Dodaj do ulubionych

Projekt domu poszukiwany

02.11.05, 23:32
Poszukuje projektu domu z użytkowym poddaszem max do 150m. Może polecicie mi
stronki ciekawych domków. Nigdzie nie mogę znaleźć małego i jednocześnie
ładnego domu. Czy nikt takich nie projektuje? Jak są małe to wygladają za
przeproszeniem jak stodoly. Wiem, że 150m to już nie mały dom, ale koło 100-
120m nie mogę nic zmaleźc. Balkon mile widziany :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: MI Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:35
      Proponuję po prostu wynająć architekta...
      • Gość: igo Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:58
        A gotowe kto projektuje? Nie architekci?
        • sylwiawm Re: Projekt domu poszukiwany 03.11.05, 00:00
          Ale to już jest indywidualny, a taki na pewno sporo kosztuje.
          • Gość: igo Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 00:02
            Projekt kosztuje tyle samo, ale zapłacić trzeba więcej. Pozornie to tylko
            paradoks.
            • sylwiawm Re: Projekt domu poszukiwany 03.11.05, 00:08
              Czyli jeżeli sama powiem czego oczekuję to wyniesie tyle samo co gotowy
              projekt???
              • Gość: igo Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 00:13
                Nie. Chodzi raczej o element rzemiosła. Zawsze coś, co jest taśmowe, jest i
                tańsze. I tylko dlatego, bo jakością ustępować produktowi na zamówienie nie
                powinno.
    • sylwiawm Re: Projekt domu poszukiwany 02.11.05, 23:39
      Gotowy projekt bedzie kosztował do 2 tys., a architekt pewnie ładnych kilka
      tysięcy, jak nie więcej :-(
      • Gość: jonka Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.acn.waw.pl 03.11.05, 07:40
        fakt-ja powiem kolo 12 tys, bo...
        konstruktor bierze z tego okolo 2000, podatek kolo 2000, plotownie gotowego
        projektu kolo 1000, koszty komputer/oprogramowanie/drukarka itp 2000

no i bede go robila okolo 200 godzin, co da 25zl/godzine..

malo, szkoda, ze nie jestem nauczycielem/lekarzem/prawnikiem..

a KLIENCI JESZCZE JĘCZĄ..
        • utalia Re: Projekt domu poszukiwany 03.11.05, 23:12
          a w te 200 godzin wliczasz konsultacje z inwestorem, dojazd na dzialke zeby
          zobaczyc gdzie i jak wyglada itp?
    • sylwiawm Re: Projekt domu poszukiwany 04.11.05, 12:46
      No właśnie. Nie stać mnie na taki projekt :-(. Wiecie co najbardziej mnie
      dziwi, Ze w tych projektach ( w większości) łazienka na poddaszu jest razem z
      wc i to w takim miejscu, że nie da jej się oddzielić, albo jest za mała, aby
      stawiać ściankę
      • Gość: n Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:25
        Jak kogoś stać na garnitur to powinno mu starczyć i na guziki.
      • Gość: mif Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:48
        Przypomnę wątek już prawie zapomniany:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=25480571&a=25650786
        ale warto do niego wrócić.
    • Gość: G__D Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:43
      z całym szacunkiem ale większość domów katalogowych nie wygląda jak stodoły, bo
      wtedy nie najgorzej by było z naszymi katalogami :) a 150 m to spora chata.
      tradycyjnie aby rozwiązać problem polecam fachowców czyli architektów... nie
      masz kasy ?? no to może mniejszy dom
      • Gość: jonka Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.acn.waw.pl 04.11.05, 15:18
        a ponadto-przeciez zaraz bedzie szkupowla plazmy, dywany itp..wydaje ci sie ze
        nie cie nie stac!
        • sylwiawm Re: Projekt domu poszukiwany 08.11.05, 23:02
          150 to max, ale nie chce tyle. Najlepiej pasowałoby mi 100m. Napisałam 150m, bo
          tylko mniej więcej o takiej powierzchni urzytkowej te domki mają wygląd. Wiem,
          każdy ma swój gust. To co mi się podoba dla was może być stodołą. Jak na razie
          najbardziej mi siępodobają z www.archon.pl, a konkretniej np. dom w aksamitach,
          ale chciałbym balkon od strony ogrodu tak jak na dom w bluszczu zmiany, ale to
          nie ma sensu, bo koszty będą dużo wieksze. Ale wam marudzę.
          • Gość: larysa Re: Projekt domu poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:40
            Koszt opracowaniaprojektowego z którym będziesz mogła udzć się do Urzędu po
            pozwolenie na budowę będzie znacznie wyższy. Należy doliczyć koszt
            1. opinii geotechnicznej
            2. dostosowania fundamentów do istniejących warunkow gruntowych
            3. projekt zagospodarowania terenu
            4. adaptacja projektu gotowego czyli przejecie pełnej odpowiedzialności za
            projekt gotowy przez architekta dokonującego adaptacji /a tu opłata powinna być
            bardziej niż wyjątkowo wysoka/
            5. opracowanie planu bioz
            + jeszcze parę innych rzeczy wynikających z konkretnych warunków
            i powoli zbliżamy się do kosztu projektu indywidualnego a jakość
            nieporównywalna.
            Mówiąc że projekt kupujesz za 2000zł dodaj do tego 4000zł i to będzie koszt
            projektu dopiero.
            pozdro...
            • gloria99 Re: Projekt domu poszukiwany 09.11.05, 17:52
              Ja wybralam swoj projekt w pracowni z Bialegostoku. Uwazam, ze maja bardzo
              ciekawa galerie. Podaje adres:
              www.apa-domy.com.pl

Pozdrawiam
              • gloria99 Re: Projekt domu poszukiwany 09.11.05, 17:53
                www.apa-domy.com.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka