Dodaj do ulubionych

szukam osoby która zrobi projekt klubu

IP: *.chello.pl 17.01.06, 17:20
Zaprojektuj zewnętrzną i wewnętrzną część stołówki zmieniając ją w unikalny
klub. Projekt który okaże się najlepszy zostanie zrealizowany.
Od 2003 roku prowadzimy stołówkę która, codziennie wydaje ciepłe posiłki
osobom niepełnosprawnym, bezdomnym i ubogim. chcemy to miejsce zmienić w
bardziej przytulne. ma być to klub w którym każdy będzie mógł liczyć na
przysłowiowy kawałek chleba ze smalcem. jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na
ten temat pisz na: vitha@tlen.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: zulus Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.06, 17:50
      a jakie są nagrody za 2 i 3 miejsce?
      • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 17.01.06, 18:25
        za II miejsce 2 kanapki, a za III - 3 kanapki :)))
        ze smalcem
      • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 17.01.06, 18:35
        braliśmy pod uwagę tylko jedeną nagrodę ale jeśli chodzi Ci o nagrody
        pocieszenia to możesz wpaść na obiad albo na herbate do stołówki.
        • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 17.01.06, 18:44
          czyli nie macie problemów natury etycznej i moralnej.
          • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:01
            nie wiem o jakich problemach konkretnie mówisz. jeśli chodzi o jedzenie to jest
            go dużo (starczy dla wszystkich nawet nadprogramowo) - mimo że wydajemy sporo
            obiadów (około 150) to zawsze coś nam zostaje.
            • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 17.01.06, 19:02
              Problem jest taki.
              Chcesz mieć 30 projektów za darmo:)
              • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:06
                ale mogę zbobyć kase tylko na jeden...
                • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 17.01.06, 19:10
                  w takim razie zleć go jednemu projektantowi
                  • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:12
                    nie znam żadnego niestety :(
                    • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 17.01.06, 19:18
                      Ja Ci nie pomogę
                      • Gość: gość portalu Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.acn.waw.pl 17.01.06, 19:26
                        bulbulier napisał:
                        > Ja Ci nie pomogę

To po co się wpieprzasz w ten i podobne wątki?

vitha, najlepiej zgłoś się oficjalnie do któregoś z wydziałów architektury
                        wnętrz akademii sztuk pięknych.
                        • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:31
                          taki mam plan, ale chciałam sprawdzić reakcje.
                        • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 17.01.06, 19:33
                          Chciałem zwrócić uwagę na etyczną stronę problemu.
                          Rozumiem, że Ciebie to nie interesuje
                          • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:42
                            nie wiem jak Ty sobie to wyobrażasz. ale ja nie jestem jakąś przypadkową osobą
                            która wpadła sobie na taki pomysł (ja mam tylko znaleźć osobę która byłaby
                            chętna nam pomóc). to jest organizowane przez konkretną fundację i nie masz się
                            co obawiać że będziemy dosponować projektami jak nam się zachce.
                            • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 17.01.06, 20:09
                              OK. Ja juz się nie wtrącam (czy tez nie "wpieprzam" jak ktoś tu napisał)
                      • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:30
                        cóż życie bywa brutalne
      • architekci_wnetrz Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 27.01.06, 12:34
        Fajna jest firma in&out design z warszawy
    • ghont Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 18.01.06, 08:07
      :-((
      oj, bull nieładnie
      nic by ci się nie stało gdybys raz pokazał klasę bez kasy..
      ja kielkarotnie projektowałam za darmo, w tym kuchnie dla ludzi tzw. niskich i
      naprawdę jestem z tego dumna..nie chwalę się tym na codzień, ale nie
      jest 'niemoralne" jak ty to nazywasz
      chyba nie doczytałeś się, że chodzi o projekt dla bezdomnych i biednych..

ja moge sie tego podjąć, jeśli jest to warszawa i moga poczekać chcoć ze 2
      miesiące
      ->
      i nie psuj nam opinii bul..wsród nas też są LUDZIE, nie tylko ludziska
      • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 18.01.06, 08:52
        jeszcze troche czasu jest - ale oczywiście wiadomo ze im wcześniej tym lepiej bo
        trzeba też na to kase zebrać. a łatwiej jest ją zebrać jak jest już gotowy projekt.
        • Gość: gość portalu Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 09:29
          > trzeba też na to kase zebrać. a łatwiej jest ją zebrać jak jest już gotowy proj

oi nie. w ten sposób można tylko zbierać projekty do szuflady ;)
          projekt robi się pod konkretny budżet.
          • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 18.01.06, 13:05
            kasa będzie ze stowarzyszenia, a ja musze określić dopiero ile tej kasy potrzeba.
            • Gość: architekt1234... Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:35
              Ile potrzeba ? - Zależy, co chcesz !

Zorientować się możesz :

izbaarchitektow.pl/pliki/reg-ha-t.doc
              • Gość: vitha Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu IP: *.chello.pl 18.01.06, 13:46
                mam Ci to tłumaczyć na forum? to będzie w formie konkursu (o którym pewnie się
                dowiesz w przyszłym tygodniu jeśli jeszcze studiujesz). konkurs polega na
                przedstawieniu projektu - Twojej wizji jak ma wyglądać takie miejsce. ale sądze
                że zanim się weźmiesz za projekt to musisz to miesjce sam zobaczyć i wtedy
                ocenić ile to może kosztować. przedstawiasz swój projekt + kosztorys.
      • bulbulier Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 18.01.06, 12:40
        O jakiej opinii piszesz?
      • pishor Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 18.01.06, 15:24
        ghont napisała:
        > ja kielkarotnie projektowałam za darmo, w tym kuchnie dla ludzi tzw.niskich i
        > naprawdę jestem z tego dumna...

Qrcze! Zafrapowałaś/łeś mnie. Może troszkę nie w temacie ale zapytam. Kto to
        jest "człowiek tzw. niski"? Bo chyba nie chodzi o kogoś niskiego wzrostem?
        • svolo Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 19.01.06, 12:43
          Witam
          Projekt przeksztalcenia tego rodzaju miejsca,wykonam za darmo.
          Jesli moja oferta wzbudzi Panstwa zainteresowanie,prosze o kontakt.
          svolo@op.pl
          Pozdrawiam
          • Gość: C.K. bułka banan za darmo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:21
            heheh .. fajny "konkurs" rozumiem że projekty budowlane, nadzory autorskie też
            za "Bóg Zapłać" ???? Sorry kiedyś robiłem koncepcję programowo-
            przestrzenną "po znajomości" łaźni publicznej dla podopiecznych ośrodka pomocy
            społecznej razem z wyceną-ofertówka zeby dostać dotację z budżetu miasta. Ale
            oni za dwa wczesniejsze projekty dla innych obiektów z kosztorysami zapłacili
            twardą gotówka :)))

www.hospicjum.lublin.pl/index.php?option=content&task=view&id=67
            dla mnie to jest przykład dobrej praktyki. A nie wcianie się z jakimś
            pseudokonkursem :)))))
            • Gość: vitha Re: bułka banan za darmo :) IP: *.chello.pl 19.01.06, 13:39
              postanowiliśmy zrobić to w formie konkursu - ale jak to nazwiesz to już jest
              Twoja sprawa. liczymy przede wszystkim na studentów którzy być może dzięki nam
              zrealizują swój pierwszy projekt. rozumiem też że nie każdy będzie chciał to
              zrobić za darmo, ale mam nadzieję, że będą też tacy, którzy wykonają ten projekt
              dla czegoś innego niż kasa.
              • Gość: C.K Re: bułka banan za darmo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:04
                "liczymy przede wszystkim na studentów którzy być może dzięki nam zrealizują
                swój pierwszy projekt."

jak uwazasz - sprawy organizowania konkursu i zalatwienia zlecenia w ten sposów
                reguluje ustawa o zamowieniach publicznych (bo z tego co zrozumiealem
                reprezentujesz jakies NGO ?) Celem zlecenia konkursowego nie moze byc darmowy
                projekt (jeśli mówimy o proj. budowlanym, chyba ze marzy wam sie koncepcja :)))

Ale nie czepiam sie dluzej...
                • Gość: vitha Re: bułka banan za darmo :) IP: *.chello.pl 19.01.06, 16:14
                  czy Ty uważasz, że ja sobie wymyśliłam ten konkurs to dwa dni temu jak wracałam
                  do domu? chociaż przyznaje że umieszczanie całej sprawy na forum było mocno (jak
                  się okazuje chociażby po tego typu wypowiedziach) nieprzemyślane. moim zadaniem
                  jest tylko znalezienie projektu - a reszta związana np. z prawem jest już sprawą
                  stowarzyszenia. ja wcale nie muszze na forum opisywać całej sytuacji. jeśli Cię
                  interesują kwestie prawne zgłoś się do stowarzyszenia.
                  • Gość: C.K. Studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:03
                    dobra dobra, nie chce wyjsc na malkontenta ....

Nie ma powodu sie denerwowac. Moze sprobuj tak: poprostu zglos sie do ktoregos
                    z wydzialow architektury, konczy sie semestr, zaraz zaczyna sie nastepny wiec
                    moze znalazlby sie prowadzacy, ktory podrzucilby studentom wasz projekt - wy
                    mielibyscie koncepcje , a oni zaliczenie. Moze zaproponujcie (troche z tym juz
                    pozna ale zawsze jakis pomysl) projekt ktoremus z dyplomantow. Moj znajomy z
                    roku nizej robil projekt na tani dom dla bezdomnych (chodzilo o zastosowanie
                    tanich, latwo dostepnych technologii, projekt byl mocno "partycypacyjny", wiem
                    ze wspolpracowal z ludzmi z pomocy spolecznej przy projektowaniu, ogolnie
                    chlopak mial ciekawa prace ). Projekty socjalne sa tez nagradzane nagroda
                    Baczko-Zakrzewskiego , to chyba dodatkowa zacheta.

No a projekt budowlany to osobna sprawa, troche tobie docinalem ale pamietam
                    projekt znajomego robiony za darmo dla domu opieki dla niepelnosprawnych.
                    Fundacja realizujaca projekt oszczedzala na czym sie dalo i efekty byly
                    srednie. Ekipa wykonawcza "zapomniala" m. in. o dobrym zaizolowaniu
                    fundamentow i dodaniu wentylacji w kuchni i lazience - kiedy wpadlem z nim
                    robic inwentaryzacje poddasza caly osrodek smierdzial grzybem (3 lata po
                    oddaniu - kto im robil odbior budynku???).

Powodzenia przy konkursie , jakbyscie cos wykluli rzuc info, moze podrzucimy
                    ogloszenie na naszej uczelni.
                    • Gość: vitha Re: Studenci? IP: *.chello.pl 19.01.06, 20:55
                      dzięki za te pomysły. są bardzo fajne. chodzenie po szkołach to jest mój główny
                      plan od samego początku, ale te pomysły dodatkowe są niezłe (miałam podobne ale
                      wydawało mi sie że coś takiego by nie przeszło).
                    • Gość: Marta Re: Studenci? IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 23:28
                      Szukacie mieszkania do wynajęcie ? Tutaj jest konkurs w którym można wygrać kasę właśnie na wynajem. Wystarczy nagrać krótki filmik.
                      wynajmij.dom.gratka.pl/zasady
                      • Gość: greg Re: Studenci? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 00:53
                        W tym konkursie możecie pokazać na co stać studenta a przy okazji wygrać ciekawą sumkę na mieszkanie ze znajomymi ! wynajmij.dom.gratka.pl/zasady
        • ghont Re: szukam osoby która zrobi projekt klubu 19.01.06, 17:18
          a oglądałęś film willow? widujesz czasami ludzi, ktorzy nie przekroczykli 1
          metra wzrostu? wiesz co to znaczy zyc bedac zawsze "dzieckiem"? wiesz jak
          korzystac z kuchni majac mniej wysokości niz typowe szafki kuchenne?
          • ghont do pishora 19.01.06, 17:20
            to co powyzej!
            • pishor Re: do pishora 19.01.06, 18:46
              A jednak. A ja myślałem,że chodziło o ludzi tzw.niskiego stanu / urodzenia (co
              bardziej chyba byłoby w temacie dyskusji - kwestie finansowe).Stąd moje
              zainteresowanie. No nic. Cóż mogę powiedzieć. Gratulacje. Każde tego typu
              doświadczenie jest w naszym zawodzie bardzo cenne.Choć zważywszy na fakt ,że i
              tak do każdego projektu podchodzi się indywidualnie...
              • Gość: Roman Niski Re: do pishora IP: *.dowco.com 23.01.06, 22:26
                Czesc Pishor :)
    • Gość: vitha dzięki za odpowiedzi:) sprawa chwilowo nieaktualna IP: *.chello.pl 31.01.06, 10:33
      j.w.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka