Gość: stach Re: Półfinał II - UM IP: 194.181.129.* 12.08.09, 22:51 ktoś tu ewidentnie nabija głosy. Co to ma na celu??Przecież wszyscy wiemy jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Półfinał II - UM 13.08.09, 17:40 Już samo zastosowanie słowa kompetentny w treści ankiety budzi mój sprzeciw i pusty śmiech. Dlaczego? Ano parę lat temu, kiedy zostałem zmuszony do zmiany ważnego ID, otrzymałem instrukcję podpisaną przez któregoś z naczelnikowstwa, żeby niezwłocznie poinformować o zmianie numeru ZUS oraz US. Już nie pamiętam komu zasugerowałem, że przecież prościej taniej i wygodniej i sensowniej dla każdego byłoby, gdyby wysłano drogą elektroniczną, poleconą dyskietkę w zalakowanej kopercie, z nowymi numerami do odpowiedniego urzędu. Bardzo ważna osoba długo myślała aż wreszcie odpowiedziała, że ustawa od danych osobowych nie pozwala na coś takiego i dlatego każdy obywatel musi to zrobić, hehehe, osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Półfinał II - UM IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 09:08 widzisz kolego,podales tu akurat przyklad kompetentnego urzednika. Takie bylo (i niestety jest nadal ) prawo. A Twoje pobożne życzenia nie mają tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Półfinał II - UM 16.08.09, 14:37 Widzisz tym sie różnimy, że myślisz lokalnie i myślenie Ci sprawia kłopot, podczas gdy mnie odwrotnie -przyjemność. Ja bym po prostu zapakował do zalakowanej koperty 1000 nowych numerów i wysłał kurierem dwie ulice dalej do zaprzyjaźnionej instytucji, żeby odzipowali i zastąpili stare nowymi -Wiem też co mi odpowiesz, że nowe normy ISO wraz za starymi skostniałymi zasadami zarządzania informacją ani w jednej, ani w drugiej, ani tymbardziej w trzeciej instytucji nie przewiduja takiej charytatywnej działaności na rzecz klienta. Daj więc spokój tej bezpłodnej wymianie poglądów, bo one day, my wishful thinking hopefully will materialize, podczas gdy Twoja percepcja świata przejdzie do historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Półfinał II - UM IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 21:08 no proszę jaki światowiec, i na dodatek myslenie sprawia mu przyjemność w odróżnieniu od innych ..., zamiast tak myśleć i myślec, lepiej przeczytaj ze zrozumieniem temat wątku a następnie sie wypowiedz bez zbędnęgo filozofowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Półfinał II - UM 13.08.09, 19:03 Ten sondaż to zabawa, ale widzę ostre nabijanie głosów dla Marka Nowaka i Haliny Pająk:) Mimo wszystko głosujemy dalej;) Jeszcze kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Półfinał II - UM 14.08.09, 09:42 Myślę, że osobie która wygra powinniśmy zanieść oficjalny dyplom "Najbardziej kompetentnego naczelnika w UM"...chyba zwycięzca by się zdziwił...i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Półfinał II - UM 17.08.09, 18:59 Minimalnie wygrywa Marek Nowak 44% (167) Druga Halina Pająk 43% (166) Powyższa dwójka awansuje do finału Odpowiedz Link Zgłoś