Dodaj do ulubionych

Architektura w ruchu

IP: *.aircity.pl 12.10.10, 16:34
i dobrze niech budują.. trzeba w koncu znalezc architektoniczne symbole, style XXI w. ! tak jak dla średniowiecza gotyk, XXI wiek też powienien miec jakis konkretny określony charakterystyczny stajl. ;** PIERWSZAA
Obserwuj wątek
    • Gość: gee Re: Architektura w ruchu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 12.10.10, 19:01
      za 100 lat symbolem tamtej architektury beda budynki z elementami hologramowymi xD
    • Gość: WW Re: Architektura w ruchu IP: *.chello.pl 12.10.10, 22:07
      Architektura w ruchu, czyli po mojemu: archiruchadła, to idea stara jak nasz ubiegły wiek.
    • Gość: gosc Re: Architektura w ruchu IP: *.jetstream.xtra.co.nz 13.10.10, 08:52
      no wszystko pieknie, ale pojawia sie pytanie czy taka ruchoma architektura to jeszcze sie nazywa "architektura"?
    • Gość: gosc Re: Architektura w ruchu IP: *.jetstream.xtra.co.nz 13.10.10, 09:04
      ale czy architektura ruchoma nazywa sie jeszcze architektura?
    • Gość: gitz Re: Architektura w ruchu IP: *.bremultibank.com.pl 13.10.10, 09:19
      Na 8 przykładów tylko Millwaukee to coś konkretnego, reszta to projekty. Lepiej byłoby napisać artykuł tylko o tym muzeum, bo jest tego warte. Nie tylo "skrzydła", ale również świetne położenie nad brzegiem jeziora, wspaniałe światło wewnątrz. Na mnie ten budynek zrobił piorunujące wrażenie.
    • Gość: Alicja Re: Architektura w ruchu IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 11:07
      Ciekawe co ma muzeum Kafki z dr Housem...
    • Gość: Knusper Re: Architektura w ruchu IP: *.gemini.net.pl 13.10.10, 12:35
      Calatrava to geniusz, więc jego dzieła (przynajmniej niektóre) zawsze będą oddziaływać i fascynować nowatorskością. A czy jest to nowe podejście do architektury? No cóż, a wieże oblężnicze? Były połączeniem maszyny z architekturą - czyli w sumie tym samym, czym są te "ruchome budowle". Także jest to raczej odświeżenie starego jak świat pomysłu. Bardzo dobre odświeżenie, ale nie bądźmy jak James Cameron - twierdzący że gadżet 3D w kinie, wymyślony ponad 100 lat temu, został wymyślony przez niego przy okazji kiczowatego Avatara :) Ruch w architekturze był od zawsze, nawet głupie kury na dachu pokazujące kierunek wiatru na dobrą sprawę mogą być traktowane jako ruchoma architektura - wszystko jest tylko kwestią skali. Irytujące są takie teksty o nowatorskości jakiegoś pomysłu - kiedy okazuje się, że nowatorstwo ta idea straciła X lat temu :)
      To też tak jak z iPhonem - niby jest to najlepszy, niezastąpiony i obowiązkowy gadżet dla każdego za bagatela 4 tys. a okazuje się że lepsze funkcje ma HTC Desire - ponad 2 razy tańszy...: HTC-Desire.notlong.com tu można przeczytać o tym gadżecie.
    • Gość: - Re: Architektura w ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:41
      btw zwykły pies w parku kala trawę.
    • Gość: gość Re: Architektura w ruchu IP: *.home.aster.pl 13.10.10, 15:54
      dla głodnych sztuki:

www.doseofart.com
    • gsb Re: Architektura w ruchu 15.10.10, 15:49
      W Milwaukee Art Museum pracowałem kiedyś - cały jeden dzień do póżnej nocy. To był świetny dzień, chociaż nie robiłem tam nic szczególnego... Czułem się jak na statku kosmicznym, w filmie S-F, w brzucu wielkiej latającej ryby...
    • Gość: Q Re: Architektura w ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 00:11
      @Alicja:
      A czemu z dr. Housem? To że tego samego utworu użyli i w prezentacji i w serialu nie znaczy NIC. Przecież artysta ma prawo sprzedać swój utwór w więcej niż jedno miejsce.
    • Gość: gošč Re: Architektura w ruchu IP: *.net.upcbroadband.cz 27.03.11, 17:27
      Dzieki madremu Intelektualnemu kierownictwu Bryly jestešmy dobře informowani
      i madřejšci. To jest naprawde žrodlo wiedzy i kultury. Ingwar
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka