Dodaj do ulubionych

Pytanie o WSEiZ

IP: *.chello.pl 12.07.05, 19:40
Jest tam kierunek architekruta wnętrz. Czy ktoś już chodził na ten kierunek?
Jak jest? Czy łatwo potem dostać pracę? Trudne studia?
A może gdzieś są tańsze?
Obserwuj wątek
    • ollin1 Re: Pytanie o WSEiZ 12.07.05, 20:35
      studia beznadziejne; pracy niema.
      ---
      "bo Cimoszewicz to kmiot , sztywniak i burak. ja głosuje na przedstawiciela
      naszej kochanej prawdziwej lewicy Andriu Lepiera." - Alfred Comandoo
      • Gość: eri Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 01:16
        lepiej zwykla architektura, raczej gdzie indziej
        • Gość: magi Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.chello.pl 13.07.05, 08:22
          A gdzie indziej to znaczy gdzie?
      • Gość: magi Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.chello.pl 13.07.05, 08:21
        dlaczego beznadziejne? Kosztują 800 zł miesięcznie więc mogę prosić o jakieś
        szczegóły?
        • Gość: eri inne IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 15:26
          www.architekci.pl/szkolywyzsze/index.php?id_dzialu=18&id_fragment=363&od=0#art
          • Gość: eri lub lepiej.. IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 15:27
            www.architekci.pl/szkolywyzsze/index.php?id_dzialu=18&id_fragment=361&od=0#art
      • Gość: STUDENTKA Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 12:56
        Ci którzy są dobrzy i ambitni mają pracę. Jak się nie nadajesz do architektury to szkoła nie załatwi Ci wszystkiego. Poszukaj probelmu w sobie, a nie tam gdzie go nie ma. Ta szkoła w niczym nie jest gorsza od tak wielbionej politechniki warszawskiej.
    • kara13 Re: Pytanie o WSEiZ 13.07.05, 19:30
      a czemu ta szkoła jest kiepska?
      • Gość: eri Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 20:01
        za latwo sie dostac a jeszcze latwiej utrzymac na studiach, wiec kiepska
        atmosfera, wszyscy wszystko leja!!
        • Gość: Student urbanistyk Re: Pytanie o WSEiZ IP: 81.219.21.* 14.07.05, 09:09
          Cóż, ja tam studiuję i nie narzekam, fajna atmosfera, rewelacyjni ludzie. Dużym
          plusem jest to iż wszystkie rodzaje architektur (architektura i urbanistyka,
          architektura krajobrazu, architektura wnętrz) a także budownictwo są prowadzone
          na jednym wydziale. Ponieważ jest tutaj prowadzony system ECTS mogę chodzić na
          zajęcia specjalistyczne nie tylko z mojej dziedziny, ale także z dziedzin
          pokrewnych – sprawdza się to rewelacyjnie. Akurat jestem na urbanistyce ale
          chodzę na także na zajęcia z budownictwa, a także z krajobrazu (fajna sprawa
          łączenie budynków z ogrodami – to się przydaje)
          Uczelnia nie ma konkurencji w tym zakresie, ostatnio dostała nawet tytuł Uczelni
          Roku którym się chwali. Kilka miesięcy temu minister Pietras (ten od spraw
          europejskich) nadał szkole Medal Europejski 2005 za europejski poziom studiów –
          a to chyba się też liczy.
          Zresztą dużo się dzieje na polu międzynarodowym, jakieś wyjazdy (ostatnio Krym,
          Francja i Niemcy) staże za granicą a także stypendia. Podobno będą też wyjazdy
          do Stanów – ale z powodu kosztów bardziej skierowane na zagospodarowanie
          przestrzenne i ochronę środowiska - na to łatwiej jest zdobyć kasę. Choć
          ostatnio mieliśmy swój udział w konkursie urbanistycznym w Toronto.
          trz
    • ollin1 Re: Pytanie o WSEiZ 14.07.05, 10:58
      mnie niestety nie poinformowano
      • Gość: jonka Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 20:02
        Jest tam tak sobie.

Jest grupa ludzi-technikow, najczesciej urzednikow, ktorzy musza zdobyc
        inzyniera.
        Jest grupa przypadkowych, w wiekszosci samotnych ludzi, którzy-pewnie dla
        zabicia czasu-chodza na arch, nie majac w tym kierunku zadnych predyspozycji
        bo co moga wymyslic, jak moga myslec o architekturze pracownice kas w
        supermarketach, szatniarki w teatrze, magazynierzy..a tacy tam studiuja
        mowie o studiach zaocznych
        wbrew pozorom na dziennych jest jeszcze gorzej, mlodziez kompletnie bez
        ambicji, na wyklady nie przychodzi a jesli zajrzy to bezczelnie gada, nawet
        przez komorki..
        Projekty robia za nich inni, a poziom..:((
        Sa niektore fajne, ale wiekszosc-dno
        lub sztampa bez fantazji i polotu..

Na koniec dodam tylko, ze slyszalam, ze na WAPW jest podobnie.

Moze to takie czasy..a nie szkola..
        czas pokaze, czy ktorykolwiek z absolwentow wseiz cokolwiek zdobedzie w zyciu.
        Dopiero za kilka-kilkanascie lat bedzie mozna obiektywnie ocenic szkole, choc
        pewnie czas sam to zweryfikuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka