Gość: mif IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:54 Zaglądnij tutaj, proszę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=33479133&a=36261220 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pishor Re: Do Spacedreamer i innych 09.02.06, 23:31 Wprawdzie nie jestem Speacedreamer ale pod tych "innych" się załapuję. Skoro wygrała , to już jest "the winner..." Czyli dalej mamy już z górki (zycięstwo w kieszeni). Możliwość 1. Nie bierze. Nie ponosi kosztów budowy. Stres. Wydatki. Chybione decyzje. - Jednym słowem same plusy. Możliwość 2. Bierze ale nie wykorzystuje. Otrzymuje nagrodę (bo wygrała - więc się jej należy)każdy lubi coś wygrać - plus. Nie wykorzystuje - unika pułapek i niedogodności (patrz pkt 1.)Efekt - same plusy Możliwość 3. Bierze(bo wygrała) - odsprzedaje. Unikając stresów(patrz pkt.1.) odsprzedaje - same plusy. Raz. Wygrała - a to cieszy (tak czy owak). Dwa - Unika stresów i pomyłek - to cieszy podwójnie ( Polak mądry przed szkodą , a nie po...) Trzy. Nie dość ,że wygrała, to jeszcze zarobiła , no bo odsprzedała. (oszczędzają bogaci - i nam się opałci).Stresów nie ma - jest grosz w kieszeni. Jednym słowem, jak się nie ustawi - i tak jest "do przodu". Ech! Pozazdrościć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Do Spacedreamer i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:37 pishor napisał: > Wprawdzie nie jestem Speacedreamer ale pod tych "innych" się załapuję. Między Innymi o Tobie myślałem dzięki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacedreamer Re: Do Spacedreamer i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:57 Moja rada jest taka: Niech koleżanka zadzwoni do biura, z którego projekt wygrała i zapyta ( anonimowo nawet ), czy może odsprzedać projekt, którego nie wykorzystała. Istotny jest ten kawałek ustawy, o którym pisałem w tamtym wątku, ale 100% pewności nie mam co dojego zastosowania w tym przypadku: "Art. 19. 1. Twórcy i jego spadkobiercom przysługuje prawo do wynagrodzenia w wysokości 5% ceny dokonanych zawodowo odsprzedaży oryginalnych egzemplarzy utworu plastycznego oraz rękopisów utworów literackich i muzycznych. Do zapłaty tego wynagrodzenia jest obowiązany sprzedawca, a gdy działa na rzecz osoby trzeciej, odpowiada z nią solidarnie." Moja wątpliwość dotyczy słowa "zawodowo" w powyższym fragmencie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Do Spacedreamer i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś