Dodaj do ulubionych

Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit

• Gość: Reyk Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.gemini.net.pl 06.04.10, 19:55
      jednym się będzie podobać, innym nie. O to chodzi w sztuce.
      www.go4trip.pl/ -
    • Gość: jk Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: 95.108.16.* 06.04.10, 20:14
      nie podoba mi sie jak ktos powiedzial podwojne dildo, troche koloru owszem super ( w brukseli sa super dzialania tego typu ) ale tu za duza skala :D 115 metrowe prącia ?? :D..

warszawa to oblecha !!!
    • Gość: zacier Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 21:47
      oblecha to twoja stara.
    • Gość: 2222 Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 22:45
      bleee... straszne
    • Gość: 2222 Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 22:47
      do jk - ja uwielbiam warszawę - pozdro z poznania!
    • Gość: herbie hang a cock Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.chello.pl 06.04.10, 22:49
      a twoja stara zacier jest u mnie na chacie i znowu nie chce wyjsc
    • Gość: Dariusz Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.10, 04:27
      Co za koszmar! Wzwód prącia, czy co?
      Typowe dla naszych czasów!
      Głupota, miernota i brzydactwo
      uniesione do wysokiej rangi.
    • Gość: Dariusz Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.10, 04:35
      Dla jednych to sztuka!
      Tylko dlatego że prowokuje?
      Tylko prowokacja, to nie sztuka.
      Bo wtedy zrobienie kupy na schodach przed
      wejściem np: do katedry Watykańskiej
      to sztuka czy co?
    • Gość: tylko Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: 78.89.48.* 07.04.10, 08:44
      jaki wplywowy klient, taki wybrany przez niego "artysta" - nominacja na Makabryle Swiatowa
    • Gość: konstruktor Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 11:16
      "Wieża Eifela po efekcie cieplarnianym".
    • Gość: konstruktor Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 11:19
      Czasem jak wrzucę do "Robota" jakąś konstrukcję
      i jest błąd w pliku - to takie jajca mi wychodzą.
    • Gość: student-architektu Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.04.10, 13:57
      widac jak polska holota zna sie na architekturze i konstrukcjach !!! projekt jest pomyslowy i ma szanse zaistniec w londynskiej spolecznosci, ale wy tego nie zrozumiecie bo cale zycie jestescie karmmieni klocami polskich pseudoarchitektow! niewiecie jak jest w Londynie, niewiecie co sie tutaj ceni wiec po co glosujecie? czy to jest projekt dla jednego z polskich miast? nie.... niewiem nawet po co serwis tej strony umiescil te ankiete na polskiej stronie!
    • Gość: laef Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 14:49
      student architekt - nie znasz się, bo uważasz, że to coś ładnego. może w kategorii studenckiej.
    • Gość: future-man Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.chello.pl 07.04.10, 15:06
      grasshopper rockz da house. pogadamy za 10-15lat
    • gsb Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit 07.04.10, 15:40
      Anish Kapoor to wybitny rzeźbiarz i myślę, że ta czerwona membrana wewnątrz wieży na dole będzie robiła oszałamiające wrażenie oglądana z dołu. To jest - mam nadzieję - zaprojektowane do oglądania z poziomu człowieka a nie jako makieta. ALE i tak inwestycja jest bez sensu. Wieżę Eiffela zaprojektowano u progu XX wieku, aby pokazać, że budowa takich konstrukcji jest możliwa. Dziś wiemy, że dużo wyższe i dziwniejsze cuda da się... Jak na taras widokowy to za duży zbytek.
    • gsb Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit 07.04.10, 15:42
      aaa, i jeszcze te "penisy". Znając twórczość Kapoor'a myślę, że ten erotyzm jest zamierzony. W ogóle polecam poczytanie o nim i przede wszystkim pooglądanie jego prac w i-necie (też filmów z wystaw).
    • Gość: london-london brid Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.chello.pl 08.04.10, 08:35
      dzieki ale nie skorzystamy
    • stanleykubrick Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit 08.04.10, 09:21
      Lubię twórczość Kapoora. W pierwszej chwili byłem rozczarowany, ale przyziemie wydaje się ciekawe, a w końcu to będzie bezpośrednim stykiem budynku z człowiekiem. Mimo wszystko to spora budowla i taka miniatura nie oddaje do końca jej charakteru. Ponadto przyznam jednak, że forma sama w sobie nie budzi super wrażenia, ani też póki, co nie wskazuje na potencjalną ikonę, jak zamierzają. Sama ekspozycja konstrukcji to również już raczej znak niedalekiej, ale przeszłości. Co do erotycznych skojarzeń, to jego twórczość miała zwykle taki pierwiastek organiczny. Do tego warto dodać, że jednak to nie jest architekt, ale z architektami współpracuje. Np. www.a212.com/2009/12/architect-monte-st-angelo-subway.html
    • Gość: jk Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: 95.108.16.* 08.04.10, 12:25
      future-man dokaldnie ewidentnie grasshopper :D też sie tym interesujesz?
    • Gość: info Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: 94.230.21.* 08.04.10, 18:06
      UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWNICTWA:

www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html
    • Gość: G London Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.christophersmallwood.co.uk 09.04.10, 09:15
      do gosc625: to nie Stefan Wermuth jest na zdjeciu tylko Anish Kapoor, autor projektu. Zdjecie podpisane jest nazwiskiem photografa i wlasciciela praw autorskich. Pomysl chwile zanim blysniesz komentarzem...jezeli potrafisz...
    • pawcio723 Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit 09.04.10, 11:17
      a mnie sie podoba :) pomyslowo
    • Gość: Oceniacz Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 11:42
      Patrząc na tą niby rzeźbę, niby budynek muszę stwierdzić, że to, czy ona zostanie zbudowana czy nie jest kompletnie bez znaczenia. Sam projekt niczym specjalnym nie wyróżnia - ot, kolejna chęć zmałpowania sukcesu wieży Eifla. Jest to nieświeży, banalny projekt. Dziś wysokie budynki to jest norma, więc bardziej liczą się inne pomysły. W dodatku wieża Eifla jest doskonale wkomponowana w tkankę urbanistyczną - obecnie już nikt tak o przestrzeń nie dba, bo place są za drogie, więc ten żelbetonowy stwór będzie stał gdzieś sobie z boku jak przeciętny przerośnięty uczeń na klasówce.
    • the-only_el_matador9 Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit 09.04.10, 13:59
      świetny, nowatorski i ekscentryczny zarazem, typowo angielski pomysł z tą Wieżą Czerwonej Miedzynarodówki i rewolucyjnego Komsomołu w królewskim Londonogradzie, stanie się z miejsca miejscem kultowym dla wszystkich młodych neo-komunistów świata, widocznie grób ukochanego Karola Marksa na jednym z londyńskich cmentarzy to dzisiaj jakby trochę co nieco za mało...
    • Gość: pew Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.elpos.net 09.04.10, 14:11
      Mi to przypomina ruiny kolejki górskiej po katastrofie. Do projektu Tatlina temu czemuś jest daleko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka