Gość: magi IP: *.chello.pl 12.07.05, 19:40 Jest tam kierunek architekruta wnętrz. Czy ktoś już chodził na ten kierunek? Jak jest? Czy łatwo potem dostać pracę? Trudne studia? A może gdzieś są tańsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ollin1 Re: Pytanie o WSEiZ 12.07.05, 20:35 studia beznadziejne; pracy niema. --- "bo Cimoszewicz to kmiot , sztywniak i burak. ja głosuje na przedstawiciela naszej kochanej prawdziwej lewicy Andriu Lepiera." - Alfred Comandoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 01:16 lepiej zwykla architektura, raczej gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.chello.pl 13.07.05, 08:22 A gdzie indziej to znaczy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.chello.pl 13.07.05, 08:21 dlaczego beznadziejne? Kosztują 800 zł miesięcznie więc mogę prosić o jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri inne IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 15:26 www.architekci.pl/szkolywyzsze/index.php?id_dzialu=18&id_fragment=363&od=0#art Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri lub lepiej.. IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 15:27 www.architekci.pl/szkolywyzsze/index.php?id_dzialu=18&id_fragment=361&od=0#art Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENTKA Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 12:56 Ci którzy są dobrzy i ambitni mają pracę. Jak się nie nadajesz do architektury to szkoła nie załatwi Ci wszystkiego. Poszukaj probelmu w sobie, a nie tam gdzie go nie ma. Ta szkoła w niczym nie jest gorsza od tak wielbionej politechniki warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 20:01 za latwo sie dostac a jeszcze latwiej utrzymac na studiach, wiec kiepska atmosfera, wszyscy wszystko leja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student urbanistyk Re: Pytanie o WSEiZ IP: 81.219.21.* 14.07.05, 09:09 Cóż, ja tam studiuję i nie narzekam, fajna atmosfera, rewelacyjni ludzie. Dużym plusem jest to iż wszystkie rodzaje architektur (architektura i urbanistyka, architektura krajobrazu, architektura wnętrz) a także budownictwo są prowadzone na jednym wydziale. Ponieważ jest tutaj prowadzony system ECTS mogę chodzić na zajęcia specjalistyczne nie tylko z mojej dziedziny, ale także z dziedzin pokrewnych – sprawdza się to rewelacyjnie. Akurat jestem na urbanistyce ale chodzę na także na zajęcia z budownictwa, a także z krajobrazu (fajna sprawa łączenie budynków z ogrodami – to się przydaje) Uczelnia nie ma konkurencji w tym zakresie, ostatnio dostała nawet tytuł Uczelni Roku którym się chwali. Kilka miesięcy temu minister Pietras (ten od spraw europejskich) nadał szkole Medal Europejski 2005 za europejski poziom studiów – a to chyba się też liczy. Zresztą dużo się dzieje na polu międzynarodowym, jakieś wyjazdy (ostatnio Krym, Francja i Niemcy) staże za granicą a także stypendia. Podobno będą też wyjazdy do Stanów – ale z powodu kosztów bardziej skierowane na zagospodarowanie przestrzenne i ochronę środowiska - na to łatwiej jest zdobyć kasę. Choć ostatnio mieliśmy swój udział w konkursie urbanistycznym w Toronto. trz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonka Re: Pytanie o WSEiZ IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 20:02 Jest tam tak sobie. Jest grupa ludzi-technikow, najczesciej urzednikow, ktorzy musza zdobyc inzyniera. Jest grupa przypadkowych, w wiekszosci samotnych ludzi, którzy-pewnie dla zabicia czasu-chodza na arch, nie majac w tym kierunku zadnych predyspozycji bo co moga wymyslic, jak moga myslec o architekturze pracownice kas w supermarketach, szatniarki w teatrze, magazynierzy..a tacy tam studiuja mowie o studiach zaocznych wbrew pozorom na dziennych jest jeszcze gorzej, mlodziez kompletnie bez ambicji, na wyklady nie przychodzi a jesli zajrzy to bezczelnie gada, nawet przez komorki.. Projekty robia za nich inni, a poziom..:(( Sa niektore fajne, ale wiekszosc-dno lub sztampa bez fantazji i polotu.. Na koniec dodam tylko, ze slyszalam, ze na WAPW jest podobnie. Moze to takie czasy..a nie szkola.. czas pokaze, czy ktorykolwiek z absolwentow wseiz cokolwiek zdobedzie w zyciu. Dopiero za kilka-kilkanascie lat bedzie mozna obiektywnie ocenic szkole, choc pewnie czas sam to zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś