Dodaj do ulubionych

Dom z opału

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 14:03
stosując tą metodologię to nad wodoą należałoby przykleić kropelką trzciny do ściany z silki... to nie jest architektura a wizualizowanie, a sam dom dość mocno studencki
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Dom z opału IP: 195.116.98.* 24.03.10, 14:32
      Problemem może byc łatwopalnośc takiego domu.Lepiej nie używac w nim zapałek ani nawet zapalniczki
      ...
      www.nokaut.pl/#pid=38177
    • Gość: hahahaa Re: Dom z opału IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 14:45
      Naprawdę czadowe. Jesteście jedynie i oryginalni. W końcu nie ma to, jak pomysł na schemat i architektura idzie dalej. Ciekawe czemu nic do siebie tu nie pasuje patrząc na wnętrza z osobna.
    • Gość: M.M Re: Dom z opału IP: *.chello.pl 24.03.10, 15:58
      Najgorsze i mega ohydne są meble w kuchni i w jadalni. Ja wiem, że Roman Rutkowski ma wszystkie pomieszczenia tak wykończone, i w ogóle jest czad, ale jak dla mnie kuchnia w płycie wiórowej jest conajmniej niehigieniczna. Pomijam aspekty wizualne, po kilku latach.
    • Gość: lovly Re: Dom z opału IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 16:38
      M.M. - ale jest ten ogień ! Ponadto to super idea i o to chodzi w życiu.
    • Gość: ... Re: Dom z opału IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:46
      ale syf
    • Gość: koko Re: Dom z opału IP: *.centertel.pl 24.03.10, 16:57
      mi się strasznie podoba! nie widziałam nic podobnego wczesniej
    • Gość: gosc Re: Dom z opału IP: *.ramtel.pl 24.03.10, 17:19
      tabloidyzacja i efekciarstwo zaczyna mnie przerazac. czy projektowanie ma sie sprowadzac do wymyslenia chwytliwej nazwy? moze ktos ulepi dom z kupy, to bedzie hit!
    • Gość: haha Re: Dom z opału IP: *.centertel.pl 24.03.10, 17:32
      twoja matka to kupa
    • Gość: gt Re: Dom z opału IP: 199.67.203.* 24.03.10, 17:35
      uroczo będą wyglądały te klocki opałowe po 10 latach na słońcu, deszczu i śniegu. dom może wtedy stanąć drug raz do konkursu, tym razem jako HubąOtulony. chyba, że autorzy planują wymianę tego sajdingu co roku.
    • Gość: leśniczy Re: Dom z opału IP: *.ost.sgsnet.se 24.03.10, 19:20
      prędzej DOM W OPALE niż Z opału, a jeszcze lepiej... PRZYPAŁ. nie widzę w tym żadnych innowacyjnych rozwiązań.. zastosowane rozwiązania to lata 60, 70. Przykre, że zaprojektowali to studenci. PS. sam nim jestem.
    • Gość: leśniczy Re: Dom z opału IP: *.ost.sgsnet.se 24.03.10, 19:27
      nie ma to jak cenzura na bryla.pl (usuwanie komentarzy) ...wolności słowa się zachciało, zapomniałem, że to polska.
    • Gość: gosc Re: Dom z opału IP: *.215.87.213.getinternet.no 24.03.10, 19:31
      projektanci maja wielkie pojecie o zastosowanym materiale, o drewnie dowiedzieli sie z telewizora albo playboya dla architekow typu wallpaper
    • Gość: huberto Re: Dom z opału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 21:02
      syf miłego mieszkania
    • Gość: jack Re: Dom z opału IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 21:03
      Budowanie domu - jakiegokolwiek - na terenie leśnym to draństwo. Dewastacja tego miejsca na wiele dziesiątek lat. Postępująca dewastacja, należy zauważyć.
      Amerykanie już to przerabiają od stu lat
    • Gość: gosc Re: Dom z opału IP: *.ramtel.pl 24.03.10, 21:35
      do goscia wyzej- to jaki magazyn o architekturze Ty polecasz?
    • Gość: gość Re: Dom z opału IP: *.swmed.edu 24.03.10, 21:48
      Rozumiem, że redaktorzy "Bryły" mają swoje upodobania, ale dobra architektura to nie tylko postmodernistyczne klocki. A co do tego konkretnego budynku, to raczej pasuje do działu "Makabryła". Paskudny projekt, paskudny kształt, paskudne wykończenie i zero oryginalności.
