Dodaj do ulubionych

Może coś podpowiecie...

IP: *.kowalewo-pomorskie.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 17:59
Stoi sobie chałupka.Przyszło nam do głowy żeby sobie ją podnieść.I tu zaczyna
się problem.Wiem,że mozna zgodnie z zasadami(projekt,itp).Ale chodzi mi o
to,że chałupka jest dość stara i koszta tych uzgodnień są troszkę za duże
więc mozna troszke inaczej.Tzn:może np wymienić dach(wtedy nie trzeba tych
wszystkich pierdół)i po wymianie zgłosić adaptację strychu na pomieszczenie
mieszkalne lub cosik podobnego.Dodam,że mamy ocenę stanu technicznego więc
nie ma problemu z wytrzymałością.
Z góry serdeczne dzięki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek74 Re: Może coś podpowiecie... IP: *.kowalewo-pomorskie.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 18:03
      Jeszcze jedno.W ranie gdyby nie dało rady to może ktoś podpowie adres jakiegoś
      dobrego i niedrogiego!!!(jak dzisiaj zaśpiewał cenę to przysiadłem) projektanta
      z okolic Torunia.Mail exsodus@interia.pl
      • Gość: sierotka ma rysia Re: Może coś podpowiecie... IP: *.TELE.NET 30.03.04, 22:43
        a ty Piotrus to lubisz dobrze zarobic? Tak? No to daj i innym!!! Ten twoj
        projektant, tez by chcial kiedys chalupke, strych i takie tam....
        • Gość: ixi paradoks IP: *.acn.waw.pl 31.03.04, 15:02
          Wszyscy chcą niedrogo i tanio a powiedzcie moi mili czy jeśli ktoś jest dobry
          to dlaczego ma być tani. Dlaczego ma się równać z innymi którzy są po prostu
          przeciętni i są po prostu partaczami. Prada jest taka jeśli chcemy zaoszczędzić
          to i tak wydamy wiecej np. na poprawki a poza tym pewnie nie bedziemy
          zadowoleni z takiego "taniego i dobrego" projektanta. Wszystko co dobre jest
          drogie i tyle jeśli ktoś tego nie rozumie to kiep.
          • Gość: Piotrek74 Re: paradoks IP: *.kowalewo-pomorskie.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 15:55
            Dzieki za odpowiedzi.
            Natomiast jeżeli chodzi o to,że wszystko co jest drogie to musi być dobre lekko
            ogarnął mnie pusty śmiech.Otóż właśnie czytałem Angorę i jest tam artykuł na
            temat-uwaga-Mercedesa.Ludzie kupili sobie furę(najnowszy model za prawie pół
            miliona i jako pierwsi w Polsce).W ciągu dwóch lat samochód miał....40
            AWARII!!!!!!Oczywiście awarie nie były z winy producenta!!!
            I to jest wyjątek potwierdzający,że wszystko co drogie musi być dobre...
            Ale jak sądze nijak to się ma to mojego pytania...Cóż,pozostane KIEP..
            Pozdrawiam
            • Gość: ixi Re: paradoks IP: *.acn.waw.pl 31.03.04, 17:18
              To akurat zapewne jest tylko wyjątek ponieważ mercedes zawsze pozostanie w
              swerze marzeń wiekszości ludzi i to wlaśnie z powodu swojej niezawodności, a
              poza tym prawda jest taka, że czasmi jest tak iż cena nie idzie w parze z
              jakością ale z mojego doświadczenia jeśli kupię dobre spodnie powiedzmy droższe
              to bedę je dłużej nosił niż te za parę złotych. A co do architektów to polecam
              dokładnie oglądac ich wszceśniejsze dokonania a nie kierowć się ceną bo to
              bardzo złudna ocena. I to się tycz zarówno architektów jak i architektów wnętrz.
              Nie dja się nabrać cieniasowi który ci wciśnie kit za małe pieniądze a potem to
              ty będzoiesz się ztym męczył przez parę ładnych lat.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Piotrek74 Re: paradoks IP: *.kowalewo-pomorskie.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 18:57
                Wiem.Masz absolutna racje.Tylko wkurza mnie strasznie jak ktos pisze,ze probuje
                cos zachachmecic.Chodzilo mi tylko o to czy istnieje inny sposob na LEGALNE
                dobudowanie pietra,ale jezeli ktos tego nie rozumie to znaczy,ze KIEP.
                Pozdrawiam
                • Gość: ixi Re: paradoks IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.03.04, 22:40
                  ja nic o legalu nie pisalem jestem jak najbardziej za legalem dosc kretactwa.
                  Tyle ze nie ma tak naprawde nic dobrego za mala cene. A architektows to znam
                  tylko wnetrz i tylko w Warszawie. Pozdrawiam
    • Gość: 1amma Re: Może coś podpowiecie... IP: *.euron.pl 01.04.04, 11:39
      Zmieniając dach, naruszasz jego konstrukcję a taki remont już wymaga pozwolenia
      na budowe, myślę że lepiej skorzystać od razu z kompleksowego projektu który
      rozwiąże problemy tego dachu i zaadaptuje strych na potrzeby mieszkalne a
      dzięki temu na pewno zaoszczędzisz pieniążki.

• Gość: . Re: Może coś podpowiecie... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.04.04, 20:16
        "Zmieniając dach, naruszasz jego konstrukcję a taki remont już wymaga
        pozwolenia
        na budowe, myślę że lepiej skorzystać od razu z kompleksowego projektu który
        rozwiąże problemy tego dachu i zaadaptuje strych na potrzeby mieszkalne a
        dzięki temu na pewno zaoszczędzisz pieniążki."

Podpisuję sie obiema rękami pod tą uwagą: najtaniej wychodzą zmiany
        na papierze: czyli przy projektowaniu. Najlepjej pokaprysić, pomyśleć, w czasie
        rozmów z projektantem, wypracować kilka koncepcji: może to co chcesz zrobić w
        tej chwili niekoniecznie jest tym co by ci rzeczywiście odpowiadało...
        A potem zrobić dobry projekt techniczny który będzie bez zmian i większych
        niespodzianek zrealizowany.

Pozdrawiam

• Gość: Piotrek74 Re: Może coś podpowiecie... IP: *.kowalewo-pomorskie.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 21:47
          Dzieki za wszystkie podpowiedzi.Są jeszcze "normalni" forumowicze,którzy nie
          wietrzą w kazdym pytaniu podstępu o "kant".Czy to jest cos złego w tym,że
          człowiek chce coś zrobić taniej??!!Po to miedzy innymi jest to forum.A kto tego
          nie rozumie to KIEP.
          Pozdrawiam(nie omieszkam jeszcze kiedys zapytac o inne sprawy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka