Dodaj do ulubionych

podbicie projektu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:58
Szukam uprawnionego Arch. który podbije mi gotowy projekt domu w technologii
szkieletowej/zaprojektowałem go sam
Projekt jest niewielki-ile to może kosztować?/żeby ze mnie nie zdarli:)
Jeśli ktos ma doświadczenia w tym temacie wdzięczny będę za pomoc

wojt3k@gmx.net
Obserwuj wątek
    • misiek385 Re: podbicie projektu 18.03.05, 14:36
      Jestem z innego miasta, wiec nie da rady podbic, a jesli chodzi o koszt to
      najbardziej bedzie kosztowala odpowiedzialnosc, ktora ktos wiezmie na siebie
      podpisujac sie pod Twoim projektem i ewentualnie ryzykujac, ze jezeli Ci
      spadnie strop kiedys na glowe to jego beda ciagac po sadach. Domek to w
      zasadzie nic wielkiego, wiec ryzyko pewnie tez nieduze. W moich okolicach
      indywidualny projekt domku kosztuje (a w zasadzie powinien kosztowac) ponad
      tysac PLN.
      A jakies wyksztalcenie budowlane to Ty posiadasz? Bo wiesz, kiedys do mnie
      zawital gosciu, ktory chial chcial swoj dom - kloc z lat 70-tych przerobic na
      strzelisty dom z oknami gotyckimi i murem pruskim. Taki maly kosciolek
      wychodzil. Nie skusilem sie. Pozdrawiam.
    • Gość: może uprawnienia nie dla frajerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:24
      tak sie odbywa łamanie prawa, ale oczywiście i wśród tych naszych wspaniałych
      architektów z uprawnieniami są frajerzy od projektowania budy dla psa co na
      pietruszke nie potrafią zarobić i podbiją żeby serek i jogurt kupic .
      gratulacje natępcy le corbusiera i powodzenia w zdobywaniu jogurtu
      • Gość: z trójmiasta Re: uprawnienia nie dla frajerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 15:47
        z całym szacunkiem Panie nie jestem architektem ale pojęcie o szkieletówce mam,
        nie taka to filozofia przyswoić technologie i zrobić własny projekt w cadzie
        /dla chcącego, a satysfakcja jest
        Może chce Pan zarobić Panie z uprawnieniami albo poradzi coś w temacie
        pozdrawiam
        • Gość: Yoka Re: uprawnienia nie dla frajerów IP: *.pszczynska.silesianet.pl 19.03.05, 23:42
          Polak potrfi!
          • Gość: a trójmiasta Re: uprawnienia nie dla frajerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:26
            bo Polak to nie amerykanin:)
            i system też inny
            pozdrawiam
            • Gość: autor Re: uprawnienia nie dla frajerów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 11:02
              to jest normalna rzecz że architekci podpisują projekty
              kolegom którzy nie mają jeszcze uprawnień, albo mają ale nie chcą
              płacic haraczu do izby tylko wolą zapłacić koledze który już płaci haracz.
              Koszt to 100-1000 zł, czasem na zasadzie przysługi za przysługę.
              • Gość: uny Re: uprawnienia nie dla frajerów IP: 62.233.140.* 25.03.05, 19:52
                a ja bym mu podpisał. tylko niech mi pokaże dyplom ukończenia Wydziału
                Architektury. a co?
                swego czasu mieliśmy w pracowni takiego klienta, który rzychodził z własnymi
                rysunkami i pomysłami. na początku to było nawet zabawne, tak jak korekty na
                wydziale. ale nie skończyło się to dobrze.
                • Gość: arch.ms Re: uprawnienia nie dla frajerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 02:35
                  Ten "architekt", który "podbije" Panu "projekt" BĘDZIE IDIOTĄ !
                  Musi Pan idioty szukać .

Czy np. operację Pan sam sobie by też zrobił ? I później tylko
                  porosił "lekarza" o "podbicie zaświadczenia", że wszystko jest O'K ?
    • Gość: jest zle Re: podbicie projektu IP: *.as1.dbc.drogheda.eircom.net 04.04.05, 15:10
      I jak w tym kraju ma byc dobrze. Z drugiej strony, to co za idiotyczne
      przepisy,ze architekt po studiach nie moze zaprojektowac nawet domku jesli nie
      ma uprawnien, nie mowiac juz o czymkolwiek innym. Otoz przepisy te sa wlasnie
      po to, zeby szezyc korupcje i ukladziki w tym srodowisku. Jak myslicie?
      A kolega jak nie jest architektem to niech zostawi projektowanie architektom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka