Dodaj do ulubionych

Projekt - proszę o pomoc

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 00:25
Witam
Jestem nowa na forum i dopiero zaczynam przygodę z budową domu.
Wydaje mi się, że znalazłam projekt najbardziej zbliżony do moich oczekiwań i
proszę was o opinie i sugestie.

www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=132
Projekt ten chcę zrealizować w wersji bliźniaczej (sklejony garażami).
Dla uszczególnienia :) podaję, że wschód będzie w lewym górnym rogu domu.

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Kasia

Obserwuj wątek
    • opiniodawca Re: Projekt - proszę o pomoc 08.02.06, 10:01
      Projket mierny. Lazienka na parterze ciemna co w domu jednorodzinnym chwaly nie
      przynosi- projektantowi.

Piekne schody "polkoliste" do salonu, schody wejsciowe, schody na pierwsze
      pietro ze znakomitym przejsciem do garazu- wszedzie sa schody. Projket nie
      uwzglednia poruszajacych sie na wozkach inwalidzkich w czasie terazniejszym i
      przyszlym- a licho nie spi...

Staropolska estetyka domu nie konweniuje z BMW stojacym przed brama garazu.
      Bryczka i kon bardziej.

opiniodawca.
      • Gość: arch.1234 Re: Projekt - proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:20

Mam wątpliwości, czy dom ten został zaprojektowany przez architekta ( ? ).
        ;-(
        • Gość: mif Re: Projekt - proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:53
          Klient płaci za niewiedzę :(
    • Gość: Kasia3 Re: Projekt - proszę o pomoc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 21:18
      Zgoda, dom nie jest idealny ale proszę o konkrety.

Kasia
      • Gość: moneyb Re: Projekt - proszę o pomoc IP: 87.207.201.* 08.02.06, 23:04
        jest idealny - kosztuje 600 PLN
      • Gość: mif Re: Projekt - proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:19
        Toż to lato, a baba wygląda zimy, żeby śnieg z balkonu zrzucać przed wejście do
        domu.
      • r.piechota Re: Projekt - proszę o pomoc 09.02.06, 11:34
        Patrzę i ptarzę na te rzuty, elewacje i ogarnia mnie niewyjaśniony niepokój. Coś
        z tym projektem jest nie dokońca....
        - elewacje cier[pią moim zdaniem za brak propocji
        - "umeblowanie" domu jest miejscami bardzo na siłę. Zwłaszcza w łazienkach
        ustawienie zaproponowane jest chyba dziełem przypadku i dzieckiem pośpiechu.
        Jeżeli projektant odwala taką fuszere w tak prostej sprawie to lepiej nie myśleć
        co będzie dalej.
        - Projektant sam się moim zdaniem ośmiesza przedstawiając projekt wnętrza
        salonu. Kominek jest zaprojektowany przy wejściu bardzo na siłę co wychodzi przy
        wizualizacji pokoju dziennego. Zamiast skupiać życie pokoju wokół siebie to
        wszystkie meble są od niego odwrócone. Palenisko nie jest centrum tego pokoju
        lecz jego marginesem.
        - wejście do kuchi jest wąskim gardłem. Nie wspominam o funkcjonalności samej
        kuchni i jej połączeniu z resztą domu które jest słabo rozwiązane.

To takie pare uwag , które przychodzą mi do głowy na pierwszy rzut oka

Robert
      • andrzej.sawa Re: Projekt - proszę o pomoc 09.02.06, 11:37
        Co do bryły to może być,ale rozplanowanie pomieszczeń kiepskie.Lazienka na dole
        bez okna,garderoba z dostępem z sieni,na górze garderoba jako aneks pokoju.Mam
        wątpliwości czy nie za dużo straconej powierzchni na komunikację.
        • Gość: Loan Re: Projekt - proszę o pomoc IP: *.chello.pl 09.02.06, 17:36

• Gość: archmal Re: Projekt - proszę o pomoc IP: *.chello.pl 09.02.06, 18:11
      Witaj. Wydaje mi się , ze projekt nie jest wcale zły , nie wiem dlaczego tak go
      zaatakowano. Garderoba na dole to jest po prostu schowek, niezbędny na odzież
      wierzchnią , buty itp. Pomieszczenie bardzo potrzebne i w dobrym miejscu.
      Natrysk na dole może być ciemny , na górze jest łazienka z oknem. Układ
      funkcjonalny całkiem niezły, kominek usytuowany niefortunnie ale to można zmienić.
      Schody na parterze między holem a pokojem dziennym wynikają z różnicy wysokości
      obu pomieszczeń. Oczywiście jest to utrudnienie dla osób niepełnosprawnych ale i
      na to można znależć w razie czego radę.
      Elewacje w porządku , dobre w proporcjach . Powodzenia !
      • Gość: mif Re: Projekt - proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:27
        Gość portalu: archmal napisał(a):

> Schody na parterze między holem a pokojem dziennym wynikają z różnicy
        wysokości
        > obu pomieszczeń. Oczywiście jest to utrudnienie dla osób niepełnosprawnych
        ale

... do noszenia talerzy i kawy trzeba zrobić sprawność kelnera :)
        Można wreszcie utrudnić sobie życie, za własne pieniądz, a czemu nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka