Gość: lokalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 12:47 jak Wam sie wydaje, czy ci którzy postawiali znicze wokól tej ulicy, nie powinni równiez ich pozbierać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lachien Re: ulica Jana Pawła II 03.04.09, 12:53 Myślę, że byłoby miło jakby posprzątali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric cartman Re: ulica Jana Pawła II IP: *.telkonet.pl 03.04.09, 13:08 Absolutnie nie powinno się ruszać tych świeczek! One w cudowny sposób znikną! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: ulica Jana Pawła II 03.04.09, 13:16 Oczywiście, że powinni posprzątać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big head Re: ulica Jana Pawła II IP: *.telkonet.pl 03.04.09, 13:47 Najpierw strzeliło się pokazówkę, że wszyscy "pamiętają" bo co by sąsiad powiedział, a teraz oczekujesz , że ktoś z nich posprząta? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: ulica Jana Pawła II 03.04.09, 14:00 Nikt niczego nie oczekuje. Piszemy, że tak być POWINNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: ulica Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 14:14 tak własnie , oczekuję, chociaz z drugiej strony, to jadąc ulicą JPII mam wrażenie, ze jestem w Ameryce Łacińskiej, gdzie odprawiają sie jakieś obrzędy voodoo ..., i człowiek myśli, że jest na urlopie ! Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: ulica Jana Pawła II 03.04.09, 14:17 Troszkę luzu. Dla wielu ludzi Karol Wojtyła był wielkim człowiekiem w ten sposób go chcą upamiętnić. Jeśli świeczki nie kolidują z ruchem itd niech się palą. Tylko potem niech to ludzie sprzątną. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai100 Re: ulica Jana Pawła II 03.04.09, 15:04 Powinni po sobie posprzątać ale wiedzą że zrobi to za nich zarządca drogi to po co się wysilać. Odpowiedz Link Zgłoś
toro.pl Re: ulica Jana Pawła II 03.04.09, 20:09 W Stolicy na Jana Pawła podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: ulica Jana Pawła II 04.04.09, 16:12 Czujność obywatelska godna pochwały…, rozumiem, że w czasie rewolucji francuskiej dopominalibyście się o odbudowę bastylii przez lud Paryża, a jakobinom wysyłalibyście rachunek za zmywanie krwi z bruku paryskiego….no ale na to, to trzeba byłoby mieć „jaja” Dziwne, że nie przejmujecie się tonami śmieci po darmowych koncertach na rynku, kilogramami pustych flaszek i spalonych petard po sylwestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: ulica Jana Pawła II 04.04.09, 16:14 Ależ przejmuję się, podobnie jak się przejmuję masą piachu na ostrowieckich ulicach, pora to posprzątać! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: ulica Jana Pawła II 04.04.09, 16:20 Wkurza mnie również, jak ludzie zostawiają na stadionie KSZO tacki z resztkami kiełbasy z musztardą, butelki po napojach, opakowania po fajkach, gazety które podkładają pod dupę - tak ciężko wyrzucić do kosza... Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: ulica Jana Pawła II 04.04.09, 19:09 Sylwester to sylwester...dotyczy wszystkich. Natomiast 2 kwietnia dotyczył tylko niektórych. Nie była to żadna impreza masowa... chociaż mylę się...to była zbiorowa psychoza! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: ulica Jana Pawła II 04.04.09, 19:20 Tu się nie zgodzę, Sylwester też nie musi dotyczyć wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatek Re: ulica Jana Pawła II IP: *.telkonet.pl 05.04.09, 20:01 a mnie bardziej irytuja palacze rzucający pety na chodnik (że nie wspomnę o dymieniu w twarz osoby idącej na wprost), dzieci rzucające opakowania po chipsach na trawniki i właściciele psów załatwiający fizjologicze potrzeby swoich podopiecznych w bliskim sąsiedztwie placów zabaw- to brak kultury. nieposprzątane świeczki to najczęściej bezmyślność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Missterium Wielkopostne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:18 Dziś o godż 19 w sanktuarium na Ogrodach odbył się koncert "Misterium Wielkopostne" Josepha Haydna -siedem ostatnich słów Jezusa na krzyżu w wykonaniu orkiestry kameralnej Polish Camerata z Łodzi. Koncert piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kc Re: ulica Jana Pawła II IP: 83.238.163.* 14.04.09, 12:11 W Warszawie przyjechała po kilku dniach śmieciarka i sprzątnęła wszystkie znicze. Nikt nie robił problemów i się nie czepiał. Jednak wiejska mentalność wychodzi i trzeba szpileczek poprzybijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn proboszcza Re: ulica Jana Pawła II IP: *.telkonet.pl 14.04.09, 12:32 No i jestem wieśniakiem. Jest mi z tym bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn proboszcza Re: ulica Jana Pawła II IP: *.telkonet.pl 14.04.09, 12:40 Pewnie w tej warszawie to mają super śmieciarki, za które nie trzeba płacić...same przyjeżdżają! Świeczki to można narozpierdzielać bo śmieciarki przyjadą, ale papierka po gumie to nie mogę wyrzucić bo rwetes! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai100 Re: ulica Jana Pawła II 14.04.09, 21:26 Uczcić pamięćm Jana Pawła II może każdy ale nie na ulicy tylko przy pomniku który stoi przed kościołem św.michała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn Re: ulica Jana Pawła II IP: *.telkonet.pl 14.04.09, 22:01 Co racja to racja... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: ulica Jana Pawła II 15.04.09, 11:00 Ciekawe ilu z tych co zapalili największe znicze na poboczach poszło zaraz potem do chaty, legło w barłogu z butelką piwa i włączyło film w TV zapominając o wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn proboszcza Re: ulica Jana Pawła II IP: *.telkonet.pl 15.04.09, 11:15 Dobre pytanie...bardzo dobre pytanie. Sądzę, że...z 80%. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai100 Re: ulica Jana Pawła II 15.04.09, 12:46 Ja bym powiedział że trochę więcej 90% przecież nawet zagorzałe tercjanki muszą pooglądać tv trwam Odpowiedz Link Zgłoś