Gość: Whitemage IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:33 Witam was serdecznie, coz, kolejny gotowiec - mysle jednak, ze w jego przypadku lekkie zmiany wewnatrz zrobia z niego calkiem przyzwoity projekt...? Ciekawy jestem waszych opinii...! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiciaruchawka Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 28.06.06, 20:22 Ja bym tam nic nie zmieniała. Dobry jest, taki ehmmm minimalistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: 86.83.143.* 28.06.06, 21:41 dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacedreamer Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:46 Fakt, nie ma się do czego przyczepić :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whitemage Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:28 Przyznam szczerze, ze boje sie troszke waszego sarkazmu :) No nic, ja musze wystapic o WZ, projekt i tak bedzie indywidualny, natomiast chcialem w gotowcach poszukac troszke pomyslow i znalezc przynajmniej koncepcje domu, ktory kiedys bede budowal... Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.acn.waw.pl 29.06.06, 08:40 czlowieku-zastanow sie o co ci chodzi..!! tekst sformuowales tak jakbys prosil o ocene projektu, tylko JAKIEGO????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whitemage Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:49 www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=355 No tak... chyba najwyzszy czas na urlop. Przepraszam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.acn.waw.pl 29.06.06, 14:05 wybaczamy :)) a domek naprwde fajny do poprawienia kilka drobnych rzeczy-np to okragle okienko kocham dwuspadowe, nowoczesne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek 1 Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.chello.pl 18.07.06, 18:24 Bomba może być zachwyca prostotą , Trudno nazwać go gargamelem a jaki funcjonalny wewnątrz dzięki za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek Re: Nie chcecie jakie to koszmarne ceny IP: *.chello.pl 18.07.06, 18:32 Cena netto materiałów na s. surowy otwarty: od 129.366,64 zł do 148.771,54 zł Prawdopodobnie koszty wzorowano na katalogu norm rzeczowych z lat 60-tych ubiegłego wieku wpisano tylko aktualne ceny i już mamy kosztorys-koszmarek Dodać do tego około 6500 roboczogodzin prac metodą gospodarczą i niby już mamy koszty . Realniejsze koszty wyszły by , gdyby , liczyć na podstawie ułożenia się fusów , po rozlanej na biurku kawie . Odpowiedz Link Zgłoś
rutinofino Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 30.06.06, 00:43 Dom Stasio! hahahaha W sam raz dla Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 30.06.06, 08:43 Największe wrażanie robi na mnie komunikacja. Na 168 metrów powierzchni użytkowej zajmuje 27 metrów. Heh, w tej chwili mieszkam w kawalerce 30-metrowej i to całkiem niezła powierzchnia (jak dla mnie) ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safi Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:39 z zewnatrz super. Podoba mi sie zachowanie przestrzeni nad salonem.. Troche zamentu jest na parterze z sypialnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 13.07.06, 10:32 okiem laika przesunąc(jeśli można) schody nieco w lewo. w tej sypialni garderoby szafy itp w pizdu z tym sciane łazienki przesunąc jak najbardziej się da w strone garażu skracając go( z jednej i z drugiej strony) Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak 13.07.06, 10:54 dalej miało być. tak przesunięcie schodów sprawi ze będziesz mógł poszerzyć łazienke jeszcze bardziej powiększyć pokój sypialny i garaż(bo już troszke go uszcknelismy a to fajne miejsce na różne graty) pomieszceznie gosp na parterze w pizdu powiększyć wiatrołap. Ściana pomiędzy kuchnią i pokojem hmmm ja bym zostawiła kuchnie z 2 scianami całkowiecie otwartą na korytarz i salon(choc zapachy z kuchni będą w całym domu i zadna wentylacja nie pomoże pietro przesunąc maksymalnie łazienke(tak jak na parterze) dzięki temu pokój nr 4 będzie dużo większy. Przsunięte schody to dużo większy pokój numer 2 zamieniła bym także pomieszczenie gospodarcze na część pokoju i część łazienki (wejście do łazienki zrobiła bym bezposrednio z pokojów a nie z holu z pozostałej częsci pokoju nr 3 robi nam się pom gospodarcze i duż a garderoba aha no i ta pustka nad parterem ciekawe czy można to jakoś wykorzystać? No i kuchnia to jednak nie do końca to o co mi by chodziło. Z zewnątrz fajny coś takiego bym chciała ale to ze jest zbudowany z dwóch brył sprawia ze gorzej się tą powierzchnie wykorzystuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:33 niestety to się na pewno nie uda: pietro przesunąc maksymalnie łazienke(tak jak na parterze) dzięki temu pokój nr > > 4 będzie dużo większy. Przsunięte schody to dużo większy pokój numer 2 > zamieniła bym także pomieszczenie gospodarcze na część pokoju i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekarz Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:45 Po zanalizowaniu projektu dekarz się zabije Za łatwe to zbyt proste zamało obróbek blacharkicicjh i takich tam szczególików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:43 Cześc, natknęłam się na dziennik budowy takiego samego domu- może ci się przyda mała wymiana doświadczeń :D forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=51385 Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_kocoor Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy 15.07.06, 12:56 Fajna sprawa taki dziennik. tTzymam kciuki za budowe domu! No ale domek: suburban dream klasy sredniej: Cytujac autora blogu: "Historia ta zaczyna się bardzo, bardzo dawno temu chociaż to nie bajka, kiedy to jako małe dziecię marzyłam o tym by uciec z bloku, mieć dom z pięknym ogrodem... (chociaż bardziej ogród z domem)." Rozumiem za 2 samochody to minimum przy mieszkaniu na takich przedmiesciach (to jeszcze sa przedmiescia?) No i kto bedzie wozil te dzieci do szkoly? Dojazd do pracy - godzina dziennie w jedna strone? O ile strumien samochodow z tych osiedli-utopii bedzie jeszcze znosny. W sumie nie jest zle - dzialka ma "wlasna studnie i przylacze pradu" (kanalizacja? slyszal ktos o czyms takim?). Nie chce zabrzmiec jak wredny cynik ktory smieje sie z cudzych marzen. Ciesze sie ze autora dziennika stac na zapenienie domu dla swojej rodziny i dzieci. Moje pytanie: czy komukolwiek chce sie jeszcze mieszkac w miescie ????? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domeczek Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.chello.pl 18.07.06, 18:49 Świetny przykład idiotyzmu budowy · Lata harówki za domek z piasku i wapna· ( tzw. gazobeton . beton komórkowy , suprex lub Ytong ) Technika stosowana 50 lat wstecz na budowę obór i stodół na wsiach Polski > Czy to ma być ten współczesny XXI wiek. Cóż frajerów nie sieją a rosną na potęgę Beton wagi lekkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 19:31 Romcio! Miotełka, szufelka i zamiatać Atutową. a nie śmiecić na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:28 Domeczek : Znasz skuteczniejsze sposoby na budowę domu , bez wysiłku , kosztów i dłuższego czasu ,na realizację . Pochwal się. Odpowiedz Link Zgłoś
dom150 Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy 23.07.06, 13:19 Brak rzeczowej i żadnej odpowiedzi na zapytanie gościa stan sugerować może , ze brak jest odpowiedzi w ,,wszyscy ,, parający się zawodami w jakiś sposób zwiazanymi z budownictwem w tym szczególnie projektanci i archtekci posuwaja inwestorom nadroższe z mozliwych rozwiązań z wieloma niewiadomymi na których , mogą maximalnie zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: "Stanisław " - link do dziennika budowy IP: 217.153.123.* 30.07.06, 11:16 Bardzo ładny dom, ale zwróciłeś uwagę na koszt jego wybudowania. Ok 140 tys. zł na stan surowy otwarty to na moje oko dosyć dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom150 Re: Nie chcecie pseudodworkow, no to moze cos tak IP: *.chello.pl 30.07.06, 18:45 Gość portalu: Whitemage napisał(a): > Ciekawy jestem waszych opinii Bierzeż pod uwagę tylko tą eewentualność że zrezygnyjesz z myślenia pw obkiczeniach posiłkując sie tylko wskazaniami Gazety cytat poniżej. OBLICZ KOSZT Nasz komputer sam oszacuje wymiary wszystkich pomieszczeń, po czym obliczy koszty materiałów i robocizny typowego remontu. Otrzymasz dodatkowo linki do poradników na temat poszczególnych prac. Powierzchnia: m2 Liczba pokojów: Ceny średnie w PLN, które podajemy, zebrane zostały z różnych hurtowni, firm i producentów w całej Polsce. Ceny robót obliczone są według rynkowych zasad kosztorysowania. Obejmują robociznę, materiały wraz z kosztami transportu, pracę sprzętu oraz inne koszty firmy prowadzącej roboty, łącznie z jej zyskiem. Podajemy tzw. ceny netto, czyli bez podatku VAT, z czwartego kwartału 2005 r. Wszystkie ceny pochodzą z wydawnictw SEKOCENBUD opracowanych przez OWEOB "Promocja", firmę zajmującą się monitoringiem cen na rynku budowlanym. P. s. Fakt że ceny mieszkań są przedmiotem ,,cinkciarskich,, manipulacji nie zwalnia od samodzielnego myślenia chyba , że masz kasy jak lodu . Ach to sorrrrryyyyy wskazania podpowiedzi ,,gazeciny,, bedą , wtedy akurat. Odpowiedz Link Zgłoś