chce jak czytam, że chleb z supermarketu to g....Jak już wcześniej
            mówiłem - sa też dobre wypieki. Sam jadam go od czasu do czasu i nie narzekam
            jednakże musisz zapłacić te 4-5 zł za normalny chleb.
            • ostrowiak_1982 Re: Chleb 01.10.08, 20:26
              Jestem zadowolony że mogłem przyczynić się do tego że na twojej twarzy zagościł
              uśmiech :)
              Chleb ten kupiłem z ciekawości i nie polecam.
            • maczek83 Re: Chleb 01.10.08, 20:43
              To się trochę nie opłaca chyba. Normalny chleb można kupić z piekarni za te 3
              zł. No i jest pytanie: kogo stać na to żeby zapłacić za chleb 5 zł, chyba ze 1kg
              a nie 600g.
              • temponick Re: Chleb 01.10.08, 21:59
                Staropolski czy jak on się nazywa, z Tesco na wagę za 3.60 kg jest jak najbardziej naturalnym prawdziwym chlebem, na prawdziwym zakwasie, bez ulepszaczy, pieczonym na miejscu, tyle że w piecu elektrycznym. Pierwszy raz pamiętam kupiłem podobny z 10 lat temu w REALu w Radomiu i od tamtej pory zawsze po ten chleb zajeżdżałem z trasy. Wtedy kosztował ze 2.40 teraz, podobnie jak w Tesco, grubo ponad 3 złote za kg
                • kszo.pany Re: Chleb 01.10.08, 22:54
                  Dla każdego coś Chlebnego:)
                  • tycja78 ja sama pieke chleb i jest pycha 03.10.08, 12:33
                    bez ulepszacz, robi sie moment. z ziarnami.
                    a ze sklepowych to najbardziej lubie swieży od Skalskiego. Innych , co tu podajecie nie próbowałam. małgorzatka- czyli Beben mi nie smakuje.
    • darek_651 Re: Chleb 03.10.08, 18:06
      Pyszny chleb jest z piekarni GS w Koprzywnicy,....niestety
      niedostępny w Otrowcu.A szkoda.
    • dizzy81 Re: Chleb 05.10.08, 11:15
      Tak, razowy z Denkowa całkiem całkiem:)
      • maczek83 Re: Chleb 05.10.08, 12:14
        No tak, zrób mi smaka jak ja śniadanie jeszcze nie jadłem i chyba już nie zjem ;)
    • Gość: tutejszy Re: Chleb IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.08, 21:49
      1. Traczyński - Sienno - duży, okrągły, można go kupic w MHSI na Iłżeckiej/Prusa
      2. Ziemnicki - Denków - razowiec
      3. Krawczyk - Starachowice - wszystkie wypieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka