Gość: gośc IP: 195.116.98.* 19.04.10, 16:46 Szkoda że komuniści takich bloków nie budowali tylko okropne szare klocki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sd Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.static.vip-net.pl 19.04.10, 17:13 mmm.....słabe wizki ale cos ciekawego powstanie, troche taki zamek naszych czasow, ciekawe jak bedzie sie komponowac z zabudowa wroclawia......corte verona- fajna nazwa, tak po wlosku hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: contener avona Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 17:37 predzej;d Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Re: Corte Verona we Wrocławiu 19.04.10, 18:01 Na Karowej w Warszawie obok Instytutu Socjologii jest taki blok. Fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.cpe.ge-1-1-0-1310.vbrnqu2.customer.tele.dk 19.04.10, 18:05 dziwne ze dali rendery, skoro obiekt jest juz prawie gotowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcja Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: 94.230.21.* 19.04.10, 18:49 UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWNICTWA www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/komu-jakie-uprawnienia_66729.html Dziękuję BRYLE za nieusuwanie tej ważnej dla branży budowlanej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.sunnet.3s.pl 19.04.10, 20:39 pierwszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rykitiki Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.10, 21:21 W rzeczywistości wygląda o wiele lepiej niż na tych wizkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hijack Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.10, 22:24 no moze w rzeczywistosci ... bo na wizkach nizely gniot :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: 109.243.250.* 20.04.10, 01:03 Ten budenk juz stooi i wyglada naprawde ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 01:12 gsb - ten blok na karowej jest za_jebisty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50cent Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.szczecin.mm.pl 20.04.10, 07:59 wroclaw.hydral.com.pl/foto/321/321111.jpg wygląda trochę jak Amsterdam 30 lat temu, ale zawsze to coś innego niż tynk;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan A Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.ost.sgsnet.se 20.04.10, 09:15 w rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż w rzeczywistości :) dobry projekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstruktor=konstr Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: 217.153.125.* 20.04.10, 13:43 @AKCJA, czlowieku w tym kraju konstruktorzy mieli mozliwosc projektowania w czasie komuny, jak to sie skonczylo to wystarczy sie rozejrzec...Kostka mazowiecka, dachy typu "czolo debila", itd. Znam wielu swietnych konstruktorow, ktorym w zyciu nie pozwolilbym projektowac architektury. Prawda jest taka, ze bez odpowiedniego wyksztalcenia nie jestescie w stanie zaprojektowac sensownego budynku, po prostu, moze wam sie wydawac, ze architektura polega na rysowaniu i ze tez to potraficie, ale jestescie w bledzie. Chodzi wam tylko o kase, tylko i wylacznie, w d..pie macie jakosc architektury, przestrzeni, chcecie sie dobrac do rynku. W zachodnich krajach, gdzie konstruktorzy maja wiecej do powiedzenia jest zupelnie inna kultura projektowania a co wiecej lepsza kontrola samorzadu nad tym sie buduje. U nas skonczyloby sie to poglebieniem chaosu przestrzennego i wywypem nedznej jakosci domkow i mieszkaniowek a do tego doszedlby jeszcze dumping cenowy, ktory dotknalby wszystkie branze projektowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goźdź Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.lodz.mm.pl 20.04.10, 16:51 Robiłem tam wizki do projektu wnętrz jednego mieszkania i faktycznie - na żywo lepiej to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.10, 20:14 przechodze obok niego codziennie i musze przyznac ze ma paskudna elewacje, zdjecia nie oddaja rzeczywistosci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławiak Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 22:36 Szczerze-piszecie, że ciekawy, że na żywo prezentuje się lepiej. Absolutnie nie mogę podzielić tej opinii, bo to jest ogromny kloc, zbudowany z kontenerów (tak to wygląda, jak małe pudełka poukładane na sobie). Nijak ma się do to otaczającej zabudowy - żaden obiekt w okolcy nie jest tak przytłaczający, nawet hale fabryczne pobliskiego Hutmenu. Poza tym ten budynek naprawdę niczym się nie wyróżnia, chyba że tą paskudną elewacją. A poza tym co to ma wspólnego z Weroną? Byłem, zobaczyłem, ale to nie to :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.10, 08:04 jak sie prezentuje w otoczeniu? a jak kupa cagieł może się prezentować obok zajezdni autobusów i huty miedzi? Ten budynek jest przepaskudny (mam dużą awersję do klinkieru)- dynamiczna bryła przechodząca w monotonię i elewacja w stylu "sen szalonego architekta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: 88.200.98.* 21.04.10, 10:34 jestem wlasnie w ljubljanie na slowenii i jest tu cos lepszego a itak nikt sie tym nie zachwyca :) www.ofis-a.si/default.cfm?Kat=0309&ProdID=65 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 16:05 Codziennie tamtędy przejeżdżam - z bliska wygląda ohydnie, jakby kupy na piasku, sraczkowaty kolor a nie czerwony , pomysł ciekawy ale elewacja psuje całość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad_verony Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: 89.174.38.* 21.04.10, 16:08 Kwestia gustu, ale z bliska ta klinkieropodobna elewacja wygląda dość tandetnie i mam wrażenie że wytrzyma niedługo. Fakt, że wyróżnia się z otoczenia, ale za sąsiadów ma fabrykę, market, zajezdnię MPK i wczesnokomusze, czteropiętrowe bloki więc naprawdę ciężko się nie wyróżniać :) Inna sprawa, że nie wygląda to na akryl, więc za szybko się chyba nie zabrudzi.. Niezaprzeczalną zaletą jest lokalizacja - w mieście a nie na wygwizdowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 17:32 fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.chello.pl 21.04.10, 18:54 Nie widzialem na zywo, ale to co widze tu zapowiada sie na dobry projekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Corte Verona we Wrocławiu IP: *.218.146.194.generacja.pl 21.04.10, 23:19 Widzę to co drugi dzień i muszę wszystkich zmartwić, elewacja to najgorsze paskudztwo jakie kiedy kol wiek widziałem!!! składa się z małych "cegieł" przenikających się w dwóch sracz&^watych kolorach, po prostu nie da się uniknąć skojarzenia. Wszyscy znajomi i Ci w temacie architektonicznym i poza nim, krzywią się gdy widza ta konstrukcje, nigdy nie kupiłbym tam mieszkania, dobra bryła oszpecona elewacja straciła bardzo wiele, gratuluje autorowi cudownego smaku i poczucia estetyki! (ps; sam chciałem do was napisać o tym ewenemencie wręcz maka bryły, więc ciesze sie, że zostało to zamieszczone, dla chętnych moge nawet pokusić się o zrobienie temu zdjęcia) Odpowiedz Link Zgłoś