    • Gość: gość przypadkowy Re: Dom z opału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 00:24
      Gościu od Makabryły , znasz tylko jeden przymiotnik czy jesteś może w stanie szerzej opisać swoje wrażenia ? czy jest tu ktoś kto posługuje sie jakimiś argumentami czy tylko sami aroganci którzy nic nie stworzyli ale chętnie skomentują pracę innych, sorry ludzie, dla mnie wygląda z pewnościa inaczej niż te nudne sztampowe domki w filarkami więć nie bardzo kumam czemu tak jedziecie po autorach? Pewnie dlatego że jesteście Polakami.... z domków z filarkami ;-)
    • Gość: m Re: Dom z opału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 00:37
      jak oglądam zdjęcia wnętrz to i tak patrzę przede wszystkim na obrazy na ścianach, to czy są i jakie najlepiej opisuje właścicieli
    • Gość: gosc Re: Dom z opału IP: *.ramtel.pl 25.03.10, 00:56
      gosciu przypadkowy - to jest portal głownie dla architektów i wypowiadaja sie tu w wiekszosci architekci, a rozmowy dotycza architektury. dlatego tekst nt. domkow z filarkami zupelnie nie trafiony. to tak jakbys na forum jazzowym wzymyslal krytykujacych slaby kawalem od sluchaczy disco polo. litosci!
    • Gość: Dwakroki Re: Dom z opału IP: 140.209.227.* 25.03.10, 02:32
      Kuchnia ze sklejki wydaje mi się okrutnym pomysłem: nawet na wizualkach wygląda tak sobie. W prawdziwym życiu będzie nie tylko odstraszała, ale będzie niepraktyczna i niewygodna (vide krzesła).
    • Gość: Hheja Re: Dom z opału IP: 166.205.5.* 25.03.10, 06:07
      Rzeczywiscie straaaaaasznie przytulne wnetrze. Betonowe... Efekciarstwo znow kruluje a funkcjonalnosc zanika. Gdzie mydlo odlozyc w wannie??? Oby nikomu innemu juz nie zaprojektowali domu
    • Gość: o Re: Dom z opału IP: *.rkwmail.pl 25.03.10, 08:31
      fajny pomysł - w sosnowym lesie, moge tam zamieszkac
    • Gość: suflet malinowy Re: Dom z opału IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.10, 10:20
      Gościu przypadkowy - Twój problem polega na tym, że wszystkich, których nie porwie ten szałowy domek sprowadzasz do wielbicieli filarków. Pewnie w ten sposób łatwiej znieść krytkę, bo w końcu, co oni wiedzą, jak kupują katalogi. Prawda jest taka, że teraz każdy indywidualny projekt jest już czymś szczególnym, bo oznacza, że ktoś coś jednak chce zrobić i posiadać autorskiego. Architektom gratuluję więc znalezienia inwestora, bo to już sukces. Dom dla mnie okropny, chaotyczny, oparty o jedną ideę i tyle.
    • Gość: gość przypadkowy Re: Dom z opału IP: 212.160.172.* 25.03.10, 11:11
      Suflecie malinowy - mój problem polega na tym że w tych komentarzach, jak pisze Gość w większości architektów , nie mogę się doszukać nuty konkretnych zastrzeżeń , kosntruktywnej krytyki pokazuającej , błędy, nidociągniecia fachu architekta. Dlatego być może uznałem ze jednak większosć wypowiadających się tutaj nic konkretnego napisać najzwyaczajniej w świecie nie umie. Przeceiż większość postów tutaj dotyczy gustów , tak mnie przynajmniej jako laikowi który lubi popatrzeć na inne domy się wydaje. Bo czy betonowa podloga świadczy o kunszcie architekta czy raczej o tym jakie ktoś ma wyobrażenia ciepła domowego ogniska. widziałem na tej stronie kometarze do domu kawalerki- tam przynajmniej częsciowo pojawiaja się uwagi co do reguł projektowania a tu . Nic poza sloganami. Jeżeli to forum architektów to pokażcie siłe waszej wiedzy i kultury dyskusji. Tego też się oczekuje od ludzi z wyższym wykształceniem. Zdadzam sie z Dwakroki że krzesła nie będą wzmacniać zapędów do długich biesiad przy stole. No cóż ale może klienci wcale nie pplanują tak spędzać czasu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka