mynia_pynia 23.11.05, 14:01 Szukam projektów domów w internecie, w formie "kwadraciaka" (późne rokokoko ;)) Oczywiście nowoczesnych i nigdzie nie mogę znajść. Czy ktoś zna adres strony gdzie takowe mogą być ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spacedreamer Re: Dom "kwadraciak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:10 Nie ma, bo takie nie idą. Jesteś "skazany" na projekt indywidualny, czego Ci serdecznie gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
rob_sk Re: Dom "kwadraciak" 23.11.05, 21:00 jak juz spacedreamer Ci napisał powinnas pomyslec o projekcie indywidualnym bo domy "nowoczesne" w katalogowcach to zwykle żenada... a domy takie w internecie znajdziesz oczywiscie, tyle ze nie projekty do kupienia... mozesz wejść na www.archiweb.cz - masa świetnych czeskich i nie tylko domów albo pooglądać dzieła z najwyzszej półki: np: www.boydcodyarch.com/ www.rojkindarquitectos.com/ www.baumschlager-eberle.com/ albo i polskie młode pracownie: www.medusagroup.pl/ www.ultra-architects.pl/ www.tamizo.pl/ sporo takich domów znajdziesz też tu: forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43046&start=0 no to milego przeglądania Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Dom "kwadraciak" 24.11.05, 07:47 dzięki serdeczne, o to właśnie mi chodziło, boże jak dobrze wiedzieć że nie jestem sama, bo jak znajomym tłumacze jaki bym chciała mieć dom (mam nadzieje że się to spełni) to oni odrazu widzą dwa bliźniacze kwadraciaki z lat późne '70. He he ... Odpowiedz Link Zgłoś
opiniodawca Re: Dom "kwadraciak" 24.11.05, 13:15 Prosze uwazac na te przyklady, bo kolega zestawia np. Baumschlager-Eberle i jakies tamizo- nie ten swiat, nie ten poziom. Jedni zabudowali juz pol Vorarlbergu, drudzy nie zbudowali nic. Architektura to nie obrazy lecz zrealizowana mysl. Zatem to co np. dobre i rozsadne w Austrii moze byc glupie i niepotrzebne w Polsce, podobnie jak i pomysly bardzo niedoswiadczonych tworcow :-) Uklony, Wasz opiniodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dom "kwadraciak" IP: *.mnc.pl 04.01.06, 20:55 jedni skończyli studia wcześniej niż ci drudzy się urodzili. poczekamy, ocenimy. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś