Gość: kontestator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 15:45 stawiam ich na równi z Jacykowem, Fofemniak i innymi tego typu, indywiduami. bleeeeee Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ronin13 Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 16:16 Ciekawe kim jest Pan Kontestator...o takim "indywiduum" nie słyszałem... i chyba dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYTAT Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 16:16 "...Jakiś procent minimalizmu, bądź modernizmu znajduje się w naszej linii stylistycznej, ale staramy się ją przełamać czymś miękkim..." ?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: 195.116.98.* 09.10.09, 17:18 @kontestator zauważ że Jacyków i pani Foremniak nie mają żadnych talentów poza talentem do lansu a ci goście przynajmniej na architekturze sie znają ... www.tnij.org/wowez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.toya.net.pl 09.10.09, 17:37 jechac jada, ale wywiad czytaja, a to ciekawe ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: str Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.10.09, 18:35 nie wazne czy podobaja mi sie ich projekty czy nie ale sie ciesze ze sa Polakami i im sie udaje. kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 19:13 a ja uważam, że ten po prawej jest fajniejszy od tego po lewej;) gratuluję, tylko co to jest ten wallpaper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worekzpiachem Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 19:15 czyli teraz każdy projekt z firanką będzie zerżnięty z moomoo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.ghnet.pl 09.10.09, 19:29 nudny ten wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 19:48 Serio...to proponuje się zapoznać z twórczością Shigieru Bhana, bo ten dom 360 się zapowiada zupełnie podobnie jak juz zrealizowany Bhana...a co do X, Z, S ,G , Q hausów to już naprawdę CIĘZKO....JEDNE A TE SAME PUDŁA! PUDŁO Z FIRANĄ, PUDŁO Z OKIENKIEM TAKIM A TAKIM... Ciut inne Tamizo i tyle...sory, zawsze motywuje ludzi ale to juz przesada, nic jeszcze nie zrealizowane a wypowiedzi jakbyście starymi STARarchitektami byli...troche pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad wojtek Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 20:23 www.shigerubanarchitects.com/SBA_WORKS/SBA_HOUSES/SBA_HOUSES_18/SBA_Houses_18.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 20:31 momofortazmizo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraschan Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.09, 20:45 @ Wojtek zgadzam się z Tobą i trzymam kciuki za moomoo, oby nas zaskoczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:P Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: 217.17.37.* 09.10.09, 20:49 Gość: gosc ;"a ci goście przynajmniej na architekturze sie znają" Myśle że to zbyt duże słowa. Zeby znać sie na architekturze to trzeba skończyc studia odbyc praktyke ktora pozwoli przebrnąc przez jakrze cieżkie zagadnienia etapu projektu jakim sa; projekt budowlany i projekt wykonawczy oraz cała sterta papierow przy okazji. Myśle że kazdy ktory przebrnał przez ten etap w swoim zyciu nabrał tej jakrze waznej "POKORY",ktorej w wydaniu wyzej wymienionych panow troche mi brakuje. Wracajac do tematu i opini tutaj zamieszczanych chciałbym poruszyc dyskusje ktora zapoczatkowała Olga Bogucewicz na łamach wrzesniowego miesiecznika Architektura&Biznes artykułem o jakrze trafnym tytule; "Co roku lifestylowy magazyn "Wallpaper" podaje liste najlepiej zapowiadajacych sie pracowni architektonicznych.Od kilku lat znajduja sie na niej rownierz biura polskie.Biorac jednak pod uwage nominacje,nasuwa sie pytanie - według jakiego kryterium powstaje ta lista?Lajfstajlowego?Architektonicznego?W cyklu postanowilismy przyjrzec sie atmosferze,jaka panuje na młodej scenie arch.,sprobowac oddzielic zjawisko tzw.lansu od prawdziwych wartosci architektonicznych. Dodam ze w dalszej czesci zamieszczono wywiad z TAMIZO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 22:46 ten POOPOO lewej TOOTOO prawdziwy cwaniak i kombinator - znam osobiscie i trzymam sie daleko od takich jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin13 Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 22:53 Ciekaw jestem jak Pani Olga Bogucewicz definiuje te "wartości architektoniczne"? Architektura od zawsze powstawała DLA LUDZI, a nie dla samej architektury. Ludzie się zmieniają, a razem z nimi architektura. Czy to jest lans???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin13 Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 22:54 Mój post miał być do Gość:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 23:01 Czytalem artykul w "Architektura&Biznes" Zgadzam sie w 100%! Nie mam zielonego pojecia kto i w jaki sposob tworzy liste mlodych, najlepiej zapowiadajacych sie pracowni architektonicznych NA SWIECIE!!! Ja na prawde zycze im samych sukcesow, ale na milosc BOSKĄ! - to lekka przesada! Znam przynajmniej kilka na prawde swietnie zapowiadajacych sie pracowni w Polsce, ktorym moomoo nie dorasta do piet............ zenujace! Swoja droga dam Wam chlopcy z moomoo drobna rade: WIECEJ POKORY! Bo to troche nie przystoi w tak mlodym wieku udawac tak doswiadczonych architektow. Pewnosc siebie to dobra cecha jednak nie wiecie jak zniej korzystac. >>> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.09, 23:36 zawszew uwazalem ze moomoo niezle kmini ale na boga, te wypowiedzi wskazuja na ultradalnow, zenujace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscik Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 23:41 pierdo..lenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:P Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: 217.17.37.* 09.10.09, 23:42 Mysle ze wartosci architektoniczne nabywa sie z wiekiem i doswiadczeniem zawodowym zdobytym pod okiem bardziej doswiadczonych architektow. A co do stwierdzenia "Architektura od zawsze powstawała dla ludzi ,a nie dla samej arch......." Mysle ze ludzie jeszcze nie zmienili sie na tyle zeby pokochac tak mocny minimalizm.Podaj mi chociaz kilka osob ktore chciałyby zamieszkac w takim domu.Ludzie wracajac do domu potrzebuja ciepła a nie chłodnego minimalizmu.Wiele podobnych rzeczy powstało na całym swiecie ale ludzie ktorzy pozniej tam mieszkali sami stwierdzali,ze nie sa to przestrzenie przyjazne człowiekowi.Nie krytykuje i nie neguje tego nurtu bo sam za nim przepadam ale w zyciu codziennym sie on nie sprawdza i nie jest akceptowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssman Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 00:57 nuda... nuda... nuda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorion Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.toya.net.pl 10.10.09, 01:01 Żenujący wywiad. Nie wiem co gorsze pytania czy odpowiedzi. Ale za to zdjęcie "wylaszczone" odpowiednio. Tylko chyba zamiast "bryły" powinien być "pudelek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasaman Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.09, 01:23 to zdjęcie jest zrobione w berlinie na heckechemarkt przed DOMem Odpowiedz Link Zgłoś
normanfoster Re: Wywiad BRYŁY: Moomoo 10.10.09, 11:40 "Projektowanie często łączy się z działką" ...firanka często wisi w oknie... Odpowiedz Link Zgłoś