Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle we Wrocławiu

• Gość: a'postrof Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 14.05.10, 17:42
      Z'a mał'o apostrof'ów, kurn'a!
    • Gość: nikt Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.centertel.pl 14.05.10, 17:47
      widze ze Verona ma problemy ze sprzedaza reszty miekszan. nie dziwne skoro standard wykonczenia plytami gk pomiedzy mieszkaniami to normalka a woda stojaca caly rok w garazu na ciagach komunikacyjnych i na miejscach parkingowych to nie problem

a cena jak z bajki ;)
    • Gość: nikt Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.centertel.pl 14.05.10, 17:56
      gratulacje dla moderatora za usuwanie postow o fatalnym projekcie i wykonaniu (aka woda w garazu). teraz juz mam pewnosc ze ktos skasowal za ten art
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 18:07
      Dla mnie jest to jedno z najpaskudniejszych miejsc, kojarzy mi się z klaustrofobicznymi, ciasnymi, ciemnymi klatkami. W realu wygląda jeszcze gorzej:(
    • Gość: pozy Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 18:11
      @YaBol: Jeśli widzisz to gołym okiem, to chyba potrzebne ci okulary, bo się mylisz kolego. Zabawne jest to, że jeśli ktoś ma inny gust od twojego, to uważasz że mu za to płacą.
    • Gość: kretek Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 18:12
      "..Paul'a Heim'a i Albert'a Kempter'a."
      czy jedynym kryterium naboru do pracy w portalu internetowym jest analfabetyzm?
    • Gość: b. Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.connecta.pl 14.05.10, 18:40
      Oho, artykuł sponsorowany. Bo chyba nikt nie był w środku. Ten budynek składa się z betonowych klocków, przedzielonych ściankami z tektury. Nie mówiąc o jednym wielkim betonowym placu od podwórza. Nic tylko kupować!
    • Gość: mart Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 14.05.10, 18:42
      katastrofa na maxa.. nie wiem kto moglby zamieszkac w takim czyms..;/
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.icpnet.pl 14.05.10, 18:58
      Szybko się zestarzeje. Cegiełki się zakurzą i będzie straszyło. Mam nadzieję, że mieszkanka będą ciepłe.
    • Gość: Pandesowna Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 85.222.87.* 14.05.10, 19:03
      Przecież to jest bloczydło!
      Idiota-dziennikarzyna (apostrofy już inni wytknęli), pisze głupoty typu "charakterystyczne dla Wrocławia, wielowiekowe użycie cegły", a idioci-studenci architektury się zachwycają.
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 20:19
      Bryła budynku może się podobać lub nie - rzecz gustu. Ale sprawdźcie na stronie Verony układy mieszkań! To jest dopiero tragedia!
    • omgsmeagol Re: Nowe osiedle we Wrocławiu 14.05.10, 21:26
      jej coś prawie identycznego jest na przy ulicy Warszawskiej niedaleko PK mi się nie do końca podoba z tym że tam budynek stoi w samym centrum.
    • Gość: jejo Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 109.243.81.* 14.05.10, 23:00
      Mi się podoba taka stylistyka, przynajmniej bryła jest urozmaicona, a nie taka jednolita. Mała refleksja - czy elewacja nie przypomina wam nieco budynku na karowej w Warszawie?
    • Gość: luki Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.05.10, 23:13
      Nic tylko brać kredyt na 30 lat i mieszkać do końca lajfa w takim czymś... rewelacyjny mamy kraj:)...
    • Gość: jaś Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 15.05.10, 12:18
      gratulować polaczkom piekiełka! mnie się to osiedle podoba i tyle nieudacznicy!
    • Gość: kiwaczek11 Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.10, 14:12
      Nie wiem jak w realu, ale na zdjęciu budynek wygląda,jakby mieszkańcy mieli go porzucić , a nie się do niego wprowadzić. "Wspaniały" pomysł z balkonami na ostatnim pietrze - z trzech stron ściany i barierka. Sama przyjemność spędzać na takim tarasie rozprażone słoneczne letnie dni.
      Żeby budynek był architekturą musi być zarówno estetyczny i funkcjonalny. Wygląda na to, że w tym przypadku ani jedno , ani drugie.
    • Gość: pm Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 109.243.68.* 15.05.10, 15:41
      Moim zdaniem bardzo ładny.
    • Gość: Marek_WRO Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 16.05.10, 14:18
      Dajcie spokój! Może budynek jest ładny z zewnątrz, ale w środku to coś jak wczesne budownictwo po zakończeniu komuny w Polsce. Woda w garażu jest na porządku dziennym, częsty brak ciepłej wody (gdzie oni są podłączeni?) i najlepsze jest to że budynek prawie cały jest pusty...
    • Gość: do marek_wro Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.10, 08:06
      a jaki ma stac, skoro to dopiero budowa i nie ma pozwolenia na uzytkowanie!?!?!?!?!
    • Gość: SW Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.takko.de 17.05.10, 09:29
      to bardzo piękny i oryginalny projekt. Pokażcie mi ładniejsze osiedle we Wro...wszystkie inne to architektura albo zachowawcza albo nudna albo taka że człowiek sie denerwuje. Proszę o więcej takich projektów.
    • Gość: jon Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 17.05.10, 12:07
      budynek jeszcze w budowie a tu setka postów na "nie" krakacze i narzekacze w akcji,pytanie , na czyim są garnuszku???
    • Gość: mac Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 195.74.106.* 17.05.10, 14:54
      architektonicznie jak na Polskie warunki ciekawe. nie widzialem na zywo, ciezko oceniac wiec jakosc wykonczenia, mysle ze dopiero po wprowadzeniu zieleni budynek nabierze charakteru.
      ale to co mnie naprawde ciekawi to to ze w bryle, gdzie trafia duzo ludzi z linkow z gazeta.pl ZAWSZE wszyscy komentatorzy maja mocno okreslone zdanie i nigdy, przenigdy nie zdarza sie zeby wiecej niz kilka osob mialo cos pozytywnego do powiedzenia na temat prezentowanych projektow, realizacji, zwlaszcza na temat architektury wspolczesnej. najwieksza obelga, powtarzana po sto razy jest: komunistyczne pudelka, ewentualnie "klocki". rozumiem ze zyjemy w traumie po kilkudziesieciu latach izolacji, ale czym jest wiekszosc budynkow jesli nie pudelkami? czy komentatorzy kiedykolwiek zastananawiali sie dlaczego budujemy zazwyczaj w oparciu o siatki ortogonalne? czy to takie po prostu, narzekanie dla narzekania (pomijajac juz to ze w Polsce wszyscy znaja sie na wszystkim, a wiec i na medycynie i prawie i architekturze rowniez).
      dodam jeszcze ze nie jestem fanem plytek klinkierowych - jesli ceramika to prawdziwa, uczciwie murowana cegla, ale to i tak ewenement ze na elewacji budynku mieszkalnego pojawia sie cos innego niz wszechobecny tynk, i nie jest to tylko Polski problem, wszedzie na swiecie oszczedza sie na mieszkaniowce.
      zycze wszystkim nieco szerszych horyzontow.
    • Gość: nienta Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 17:13
      widziałam budynek i stwierdzam, ze wygląda na prawde nieźle. Uważam, że sie wpisuje i nawiązuje do pobliskiej ceglanej architektury. Płytki może z czasem nie będą wyglądać zachwycająco, ale czas zawsze weryfikuje projekty...uważam, że to jest dobra architektura(z formy, bo rzutów nie widziałam), ale ma prawo sie nie podobać. Wszystkim sie nie dogodzi...
    • Gość: gazeta.pl Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.grupa5.com.pl 18.05.10, 17:14
      Nie każdy może wie że bryla.pl pośrednio należy do G**NA WYBORCZEGO znaczy sie gazety wyborczej dlatego będę o tym pisał bo to jak ta gazeta kłamie świadomie to jak przekracza wyznaczone granice również na tym portalu sie najzwyczajniej w świecie w głowie nie mieści... Możecie i kasować moje posty ale z takim podejściem lepiej zamieszkajcie na Białorusi .
    • Gość: ana Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 12:59
      do keqi
      żelbet=żelbeton
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka