agathonia Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 15.11.05, 10:01 Ja mam pytanie co sie dzieje z minuletem? wiem, ze wstrzymali w pazdzierniku produkcje, wiem, ze 19-go przywrocili, wiec myslalam, ze bedzie juz mozna wykupic recepte. Tymczasem w aptece wczoraj mi powiedziano, ze owszem, przez chwile minulet byl w hurtowniach, ale teraz go znowu nie ma. I mam problem, bo biore wlasnie ostatnie opakowanie z zapasow i nie wiem czy mam isc po recepte. Jesli minuletu nie ma w aptekach, to powstaje dylemat: zrobic sobie przerwe w oczekiwaniu na lepsze czasu dla minuletu, czy zmienic pigulki. Potrafisz cos poradzic? Odpowiedz Link
betka24 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 26.01.06, 18:15 dziewczyny czy ktoś słyszał o tym, że Minulet ma być ponownie wycofany?? bo ja tak slyszałam! podobo jest za tani??!!........ będę wdzięczna za info! Odpowiedz Link
anula36 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 26.01.06, 18:22 za tani??? kurcze niedlugo wszystkie tabletki beda po 100 zl opakowanie Odpowiedz Link
betka24 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 26.01.06, 18:29 no właśnie (((((( dlatego pytam o więcej wieści!!!!!!! Odpowiedz Link
breili Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 02.05.06, 11:21 Czesc Dziewczyny! Moja odpowiedz jest troche "opozniona" ale dopiero teraz natchnelam sie przypadkiem na to forum. Mam nadzieje ze moja rada mimo wszystko niektorym sie przyda. Od 5-6 lat biore "Minulet". Jakis czas temu chcialam "wyprobowac" jakis inny preparat antykoncepcyjny, zeby nie przyzwyczajac organizmu do jednego rodzaju tabletek. Wpierw zazywalam minipigulki (zazywa sie je 28 dni), ale nie za dobrze na nie reagowalam. Potem moja lekarka przepisala mi "Femoden". Musze przyznac ze naleze do ludzi, ktorzy bardzo dokladnie czytaja ulotki w lekach i ze zdumieniem stwierdzilam ze sklad Femodenu jest identyczny ze skladem Minuletu!!!!! Od razu udalam sie do mojej lekarki i opowiedzialam jej o moim odkryciu. Na poczatku byla baaaaardzo zdziwiona ale po przeanalizowaniu dokladnego skladu przyznala mi racje - Minulet to Femoden tylko ze od innego producenta i przez to pod inna nazwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ice-tea Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 10.05.06, 12:29 Masz rację,ja także analizowałam różne tabletki i doszłam do tego samego wniosku.Zaczelam to robic nie bez powodu,a to mnie wciaglo w jakis sposob.Malo ktora kobieta to robi, zdaja sie na lekarza, raz sie nawet z jedna kolezanka o to prawie poklocialam, ona wiedziala "lepiej" Monika Odpowiedz Link
leszczynka33 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 04.07.06, 17:12 To doprawdy smieszne,że lekarz nie wie takich rzeczy!! Co to za ginekolog!!! Odpowiedz Link
bebe111 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 05.05.06, 10:08 dziewczyny mam problem, przez dwa lata brałam rigevidon, ale lekarka zmieniła mi go na minulet bo za bardzo mi sie organizm przyzwyczaił. W związku z tym mam problem. Na ulotce minuletu wyczytałam że pierwszą tabletkę muszę wziążć z pierwszym dniem cyklu TAKżE W PRZYPADKU GDY PRZD TEM UżYWAłAM INNEGO PREPARATU. nie wiem co mam teraz zrobic, byłam pewna ze powinnam zaczac to opakowanie, tak jak zawsze czyli po siedmidniowej przerwie, czy ktoras z was miala taki problem?. Zalezałoby mi zeby brac według starego opakowania(zadnej przerwy nie robilam)prosze odpiszcie mi, bo jesli bede musiala wziąść wedlug ulotki to w niedziele musze juz wziąść Odpowiedz Link
anula36 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 05.05.06, 13:45 trzeba porownac sklad- jesli Minulet ma wiecej hormonow niz rigevidon- mozesz po 7 dniowej przerwie- jesli mniej - od 1 dnia miesiaczki. Odpowiedz Link
wierzba30 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 11.05.06, 15:12 Prosze napiszcie mi od którego dnia minulet chroni przed ciążą ??Czy już w 1 cyklu brania?? pozdrawiam Odpowiedz Link
dorciami1 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 12.05.06, 15:00 Kobiety, wspolbraczki Tri-Minuletu, pomozcie - nie ma ktoras "zbednego" jednego opakowania? Moja pani doktor poszla sobie na urlop i ..... mam problem Pomozcie!!! Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
ana_elf Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 31.05.06, 11:27 A przytyła któraś z was po minulecie ?? ja ani grama a biore tabletki pol roku a kolezanki twierdza ze po miesiacu od tabletek pare kilo pzytyly i ze maja wiekszy apetyt .. mialam silne bole brzucha i okres przez miesiac, zaden z lekarzy w moim mie$cie nie wiedzial co mi jest az wkoncu w szpitalu przepisano mi minulet i bol zniknal po 2 dniach i do teraz cacy ..tylko raz wzielam "Cilest" podobno to nowsza wersja minuletu - tak mi lekarka powiedziala, i kosztuje 25zl a ja chcialam co$ tanszego bo nie chce miec dzidziu$a a na kasie nie $pie .. brzuch mnie bolal i ogolem kiepsko sie czulam po "Cile$cie" i krwawilam pare dni w $rodku spozywania tabletek .. no i gdy znow powrocilam do minuletu zauwazylam ze ulotka strasznie urosla...o wiele wiecej informacji, niedlugo tabletki beda kosztowac 100 bo ksiazki o przeciwskazaniach trzeba bedzie dokupic ale i tak stawiam na minulet tylko ze wykupilam ostatnie opakowanie w aptekach ale naszcze$cie jedna z was znalazla femoden =) Odpowiedz Link
breili Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 31.05.06, 13:10 Biore minulet od kilku lat i nie przytylam ani troche. Zadne inne skutki uboczne tez nie rzucily mi sie w oczy . Dzisiaj wezme ostatnia tabletke i zaczne starac sie o bejbika. Ciekawa jestem czy bede miala 28-dniowe cykle jak kiedys, przed zazywaniem minuletu. Pozdrowionka Odpowiedz Link
anula36 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 31.05.06, 16:43 mnie sie cykle po kilku latach tabletek bardzo skrocily ( z 30 do 25 ) i juz mi tak zostalo.Moze byc roznie. Odpowiedz Link
sagitta11 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 11.01.07, 00:47 Witam. Mam problem, bralam cilest, a teraz lekarz przepisał mi minulet.W ulotce jest napisano w ostrzezeniach specjalnych że kobietom stosujacym Minulet stanowczo zaleca się niepalenie. Pale i nie wiem co mam robic. Co mnie możet spotkac? Dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link
justy1 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 11.01.07, 21:47 to dotyczy wszystkich pigułek, cilestu też. grożą ci poważne powikłania zakrzepowe, z zawałem włącznie (6 razy większe ryzyko) Odpowiedz Link
ola999927 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 28.05.07, 13:35 Mam takie zapytanie do kobiet biorących tab.antykoncepcyjne-po których najbardziej powiększyły się piersi??? Odpowiedz Link
bernadeta15 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 12.07.07, 09:44 Witam,mam pytanie dotyczące ubocznych skutków działania Minuletu.Zaczęłam przyjmować go po paru miesiącach nie brania tabletek antykoncepcyjnych.Cały czas (czyli po 3-4 dnich przyjmowania )mam plamienia a nawet krwawienia i to się nie zmienia chociaż kończę opakowanie i zaraz powinnam dostać miesiączkę.Czy powinnam zgłosić się do lekarza ,czy zacząć normalnie brać drugie opakowanie? Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link
usiek78 Re: WSZYSTKO O MINULET czy on jest znów w aptekach 15.07.07, 17:54 piszecie że bierzecie go od kliku miesięcy.Brałam tez wczesniej a potem znikł z aptek i od tej pory nie moge dopasować równie dobrych tabletek,czy wasze posty świadczą o tym że minulet wrócił? Odpowiedz Link
karolina88881 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 12.07.07, 10:11 teraz będę zaczynać 3 opakowanie minuletu, ale chcialabym nie miec okresu i brac odrazu nastepne pudełko tylko ze juz wczesniej tez tak zrobilam i nie wiem czy moge wstrzymywac okres przez taki okres czasu... prosze o pomoc... Odpowiedz Link
domcia007 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 20.07.07, 20:11 hmm... lekarze mowia,ze takie branie bez przerwy mozna zastosowac raz na pol roku brania chyba, czy jakos tak. skoro juz raz przed miesiacem wstrzymalas okres.. nie wiem, w sumie mysle, ze nic by sie nie stalo... ale najlepiej poradz sie lekarza a swoja droga... na mnie minulet dziala strasznie! zero libido, nastroj taki ze "bez kija nie podchodz", straszne migreny, bolesne okresy... wszystko nie tak, dlatego sie przestawilam na trojfazowe i jest cudnie! pzdr Odpowiedz Link
mollas1 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 03.03.08, 14:34 Boże! mam to samo z tym libido i nastrojem!Ratunku jakie trójfazowe? Napisz mi proszę coś więcej. Odpowiedz Link
mada1981 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 25.07.07, 13:47 Hej dziewczyny! Biorę Minulet od kilku dni (moje pierwsze tabletki i opakowanie) i oczywiscie pojawia sie pytanie od kiedy (od którego dnia) jestem zabezpieczona. Niestety nic o tym jasno w ulotce nie wyczytałam. Może ktoś mnie łaskawie douczy. z góry dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam Odpowiedz Link
lufciaaa Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 09.08.07, 18:13 Witajcie dziewczyny! Ja stosowalam najpierw Mercilon a potem Yasmin! Po Yasminie zle sie czulam i dlatego odstawilam w ogole tabletki! Teraz do nich wracam! Bylam u lekarza a ten w ogole mnie nie badajac polegał na mojej pamieci ktora niestety okazala sie znowu zawodna! Zamiast Mercilonu po ktorym czulam sie dobrze powiedziałam mu że brałam Minulet! Zastanawiam sie co teraz zrobić? Czy isc zmieniać recepte czy spróbować tego Minuletu? Czy w ogole tak można? Co sądzicie? Z gory dziekuje za odpowiedzi! Odpowiedz Link
duraverita Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 28.08.07, 19:19 Witam wszystkich! Chciałam zapytać po ile wy kupujecie Minulet? Na ulotce, którą kiedyś dostałam od ginekologa było napisane że jest po 19 zł, ale w moim mieście ceny dochodzą nawet do 34! Odpowiedz Link
gosssia_g Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 05.12.07, 21:29 u mnie cena:22zł Odpowiedz Link
beba2 Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 16.02.09, 12:25 Oto jaką odpowiedź dostałam z firmy Wyeth w sprawie Minuletu: "Szanowna Pani, Firma Wyeth wycofała się ze sprzedaży preparatu Minulet na polskim rynku. Według ostatnich danych w niektórych aptekach mogą się jeszcze znajdować ostatnie opakowania tego preparatu. Na dzień dzisiejszy firma Wyeth nie planuje ponownego wprowadzenia preparatu na rynek. Z moich ostatnich informacji wynika również, że żadna inna firma nie sprowadza tego preparatu w imporcie równoległym. " Szkoda. Odpowiedz Link
lime-tte Re: WSZYSTKO O MINULET - pytajcie i radzcie 31.05.09, 16:57 Właśnie się dowiedziałam , że wszedł do sprzedaży zamiennik Minuletu o nazwie Sylvie30. Kosztują przyzwoicie bo niecałe 20zł. Dla tych które stosowały Minulet i były zadowolone to super wiadomość. Odpowiedz Link