Gość: jozue IP: *.chello.pl 19.10.09, 13:07 brawo wrocek ! architektonicznie wrocław napewno nudny nie jest,tak trzymać, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzegorz brzeczysz Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.54.174.143.tvksmp.pl 19.10.09, 13:34 swietne! norman foster juz 30 lat temu takie budynki projektowal widac, ze chlopaki wiedza od kogo zgapic ;-p a ta makiete to chyba student 1 roku im robil po godzinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: 195.116.98.* 19.10.09, 13:41 Przypomina to secesyjny budynek obłożony nowoczesną elewacją.Ale ja sie słabo znam na architekturze więc pewnie nie mam racji ... www.tnij.org/krawat2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 13:52 ale dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozue Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.chello.pl 19.10.09, 14:54 to że śmierdzi fosterem nie znaczy że jest bez wartości,tak się w architekturze porobiło że wszystko "czymś śmierdzi", Odpowiedz Link Zgłoś
jezorek83 Re: GAMMA Office we Wrocławiu 19.10.09, 15:13 Foster przyfosterzył już jeden badziew w polsce z którego co chwila cos się sypie i jest brzydki. A to jest OK, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.ghnet.pl 19.10.09, 15:23 Okropny opis, nie da się tego czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyspec Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.ghnet.pl 19.10.09, 15:27 Nie wiem czego się spodziewacie, wasze projekty są z pewnością o niebo lepsze. Nie wiem tylko dlaczego ich nie pokazują.W obecnych czasach trudno o przełom, bo niestety architektura skończyła się na Moderniźmie, wszystko już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.grupa5.com.pl 19.10.09, 17:06 rzut sfastyka!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbkn Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.146.19.106.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.09, 19:46 Poprawne, ale bez fajerwerków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon-izrael Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.chello.pl 20.10.09, 09:54 do jezorek83: twój stary normaln foster! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.abg.com.pl 20.10.09, 10:05 Ale zerżnięte - media.xella.pl/pkf/1198/64827/metropolitan-warszawa-02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamrat Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.10.09, 15:34 Jasne, że podobny, tylkoz warszawskiego się sypią płyty a z wrocławskiego nie bedą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.dyn.versateladsl.be 20.10.09, 23:22 i wreszcie logo komponuje się jakoś z całością!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 00:03 ale kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabitzstrasse Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 13:19 Wrocławska architektura w końcu dogania warszawską. Przypomina to wreszcie coś współczesnego, a nie typową do tej pory postmodernistyczną taniznę. Klimat jak ze Służewca. Oby taki poziom się już utrzymał, a tandeta z bieda-tynkiem i refleksyjnym szkłem (jak c. orląt, archicomy, biurowiec Ghelamco na Bema itp.), tj. w "stylu czasu transformacji" dominującym przez lata 90-e, już nigdy więcej we Wrocławiu się nie pojawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: 79.110.198.* 21.10.09, 16:20 architekci z Warszawy podnieśli poziom wrocławskiej architektury,wrocławscy architekci muszą równać do Kuryłowicza,Rzyskiego cz JSK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: never mind Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: 212.59.248.* 21.10.09, 20:51 Jakk dla mnie to drugi metropolitan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.o Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.175.144.172.koba.pl 23.10.09, 00:01 Ameryki nie odkryli, ale niezly jest ten budyneczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjj Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.plustelecom.ru 23.10.09, 09:23 No to że fasady podobne to już plagiat.... ciekawe tylko że to coś w Warszawce jak zawsze pasuje do otoczenia jak gó... w Galerii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptik Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.09, 00:20 poczekamy na realizacje tych balkonów technicznych i tarasów i dopiero będzie można się wypowiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad_ Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 00:48 zabawne komentarze dotyczące zrzynania z warszawskiego budynku Fostera - przeciez to ze elewacja jest po krzywej - to jeszcze nie znaczy ze to budynek Metropolitanu - rzuty sa zupelnie inne, detal elewacji rownież, a makieta - wyglada na roboczą - co pewnie niewielu dostrzega - bo w Polsce się prawie wogóle nie pracuje na makietach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dokr Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: *.aster.pl 12.11.09, 13:11 Wole planowane biurowce Kulczyk Investments szczerze mowiac. Widzieliscie zrzuty? niezle Odpowiedz Link Zgłoś
kot_brzydal Re: GAMMA Office we Wrocławiu 13.11.09, 17:51 Jestem z Wrocławia to się cieszę :) A tak na poważnie, to jestem zdania, że we Wrocku buduje się dobrze. Może nie wszystko, ale są fajne projekty. Z jednej strony jest (moim zdaniem nie najpiękniejszy) SkyTower o którym mówi cała Polska, paskudne Grunwaldzki Center i kilka naprawdę paskudnych galerii handlowych (których też niestety wszyscy wiedzą :S). Jest jednak i druga strona medalu. Projekty takie jak Odra Tower, Piastowskie Lofty czy nawet skromny apartamentowiec Marina Topacz, to może nie zjawiska na skalę światową, ale kawałek bardzo dobrej architektury. W moim laickim naturalnie odczuciu :) Szukasz niebanalny dodatków do swojego domu? Sprawdź www.uglycatz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Re: GAMMA Office we Wrocławiu IP: 213.25.123.* 01.12.09, 14:25 kuryłowicz to przereklamowany projektant,bufon jakich mało, który nie potrafi wykonać spójnego projektu wykonawczego, wiem coś o tym bo pracowałem na budowie biurowca w Wawie, który został przez niego zaprojektowany, szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś