lachien 26.06.09, 09:16 Zmarł. Kto jest dla Was królową? Dla mnie Madonna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 09:24 To chyba zależy od pokoleń .... w jakich się wychowaliśmy . Dla nas może być Madonna , dla innych B.Spears .....dla innych Doda . .W każdym gatunku ...są wielcy artyści ..... sami pracują na swój sukces ... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 26.06.09, 09:27 Nie no sorry ale Spears czy Doda ma się tak do Madonny jak Piasek do Jacksona. Pomijając muzykę - by być królem czy królową trzeba mieć charyzmę, tworzyć własną muzykę i śpiewać własne teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Król popu 26.06.09, 09:33 Ale tak jak napisała Rote to zależy do kultury, czasów i pokolenia. Wiesz dla niektórych Toki Hotel jest bogiem metalu! Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 09:35 no sory na nasze realia .....takie są jak w Twoich porównaniach . Stwierdzam tylko fakty .....z mojego punktu widzenia .... . Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 09:42 Pytanie było tendencyjne ..... Napisałam w wcześniej ...... O te realia ( nie fekalia ) . :P Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Król popu 26.06.09, 09:32 Rammstein..ale chyba nie o to chodziło w pytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 09:36 on jest może królowcem........no chyba ze jest kobietą ... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 26.06.09, 09:42 Chociaż Pani Metallica nagrała 2 płytki, które śmierdzą zasadami popowymi na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Król popu 26.06.09, 09:47 Ja czasem zakładam szpilki i sukienki i wszyscy mówią na mnie "Królowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Król popu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:42 Dla mnie John Lennon i The Beatles. Ale wy młodzi pewnie tego nie słuchacie i was ta muzyka nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 26.06.09, 09:44 A nie prawda:) Zresztą bitelsi to taki dyskusyjny pop. W swojej twórczości przechodzili przez etap psychodeliczny, a i sam lennon średnio do popu się zalicza. To raczej wczesny rock. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 26.06.09, 09:45 Czekam na Tinę. Tinę babcie Rotarepo Turner. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Król popu 26.06.09, 09:46 Rotarepo jest mulatką albo czekoladką? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Król popu 26.06.09, 10:21 Ale nie wiedziałem, że jesteś cyganką! Mogłaś mi od razu powiedzieć, przecież wiesz, że jestem rasistą i ksenofobem! Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 10:23 Na spacer z Wadrem idź .... pies się domaga ! Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 10:30 odrazu ...... kokosa ...... bora bora last minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 09:48 O Tina masz rację ...... to jest babka.... sceny , muzyki ... By tak za dziesiąt lat ...... być taką jak ona ...... :P A coś Ty mnie tak z nią połączył ..... <myśl> Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Król popu 26.06.09, 10:15 Szukam se........... Nie interesuj się ..... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Król popu IP: *.opera-mini.net 26.06.09, 10:32 Umarl Krol,niech zyje Krol. Tylko jego juz nikt nie zastapi. 750 mln sprzedanych plyt- to mowi samo za siebie. Teraz po jego smierci pewnie drugie tyle zostanie sprzedanych,zwlaszcza ze nagrywal nowy krazek. Thiller, Billy Jane, Black or White,We are the World to piosenki mojego dziecinstwa.Geniusz muzyki i jej wieczna Ikona. Zyl w ciaglej nagonce,przez wiekszosc kochany,przez wielu znienawidzony.Nie mnie oceniac jego zycie,zrobi to ktos inny. Moge to tylko zrobic przez pryzmat jego muzyki,tworczosci,ktorej w swojej dziedzinie byl niezaprzeczalnym kingiem. Za 2 tygodnie mial rozpoczac serie 50 pozegnalnych koncertow. Nie wiem czy dobrze dzis slyszalem ale sprzedano do wczoraj prawie 800 tys. biletow! ktorych cena wynosila i 7 tys. funtow!! Juz nie zaspiewa,choc napewno nie bylby to wystep taki jak dawniej,lecz jego postac jest sama w sobie magnesem. Spoczywaj w pokoju MISTRZU. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 26.06.09, 10:35 W tym poście jest wszystko. Będzie nam Cię brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_68 "Liberian Girl" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:52 jest moim ulubionym utworem Króla i jednym z najczęściej słuchanych przeze mnie wogóle utworów. Oczywiście "Thriller" jest zaraz za nim. Żył jak żył, był dziwakiem ale muzycznie zrobił kawał dobrej roboty. Dziwna to śmierć i sądzę, że Pani Merylin Monroe doczekała się następcy wśród miłośników teorii spiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: "Liberian Girl" 26.06.09, 11:03 Wiesz dlaczego Thriller jest jakby inną płytą? Dlaczego brzmi tak jak brzmi i tak urzeka? Całą linię melodyczną ułożył Slash, gitarzysta Guns'N'Roses. Co potrafi ten Pan, jaki klimat buduje ukazuje ten kawałek, jeden z najbardziej niesamowitych numerów w historii rocka. Słuchać go należy na kolumnach minimum 200W, po 2 piwach, z trzecim w ręce. Wtedy dopiero wali tak jak powinien: www.youtube.com/watch?v=_HlgjcRidFM Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: "Liberian Girl" 26.06.09, 11:15 no i patrz Sławku .......by być królem ..... Cyt . Pomijając muzykę - by być królem czy królową trzeba mieć charyzmę, tworzyć własną muzykę i śpiewać własne teksty. " A tu mu pomógł .... Slash ... ( wolałam słuchać Gunsów ) więc .... tylko nie pisz ,że nie kumasz . Umarł jak każdy z Nas . Zostawił muzykę ...... po sobie ....... A wiele umrze ......i co .... i nic ....... cisza.... Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: "Liberian Girl" 26.06.09, 11:33 Oj święta racja! Ludzie bardziej opłakiwali jego (czy inne gwiazdeczki) bardziej niż swoich bliskich... I jeszcze jedno nigdy nie potrafiłem zrozumiec jak to jest, że w zwykłych ludziach przeszkadza nam, że ćpają, bija, gwałcą czy inne rzeczy, których wybaczyć im nie potrafimy a na wszelkiego rodzaju maści artystów patrzymy przez pryzmat ich muzyki lub dorobku filmowego. Elvis i Kurt Cobain narkomani, Monroe dziwka, ten cały od Dżemu też i tak można wymieniać i wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: "Liberian Girl" 26.06.09, 14:48 Nie odpowiem na ten post bo sam wiem, co znaczy uzależnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: "Liberian Girl" 26.06.09, 14:50 Wiesz lachien ja nikogo nie chcę obrażać, tym bardziej Ciebie, ale po prostu tego nie rozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: "Liberian Girl" 26.06.09, 14:58 a co tu jest do rozumienia , żyjemy w takim świecie . To że to co nas razi u tych "szaraczków " ...ale dla artystów , jest dodatkiem do ich życia . Bardziej kolorowego , czasami sami tworzą taki swój obraz , czasami tworzą go media itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Król popu 26.06.09, 16:55 mi ta piosenka się podoba.. www.youtube.com/watch?v=IqZvsUbQKxQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 26.06.09, 17:17 No i mistrzostwo świata: www.youtube.com/watch?v=ex30DYwQlHU Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 26.06.09, 17:23 Odchodzą nam wielcy artyści zostaną tylko pierdoły grające w scenium i na mayday. Kastraci muzyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Zdecydowanie Apolonia Nowak. 26.06.09, 17:24 Więcej o Królowej Popu: pl.wikipedia.org/wiki/Apolonia_Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Zdecydowanie Apolonia Nowak. 26.06.09, 17:28 Zdecydowanie lepić pirogi. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Zdecydowanie Apolonia Nowak. 26.06.09, 17:33 Polski folk nie istnieje. Zatrzymał się na wiejskich przygrywkach. Jesli chcesz dobrego folku posłuchać odpal Hedningarnę. Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Re: Zdecydowanie Apolonia Nowak. 26.06.09, 17:53 O, widzisz - dobry pomysł. Słyszałem o nich już od dawna, lecz nigdy nie dane było mi usłyszeć ich twórczości. Abstrahując od tematu wątku: moją ulubioną polską grupą jest De Press (kilka lat temu na ostrowieckich juwenaliach zaśpiewałem "Limbę" a cappella do mikrofonu podanego mi przez Andrzeja Dziubka, heroicznie powstrzymującego szarżujących na mnie ochroniarzy). To były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Zdecydowanie Apolonia Nowak. 26.06.09, 17:58 Wolna Grupa Bukowina, Atman, Trebunie Tutki. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Król popu 26.06.09, 18:19 www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: Król popu IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 23:21 Pochyliłem się w spokoju nad "królem". Zrobiłem rekonstrukcję pamięci. I co? W czasach jego świetności a mojej nastoletniości nie miałem nagranej na kaseciaku ani jednej jego piosenki. To były nie te klimaty. Podczas oglądania teledysku "Thriller" w programie Zientarskiego, Szewczyka i Pijanowskiego tylko symulowałem zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Król popu 29.06.09, 06:34 Nie trzeba kogoś lubić by stwierdzić, że jest wielkim artystą. Może Jackson był ciut za bardzo komercyjny i miły dla ucha (bo był) ale był też wielki. Ja w czasach jego Thrillera słuchałem Ironów, ale Thriller (płyta) do tej pory kładzie mnie na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś