Dodaj do ulubionych

Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos takiego?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:33
Witam was serdecznie,
coz, kolejny gotowiec - mysle jednak, ze w jego przypadku lekkie zmiany
wewnatrz zrobia z niego calkiem przyzwoity projekt...?

Ciekawy jestem waszych opinii...!
Obserwuj wątek
    • Gość: q ?? IP: *.acn.waw.pl 28.06.06, 16:54
      ??
    • kiciaruchawka Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 28.06.06, 20:22
      Ja bym tam nic nie zmieniała. Dobry jest, taki ehmmm minimalistyczny
    • Gość: fr Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: 86.83.143.* 28.06.06, 21:41
      dla mnie bomba!
    • Gość: Spacedreamer Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:46
      Fakt, nie ma się do czego przyczepić :-).
      • Gość: Whitemage Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:28
        Przyznam szczerze, ze boje sie troszke waszego sarkazmu :)
        No nic, ja musze wystapic o WZ, projekt i tak bedzie indywidualny, natomiast
        chcialem w gotowcach poszukac troszke pomyslow i znalezc przynajmniej koncepcje
        domu, ktory kiedys bede budowal...
        Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: q Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.acn.waw.pl 29.06.06, 08:40
          czlowieku-zastanow sie o co ci chodzi..!!

tekst sformuowales tak jakbys prosil o ocene projektu, tylko JAKIEGO?????
          • Gość: Whitemage Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:49
            www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=355
            No tak... chyba najwyzszy czas na urlop. Przepraszam Was.
            • Gość: q Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.acn.waw.pl 29.06.06, 14:05
              wybaczamy :))

a domek naprwde fajny
              do poprawienia kilka drobnych rzeczy-np to okragle okienko

kocham dwuspadowe, nowoczesne
            • Gość: domek 1 Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.chello.pl 18.07.06, 18:24
              Bomba może być zachwyca prostotą , Trudno nazwać go gargamelem a jaki
              funcjonalny wewnątrz dzięki za podpowiedź
            • Gość: domek Re: Nie chcecie jakie to koszmarne ceny IP: *.chello.pl 18.07.06, 18:32

Cena netto materiałów na s. surowy otwarty: od 129.366,64 zł do 148.771,54 zł

Prawdopodobnie koszty wzorowano na katalogu norm rzeczowych z lat 60-tych
              ubiegłego wieku wpisano tylko aktualne ceny i już mamy kosztorys-koszmarek
              Dodać do tego około 6500 roboczogodzin prac metodą gospodarczą i niby już mamy
              koszty . Realniejsze koszty wyszły by , gdyby , liczyć na podstawie ułożenia
              się fusów , po rozlanej na biurku kawie .
    • rutinofino Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 30.06.06, 00:43
      Dom Stasio!
      hahahaha
      W sam raz dla Rysia
      • szczypior74 Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 30.06.06, 08:43
        Największe wrażanie robi na mnie komunikacja.
        Na 168 metrów powierzchni użytkowej zajmuje 27 metrów.
        Heh, w tej chwili mieszkam w kawalerce 30-metrowej i to całkiem niezła
        powierzchnia (jak dla mnie) ;o)
    • Gość: safi Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:39
      z zewnatrz super. Podoba mi sie zachowanie przestrzeni nad salonem.. Troche
      zamentu jest na parterze z sypialnia.
    • mkolaczynska Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 13.07.06, 10:32
      okiem laika
      przesunąc(jeśli można) schody nieco w lewo. w tej sypialni garderoby szafy itp
      w pizdu z tym sciane łazienki przesunąc jak najbardziej się da w strone garażu
      skracając go( z jednej i z drugiej strony)
    • mkolaczynska Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 13.07.06, 10:54
      dalej miało być. tak
      przesunięcie schodów sprawi ze będziesz mógł poszerzyć łazienke jeszcze
      bardziej powiększyć pokój sypialny i garaż(bo już troszke go uszcknelismy a to
      fajne miejsce na różne graty)
      pomieszceznie gosp na parterze w pizdu powiększyć wiatrołap.
      Ściana pomiędzy kuchnią i pokojem hmmm ja bym zostawiła kuchnie z 2 scianami
      całkowiecie otwartą na korytarz i salon(choc zapachy z kuchni będą w całym domu
      i zadna wentylacja nie pomoże

pietro przesunąc maksymalnie łazienke(tak jak na parterze) dzięki temu pokój nr
      4 będzie dużo większy. Przsunięte schody to dużo większy pokój numer 2
      zamieniła bym także pomieszczenie gospodarcze na część pokoju i część łazienki
      (wejście do łazienki zrobiła bym bezposrednio z pokojów a nie z holu z
      pozostałej częsci pokoju nr 3 robi nam się pom gospodarcze i duż a garderoba
      aha no i ta pustka nad parterem ciekawe czy można to jakoś wykorzystać? No i
      kuchnia to jednak nie do końca to o co mi by chodziło.
      Z zewnątrz fajny coś takiego bym chciała ale to ze jest zbudowany z dwóch brył
      sprawia ze gorzej się tą powierzchnie wykorzystuje
      • Gość: aska Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:33
        niestety to się na pewno nie uda:

pietro przesunąc maksymalnie łazienke(tak jak na parterze) dzięki temu pokój nr
        >
        > 4 będzie dużo większy. Przsunięte schody to dużo większy pokój numer 2
        > zamieniła bym także pomieszczenie gospodarcze na część pokoju i
    • Gość: dekarz Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:45
      Po zanalizowaniu projektu dekarz się zabije Za łatwe to zbyt proste zamało obróbek
      blacharkicicjh i takich tam szczególików
    • Gość: Miss "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:43
      Cześc, natknęłam się na dziennik budowy takiego samego domu- może ci się przyda
      mała wymiana doświadczeń :D
      forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=51385
      • czarny_kocoor Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy 15.07.06, 12:56
        Fajna sprawa taki dziennik. tTzymam kciuki za budowe domu!

No ale domek: suburban dream klasy sredniej:

Cytujac autora blogu: "Historia ta zaczyna się bardzo, bardzo dawno temu
        chociaż to nie bajka, kiedy to jako małe dziecię marzyłam o tym by uciec z
        bloku, mieć dom z pięknym ogrodem... (chociaż bardziej ogród z domem)."

Rozumiem za 2 samochody to minimum przy mieszkaniu na takich przedmiesciach (to
        jeszcze sa przedmiescia?) No i kto bedzie wozil te dzieci do szkoly? Dojazd do
        pracy - godzina dziennie w jedna strone? O ile strumien samochodow z tych
        osiedli-utopii bedzie jeszcze znosny. W sumie nie jest zle - dzialka ma "wlasna
        studnie i przylacze pradu" (kanalizacja? slyszal ktos o czyms takim?).

Nie chce zabrzmiec jak wredny cynik ktory smieje sie z cudzych marzen. Ciesze
        sie ze autora dziennika stac na zapenienie domu dla swojej rodziny i dzieci.
        Moje pytanie: czy komukolwiek chce sie jeszcze mieszkac w miescie ????? ;))))
      • Gość: domeczek Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.chello.pl 18.07.06, 18:49
        Świetny przykład idiotyzmu budowy · Lata harówki za domek z piasku i wapna·
        ( tzw. gazobeton . beton komórkowy , suprex lub Ytong ) Technika stosowana 50
        lat wstecz na budowę obór i stodół na wsiach Polski > Czy to ma być ten
        współczesny XXI wiek. Cóż frajerów nie sieją a rosną na potęgę Beton wagi
        lekkiej
        • Gość: mif Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 19:31
          Romcio!
          Miotełka, szufelka i zamiatać Atutową. a nie śmiecić na tym forum.
        • Gość: stan Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:28

Domeczek : Znasz skuteczniejsze sposoby na budowę domu , bez wysiłku , kosztów
          i dłuższego czasu ,na realizację . Pochwal się.
          • dom150 Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy 23.07.06, 13:19
            Brak rzeczowej i żadnej odpowiedzi na zapytanie gościa stan sugerować może ,
            ze brak jest odpowiedzi w ,,wszyscy ,, parający się zawodami w jakiś sposób
            zwiazanymi z budownictwem w tym szczególnie projektanci i archtekci posuwaja
            inwestorom nadroższe z mozliwych rozwiązań z wieloma niewiadomymi na których ,
            mogą maximalnie zarobić
      • Gość: Alex Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: 217.153.123.* 30.07.06, 11:16
        Bardzo ładny dom, ale zwróciłeś uwagę na koszt jego wybudowania. Ok 140 tys. zł
        na stan surowy otwarty to na moje oko dosyć dużo.
    • Gość: dom150 Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.chello.pl 30.07.06, 18:45
      Gość portalu: Whitemage napisał(a):
      > Ciekawy jestem waszych opinii
      Bierzeż pod uwagę tylko tą eewentualność że zrezygnyjesz z myślenia pw
      obkiczeniach posiłkując sie tylko wskazaniami Gazety cytat poniżej.

OBLICZ KOSZT
      Nasz komputer sam oszacuje wymiary wszystkich pomieszczeń,
      po czym obliczy koszty materiałów i robocizny typowego remontu.

Otrzymasz dodatkowo linki do poradników na temat poszczególnych prac.
      Powierzchnia: m2
      Liczba pokojów:

Ceny średnie w PLN, które podajemy, zebrane zostały z różnych hurtowni, firm i
      producentów w całej Polsce.

Ceny robót obliczone są według rynkowych zasad kosztorysowania. Obejmują
      robociznę, materiały wraz z kosztami transportu, pracę sprzętu oraz inne koszty
      firmy prowadzącej roboty, łącznie z jej zyskiem. Podajemy tzw. ceny netto,
      czyli bez podatku VAT, z czwartego kwartału 2005 r.

Wszystkie ceny pochodzą z wydawnictw SEKOCENBUD opracowanych przez
      OWEOB "Promocja", firmę zajmującą się monitoringiem cen na rynku budowlanym.

P. s.
      Fakt że ceny mieszkań są przedmiotem ,,cinkciarskich,, manipulacji nie zwalnia
      od samodzielnego myślenia chyba , że masz kasy jak lodu . Ach to sorrrrryyyyy
      wskazania podpowiedzi ,,gazeciny,, bedą , wtedy akurat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka